asfalton Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 Noto zes teraz zarzadzil, no bardzo ladnie, musze tempo zwiekszyc przez Ciebie :D pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 jak dla mnie fajnie to wygląda, pracuj dalej, powodzenia pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Luty 2005 Autor Share Napisano 19 Luty 2005 po wielu przymiarkach z ustawieniami scenka idzie do małej przebudowy- i taki kadr chyba juz zostanie (?) :) wkleiłem z prawej strony renderek i tron przesunąłem z środka kadru troszkę w prawo. Za zawalonymi ruinami będzie widać resztę miasta (jakoś tak ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 praca az wreeee...hehehe...ty chyba chcesz nikomu nie dac szansy... az sie milo patrzy czekam na finalny efekt z zaciekawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 jaras -> as you wish: bardzo mocno zasugerowałem się pierwszymi rendero-konceptami,m moje wyobrażenie było raczej nieciekawe. Mglisto, szaro, jakieś kruki w tle, pojedyncze dziobiące nieliczne ziarna z ziemi. Chmury też szare, gęste. Na obecnym etapie też widzę jakieś ptaki (dla dodania skali) ale dodatkowo promieine słoneczne, trochę ciepłych akcentów, kolorów :). Jednak ostatni render nie przypadł mi do gustu, strasznie ograniczyłeś scenę w ten sposób. Kolorystycznie również zmieniłeś kierunek, więc i rośliny będące nad martwym władcą nie bardzo mi tam pasują. Jeśli by scena pozostała głównie szara i smutna - jasne, niech rośliny tam rosną, będą tylko potęgować przygnębienie. Jednak nie w takiej sytuacji. Takie moje skromne zdanie ;) Wielkie brawa za pracowitość, pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 Dzięki twojej pracy bitwa nabiera nowego wymiaru. To już jest poprostu masakra. Teraz każdy siedziw domciu i duma jak tu dojść do twojego poziomu. Cha ludzie dajcie spokuj, nie ma takiej możliwości. No może Leru da radę ale to jest inna kategoria. Na pocieszenie powiem, że jest jeszcze drugie i trzecie miejsce. A więc DO BOJU!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 Ekstra to wyglada, az strach sie bac co bedzie jak skonczysz scenke. Dla mnie wypas na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Luty 2005 Share Napisano 21 Luty 2005 Simple_man -> mimo, że jaras`owi idzie świetnie to i tak w Bitwie bierze udział również i wielu innych wspaniałych grafików (ja na pewno nie jestem wśród nich :)), którzy stanowią nielada zagrożenie dla pierwszego miejsca tej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bad Moon Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 Fajne pnącza, czym robiłeś listki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 Wygląda świetnie- strasznie dobrze robi ta "szorstkość" pnączy- dzięki temu nie jest to tak bezdusznie cyfrowe. Naprawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Luty 2005 Autor Share Napisano 26 Luty 2005 King - szkieletor czyli postać siedząca na tronie. (16.500 faces) Włosy na razie dorysowałem ale mniej więcej tak będą wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 wypas kurcze ale wypas ja tez tak kceeeeeeeeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 Śliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 przypomina mi troche mojego nauczyciela z historii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Luty 2005 Autor Share Napisano 26 Luty 2005 męczę się z materiałami a dokładnie z marmurem . Po wielu próbach z texturkami, z hdri, reflection i z IOR refraction uzyskałem coś takiego. pozdrawiam p.s. Bardzo dziękuję Marcinowi za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 jak to mawiała moja chemiczka, "niby takie niby nic, a jednak takie sobie Ooo" faktycznie jak się wpatrzeć w szczegóły to nie wygląda to bosko, ale z osległości robi wrażenie :] naprawdę mi się podoba, zarysuj tu i tam siatkę, wygładź, popraw wypustki kobiecie najbliżej kamery i tak trzymaj dalej, bo piękna pracka się szykuje :> haha ale dzięki tobie wpadłem na pewien pomysł dotyczący mojej bitwy, ale o tym szaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 Nice.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 WOW !!! NAprawde świetne, zarówno materiały jak i pan trupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 Bardzo mi sie podoba..... postep pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 No musze przynac ze material wysedl bardzo bardzo dobrze, trupek tez jest niczego sobie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Jak dla mnie cudo... Tylko tak dalej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 piekne :D mesedz is tu szort but f**k it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 jaras -> osssstro osssstro to wygląda! Jestem pod wielgachnym wrażeniem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Walcz człowieku do końca brak konkurencji jesteś ponad nami wszystkimi. Szok to mało powiedziane. Ja już chyba sobie odpuściłem. Ale nie z twojego powodu, poprostu brak czasu na coś poważnego. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 dzięki za wszystkie komentarze, motywują mnie do większego wysiłku :) Simple_man - co do braku czasu to napiszę Ci jak wygląda mój dzień - na ogół 10- 12 h w pracy (niekiedy więcej) w domu dzieciątko (1,6 roku , które czepia się klawiatury non stop a oprócz tego wyłącza komputer w najmniej odpowiednich momentach :) tak że stary - nie wymiękaj !!! do boju !! pozdrawiam p.s. będzie mała , kosmetyczna modyfikacja sceny, dodane zostaną kolumny w kształcie kręgu otaczającego tron. Postacie które są wykorzystane w kolumnach powstały tą samą metodą jak te z głównej rzeźby - czyli biped i skin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Jaras, zaczynasz przeginac z detalami tej sceny :) A w ogule nie podziekowalem Ci za odpowiedz o te roslinki, wiec dziekuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 osz ty, masz talent do robienia efektownych acz prostych rzeczy :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 szkopół tkwi w detalu :) jak widać jest to bardzo prosta metoda którą sam zaczerpnąłem z jakiegoś "making of" do jakiejś pracy którą kiedyś widziałem w necie i bardzo mi przypadła do gustu. Jak zwykle największa bariera jaka jest do sforsowania przy projektowaniu takich scen .... to ludzka wyobraźnia. Można wiele prostych technik stosować które dają niezłe rezultaty a ludzie myślą że Bóg wie co tam jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 no widzisz ;] a gadasz ze z v-rayem zaczynasz ;] bullshit i tyle ;] swietna robota ... idziesz w detale jak noz w maslo ... ja nie chce nic przeceniac ale Leru moze juz ci wysylac nagrody ;] oby tak dalej i zapalu nie strac ... a material to sam widzisz ze nie byl trudny ;] mam nadzieje ze teraz rozumiesz jak sobie poradzic z resztą ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 Marcin - ja naprawdę zaczynam z V-rayem :) dzięki Bogu jest on bardzo intuicyjny ale bardzo mi brakuje w nim volumerów i SSS :( buuuuu a ja do mojej sceny bardzo ich potrzebuję - ( POMOCY !). Dzięki za rady p.s. całą moją wiedzę o V-rayu zaczerpnąłem z bardzo pożytecznego wątku Interior Lightning contest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polik Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 niepozostaje mi nic innego jak tylko dolaczyc sie do gratulacji z okazji wygrania Bitwy :) wszystko wyglada very cool i gites masakra. pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 tak ..... mi też nie pozostaje nic innego jak przytoczyć słynne porzekadło o dzieleniu skóry na żywym niedźwiedziu - please !!! do końca bitwy jest jeszcze dużo czasu a jest naprawdę wiele ciekawych prac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 ja tu sie dotad troche balam odzywac, bo nie ma co krytykowac. teraz powiem ze kanty na slupie trzeba by zchamferowac. a oprocz tego swietna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 Ania - jak miło że zabrałaś głos , już myślałem że nigdy nic mi nie napiszesz :( a tu taka niespodzianka ! :) przyjrzę się słupom i myślę że dzisiaj wieczorem wrzucę apdejta z całą zabudową która będzie dookoła tronu ( o ile dziecko mi na to pozwoli :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 nie wiedzialam ze ja tu taki autorytet przedstawiam ze ludzie na moje posty czekaja. gdybym byla wiedziala to bym ci sie jeszcze dala powedzic. czekam na apdejt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 no jak to !!! jesteś najlepszą graficzką na forum i Twoje prace zamieszczane są w rekomendacjach ! jak możesz tak mówić ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 hehe co tu się dzieje ? :D Marcin -> ale ja żadnych nagród nie mam... Adek je ma ;) jaras -> no to nieźle, idziesz do przodu jak burza mimo, że Ci potomek ciągle kłody pod nogi rzuca. Respect! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 Very Nice !!!! :) Piękne teksturki !! Bardzo mi się podoba tak dalej trzymam kciuki :) powodzenia nastał czas tworzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Laser Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 Mam trzech faworytów, ty jesteś nr 1 w tej chwili :) Powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Marzec 2005 Autor Share Napisano 3 Marzec 2005 powstał kolejny element do zabudowy ruin miasta w tle - ze specjalną dedykacją dla Ani C. :) pozdrawiam i dzięki za komentarze edit- wymieniłem obrazek bo poprawiłem troszkę texturke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 4 Marzec 2005 Share Napisano 4 Marzec 2005 fajnie fajnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaveBorck Napisano 4 Marzec 2005 Share Napisano 4 Marzec 2005 o kurde! zajefajne, WSZYSTKO! No bajer nie z tej ziemi, że ci sie jeszcze w ogóle chce, teraz kiedy masz już wygraną w kieszeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Marzec 2005 Share Napisano 4 Marzec 2005 och ale zaszczyt mnie spotkal! podoba mi sie, ciekawe jak bedzie wygladalo w polaczeniu z reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 jaras - ile ta scenka juz na face'ow ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 5 Marzec 2005 Autor Share Napisano 5 Marzec 2005 Ania C - ja też jestem bardzo ciekawy jak to wyjdzie ... streaker- Polygon counter wyświetlił mi taką liczbę - 1.580.178 ( scenka na dzień dzisiejszy -jeszcze bez wszyskich badyli i liści ) na razie mam ok. 80% całej sceny (która waży obecnie ok. 70 MB ) ale nie będę robił w jednej warstwie ( na szczęście ) bo to było nielada zadanie dla mojego komputerka - athlon 2000 xp , 512 ram, geforce 3 GTS, jak widać konfiguracja nie jest za mocna :) wprawdzie jestem w trakcie przesiadki na lepszy sprzęt (Tyan x 2 pocki 2100 MP , 1 gb ram ) ale jak na razie nie mam procków :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 nieśmiało zamieszczam roboczy kadr całej sceny. Postać "króla" na tronie jest na razie tylko zasygnalizowana. Chcę jeszcze dodać na pierwszym planie "badyle" z liśćmi - Na tych pierwszo planowych listkach dam jakieś krople wody itp. Wszelkie sugestie b.mile widziane. Dzięx i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 moje zdanie znasz, jest bardzo milo i przyjemnie, mimo ze jeszcze duzo poprawiania Cie czeka :) fajne kolorki oprocz tego czerwonego ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 :/ posklejane na siłę, przykro mi ale takie mam odczucie Główny bohater jakoś mało wyeksponowany, wiem, że tylko tak sygnalizujesz ale trudno go dostrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 Jestem pod wrazeniem zlozonosci tych modeli, jednak wydaje mi sie ze style sie zaczely mieszac chodzi mi o prostote formy kolumnady( z daleka) i pnaczy przy tronie i mam wrazenie jakbym widzial gotyk, sztuke grecka, rzymska. Troche sa za czyste te panny, jak na razie w scenie widze cztery odrebne wygrywajace prace, polaczone do kupy nie trzymaja sie kupy. To jest tylko moje zdanie, moge sie mylic ;) Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Insect Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Rewelacja jedak coś mi tu nie pasuje. Nie wiedziałem tylko jak to ubrać w słowa no ale naszczęcie Asfalton zrobił to za mnie ;) Zgadzam sie znim Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi