Salvator Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 animacja o długości 15 sekund przeliczała się 3.58 minut a ta sama na nowym ........ 55 minut !!!!!!!!!! buehehe faktycznie odczuwalna róznica ;] ostatni obrazek prześliczny, i'm lovin' it. Ja już chcę tapetkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 9 Kwiecień 2005 Share Napisano 9 Kwiecień 2005 ja bym tam jeszce dodał migoczące drobinki kurzu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 bardzo ladne to. tak dla zasady doczepie sie czegos, mianowicie palcow lewej postaci, wygladaja za krotkie i tak jakby byly wszystkie tej samej dlugosci. mimo prob nie udalo mi sie uzyskac takiej pozycji dloni zeby wygladalo w ten sposob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 spróbój dodać wiecej kolorów(bo jest jakby greyscale) i nie przesadz z wolumerycznym, keep going :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tinek Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 według mnie ten człowiek nie potrezbuje zadnych rad...kolory sa swietne, a jedno co moge powiedzieć to .... gratuluję miejsca na podium... głeboki ukłon.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tau Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 zgadzam się z drogim kolegą;). Pracka na poziomie, coś przemknęło mi o długości renderu (:) też własnie zmieniam sprzęt) , nie wiem czy udało ci się to zoptymalizować, ale faktycznie jest to lekko irytujące dgy czeka się na renderek tak czasz. No a nawiązując do pracki to bynajmniej czekam na efekt końcowy; i rownierz gratuluje podium:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 10 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2005 idąc śladem kol. KoMica też sobie dorobiłem kreski - a co ! ;) rzeczywiście musiałem przyciąć trochę prawą stronę obrazka ale tam się w sumie nic ciekawego nie działo. Kompozycja obrazu to moja słaba strona - przyznaję bez bicia, ale wezmę się za teorię - obiecuję. Ania C - rzeczywiście tak to wygląda ale to jest złudzenie. Zadałem sobie trud i zrobiłem dla Ciebie rzuty dłoni z różnych stron :) może troszkę wyciągnę ten paluszek (jak zdążę) asblaze - dzięki , bardzo fajny pomysł, spróbuję tak zrobić jak radzisz. ttaaddeekk- wiem o czym mówisz ale ta praca zostaje w takiej ponurej kolorystyce (taka wizja). Jedyny "kolor" to rośliny i ubranie Króla. Tinek i Tau - dzięki ale poczekajmy z gratulacjami :) co do kompa to teraz jest kolosalna różnica wpracy. Sama karta odciążyła pracę w viewportach NIESAMOWICIE - nie wiem jak ja mogłem wcześniej pracować w takich warunkach ? :( dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 10 Kwiecień 2005 Share Napisano 10 Kwiecień 2005 bueh kreski ;] coraz ładniej to wygląda. Rączka jest dobra, Ania jak zwykle ma coś do palców, a to zbyt stożkowate, a to za krótkie, takie hobby :> zazdroszczę determinacji do pracy, a teraz nawet komputera ;] przy takim czasie renderingu możnaby zaszaleć :D pozdro, ciągle czekam na final ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 witam, tak więc trwają przeróbki tronu : Król będzie miał szatkę i łańcuch z medalionem. Tron też będzie zmieniony i gadzina znad tronu została przerobiona na medalion :) dodałem skrzydła i ogon ale i tak ledwo co będzie to widać :( pozdrawiam p.s. szatkę oczywiście podniszczę jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Kwiecień 2005 Share Napisano 16 Kwiecień 2005 A jakby tak dodac do tronu troche zdobien ze zlota... takie niby stare ale wciaz jecszcze miejscami poblyskuje. Moze w formie jakiegos dosc duzego artefaktu nad oparciem? To by chyba odrazu zwrocilo uwage widza na tron, a dopiero potem na bogato zdobiona i pelna detali scene. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 16 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2005 RA - boję się że nie zdążę a poza tym już powoli nie mam sił i czasu - bo już jestem jedną nogą w innym projekcie. Zamieszczam mniej/więcej ukończoną pracę w 2 wersjach (jedna bardziej wiosenna / słoneczna ). Proszę o opinię która Wam się bardziej podoba ? no chyba że można zamieścić 2 wersje pracy ? ;) Pozdrawiam i dziękuję za komentarze edit - zauwazyłem że posąg żołnierza w prawej wnęce wziął się i zapadł po kolana :) tak więc załączam kolejny render z poprawką edit 2 - poprawiłem posąg i wymieniłem obrazki edit3- wklejam linki do wersji w większych rozdzielczościach http://www.republika.pl/handrysik/01FG.jpg http://www.republika.pl/handrysik/01FG2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 jak dla mnie to 1, jest bardziej surowa i osamotnona. Brawo fantastyczna praca:] choc troche brakuje mi tej glowy z tronu ona mogla zostac cu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 dla mnie druga wesja, bo takie ladne swiatlo. bardzo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 niesamowite ! mi bardziej chlodnijsza wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 WOW!! :) Śliczne!! :) :D Pierwsza wersja duuzo lepsza - gratuluję zwycięstwa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 zdecydowanie zimniejsza wersja. teraz solidne ustawienia renderingu i postprodukcja ;] naprawdę gratuluję po raz nie wiem który wytrzymałości, pracujesz od praktycznie samego początku bitwy, aż do jej końca. Praca zaskakuje dopracowaniem w każdym szczególe. Nie mogę się doczekać tapetki ;] No i nie pozostaje nic innego jak pogratulować zwycięstwa tak jak Mati to zrobił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 kongratulacjonen, pierwsza wersja lepsza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 to miło że się podoba :) bardzo dziękuje za komentarze. Podaję linki do wersji w większej rozdzielczości. pozdrawiam http://www.republika.pl/handrysik/01FG.jpg http://www.republika.pl/handrysik/01FG2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ŚWIETNA PRACA,pierwsza wersja superrrrr.Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 Dołanczam się do gratulacji . Full Wypasss !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 hihi... jakbym TO (czyt. obrazki wyzej) zobaczyl wczesniej, to juz nie pisalbym tylko bym ogladal :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 A co tu pisać- od początku systematycznie mordowałeś konkurencję. Przyłączam się do gratulacji. (Jedyne co mi się nasuwa- ciepłe kolory szat wypychają mumię do przodu- może to jest przyczyna problemów z głębią ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asblaze Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 :) Gratulacje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polik Napisano 17 Kwiecień 2005 Share Napisano 17 Kwiecień 2005 jaras ty rzezniku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 17 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2005 ok, po wielu rozterkach i walce wewnętrznej w końcu doszedłem do kompromisu i zamieszczam wersję końcową. Pozornie nic się nie zmieniło ale ociepliłem troszkę kolorystykę tej mgły. Hello, I also wanted to join the contest with the subject of "the Forgotten Kingdom". The central element of my work will be a mumified figure of a king sitting on a throne and a statue symbolizing victory and might, all in the ruins of a once splendid and powerful castle, now deserted and overgrown. I wanted it to have a dark and Tolkien-like feel. I used: 3d max 7 Vray 1.45.70 Photoshop 7 CE QuickDirt best regards jaras Hi-res version : http://www.republika.pl/handrysik/ForgottenKingdom.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 18 Kwiecień 2005 Share Napisano 18 Kwiecień 2005 Pełen wypas. Nic dodać, nic ująć. Kawał żetelnej i solidnej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomur Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 Brak mi słów .... Zajefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 dzięki za tapetkę ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 19 Kwiecień 2005 Share Napisano 19 Kwiecień 2005 No stary gratuluje super pracy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 20 Kwiecień 2005 Share Napisano 20 Kwiecień 2005 kurna jak tak patrze to sie zastanawiam czy to renderowane 3d czy robootka adoba?? hehehe...tak czy siak wymiotles:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2005 hehe - wszystko jest renderowane w maxie ! - jeżeli chodzi Ci o jakieś ręczne "domalówki" w PSie to nie ma tu takowych - oprócz robienia texturek i łączenia warstw - to tyle jeżeli chodzi o PSa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 21 Kwiecień 2005 Share Napisano 21 Kwiecień 2005 Witam po nominacjach i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 22 Kwiecień 2005 Share Napisano 22 Kwiecień 2005 Witka :) gratuluje !! Dobra robota i zasłużona nominacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 23 Kwiecień 2005 Share Napisano 23 Kwiecień 2005 Gratuluję zwycięstwa :P. Dałeś nam wszystkim nieźle popalić :) A żeby było całkiem śmiesznie powiem tylko GR8 stuff :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 24 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2005 bardzo dziękuję za wszystkie komentarze i rady które były bardzo pomocne przy tworzeniu mojej pracy. O rekordowej ilości odwiedzin nawet nie wspomnę :) moje wszystkie prace na forum razem wzięte nie cieszyły się taką popularnością jak ta bitwa- wniosek - trzeba walczyć ! i brać udział w bitwach ! dzięki jeszcze raz i też gratuluję wszystkim nominowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzik Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 coz moge powiedziec? praca jest swietna nic dodac nic ujac :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bojar Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 I ja dołanczam swoje gratulacje jaras jestes Wielki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 No toś pokazał, ale czy mogło być inaczej z taką pracką gratulacje, chłopie jesteś najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 Gratulacje - oby tak dalej :D Pozdr giorgione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 I ja dołączam do gratulacji...mistrzowska robota!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarCon Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 Jak przepowiadałem mistrzu,piękna robota .Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 wiesz Jarasie ze na shoucie jestes nominowany do zlotej galerii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 Jaras gratulacje !!! kawał dobrej, solidnej pracki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 jaras co tu duzo moowic zasluzyles sobie ciezka solidna praca... tylko teraz bitwa to nie bedzie to samo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 Marcin - dziękuję Ci za promocję i za pomoc w opracowaniu szaderka marmuru ! ) Simple_man, Bojar, Baldack, Tadzik, Giorgione, DarCon, SAIRAM, Junior , - dziękuję za dobre słowo koledzy ! miło mi . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 Gratki Jarek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 dzięki Marcin ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi