thirdeye Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Na CA juz zaczalem jakis czas temu nowy szkicownik i pomyslalem ze tutaj tez sie moge pokazac. Stara teczka przepadla w czelusciach forum i nie chce jej odkopywac. Zebralem troche bazgrolkow z ostatniego okresu. A to wip na digartowa bitwe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 12 Luty 2008 Share Napisano 12 Luty 2008 Jestem fanem twojego światłocienia - 5 gwiazdek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 13 Luty 2008 Share Napisano 13 Luty 2008 czarno-białe digitale najbardziej mi się podobają - szczególnie digital najwyższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas167 Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 REWELACYJNY pierwszy szkic: genialny pomysł i świetne wykonanie. Gratuluję:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 thirdeye jak miło znowu zobaczyć Twoje pracki :) Bardzo fajne. Wip się ciekawie zapowiada. Miło by było gdybyś tu też pokazał progress :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 21 Marzec 2008 Share Napisano 21 Marzec 2008 Szkic jak zwykle na poziomie, którego nie sięgam bom za niski. B&W digital są bardzo fajne też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 22 Marzec 2008 Autor Share Napisano 22 Marzec 2008 Ale sie Panowie pobudzili :P szkicownik lezy od miesiaca, juz sie zaczalem zastanawiac nad skasowaniem - taki maly odzew byl :P Ale jak sie to chce komus jeszcze ogladac to moze cos wrzuce wieczorem. Dzieki za komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Marzec 2008 Share Napisano 22 Marzec 2008 Hehe. Dopiero zobaczyłem, że temat założyłeś w lutym. Musiałem go przegapić ;) I cieszę się bardzo, że kolega wojtas167 odświeżył wątek. Pewnie, że wrzucaj. Chętnie pooglądam/y kolejne prace ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 krechę to ty masz, pierwszy szkic najlepszy jak dla mnie, jest w twoim stylu, kolejnym digitalom brakuje już trochę lekkości i tej charakterystyki co w pierwszym ale i tak jestem pod wrażeniem poziomu ;] Zaaplikuj sobie miniaturkę załącznika bo też ledwo zauważyłem twój wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Marzec 2008 Share Napisano 23 Marzec 2008 Mistrzu zapodawaj więcej i zrób miniaturkę ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 27 Marzec 2008 Autor Share Napisano 27 Marzec 2008 Kilka niedokonczonych wipow i szkicow z PS. Kolejnosc mniej wiecej chronologiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 27 Marzec 2008 Share Napisano 27 Marzec 2008 Jak zwykle niezłe koncepciki. Szarości lepsze od kolorków sa, i potworki lepsze od postaci. Z pierwszego posta, naprawde niezły wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 28 Marzec 2008 Share Napisano 28 Marzec 2008 Niezłe prace. Szczególnie podoba mi się ten WIP pająkowatej postaci z czaszkami i przedostatni koleś z szablą oraz kijem. Jeśli chodzi o prace w kolorze to według mnie szczególnie półtony robisz bardzo blade. Jest taki trik wzmacniający kontrast kolorów który może ci się przydać. Poznałem go niedawno. Wybierz w Photoshopie - "Layer>New Adjustment Layer>Gradient Map". Po lewej stronie gradienta daj jakiś maksymalnie nasycony zimny kolor, po prawej dopełniający do tego koloru maksymalnie ciepły. (np. niebieski i pomarańczowy). Po środku wrzuć jakiś szary. Potem zmień tą warstwę na Overlay i zobaczysz efekt :). Pozdrawiam. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 30 Marzec 2008 Share Napisano 30 Marzec 2008 to symetryczne cos jest naprawde niezle. oprocz tego nie widizlem zadnego tojego b&w ktory by mi sie nie podobal:0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2008 kubi - dzieki, z jednej strony to mile z drugiej wkurza mnie ze ciagle ludzie to pisza. Farvus - dzieki, to prawda ze kolorki wychodza dziwne nadal. Dzieki za trika - wyprobuje na pewno :) deshu - dzieki, milo mi, chociaz mam nadzieje ze kolorki tez nie sa tragiczne ;> -------------------------------------------------------------------- Takie tam male cos ... praca na konkurs na Wiedzminskim Forum na Digarcie, temat to Bloedzeuger. Na poczatek szkice w olowku. Troszke sa powiekszone, w naturze maja nie wiecej niz 5 cm kazdy. Nizej poczatki kolorowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 nie wiem jak innym, ale mnie się obrazki z ostatniego posta nie pokazują :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 9 Kwiecień 2008 Kurcze chyba cos pokielbasilem przy wstawianiu - mam nadzieje ze teraz bedzie ok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 9 Kwiecień 2008 Share Napisano 9 Kwiecień 2008 to ostatnie wyjebutne! szczególnie okolice japska, konceptowo niewąskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 13 Maj 2008 Autor Share Napisano 13 Maj 2008 mayk - dzieki :D usmialem sie czytajac ten koment :) Wrzucam cokolwieczek zeby wydobyc watek z otchlani :) Ponownie szkice robione w przerwach miedzy innymi pracami. Poki co WIpy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DavidLaser Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 dobre rysunki i b dobre pracki walorowe, ciekawie od strony klimatu i konceptu. gorzej z kolorem; sprawdź jakieś tutki na temat, jak budować obrazek światłem i kolorem, żeby to nie wyglądało jak ciapkanie brudną wodą. wprowadzisz się w zagadnienie to będziesz wymiatał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 16 Maj 2008 Share Napisano 16 Maj 2008 MiSzCzu !! Więcej, jeszcze !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 4 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2008 Zyje jeszcze ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Super buziuchny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 4 Lipiec 2008 Share Napisano 4 Lipiec 2008 Słodkie facjaty, miło widzieć coś nowego od Ciebie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 Minal miesiac ... no to mozna cos wrzucic :P obo, aspenboy - dzieki chlopaki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 :) całkiem ciekawe twarze . z ostatniego up. 1 praca warto nad tym jeszcze posiedzieć ;). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 Dzieki miriam :) posiedze jeszcze nad tym dziwadlem. Poskanowalem troche smiecia. Jutro jeszcze pare dorzuce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 Szkice Panie, dawno nie widziałem ;) fajne, drugi od lewej, mi się najbardziej widzi, zdaje mi się że przydała by się lekka kalibracja skanerka ;). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 13 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2008 Dzieki miriam :) wyglada na to ze masz private show :P Skad wiesz ze cos nie tak z moim skanerem ? Ja sie na tym za cholere nie znam ale tez mam wrazenie ze cos ostatnio nie tak z jakoscia :/ Dorzucam jeszcze kilka i znikam na pare dni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 14 Sierpień 2008 Share Napisano 14 Sierpień 2008 Niom bo również miałem problem ze skanerkiem ;). Może zacznij skan w GraySkali to nieco pomoże ;), lub ew. kalibracja ustawień. Udana seryjka :) choć najbardziej widzi mi się 2 i 3 ;). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 21 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2008 A tu nie bylo update'a cale wieki to wrzuce co tam ostatnio wypocilem. Glownie walcze z kolorem ale w miedzyczasie udaje mi sie jakies b&w wymeczyc. Glowa faceta to studium z fotki. Reszta z wyobrazni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 21 Wrzesień 2008 Share Napisano 21 Wrzesień 2008 Hej. Fajnie widzieć od ciebie nowy update. Potworki niezłe. Myśle że drzewacz ma lepsze kolory niż w poprzednich pracach więc jest postęp. Czasami brakuje mi tylko w twoich designach potworków różnych materiałów. Niekoniecznie chodzi mi o fakture ale wszystkie mają jednolitą skórę zawsze o tej samej jasności. Może spróbój namalować jakiegoś w czarno-białe paski albo pokrytego jakimiś krostami. Zawsze możesz pomazać na osobnej warstwie z włączonym Multuply i mogą z tego ciekawe rzeczy wyjść. Jeśli chodzi o bronie to już chciałem napisać o braku ujścia dla łusek ale przeczytałem "energun" w nazwie pliku. Najbardziej podobają mi się ten w prawej kolumnie trzeci od góry. Wygląda bardzo zgrabnie. Ten po lewej na samym dole przypomina trochę wiertarkę do której dodano celownik optyczny i kolbę. Chyba przez to że lufa jest dokładnie po środku osi całego karabinu. Zazwyczaj w broniach idzie przy górnej krawędzi żeby można było okiem wycelować. Specem jednak wielkim nie jestem więc nie będe się tu za dużo wymądrzać :D. Narobiłeś mi ochoty do namalowania jakiś nowych karabinów, hehe. Pozdrawiam i czekam na nowe updaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 27 Wrzesień 2008 Share Napisano 27 Wrzesień 2008 Dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 16 Październik 2008 Autor Share Napisano 16 Październik 2008 Serio - dzieki Farvus - dzieki za rade, poki co ostroznie probuje jakichs eksperymentow, ale generalnie w kolorze nie czuje sie jeszcze na tyle swobodnie zeby sobie pozwolic na jakis freestyle ... malymi kroczkami pewnie tam dojde. Bronie - mnie tez sprawia spora frajde ich rysowanie, mam jeszcze pare zrobionych tylko w sketchupie ktore robilem jako test-job, ale jeszcze ich nie chce pokazywac. Wrzucam pare bazgrolow. Pierwszy robiony na max'owy Concept Corner - niby byl skonczony ale nie mial dodanego slowa FINISHED wiec w glosowaniu sie nie znalazl :P Drugi jest na aktualny COW. A trzeci to test-job - barman w klimacie dzikiego zachodu. Generalnie firma sie przestala odzywac po tym jak mi napisali ze barman jest fajny wiec wrzucam tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 16 Październik 2008 Share Napisano 16 Październik 2008 fajne te ostatnie. w straszydle brakuje mi złamania koloru skóry jakimś trzecim odcieniem, albo choćby inną saturacją - taka nudna glinka wyszła. trochę też tło sobie a postać sobie - skóra dość łatwo łapie kolory otoczenia nawet jeśli się zbytnio nie błyszczy a u Ciebie są one zbyt odseparowane i obce dla siebie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 17 Październik 2008 Share Napisano 17 Październik 2008 Sorry stary ale łatwiej mi jest się zachwycać pracami ze starej teczki..:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 bla bla bla bla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 :] całkiem przyjazne te Twoje bla bla bla ;), ten stwór z poprzedniego posta można by rzec nieziemski, brak może w paru miejscach jakich rozświetleń, bo wydaje mi się że on taki śluzowaty bardziej ;). //Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 23 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2009 Jeszcze jednego maza znalazlem ktorego tu nie ma. Dzieki za odpowiedz miriam :) Zawsze moge chociaz na Ciebie liczyc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miriam Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 :) maruda mazaj i wrzucaj, tak od siebie powiem dodatkowo, co mi się nie podobie ;), a mianowicie nie lubię czystych (czyt. białych) plam, jeszcze przy ołówkowych pracach jest to nieuniknione, natomiast przy digitalu taka tendencja źle wpływa na ogólny odbiór prac. //pozdr. PS. Chcę więcej :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Farvus Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 Widze thirdeye że się rozkręcasz. Od jakiegoś czasu rzadko widywałem jakieś twoje updaty a tu nagle pełno nowości. Tak trzymać ! :) Co do bieli to mi się podoba. Poza tym widziałem wiele odjechanych designów postaci i potworków na białym tle (np. od zespołu Massive Black) i jakoś nie wpływało to na negatywny odbiór. Przypuszczam że jest to również powszechnie robione ze względów praktycznych. Jak oglądałem jakieś wnętrza biur u game developera to czasami wieszają wydruki takich designów ścianie. Przy ciemnoszarym tle tusz by się skończył po kilku obrazkach :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 23 Styczeń 2009 Share Napisano 23 Styczeń 2009 oo, maciej odżył - na cabie mignął, tu coś wrzuca. widzę że już odreagowałeś i wracasz do maziania :D dobrze, dobrze, jedziesz dalej! :D bardzo fajny ten szkicowy diabeło-pieso-żab. pociągnąłbyś go bardziej i w kolorze (może spróbuj kiedyś od razu, nie przez grayscale? po sobie widzę że na końcu się człowiek tak więcej uczy ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2009 Miriam - Dziekowac :) O bieli nizej :P ... no i wrzucam nowe. Farvus - Dzieki :) Tak staram sie znowu regularnie wrzucac bo w sumie rysuje codziennie, mialem jakies kryzysy itp. nic mi nie szlo ale powoli moze sie wygrzebie z dolka. Co do bieli to absolutnie sie zgadzam, obracamy sie na tych samych forach wiec przytoczylbym te same przyklady, chlopaki z MB robia niesamowite rzeczy na bialym tle i o ile czasem moze ono przeszkadzac w odbiorze to jest szereg "trickow" ktore ten negatywny wplyw bialego tla lamia. Poza tym tak jak powiedziales biale tlo to ogromna oszczednosc czasu i materialow. Na potrzeby zwyklego szkicu nie ma sensu sie babrac z tlem. Gab - Dzieki, ostatnio probuje coraz czesciej w kolorze, z roznymi efektami, ale tez czuje ze idzie jakby ciut lepiej, nawet jesli tego nie widac to przynajmniej nabralem nieco pewnosci w kolorze i zaczynam lapac o co biega. Co do odreagowania to tak, odreagowalem, w koncu chuj i zlodziej zawsze pozostanie tylko chujem i zlodziejem ale to nie znaczy ze moje zycie ma sie zatrzymac :P ;) Taki tam bazgrol, w sumie mozna go dopisac do serii rozgrzewkowych zombiakow, staralem sie w miare szybko wrzucic kolor i efekt nawet mi sie podoba, oczywiscie to WIP wiec nie jest super dopracowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 fajny jegomość. może tylko kość jarzmowa idzie w kierunku ucha dziwnie. całość świetna. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 27 Styczeń 2009 Share Napisano 27 Styczeń 2009 Górna szczęka z zębiskami wyszła miodzio. Wrzucaj jak najczęściej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thirdeye Napisano 3 Luty 2009 Autor Share Napisano 3 Luty 2009 Sly, Serio - dzieki :) Zeskanowalem kilka rzeczy ze szkicownika ale jakos wyszla generalnie zenujaca, nie wiem czy to wina skanera czy ten papier sie jakos tak dziwnie skanuje. W kazdym razie wrzucam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 stary, świetne te maszkary, bardzo ładnie dajesz rade z ołóweczkiem, ten zombiak też spoko... nawet lepiej niż spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
masz)rum Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 No w końcu jakieś szkicory twoje, drugi i przedostatni moimi faworytami, smok szczególnie wymiata. Z koloru to zombiak z jęzorem nawet daje rade ale i tak sporo musisz nad doborem barw popracowac ;P. Jak przeniesz swoje szkicory w dobry kolor to będziesz miażdżył ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Szkice! To jest to na co czekałem!:D Super!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 szkice sa poprostu super! to juz masz bardzo opanowane, nad kolorem trzeba jeszcze sporo popracowac. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi