Napisano 12 Luty 200817 l Na CA juz zaczalem jakis czas temu nowy szkicownik i pomyslalem ze tutaj tez sie moge pokazac. Stara teczka przepadla w czelusciach forum i nie chce jej odkopywac. Zebralem troche bazgrolkow z ostatniego okresu. A to wip na digartowa bitwe:
Napisano 13 Luty 200817 l czarno-białe digitale najbardziej mi się podobają - szczególnie digital najwyższy
Napisano 21 Marzec 200816 l REWELACYJNY pierwszy szkic: genialny pomysł i świetne wykonanie. Gratuluję:)
Napisano 21 Marzec 200816 l thirdeye jak miło znowu zobaczyć Twoje pracki :) Bardzo fajne. Wip się ciekawie zapowiada. Miło by było gdybyś tu też pokazał progress :D
Napisano 21 Marzec 200816 l Szkic jak zwykle na poziomie, którego nie sięgam bom za niski. B&W digital są bardzo fajne też.
Napisano 22 Marzec 200816 l Autor Ale sie Panowie pobudzili :P szkicownik lezy od miesiaca, juz sie zaczalem zastanawiac nad skasowaniem - taki maly odzew byl :P Ale jak sie to chce komus jeszcze ogladac to moze cos wrzuce wieczorem. Dzieki za komentarze.
Napisano 22 Marzec 200816 l Hehe. Dopiero zobaczyłem, że temat założyłeś w lutym. Musiałem go przegapić ;) I cieszę się bardzo, że kolega wojtas167 odświeżył wątek. Pewnie, że wrzucaj. Chętnie pooglądam/y kolejne prace ;) Pozdro
Napisano 23 Marzec 200816 l krechę to ty masz, pierwszy szkic najlepszy jak dla mnie, jest w twoim stylu, kolejnym digitalom brakuje już trochę lekkości i tej charakterystyki co w pierwszym ale i tak jestem pod wrażeniem poziomu ;] Zaaplikuj sobie miniaturkę załącznika bo też ledwo zauważyłem twój wątek.
Napisano 27 Marzec 200816 l Autor Kilka niedokonczonych wipow i szkicow z PS. Kolejnosc mniej wiecej chronologiczna.
Napisano 27 Marzec 200816 l Jak zwykle niezłe koncepciki. Szarości lepsze od kolorków sa, i potworki lepsze od postaci. Z pierwszego posta, naprawde niezły wypas.
Napisano 28 Marzec 200816 l Niezłe prace. Szczególnie podoba mi się ten WIP pająkowatej postaci z czaszkami i przedostatni koleś z szablą oraz kijem. Jeśli chodzi o prace w kolorze to według mnie szczególnie półtony robisz bardzo blade. Jest taki trik wzmacniający kontrast kolorów który może ci się przydać. Poznałem go niedawno. Wybierz w Photoshopie - "Layer>New Adjustment Layer>Gradient Map". Po lewej stronie gradienta daj jakiś maksymalnie nasycony zimny kolor, po prawej dopełniający do tego koloru maksymalnie ciepły. (np. niebieski i pomarańczowy). Po środku wrzuć jakiś szary. Potem zmień tą warstwę na Overlay i zobaczysz efekt :). Pozdrawiam.
Napisano 30 Marzec 200816 l to symetryczne cos jest naprawde niezle. oprocz tego nie widizlem zadnego tojego b&w ktory by mi sie nie podobal:0
Napisano 9 Kwiecień 200816 l Autor kubi - dzieki, z jednej strony to mile z drugiej wkurza mnie ze ciagle ludzie to pisza. Farvus - dzieki, to prawda ze kolorki wychodza dziwne nadal. Dzieki za trika - wyprobuje na pewno :) deshu - dzieki, milo mi, chociaz mam nadzieje ze kolorki tez nie sa tragiczne ;> -------------------------------------------------------------------- Takie tam male cos ... praca na konkurs na Wiedzminskim Forum na Digarcie, temat to Bloedzeuger. Na poczatek szkice w olowku. Troszke sa powiekszone, w naturze maja nie wiecej niz 5 cm kazdy. Nizej poczatki kolorowania :)
Napisano 9 Kwiecień 200816 l nie wiem jak innym, ale mnie się obrazki z ostatniego posta nie pokazują :/
Napisano 9 Kwiecień 200816 l Autor Kurcze chyba cos pokielbasilem przy wstawianiu - mam nadzieje ze teraz bedzie ok :)
Napisano 9 Kwiecień 200816 l to ostatnie wyjebutne! szczególnie okolice japska, konceptowo niewąskie.
Napisano 13 Maj 200816 l Autor mayk - dzieki :D usmialem sie czytajac ten koment :) Wrzucam cokolwieczek zeby wydobyc watek z otchlani :) Ponownie szkice robione w przerwach miedzy innymi pracami. Poki co WIpy
Napisano 16 Maj 200816 l dobre rysunki i b dobre pracki walorowe, ciekawie od strony klimatu i konceptu. gorzej z kolorem; sprawdź jakieś tutki na temat, jak budować obrazek światłem i kolorem, żeby to nie wyglądało jak ciapkanie brudną wodą. wprowadzisz się w zagadnienie to będziesz wymiatał.
Napisano 10 Sierpień 200816 l Autor Minal miesiac ... no to mozna cos wrzucic :P obo, aspenboy - dzieki chlopaki :)
Napisano 11 Sierpień 200816 l :) całkiem ciekawe twarze . z ostatniego up. 1 praca warto nad tym jeszcze posiedzieć ;). //Pozdr.
Napisano 12 Sierpień 200816 l Autor Dzieki miriam :) posiedze jeszcze nad tym dziwadlem. Poskanowalem troche smiecia. Jutro jeszcze pare dorzuce.
Napisano 13 Sierpień 200816 l Szkice Panie, dawno nie widziałem ;) fajne, drugi od lewej, mi się najbardziej widzi, zdaje mi się że przydała by się lekka kalibracja skanerka ;). //Pozdr.
Napisano 13 Sierpień 200816 l Autor Dzieki miriam :) wyglada na to ze masz private show :P Skad wiesz ze cos nie tak z moim skanerem ? Ja sie na tym za cholere nie znam ale tez mam wrazenie ze cos ostatnio nie tak z jakoscia :/ Dorzucam jeszcze kilka i znikam na pare dni :)
Napisano 14 Sierpień 200816 l Niom bo również miałem problem ze skanerkiem ;). Może zacznij skan w GraySkali to nieco pomoże ;), lub ew. kalibracja ustawień. Udana seryjka :) choć najbardziej widzi mi się 2 i 3 ;). //Pozdr.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Autor A tu nie bylo update'a cale wieki to wrzuce co tam ostatnio wypocilem. Glownie walcze z kolorem ale w miedzyczasie udaje mi sie jakies b&w wymeczyc. Glowa faceta to studium z fotki. Reszta z wyobrazni.
Napisano 21 Wrzesień 200816 l Hej. Fajnie widzieć od ciebie nowy update. Potworki niezłe. Myśle że drzewacz ma lepsze kolory niż w poprzednich pracach więc jest postęp. Czasami brakuje mi tylko w twoich designach potworków różnych materiałów. Niekoniecznie chodzi mi o fakture ale wszystkie mają jednolitą skórę zawsze o tej samej jasności. Może spróbój namalować jakiegoś w czarno-białe paski albo pokrytego jakimiś krostami. Zawsze możesz pomazać na osobnej warstwie z włączonym Multuply i mogą z tego ciekawe rzeczy wyjść. Jeśli chodzi o bronie to już chciałem napisać o braku ujścia dla łusek ale przeczytałem "energun" w nazwie pliku. Najbardziej podobają mi się ten w prawej kolumnie trzeci od góry. Wygląda bardzo zgrabnie. Ten po lewej na samym dole przypomina trochę wiertarkę do której dodano celownik optyczny i kolbę. Chyba przez to że lufa jest dokładnie po środku osi całego karabinu. Zazwyczaj w broniach idzie przy górnej krawędzi żeby można było okiem wycelować. Specem jednak wielkim nie jestem więc nie będe się tu za dużo wymądrzać :D. Narobiłeś mi ochoty do namalowania jakiś nowych karabinów, hehe. Pozdrawiam i czekam na nowe updaty.
Napisano 16 Październik 200816 l Autor Serio - dzieki Farvus - dzieki za rade, poki co ostroznie probuje jakichs eksperymentow, ale generalnie w kolorze nie czuje sie jeszcze na tyle swobodnie zeby sobie pozwolic na jakis freestyle ... malymi kroczkami pewnie tam dojde. Bronie - mnie tez sprawia spora frajde ich rysowanie, mam jeszcze pare zrobionych tylko w sketchupie ktore robilem jako test-job, ale jeszcze ich nie chce pokazywac. Wrzucam pare bazgrolow. Pierwszy robiony na max'owy Concept Corner - niby byl skonczony ale nie mial dodanego slowa FINISHED wiec w glosowaniu sie nie znalazl :P Drugi jest na aktualny COW. A trzeci to test-job - barman w klimacie dzikiego zachodu. Generalnie firma sie przestala odzywac po tym jak mi napisali ze barman jest fajny wiec wrzucam tutaj.
Napisano 16 Październik 200816 l fajne te ostatnie. w straszydle brakuje mi złamania koloru skóry jakimś trzecim odcieniem, albo choćby inną saturacją - taka nudna glinka wyszła. trochę też tło sobie a postać sobie - skóra dość łatwo łapie kolory otoczenia nawet jeśli się zbytnio nie błyszczy a u Ciebie są one zbyt odseparowane i obce dla siebie. :)
Napisano 17 Październik 200816 l Sorry stary ale łatwiej mi jest się zachwycać pracami ze starej teczki..:/
Napisano 23 Styczeń 200916 l :] całkiem przyjazne te Twoje bla bla bla ;), ten stwór z poprzedniego posta można by rzec nieziemski, brak może w paru miejscach jakich rozświetleń, bo wydaje mi się że on taki śluzowaty bardziej ;). //Pozdr.
Napisano 23 Styczeń 200916 l Autor Jeszcze jednego maza znalazlem ktorego tu nie ma. Dzieki za odpowiedz miriam :) Zawsze moge chociaz na Ciebie liczyc :P
Napisano 23 Styczeń 200916 l :) maruda mazaj i wrzucaj, tak od siebie powiem dodatkowo, co mi się nie podobie ;), a mianowicie nie lubię czystych (czyt. białych) plam, jeszcze przy ołówkowych pracach jest to nieuniknione, natomiast przy digitalu taka tendencja źle wpływa na ogólny odbiór prac. //pozdr. PS. Chcę więcej :).
Napisano 23 Styczeń 200916 l Widze thirdeye że się rozkręcasz. Od jakiegoś czasu rzadko widywałem jakieś twoje updaty a tu nagle pełno nowości. Tak trzymać ! :) Co do bieli to mi się podoba. Poza tym widziałem wiele odjechanych designów postaci i potworków na białym tle (np. od zespołu Massive Black) i jakoś nie wpływało to na negatywny odbiór. Przypuszczam że jest to również powszechnie robione ze względów praktycznych. Jak oglądałem jakieś wnętrza biur u game developera to czasami wieszają wydruki takich designów ścianie. Przy ciemnoszarym tle tusz by się skończył po kilku obrazkach :).
Napisano 23 Styczeń 200916 l oo, maciej odżył - na cabie mignął, tu coś wrzuca. widzę że już odreagowałeś i wracasz do maziania :D dobrze, dobrze, jedziesz dalej! :D bardzo fajny ten szkicowy diabeło-pieso-żab. pociągnąłbyś go bardziej i w kolorze (może spróbuj kiedyś od razu, nie przez grayscale? po sobie widzę że na końcu się człowiek tak więcej uczy ;))
Napisano 27 Styczeń 200916 l Autor Miriam - Dziekowac :) O bieli nizej :P ... no i wrzucam nowe. Farvus - Dzieki :) Tak staram sie znowu regularnie wrzucac bo w sumie rysuje codziennie, mialem jakies kryzysy itp. nic mi nie szlo ale powoli moze sie wygrzebie z dolka. Co do bieli to absolutnie sie zgadzam, obracamy sie na tych samych forach wiec przytoczylbym te same przyklady, chlopaki z MB robia niesamowite rzeczy na bialym tle i o ile czasem moze ono przeszkadzac w odbiorze to jest szereg "trickow" ktore ten negatywny wplyw bialego tla lamia. Poza tym tak jak powiedziales biale tlo to ogromna oszczednosc czasu i materialow. Na potrzeby zwyklego szkicu nie ma sensu sie babrac z tlem. Gab - Dzieki, ostatnio probuje coraz czesciej w kolorze, z roznymi efektami, ale tez czuje ze idzie jakby ciut lepiej, nawet jesli tego nie widac to przynajmniej nabralem nieco pewnosci w kolorze i zaczynam lapac o co biega. Co do odreagowania to tak, odreagowalem, w koncu chuj i zlodziej zawsze pozostanie tylko chujem i zlodziejem ale to nie znaczy ze moje zycie ma sie zatrzymac :P ;) Taki tam bazgrol, w sumie mozna go dopisac do serii rozgrzewkowych zombiakow, staralem sie w miare szybko wrzucic kolor i efekt nawet mi sie podoba, oczywiscie to WIP wiec nie jest super dopracowany.
Napisano 27 Styczeń 200916 l fajny jegomość. może tylko kość jarzmowa idzie w kierunku ucha dziwnie. całość świetna. pozdrawiam.
Napisano 3 Luty 200916 l Autor Sly, Serio - dzieki :) Zeskanowalem kilka rzeczy ze szkicownika ale jakos wyszla generalnie zenujaca, nie wiem czy to wina skanera czy ten papier sie jakos tak dziwnie skanuje. W kazdym razie wrzucam.
Napisano 3 Luty 200916 l stary, świetne te maszkary, bardzo ładnie dajesz rade z ołóweczkiem, ten zombiak też spoko... nawet lepiej niż spoko
Napisano 3 Luty 200916 l No w końcu jakieś szkicory twoje, drugi i przedostatni moimi faworytami, smok szczególnie wymiata. Z koloru to zombiak z jęzorem nawet daje rade ale i tak sporo musisz nad doborem barw popracowac ;P. Jak przeniesz swoje szkicory w dobry kolor to będziesz miażdżył ;] Pozdrawiam
Napisano 3 Luty 200916 l szkice sa poprostu super! to juz masz bardzo opanowane, nad kolorem trzeba jeszcze sporo popracowac. pozdr.