OmeN2501 Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 (edytowane) Taka teczke zaloze, mam nadzieje ze przez jakis czas raz w miesiacu bedzie updatowana :D Obrazki sa do panelu pytania i odpowiedzi brytyjskiego magazynu ImagineFX. Wydawnictwo na tyle mile ze pozwalili mi pracki umieszczac w portfolio nawet przed wypuszczeniem numeru ------------------- Numer 37 Podstawy perspektywy i uciekajacy statek szmuglerski Malowanie efektow czasteczkowych i odgrzewany kotlet :P ------------------- Numer 36 Znany juz pijaczek opowie o malowaniu w cartoonowym stylu Oraz podstawy weapon designu, 3 rozne giwerki od tego samego producenta -------------------- Numer 35 Malowanie krzaków i zieleni przy uszyciu custom brushy Szybkie cieniowanie dłoni -------------------- Numer 34 Malowanie półprzepuszczalnych organicznych materiałów Cieniowanie poprzez upraszczanie bryly (takie podstawy straszne dlatego rys prosty :P) -------------------- Numer 33 Malowanie skal na podstawie lekko zmodyfikowanego znanego juz obrazka ;] Panią poniżej doprowadzam do płaczu przy okazji opisywania na co zwracać uwagę malując twarz pełną emocji. Wiem ze rysunek sredni ale po nocy robiłem :P Twarz czesciowo z refki zalegle za ostatnie 2 miesiace ----------------- Numer 32 Pierwsza o szkicowaniu konceptow otoczenia Druga o robieniu skory na potworkach ----------------- Numer 31 Pierwsza o tworzeniu ekspozji podloza Druga o robieniu piekielnych klimatow ----------------- Numer 30 Pierwsza o tworzeniu plomiennych ekspozji. Calosc recznie w Photoshopie Druga o malowaniu obiektow cielistych i SSS, lekki lifting starej pracki ;] ------------------------ Numer 29 Pierwsza o wykanczaniu obrazkow texturami. Baza w godzinke zrobiona w Zbrushu Przy drugiej wzięło mnie na retro wiec porada jest o kolorowaniu lineartow Czas pracy to jakies 4h od sztuki wiec juz nie speedy ale tez nie takie super zeby osobno pokazywac ;] ------------------ Wszelkie uwagi i ewentualne zapytania do przyszlego omawiania na lamach magazynu mile widziane - Edytowane 2 Kwiecień 2009 przez OmeN2501 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 pierwszy niewąski, dobra robota 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 Tam jest naprawde malo 3d :D Z grubsza ksztalt glowy i tyle ;] Kolorki, textury a nawet wiekszosc oswietlenia to Photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 nom, po krótce znam specyfikę zbrusza i z tego co o nim wiem (a wiem niewiele ;) ) to patrząc na prackę byłbym w głębokim szoku gdybyś mi powiedział ze to 100% zbrusza. Podoba się, wszyło b.fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 drugie fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 oba super ale pani ładniejsza:) tylko ta jej lewa pierś jakoś dziwnie wyszła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 Za szybko robisz. trzeba Cię zamknąć:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 18 Styczeń 2008 Share Napisano 18 Styczeń 2008 o pierwszym juz ci mowilem ze super wyszedl :) co do panny to chyba jej lewy bark wydaje sie byc bardziej jeszcze obsuniety do dolu wzgledem calej sylwetki-albo albo ta lewa piers albo sie wydaje :P byc moze to tylko tak dziwnie wyglada :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 do pierwszego nie mam zastrzezen (no moze poza szyja z tylu glowy - plasko wyszlo), w drugim kuleje lewy b00b ;) a tu tez mozemy Q&A miec? Jesli tak to czy mozesz wrzucic elementy skladowe pierwszego picka (model + tekstury) ? Jaka jest oryg. rozdzielczosc obydwu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Lineart jest bardzo fajny. Spodobała mi sie. A propos gazety ImagineFX. Czy można kupic w Empiku. Bo nigdy widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Ja też szukam od miesiąca w Empiku i nima, kiedyś przyuważyłem ze dwa numery ale dawno to było... Może masz jakiś patent gdzie to sprzedają?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Poproście panią w empiku, prawdopodobnie wam sprowadzi. :) Świetna pani. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Masakra mistrzu - pierwsze wgniata w ziemie. Jeszcze raz i Cie zbanuje xD Na jakim tablecie robione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazziu Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Szczerze mowiac pierwsza pracka wogole mi sie nie podoba pomimo świetnego oświetlenia i tekstur " koleś zgrywa ważniaka a taki wąski", wole druga bo lubie taki styl, aczkolwiek nos żeś zmaścił, jedna dziurka 3mm niżej, co nie zmienia faktu ze i tak jesteś bogiem Jonasz_Real, cos mi sie wydaje ze tego magazynu nikt nie sprzedaje w polszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2008 Dziki za odpowiedzi - rzeczywiscie panienka przekrzywiona miescami, jeszcze dla swoich potrzeb ja poprawie wedlug waszych sugestii - dzieki ;] W sumie to dobrze ze w ogole wam sie ta panienka choc troche podoba bo obrazka z lineartem juz wieki cale nie robilem :] Co do dostepnosci ImagineFX w kraju to kiedys szukalem tego magazynu i znalesc nie moglem... ale moze w jakims sklepie z prasa zagraniczna. I niestety tekstem sie podzielic nie moge :/ Ale dorzucam model jaki widzedl z zbrusha - przypominam niecala godzinka mi z nim nie zeszla i nie chcialem sie wdawac w detale bo chodzilo wlasnie o to by w szopie dokonczyc. Na bazie podstawowej zbrushowej glowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 Świetnie! też bawiłem się zbrushem ale licencja Jacka Sparowa mi wygasła :):):) Bardziej podchodzi mi lineart bo nigdy nie robiłem tych rzeczy ale ten nosek babeczki ucieka. Jonasz u nas raczej nie dostaniez więc może Omen dasz jednak radę nam rodakom coś ze swoich IFX Q/A podrzucić? Pozdrówki. edit: jechałeś w zbrushu z gotowej twarzy? Ja tak kombinowałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 Jak sie nie dowiem gdzie można kopić IFX'a to normalnie zaraz sie potne... Poważnie, jeśli nie chcesz mnie mieć na sumieniu OmeN to lepiej sprowadź to to do Polski hehehehe Miodzio! Mnie osobiście praca rozgniotła. Rozgniataj mnie dalej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2008 Heh - mozna dostac u mnie w domu bo wlasnie przyszedl do mnie numer z warsztatem do ilustracji "Hide and Seek" ;] A powaznie to nie mam pojecia. Lublin zbyt medialny nie jest i procz Empiku to ciezko gdzies prase zagraniczna dostac... Dobra wiadomosc jest taka ze warsztaty po pol roku przestaja byc wylacznoscia i bede mogl je opublikowac na lamach Max3d jak bedzie zainteresowanie ;] Tyle ze po... angielsku :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 21 Styczeń 2008 Share Napisano 21 Styczeń 2008 A i nawet po koreańsku mogą być hehehehe byle tylko były. No trzeba zrobić nalot na empik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 15 Luty 2008 Autor Share Napisano 15 Luty 2008 Update w pierwszym ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Drugi z nowych superancki:) Bardzo mi się podoba co robisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 swietny ten art z eksplozją :) cos faktycznie moze jest z tym stateczkkiem na dole(lewo) ale nic tam. Ile czasu na niego zlecialo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 wybuch super, trzeba sie rozejrzeć za ta gazetką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shergar Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 Omen nr 2 to po prostu masakra. Świetne masz klimaty swoich pracek - ciągle mi po głowie chodzi to odbicie w lodzie kobiety z dzieckiem, jedyne czego mi w tamtej pracce brakowało to zatykania małemu ust ręką i może trochę więcej przerażenia na twarzy kobiety ;]. W sumie 3 i 4 jakoś tak normalnie bez tego czegoś ;P Omen mógłbyś się sklonować? Przydałby się ktoś taki w projekciku gierki nad którym się męczymy xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 nie mam pytań ! wybuch LoL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
purple Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Omen- Ty masakryczny dziadu! :D:D:D Twoja teczka zawsze poprostu az boli no... To jest niemoralne-powinni tego zabronić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Tiaaa... Szczena opada troche :] statki i laska- numero uno jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Caspik Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 szczena opada..ale nie "troche" ;p dla mnie to ty jestes master nad masterami ;p 1 i 2 IMO najlepsze :) swietne materialy , szczegolnie w 2 pracy...chyba musze sobie sprawic ten numer ImagineFX pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vall Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Ja jestem pod wrażeniem :) Fajne pracki, naprawdę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Podwójny update w pierwszym ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 oO jedno pytanie: http://www.digart.pl/zoom/145282/Mozesz_mi_z_tym_pomoc_.html - po tym rysunku minely niecale 3 lata- opowiedz mistrzu gdzie sie uczyles, czego sie uczyles, skad sie uczyles, jak sie uczyles...? bo to jakby z bryndala zrobic pudziana... byles przecietny teraz jestes obrzydliwie genialny;] opowiedz cos wiecej o rozwoju, o nauce, bo sadze ze nie tylko mnie to ciekawi;] pozdro! PS. pierwszy rysunek z chlopem na koniu mnie zmiazdzyl;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 nicponim - ucz sie i pracuj, zachowaj się skromnie będzie cię pan bóg kochał ogromnie...;) udany update, konik rox! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Już to kiedyś napisałem i napisze jeszcze raz: ŚWIATOWY POZIOM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 mayk- gadasz... oO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 fajny Update ale to o tworzeniu ekspozji podloza i ten enviro z koniem supeeeeer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 tak pierwszy enivoment z rycerzem na koniu i porośniętym żelastwem w tle super! reszta też bardzo ładna... ciekawe co jeszcze nam zaprezentujesz:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 suuuper - w przyszlosci tez przerzucę sie na speedy, ale do tego trzeba OGROMNEGO doswiadczenia. zatem powoli pomalu - wszystko w swoim czasie PS: nicponim - ucz sie i pracuj, zachowaj się skromnie będzie cię Pan Bóg kochał ogromnie... - tak, święte słowa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 O kurde stary, ja tu swój wątek odświeżam jakimiś starociami, a Ty mi za plecami takie cudeńka wrzucasz. Ale mam swoje ale :P Pierwsza scenka fajna rzecz, chociaż jeździec za płaski. U potworka perspektywa poszła sie kochać. Za to wybuch bomba! pzdr edit: heh, nicponim, zabiłeś mnie tym ... już nie wierzę w Omena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Co tu duzo mowic, cala teczuszka wymiata - a najbardziej numer 31:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 fiu fiu jak mawiał wróbel ćwirek Koń i wybuch mocne rzeczywiście (przy okazji rzeknij jak zrobiłeś tą trawę na dole - z brusza czy to fotki moze ) Przy obrazku z malowaniem skóry na potworze mam zagwostkę, bo skóra tu dosyć szkicowo potraktowana jest a niby to temat pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Niedociagniec to jest sporo, te rysuneczki to jakies 4h roboty od sztuki - na wiecej sobie pozwolic nie moge. W ogole ta teczka to taka mala czesc tego co robie, przez ostatnie pol roku zalega mi prawie 30 prac z roznymi NDA przez co nie moge ich jeszcze jakis czas pokazywac :/ Nicponim: he - rysowac trzeba duzo, sluchac starszych, krytycznie podchodzic do wlasnej pracy... obejrzec ze dwa tutoriale... chyba tyle. Nie ma jakiegos cudownego srodka, rysowac rysowac i jeszcze ras rysowac. Moim skromnym zdaniem to ja wciaz bardziej zasysam niz mniej, wiec pozozstaje mniec nadzieje ze bedzie lepiej Lukasz - zero fotek w tych pracach jest. Tak sobie wykombinowalem ze jak juz czegos ucze to dobrze roic to porzadnie ;] A jade na brushpacku M@ z CA, znajdziesz link w jeko prywatnym sketchbooku lub w blogu na CGsociety Dzieki wszystkim za mile slowa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 E ale to wcale nie zarzut jak wkomponujesz kawalek foty zwlaszcza na tlo, zreszta wiekszosc bruszy to przecie przycięte foty :) Ja tam jestem przeważnie zbyt leniwy zeby eksperymentować z nowymi technikami a to wcale nie jest dobre, bo się stoi w miejscu miast rozwijać. A z pędzli M@ korzystam i to nawet często. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 najbardziej ciekawi mnie ta słodka trzydziestka:) Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Za szybko robisz. trzeba Cię zamknąć:P Skuteczniej bedzie zabic. Konkurencje trzeba zwalczac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
statique Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Enviroment swietny, lekko w stylu przypomina mi wujka xenusiona (http://www.xenusion.com/ polecam calkiem fajne) Eksplozja - poprostu jest idealna :) A alien captain to mnie wgniotl w krzeselko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artursadlos Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Pokłony. Pikne to wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Jestem całym ZA w imie tego enviro leciutki i pikny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 16 Maj 2008 Autor Share Napisano 16 Maj 2008 Update w pierwszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 skały pozamiatały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 fajne - masz mistrza w rysowaniu kobitek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi