javor Napisano 2 Marzec 2008 Autor Napisano 2 Marzec 2008 Niewiem co wy widzicie na tych gęstych siatkach ale skoro nalegacie :) ... 1
FF Napisano 2 Marzec 2008 Napisano 2 Marzec 2008 No niewiele ale liczyłem ze dasz siatke przed ms tez:)
javor Napisano 2 Marzec 2008 Autor Napisano 2 Marzec 2008 to jest "między ms" :D (po pierwszym ale przed drugim)
javor Napisano 4 Marzec 2008 Autor Napisano 4 Marzec 2008 Freedom Fighter: no skończonej siatki lp lusterka akurat niemam zapisanej Dzisiaj koła, jeszcze bez detali i siatex :)
javor Napisano 7 Marzec 2008 Autor Napisano 7 Marzec 2008 ReflectVision: jak nie jak tak :) mini update :P troche sie ostatnio obijałem więc tylko kilka pierdoł w kole. następnego updetu spodziewajcie sie dopiero po weekendzie :/
pecet Napisano 7 Marzec 2008 Napisano 7 Marzec 2008 nie mów że do każdego modelu robisz nowe hamulce i elementy zawieszenia ;)
JohnZi Napisano 7 Marzec 2008 Napisano 7 Marzec 2008 tez mi sie nie chce cos w to wierzyc:P co mi tu smierdzi:D
SoAd Napisano 7 Marzec 2008 Napisano 7 Marzec 2008 Heja! sam tez robiłem tą brykę ale niechciało mi się juz na tym etapie :) mam jedno poważne zastrzeżenie, bok samochodu tj powinien być bardziej obły, u ciebie jest prawie pionowy. pozdro
javor Napisano 16 Marzec 2008 Autor Napisano 16 Marzec 2008 fuck a miałem sie nie opierdalać przy tym modelu :P a wy mieliście mnie mobilizować i poganiać :) co do wcześniejszego upa z hamownikami i zawiasem: jak dotąd tylko kopiowałem ale tym razem pomyślałem że warto zrobić nowe ładniejsze hamulce i śróbki :D zawieszenie i wentylek skopiowane z poprzednich :P SoAd: co do boku albo ci się wydaje albo takie złudzenie przez światło bo napewno ma dobry profil. no i wkońcu jakiś mały update 1
patry Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 Piękne! Wiem jak to jest z czasem... ja też ostatnio w ogóle nie mam czasu na mazde :( Pokaż siatkę w takich samych ujęciach jak w up'ie, proszę :)
JohnZi Napisano 16 Marzec 2008 Napisano 16 Marzec 2008 ten twoj model ma prostsze blachy niz w rzeczywistosci:D blachy odzielone przez rowek na tylnym nadkolu sa po innym katem i nie sprawiaja wrazenia plynnosci:D u ciebie jest za prosto:P no ale tak jest lepiej:)
javor Napisano 15 Kwiecień 2008 Autor Napisano 15 Kwiecień 2008 wkońcu się zmobilizowałem i coś zrobiłem :) przednie świecidełka :P
Predator Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 bardzo bardzo ale to bardzo elegancko :) mozna by powiedziec podrecznikowo. Model bankowo bedzie piekny, bedziemy Ciebie dusic Javor przy renderingu :D.
mrkrzysiek Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 pięknie to wygląda pokaż siatki jak możesz tych świateł:)
Kimmi Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 Model bardzo fajny, wszystko dobrze spasowane. Też bym chętnie zobaczył siateczki.
Yasutoco Napisano 16 Kwiecień 2008 Napisano 16 Kwiecień 2008 zastanawiam się po co Javor wrzucasz zdjęcia po przeróbce w ps :/ Konkret modelik oby tak dalej.
patry Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Ładnie maskujesz bugi :P XD [joke] Czekam na high detailed interior hehe :) Znalazłem 2 rzeczy, które masz chyba źle... chociaż to do Ciebie nie podobne i jest duże prawdopodobieństwo, że to ja się mylę :D 1. Tą pionową linię masz za ostrą 2. Ta ostra linia powinna iść i kończyć się w stronę świateł
FF Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Brawo dla tego pana że dokonał rzeczy niemożliwej;D Chyba ciężko będzie teraz poprawić:) EDIT: linia jest nie tyle zbyt wyraźna co chyba pochylona powinna byc bardziej.
javor Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 patry: 2 - ta linia na każdym zdjęciu wygląda inaczej lub jej nie widać ale nie idzie do światła, albo tak jak mam albo pomiędzy i szybko znika :) 1 - może ciut za ostro ale ten kant tam jest tylko słabo widoczny na większości zdjęć przez lakier pomyśle może nad tym dzisiaj ale pewnie juz i tak nie do poprawienia :/
Predator Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 2 - zdecydowanie nie idzie do swiatla http://www4.0zz0.com/2007/04/16/11/30574166.jpg http://www.seriouswheels.com/pics-2006/2006-Dodge-Charger-RT-f-1920x1440.jpg Co do 1 -ciezko powiedziec tak pol na pol racji Patry'ego i Javora :) Tak czy siak robota piekna.
hcpiter Napisano 20 Kwiecień 2008 Napisano 20 Kwiecień 2008 heh przepiekny modeling :) bardzo ladnie to wyglada, szkoda ze tak rzadko update`y :) pozdro
patry Napisano 20 Kwiecień 2008 Napisano 20 Kwiecień 2008 Nooo, super :) Hmm... powiedz mi, czy do każdego modelu robisz inne wycieraczki? A jak nie, to kurcze skąd bierzesz refki, że takie detale tam dajesz? :O edit FF - hehe, wszystko Ci się otwiera :) Ja po prostu jestem dalekowidzem ;P xD
FF Napisano 20 Kwiecień 2008 Napisano 20 Kwiecień 2008 Patry tu sie zachwyca detalem wycieraczek a ja widzę tylko jeden obrazek na którym widać tylko tyle ze są... coś mi sie może nie otwiera?;[
javor Napisano 20 Kwiecień 2008 Autor Napisano 20 Kwiecień 2008 pióra wycieraczek są takie same więc tylko musze moje uniwersalne dogiąć odpowiednio do szyby a ramiona to juz trzeba modelować :P jak odpale później maxa to dam jakiegoś zooma na nie :) edit: no i obiecane zbliżenie, postarałem sie nawet o antialiasing :)
!Ewert Napisano 26 Kwiecień 2008 Napisano 26 Kwiecień 2008 fajnie fajnie ale mieliśmy Ciebie poganiać :)
JW_2305 Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 Heh, super modelik i fajny detal, moglyby byc czestsze updaty;p A takie wycieraczki, to na oko doginasz?
javor Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 jakie na oko? są dopasowane co do milimetra :) dzisiaj będzie jakiś update, pewnie dopiero w nocy :P
JW_2305 Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 No ja mialem na mysli czy tak lookasz w viewport i wyginasz czy moze jakis automatyczny doklejacz istnieje;p
javor Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 co mam pokazać ??? :D DWF ???? ... wtf ???
BizU Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 (3ds max) File-> Publish to DWF ;) Przykładowy plik DWF Autodesk DWF Viewer w skrócie: pokazujesz bryłę 3D, ale nie udostępniasz siatki/wersji edytowalnej/ostawień materiałów itp. jak by co zapraszam na IRC'a :)
Predator Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 heeh przeciez wszystko widac jak potrzebujesz printow to poszukaj albo popros konkretnie o printy kolege javora a nie podchody robisz jakies dziwne :)
BizU Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 Mi o printy nie chodzi... bo po co mi one? chciałem zobaczyć model 3d, a nie kilka screenów... :/
!Ewert Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 Model zobaczysz jak kupisz płytke everów:)
BizU Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 ... eh nie rozumiem Was... raz, że to nie Was pytałem o zamieszczenie DWF, tylko autora. dwa, że zamieszczając DWF nic nie ryzykuje, że ktoś mu podkradnie bryłę, ustawienia itp. trzy, ze zamieszczając DWF można pomóc w znalezieniu robaków, itp. Chce po prostu zobaczyć, ew pomóc... tyle...
javor Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 ach taki DWF, juz wszystko wiem :) to że pliku nieda się zapisać/exportować nie oznacza że z jego kodu nieda się wyciągnąć modelu więc na wszelki wypadek sobie to daruje :P
BizU Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 no ok, rozumiem po części obawy. dzięki za odp. javor jak by ktoś chciał sie dowiedzieć więcej o tym formacie to zapraszam: autodesk Wikipedia PL Wiki EN // nie chodzi mi o jakieś wymuszenie... jedynie o to ze dużo wygodniejszy jest to typ prezentacji własnych modeli niż robienie screenow. Jak ktoś znajdzie w necie działającą metodę konwersji z DWF do jakiejkolwiek edytowalnej formy to przeproszę, cofnę swoje słowa i będę tańczył naokoło sombrero ;)
Gość Al.hatal Napisano 27 Kwiecień 2008 Napisano 27 Kwiecień 2008 Powiem tak. Znam się na tym jak na fizyce kwantowej ... czyli wcale. Zawsze podziwiałem takich ludzi jak ty javor za to że potrafią wykonać tak cudne rzeczy. Jak patrze na twoje prace i moje umiejętności to ja chyba na kasie w biedronce skończe :)
javor Napisano 27 Kwiecień 2008 Autor Napisano 27 Kwiecień 2008 dziś kolej na detale z tyłu :) jeszcze pare pierdół i będzie trzeba za wnętrze się brać :/ ... miałem dzisiaj skończyć go z zewnątrz ale jak zwykle znalazłem sobie 10 innych zajęć i nie zdążyłem :P
Rekomendowane odpowiedzi