Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Na CA juz zaczalem jakis czas temu nowy szkicownik i pomyslalem ze tutaj tez sie moge pokazac. Stara teczka przepadla w czelusciach forum i nie chce jej odkopywac.

Zebralem troche bazgrolkow z ostatniego okresu.

2008_000.jpg

2008_001_alien%203_04.jpg

2008_002_ps_sketch_01_00%20copy.jpg

2008_002_ps_sketch_01_00%20detail.jpg

2008_003_chow_99_03%20copy.jpg

2008_004_spider_11%20copy.jpg

A to wip na digartowa bitwe:

2008_005_dacab_crab_man_12%20copy.jpg

• Odpowiedzi 173
  • Wy艣wietle艅 39,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• * beep * 馃槈 --- Dlubie sobie takiego brzydala w wolnym czasie (czym?! ;)). Oczywiscie WIP wiec pare rzeczy jest jeszcze rozgrzebanych 馃檪

• Dzieki! 馃檪 --- To od razu dorzuce, bo nie zmiescilo sie w pierwszym poscie 馃檪 Niezbyt czesto zdarza mi sie zrobic czysty linework zanim zaczne maziac w kolorze to dorzuce jeszcze to...

• wypad

Posted Images

Napisano

czarno-bia艂e digitale najbardziej mi si臋 podobaj膮 - szczeg贸lnie digital najwy偶szy

Napisano

thirdeye jak mi艂o znowu zobaczy膰 Twoje pracki :) Bardzo fajne. Wip si臋 ciekawie zapowiada. Mi艂o by by艂o gdyby艣 tu te偶 pokaza艂 progress :D

Napisano

Szkic jak zwykle na poziomie, kt贸rego nie si臋gam bom za niski.

B&W digital s膮 bardzo fajne te偶.

Napisano
  • Autor

Ale sie Panowie pobudzili :P szkicownik lezy od miesiaca, juz sie zaczalem zastanawiac nad skasowaniem - taki maly odzew byl :P Ale jak sie to chce komus jeszcze ogladac to moze cos wrzuce wieczorem. Dzieki za komentarze.

Napisano

Hehe. Dopiero zobaczy艂em, 偶e temat za艂o偶y艂e艣 w lutym. Musia艂em go przegapi膰 ;) I ciesz臋 si臋 bardzo, 偶e kolega wojtas167 od艣wie偶y艂 w膮tek.

Pewnie, 偶e wrzucaj. Ch臋tnie poogl膮dam/y kolejne prace ;)

Pozdro

Napisano

krech臋 to ty masz, pierwszy szkic najlepszy jak dla mnie, jest w twoim stylu, kolejnym digitalom brakuje ju偶 troch臋 lekko艣ci i tej charakterystyki co w pierwszym ale i tak jestem pod wra偶eniem poziomu ;] Zaaplikuj sobie miniaturk臋 za艂膮cznika bo te偶 ledwo zauwa偶y艂em tw贸j w膮tek.

Napisano
  • Autor

Kilka niedokonczonych wipow i szkicow z PS. Kolejnosc mniej wiecej chronologiczna.

2008_006_08_dacab_crab_man_15%20copy.jpg

2008_007_scoiatel_03 copy.jpg

2008_008_scoiatel_08 copy.jpg

2008_009_milosz_03 copy.jpg

2008_010_ps_sketch_2008_04_00 copy.jpg

2008_011_geiger_01 copy.jpg

2008_012_08_dacab_samurai_04 copy.jpg

2008_013_08_dacab_samurai_05 copy.jpg

2008_014_08_dacab_samurai_08 copy.jpg

2008_015_general_03 copy.jpg

Napisano

Jak zwykle niez艂e koncepciki. Szaro艣ci lepsze od kolork贸w sa, i potworki lepsze od postaci. Z pierwszego posta, naprawde niez艂y wypas.

Napisano

Niez艂e prace. Szczeg贸lnie podoba mi si臋 ten WIP paj膮kowatej postaci z czaszkami i przedostatni kole艣 z szabl膮 oraz kijem.

Je艣li chodzi o prace w kolorze to wed艂ug mnie szczeg贸lnie p贸艂tony robisz bardzo blade.

Jest taki trik wzmacniaj膮cy kontrast kolor贸w kt贸ry mo偶e ci si臋 przyda膰. Pozna艂em go niedawno. Wybierz w Photoshopie - "Layer>New Adjustment Layer>Gradient Map". Po lewej stronie gradienta daj jaki艣 maksymalnie nasycony zimny kolor, po prawej dope艂niaj膮cy do tego koloru maksymalnie ciep艂y. (np. niebieski i pomara艅czowy). Po 艣rodku wrzu膰 jaki艣 szary.

Potem zmie艅 t膮 warstw臋 na Overlay i zobaczysz efekt :).

Pozdrawiam.

Napisano

to symetryczne cos jest naprawde niezle. oprocz tego nie widizlem zadnego tojego b&w ktory by mi sie nie podobal:0

Napisano
  • Autor

kubi - dzieki, z jednej strony to mile z drugiej wkurza mnie ze ciagle ludzie to pisza.

Farvus - dzieki, to prawda ze kolorki wychodza dziwne nadal. Dzieki za trika - wyprobuje na pewno :)

deshu - dzieki, milo mi, chociaz mam nadzieje ze kolorki tez nie sa tragiczne ;>

--------------------------------------------------------------------

Takie tam male cos ... praca na konkurs na Wiedzminskim Forum na Digarcie, temat to Bloedzeuger. Na poczatek szkice w olowku. Troszke sa powiekszone, w naturze maja nie wiecej niz 5 cm kazdy. Nizej poczatki kolorowania :)

2008_019_bloedzeuger_00%20copy.jpg

2008_019_bloedzeuger_00%20copy.jpg

2008_020_bloedzeuger_03%20copy.jpg

2008_020_bloedzeuger_03%20copy.jpg

Napisano
  • Autor

Kurcze chyba cos pokielbasilem przy wstawianiu - mam nadzieje ze teraz bedzie ok :)

Napisano

to ostatnie wyjebutne! szczeg贸lnie okolice japska, konceptowo niew膮skie.

Napisano
  • Autor

mayk - dzieki :D usmialem sie czytajac ten koment :)

Wrzucam cokolwieczek zeby wydobyc watek z otchlani :) Ponownie szkice robione w przerwach miedzy innymi pracami. Poki co WIpy

Napisano

dobre rysunki i b dobre pracki walorowe, ciekawie od strony klimatu i konceptu.

gorzej z kolorem; sprawd藕 jakie艣 tutki na temat, jak budowa膰 obrazek 艣wiat艂em i kolorem, 偶eby to nie wygl膮da艂o jak ciapkanie brudn膮 wod膮. wprowadzisz si臋 w zagadnienie to b臋dziesz wymiata艂.

Napisano

Super buziuchny :D

Napisano
  • Autor

Minal miesiac ... no to mozna cos wrzucic :P

obo, aspenboy - dzieki chlopaki :)

Napisano

:) ca艂kiem ciekawe twarze . z ostatniego up. 1 praca warto nad tym jeszcze posiedzie膰 ;).

//Pozdr.

Napisano
  • Autor

Dzieki miriam :) posiedze jeszcze nad tym dziwadlem. Poskanowalem troche smiecia. Jutro jeszcze pare dorzuce.

Napisano

Szkice Panie, dawno nie widzia艂em ;) fajne, drugi od lewej, mi si臋 najbardziej widzi, zdaje mi si臋 偶e przyda艂a by si臋 lekka kalibracja skanerka ;).

//Pozdr.

Napisano
  • Autor

Dzieki miriam :) wyglada na to ze masz private show :P Skad wiesz ze cos nie tak z moim skanerem ? Ja sie na tym za cholere nie znam ale tez mam wrazenie ze cos ostatnio nie tak z jakoscia :/

Dorzucam jeszcze kilka i znikam na pare dni :)

Napisano

Niom bo r贸wnie偶 mia艂em problem ze skanerkiem ;). Mo偶e zacznij skan w GraySkali to nieco pomo偶e ;), lub ew. kalibracja ustawie艅.

Udana seryjka :) cho膰 najbardziej widzi mi si臋 2 i 3 ;).

//Pozdr.

Napisano
  • Autor

A tu nie bylo update'a cale wieki to wrzuce co tam ostatnio wypocilem.

Glownie walcze z kolorem ale w miedzyczasie udaje mi sie jakies b&w wymeczyc. Glowa faceta to studium z fotki. Reszta z wyobrazni.

Napisano

Hej. Fajnie widzie膰 od ciebie nowy update. Potworki niez艂e. My艣le 偶e drzewacz ma lepsze kolory ni偶 w poprzednich pracach wi臋c jest post臋p.

Czasami brakuje mi tylko w twoich designach potwork贸w r贸偶nych materia艂贸w. Niekoniecznie chodzi mi o fakture ale wszystkie maj膮 jednolit膮 sk贸r臋 zawsze o tej samej jasno艣ci. Mo偶e spr贸b贸j namalowa膰 jakiego艣 w czarno-bia艂e paski albo pokrytego jakimi艣 krostami. Zawsze mo偶esz pomaza膰 na osobnej warstwie z w艂膮czonym Multuply i mog膮 z tego ciekawe rzeczy wyj艣膰.

Je艣li chodzi o bronie to ju偶 chcia艂em napisa膰 o braku uj艣cia dla 艂usek ale przeczyta艂em "energun" w nazwie pliku. Najbardziej podobaj膮 mi si臋 ten w prawej kolumnie trzeci od g贸ry. Wygl膮da bardzo zgrabnie. Ten po lewej na samym dole przypomina troch臋 wiertark臋 do kt贸rej dodano celownik optyczny i kolb臋. Chyba przez to 偶e lufa jest dok艂adnie po 艣rodku osi ca艂ego karabinu. Zazwyczaj w broniach idzie przy g贸rnej kraw臋dzi 偶eby mo偶na by艂o okiem wycelowa膰. Specem jednak wielkim nie jestem wi臋c nie b臋de si臋 tu za du偶o wym膮drza膰 :D. Narobi艂e艣 mi ochoty do namalowania jaki艣 nowych karabin贸w, hehe.

Pozdrawiam i czekam na nowe updaty.

Napisano
  • Autor

Serio - dzieki

Farvus - dzieki za rade, poki co ostroznie probuje jakichs eksperymentow, ale generalnie w kolorze nie czuje sie jeszcze na tyle swobodnie zeby sobie pozwolic na jakis freestyle ... malymi kroczkami pewnie tam dojde. Bronie - mnie tez sprawia spora frajde ich rysowanie, mam jeszcze pare zrobionych tylko w sketchupie ktore robilem jako test-job, ale jeszcze ich nie chce pokazywac.

Wrzucam pare bazgrolow. Pierwszy robiony na max'owy Concept Corner - niby byl skonczony ale nie mial dodanego slowa FINISHED wiec w glosowaniu sie nie znalazl :P Drugi jest na aktualny COW. A trzeci to test-job - barman w klimacie dzikiego zachodu. Generalnie firma sie przestala odzywac po tym jak mi napisali ze barman jest fajny wiec wrzucam tutaj.

Napisano

fajne te ostatnie. w straszydle brakuje mi z艂amania koloru sk贸ry jakim艣 trzecim odcieniem, albo cho膰by inn膮 saturacj膮 - taka nudna glinka wysz艂a. troch臋 te偶 t艂o sobie a posta膰 sobie - sk贸ra do艣膰 艂atwo 艂apie kolory otoczenia nawet je艣li si臋 zbytnio nie b艂yszczy a u Ciebie s膮 one zbyt odseparowane i obce dla siebie.

:)

Napisano

Sorry stary ale 艂atwiej mi jest si臋 zachwyca膰 pracami ze starej teczki..:/

Napisano

:] ca艂kiem przyjazne te Twoje bla bla bla ;), ten stw贸r z poprzedniego posta mo偶na by rzec nieziemski, brak mo偶e w paru miejscach jakich roz艣wietle艅, bo wydaje mi si臋 偶e on taki 艣luzowaty bardziej ;).

//Pozdr.

Napisano
  • Autor

Jeszcze jednego maza znalazlem ktorego tu nie ma. Dzieki za odpowiedz miriam :) Zawsze moge chociaz na Ciebie liczyc :P

Napisano

:) maruda mazaj i wrzucaj, tak od siebie powiem dodatkowo, co mi si臋 nie podobie ;), a mianowicie nie lubi臋 czystych (czyt. bia艂ych) plam, jeszcze przy o艂贸wkowych pracach jest to nieuniknione, natomiast przy digitalu taka tendencja 藕le wp艂ywa na og贸lny odbi贸r prac.

//pozdr.

PS. Chc臋 wi臋cej :).

Napisano

Widze thirdeye 偶e si臋 rozkr臋casz. Od jakiego艣 czasu rzadko widywa艂em jakie艣 twoje updaty a tu nagle pe艂no nowo艣ci. Tak trzyma膰 ! :)

Co do bieli to mi si臋 podoba. Poza tym widzia艂em wiele odjechanych design贸w postaci i potwork贸w na bia艂ym tle (np. od zespo艂u Massive Black) i jako艣 nie wp艂ywa艂o to na negatywny odbi贸r. Przypuszczam 偶e jest to r贸wnie偶 powszechnie robione ze wzgl臋d贸w praktycznych. Jak ogl膮da艂em jakie艣 wn臋trza biur u game developera to czasami wieszaj膮 wydruki takich design贸w 艣cianie. Przy ciemnoszarym tle tusz by si臋 sko艅czy艂 po kilku obrazkach :).

Napisano

oo, maciej od偶y艂 - na cabie mign膮艂, tu co艣 wrzuca. widz臋 偶e ju偶 odreagowa艂e艣 i wracasz do maziania :D dobrze, dobrze, jedziesz dalej! :D

bardzo fajny ten szkicowy diabe艂o-pieso-偶ab. poci膮gn膮艂by艣 go bardziej i w kolorze (mo偶e spr贸buj kiedy艣 od razu, nie przez grayscale? po sobie widz臋 偶e na ko艅cu si臋 cz艂owiek tak wi臋cej uczy ;))

Napisano
  • Autor

Miriam - Dziekowac :) O bieli nizej :P ... no i wrzucam nowe.

Farvus - Dzieki :) Tak staram sie znowu regularnie wrzucac bo w sumie rysuje codziennie, mialem jakies kryzysy itp. nic mi nie szlo ale powoli moze sie wygrzebie z dolka. Co do bieli to absolutnie sie zgadzam, obracamy sie na tych samych forach wiec przytoczylbym te same przyklady, chlopaki z MB robia niesamowite rzeczy na bialym tle i o ile czasem moze ono przeszkadzac w odbiorze to jest szereg "trickow" ktore ten negatywny wplyw bialego tla lamia. Poza tym tak jak powiedziales biale tlo to ogromna oszczednosc czasu i materialow. Na potrzeby zwyklego szkicu nie ma sensu sie babrac z tlem.

Gab - Dzieki, ostatnio probuje coraz czesciej w kolorze, z roznymi efektami, ale tez czuje ze idzie jakby ciut lepiej, nawet jesli tego nie widac to przynajmniej nabralem nieco pewnosci w kolorze i zaczynam lapac o co biega. Co do odreagowania to tak, odreagowalem, w koncu chuj i zlodziej zawsze pozostanie tylko chujem i zlodziejem ale to nie znaczy ze moje zycie ma sie zatrzymac :P ;)

Taki tam bazgrol, w sumie mozna go dopisac do serii rozgrzewkowych zombiakow, staralem sie w miare szybko wrzucic kolor i efekt nawet mi sie podoba, oczywiscie to WIP wiec nie jest super dopracowany.

szkic_027_sk_01 copy.jpg

Napisano

fajny jegomo艣膰.

mo偶e tylko ko艣膰 jarzmowa idzie w kierunku ucha dziwnie. ca艂o艣膰 艣wietna.

pozdrawiam.

Napisano

G贸rna szcz臋ka z z臋biskami wysz艂a miodzio. Wrzucaj jak najcz臋艣ciej.

Napisano
  • Autor

Sly, Serio - dzieki :)

Zeskanowalem kilka rzeczy ze szkicownika ale jakos wyszla generalnie zenujaca, nie wiem czy to wina skanera czy ten papier sie jakos tak dziwnie skanuje. W kazdym razie wrzucam.

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

Napisano

stary, 艣wietne te maszkary, bardzo 艂adnie dajesz rade z o艂贸weczkiem, ten zombiak te偶 spoko... nawet lepiej ni偶 spoko

Napisano

No w ko艅cu jakie艣 szkicory twoje, drugi i przedostatni moimi faworytami, smok szczeg贸lnie wymiata. Z koloru to zombiak z j臋zorem nawet daje rade ale i tak sporo musisz nad doborem barw popracowac ;P. Jak przeniesz swoje szkicory w dobry kolor to b臋dziesz mia偶d偶y艂 ;] Pozdrawiam

Napisano

szkice sa poprostu super! to juz masz bardzo opanowane, nad kolorem trzeba jeszcze sporo popracowac.

pozdr.

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci