Gość Marioza Napisano 26 Luty 2008 Share Napisano 26 Luty 2008 narazie git, poki jest to baza pod zb to nie ma co sie czepaic, finalnie i tak moze zmienic sie diametralnie, włosy od pana z prawej cool, musze oblukac ten film w koncu jak mowisz ze dobry, lubie jak flaki fruwają mi na ekranie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 28 Luty 2008 Autor Share Napisano 28 Luty 2008 No to włosy:D imo przyjemniejszy:D Wiele nie zrobiłem przez ten czas, ale mam nadzieję, że uda mi się bardziej przysiaść w weekend, przynajmniej żeby base skończyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 28 Luty 2008 Share Napisano 28 Luty 2008 Jak Ty bidaku napakujesz tam tyle detalu to ja nie mam pojecia :D Powodzenia tak czy inaczej, jak juz bedziesz mial cos w ZB to pokarz koniecznie bo to strasznie ciekawi:> ZRob sobie tez szybkie testy basemes'a, zobacz jak sie bedzie zachowywal przy kilku divideach, bo czasami wywa tak ze gdzies sa nieladne polygony i sie tworza "dzyndzle" ale w sumie to chyba bardzo zadko i gluwnie jak jakis trojkat wystepuje w poblizu. Niemniej jednak warto na szybko cos wymalowac i ewentualnie poprawic baze, bo mowie, najwazniejsze aby wyszla ladnie twarz, bo dobra twarz to polowa jak nie wiecej sukcesu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Hmmm z tymi wlosami to nie jest glupi pomysl ale ja bym zrobil albo z wlosami albo z kapeluszem bo troszke sie tak...zaciasno robi.takie moje luzne spostrzezenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 29 Luty 2008 Autor Share Napisano 29 Luty 2008 Konras, jakoś trzeba będzie dać radę, dzięki za tipsy, testowałem dividy, jest nice, podziele sobie model i tak na części więc spoko, zbrush pociągnie ile wlezie;) W każdym bądź razie bamboli nie stwierdziłem.. PS: ortografia:p DiO, thx za spostrzeżenie, postaram się jakoś to upchać, żeby wyglądało. Włosów raczej dużo nie będzie, tylko takie pojedyńcze pasemka obleśnie wiszące. I update siaty, już powoli będę kończył... Wogóle buta i łańcuchy zrobię w maxie na polygonach, nie ma sensu tego rzeźbić chyba tak od podstaw, pozatem niewygodnie by było... Lansowy screen:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 29 Luty 2008 Share Napisano 29 Luty 2008 Ah no tak ortografia ^^' Co do modelu jednak wracając to mi sie podoba, mam nadzieje tylko ze zdołasz okiełznać ta bryle, bo siatka mocno gęsta jest wszędzie, mam nadzieje ze jednak dasz rade, oby tylko ta dziura w brzuchu nie sprawiała Ci problemów i klapy od płaszcza (płaszcze takie z rękawami to chyba generalnie najgorsze draństwo), btw podziwiam Twój upór, mnie na razie zabiły moje umiejętności 2d i mecze się z konceptem :D a Ty zaraz skończysz sculpa :p Powodzenia:) i pokaz potem w jaka stronę to idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 4 Marzec 2008 Autor Share Napisano 4 Marzec 2008 btw podziwiam Twój upór E tam, tak se klikam...:p Nie, no poważnie to dzięki za dobre słowo. Już w zasadzie skończyłem base. Osobiście też się najbardziej płaszcza obawiam, ale jakoś będzie pewnie:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 4 Marzec 2008 Share Napisano 4 Marzec 2008 hmm chyba dobrze było nadać krztałt temu uśmiechowi?? Ale nie ma co, ładny base :) Dajesz dalej czekam na jakis high :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 9 Marzec 2008 Autor Share Napisano 9 Marzec 2008 Coś tam porzeźbiłem.. Śliczny renderek z ao:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 przystojniaczek z niego ;), twarzyczka wyszla super , podobac sie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Ejno jest fajnie, duzo detalu. Popracowac na pewno jeszcze trzeba nad materialami zeby nie byly takie packowate. Jezeli Ciacha Ci sie na zoomie zbrush to w render zakladce menu zmien z preview na fast (to jednak wiesz) albo mozna zawsze robic zoom osuzkany taki za pomoca lupy, troche to pikseluje ale dziala ladnie, bo z tego co ja wiem to w wiekszosci przypadkow nie da sie na duzym przyblizeniu pracowac w Z3 :) To powinno pomoc z tymi przerywanymi (kropkowanymi) pociagnieciami pedzla:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Te gacie po tacie do wymiany, za kwadratowe i na górze samej jakies takie dziwne, a ryjek pierwszoklasisty. Ogólnie im wyzej tym ładniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Morda super, wygląda naprawdę świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Jak dla mnie mego Ci to wyszło :), twarz szczególnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 10 Marzec 2008 Share Napisano 10 Marzec 2008 Super twarz, ogólnie jest bardzo dobrze ale spodnie mi nie pasują. Myślę że pionowe fałdy nie wyglądają za dobrze, tkanina na spodniach najczęściej wygina się pod różnymi kątami i łukowato. Najlepiej poobserwuj jak sie zachowują spodnie w realu zanim wysculptujesz te fałdki a na pewno uda Ci się uzyskać fajny wygląd spodni. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 11 Marzec 2008 Autor Share Napisano 11 Marzec 2008 DiO->dzięki! Konras->no jeszcze będę pracował nad materiałami, żeby były bardziej real. W ultradetal pewnie wchodzić nie będę, albo dodam później na mapach, albo na diffuse się namaluje (zapewne to drugie). Przerywane pociągnięcia były po prostu szybkie, zbrush zasuwa aż miło;) Ardeni->dzięki dzięki! Spodnie przerobione, na górze dziwne bo łańcuchem będą oplecione i wyszarpane. Jeszcze i tak przy nich porzeźbię.. Kuba, ETA->dzięki!:D Tomala->dzięki za crit, no pracuje nad tymi fałdkami powoli, poprawną fizykę materiału dość trudno mi jeszcze zachować, ale się przyłożę:D Co jeszcze nie bardzo?:d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 11 Marzec 2008 Share Napisano 11 Marzec 2008 Hmmm względem tego ubrania... te fałdy wyglądają ostro, jak ma być w takim kreskówkowym stylu to pasuje jak najbardziej :P, ale jeśli celujesz w coś bardziej realnego to wygładź to troszke. Tak btw. to jak go widze do do głowy odrazu mi się przypomina ten teledysk: http://www.youtube.com/watch?v=9KW8DRSvEoQ Jedziesz z tym koksem! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 11 Marzec 2008 Autor Share Napisano 11 Marzec 2008 No raczej komiksowo będzie.. choć texturki z fotek zamierzam majstrować, przynajmniej z grubsza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 11 Marzec 2008 Share Napisano 11 Marzec 2008 ej stary jak na toona lekkiego to juz jestes w domu! super to wygląda bardzo milo kojarzy sie z laleczkami z "najtmar bifor krismas" opuscilbym tylko plaszczyk coby spoczywal swobodnie na ziemi :) Btw: to tam nie ma jakiegoś limitu piramidek czy to wersja pod normalki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 Rewelka! Czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 super tylko faldy na spodniach niezbyt dobrze wygladaja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 12 Marzec 2008 Share Napisano 12 Marzec 2008 A mi z kolei się podobają. Postać ma fajny styl, tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 14 Marzec 2008 Autor Share Napisano 14 Marzec 2008 JmTm00->Dzięki wielkie za dodanie otuchy:D Płaszczyk trochę ztweakowany. Jest to wersja pod normalki. M@Ti->Dzięki! Nielot, Kuba->Nie mam pomysłu co z tymi fałdami poradzić, fizyka materiału mi nie idzie za dobrze jeszcze, na razie spodni nie ruszałem od ostatniego updatu. Zostawię sobie na później. Ale za to zrobiłem trochę na dłoniach, dodałem kosteczki, ruszyłem klatkę, którą jeszcze będę rzeźbił bo jakoś tak niefajnie żeberka mi się widzą.. No i lans-render:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 14 Marzec 2008 Share Napisano 14 Marzec 2008 Coraz bardziej mi się podoba, detal wychodzi niesamowicie. Ostro jedziecie chłopaki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Ładniutko :), co do spodni to może weź takie yo elo melo szerokie spodnie załóż je i popstrykaj foty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Marzec 2008 Autor Share Napisano 15 Marzec 2008 Następny up, szwy na płaszczu testowo rzucone alphą, będę je robił w szopie, na geometrii tego nie pociągnę niestety:/ 11mln to już ma wszystko:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 jest bosko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scottero Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Nie no chlopie wymiatasz :) Polska moze byc dumna z takich grafikow :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Wow, super :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Ulala ostro jedziesz. Już na tym etapie wygląda ekstra, więc może być tylko lepiej. Szwy wyszły super, więc może jednak sie skusisz i jakoś je wypalisz w częściach? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Marzec 2008 Autor Share Napisano 15 Marzec 2008 Dzięki chłopaki za dobre słowo! Kuba, zobacze, pomyśle. Właściwie to szwów nawet nie zapisywałem, ale i tak były trochę zbyt losowo rzucone. Jakby co to alpha do nich jest w paku co zapodawałem więc można zaciągać, link w podpisie. Kolejny upek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Nie no elegancko. Ładnie się prezentuje w tej pozie. Z kosą może się nie rozpędzaj, żeby nie wypadła blado przy tak dopracowanej postaci :) Może zamienisz ostrze na jakieś czary-mary w stylu zwycięskiego generała z DWI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 fajnie widzę ze popracowałeś z fałdkami, nie są już takie bąblowate :D nie wiem czy to tylko moje odczucie ale rzuca mi sie w oczy górne zakończenie spodni, wyglada jakos tak dziwnie, poza tym wszystko cacy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 15 Marzec 2008 Autor Share Napisano 15 Marzec 2008 Kuba-> ostrze zostaje, nie będę już cudował. I tak się zastanawiam jeszcze czy duszki dookoła ostrza dawać, czy nie... ale też pewnie zostaną, bo lepszej koncepcji nie mam. Ledyr-> racja racja, jeszcze będę strzępił spodenki na górze. Pozatem na postaci po prawej jest zdeformowane niepoprawnie, bo go skręcałem trochę w talii i nie zauważylem tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Fajnie to wyszło,spodnie w kroczu jedynie jakoś dziwnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Jeszcze tylko te ubranie popraw i bedzie miodzio :), fajny scyzoryk ma ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konras Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Ladnie to wyglada na prawde, ciekawe jak poradzisz sobie z kosa, bo widze ze ja lekko uwypuklasz przy zebach... a tak z ciekawosci spytam czy po drugej stronie sie wtedy to nie wklesnia?... zreszta gdzies byl podany sposob aby nie dziala brush na scianki po drugej stronie na paskich przedmiotach... ktos pamieta moze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Ja bym te ostrze raczej ręcznie zrobił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 16 Marzec 2008 Autor Share Napisano 16 Marzec 2008 Ostrze jest wypukłe z obu stron. I raczej nie będę go sculptował, będzie trochę kanciaste na zębach. A, i mam już pomysł na trzonek;) Kręgosłup:D Tylko problem, bo chciałem żeby był czarny, no ale zobaczę jak to będzie wyglądać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Zawsze może to być ciemno-beżowy, ufajdany kręgosłup ;) A co do ostrza, to może wywal duszki, bo z punktu widzenia gry nie potrafię sobie tego wyobrazić. Fajnie by wyglądała lekko podrdzewiała, z zakrwawionymi zębami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Nie wiedze problemu w tym, żeby kręgosłup był czarny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAINbringer Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Styl postaci w jaki poszedłeś do złudzenia przypomina mi podejście jakie Blizzard ma do undeadów w WOW'iw - takie halloweenowe straszydła. Brakuje mi tu jeszcze tylko fioletu połączonego z oczojeb** zielenią :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 bardzo charakterna i charakterystyczna postac , podoba mi się :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 17 Marzec 2008 Autor Share Napisano 17 Marzec 2008 Kuba -> No ale kurde bele, jak wywale duszki to ta kosa tak za zwykła będzie, a ona ma dusze chwytać i wszyscy mają o tym wiedzieć:p Natomiast jeśli chodzi o funcjonalność duszków w jakimś enginie, to można zrobić coś na kształt spirali/sprężyny/pętli moebiusa z planów, dać na to jednego duszka z alphą, ztilować go wzdłuż i animować uvw dookoła, wtedy będą latać:) ETA -> no i tak zapewne będzie:) Painbringer -> Fioletu nie będzie ale oczojebna zieleń uwzględniona:D Mario - > dzięk'(o.O)'wa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
briz Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Przyjemniaczek :D Kształt tej kosy jest jakiś dziwny, kojarzy mi się z kolędnikami i gwiazdą betlejemską ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 17 Marzec 2008 Share Napisano 17 Marzec 2008 Extra - zrob mu wkoncu jakis pas bo caly czas mam wrazenie ze mu te portki zaraz spadna - pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 18 Marzec 2008 Autor Share Napisano 18 Marzec 2008 briz -> bo to trochę taki odpustowy chłopak jest z tego stracha:p Bro -> thx! Pasa nie będzie:p Łańcuch musi jakoś utrzymać te pory:D Jeszcze nad tym popracuję, żebyś takiego wrażenia nie miał.. Mały upek, nieczasowy zupełnie jestem więc tylko czaszeczka, referka z modelu Sparka. Mam nadzieję że się nie obrazi..zresztą czaszka to czaszka.. żaden disajn... Rzeźbione z kulki i szybkie retopo w zbrushu, około póltorej godziny całość.. Swoją drogą, chyba wystylizuję na taką czaszkę złowrogą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Dobra czacha, ten Zbrush serjo ma kopa :D, bedzie trza jutro potestować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Bardzo fajnie Ci wyszła. Może zrób ją bez żuchwy, bo zdaje się, że w takiej formie bez sznurków byś zgubił ją gdzieś po drodze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 Pewnie trzyma na "kropelce" z gwarancją poxipolu, że żadna dusza nie zerwie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi