Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  Cytat
I całość, muszę przyznać, że z tego modelu jestem szczególnie dumny:],

i słusznie... model czadowy..... na serio

• Odpowiedzi 234
  • Wyświetleń 15,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

To jeszcze nie koniec:), trzeba przecież jeszcze zrobić gwóźdź programu czyli wypasioną armatę 75 mm na dziobie!!:D.

Napisano

Mi sie ten tył nie do końca podoba:/ Za dużo miękkich krawędzi... I jakieś bugi przy klapach... Ale jak to poprawisz i zrobisz to dział(k)o no i jeszcze troszke innych pierdołek to będziesz mógł się chyba zabrać za mapowanie i malowanie texturek.

Napisano
  • Autor

No przy ogonie faktycznie trochę trzeba zaostrzyć ale to później jak skończę kadłub na poziomie LP.

Napisano
  • Autor

A to trzeba było odrazu:), to są właśnie te miękkie krawędzie.

Napisano

Jeśli nie będziesz robił takich zbliżeń, to ujdzie;) Ale w tym miejscu co zaznaczyłem (bliżej środka) to ma być takie wgłębienie?

Napisano
  • Autor

To wgłębienie to powinno być chyba nawet jeszcze głębsze:P.

Napisano

gratulacje :)

troche smiesznie to wyglada z przodu ale jak tak ma byc to ok. To co teraz textury??

Napisano

Czy aby napewno tak mają być ustawione karabiny w dziobie ?? Takiej wersji jeszcze niewidzialem...

Pozdr

Napisano
  • Autor

Notak to ma być:)

b25h-5.jpg

A przed texturkami będzie jeszcze podwozie, o które tak się upominaliście:].

Napisano

tak sobie myślę, że jak on by odpalił w powietrzu z wszystkich dział na raz, to by chyba stanął w miejscu albo się cofnął od odrzutu :D

model bardzo dobry, ale tych miekkich krawędzi jest o wiele za dużo :| choćby cała tylna wieżyczka strzelnicza, lub zawiasy stateczników poziomych (Kozioo pierwszy zwrócił na to uwagę :))... staraj się używać mniejszych wartości chamfer :)

pozdrawiam [piwo]

Napisano
  • Autor

Stateczniki poziome są już \"wyostrzone\" tylko nie pokazałem jeszcze, a wierzyczka jakby nie patrzeć jest raczej taka gładka w tej maszynie:).

Napisano

podwozie to jedna z rzeczy, na które czekam z niecierpliwością :) druga to bump :]

trzymaj się [piwo]

Napisano
  • Autor

Update: klapy od podwozia, jak patrzę na zdjęcia goleni i kółek to zaczynam się bać.....:D.

Napisano

Pięknie . Problem będzie z teksturkami.....poczekamy zobaczymy....narazie git ;)

Napisano

Podwozie...:| I już się boję...Według Mnie samoloty źle się prezentują na ziemi...Dobrze, że chcesz wszystko wymodelować...ale czy znowu powstanie uziemiony samolot ??

Zobacz jak ładnie prezentują się w powietrzu...:) (choć to nie ten model...)

Pozdr

Napisano
  Cytat
Originally posted by Falcrum

Podwozie...:| I już się boję...Według Mnie samoloty źle się prezentują na ziemi...Dobrze, że chcesz wszystko wymodelować...ale czy znowu powstanie uziemiony samolot ??

No co no co ! nie chcialo mi się robić sceny w powietrzu ;) Lucas zrobi w powietrzu :P. hehe

Napisano

Hehe...Pionier skąd wiesz, że o Tobie ( twoim modelu )mówię ??:D

Mam nadzieję, że w powietrzu...Lucas...

Napisano
  • Autor

Skończyłem modeling:D!!!!! Pewnie teraz trochę częściej będę robił update\'y bo będę miał więcej chęci na texturowanie:).

Napisano

troszke smiesznie wyglada, ale jak tak ma byc to ok. Mam nadzieje ze przez textury nadasz mu jego mase:) zeby bylo czuc ze to bydle cos wazy !

Pozdro

Napisano
  • Autor

Taką wersję malowania zrobię:

b25-plate1.jpg

Muszę jeszcze jakoegoś nosearta poszukać:).

Napisano

Dobrze jest...powodzenia w teksturowaniu :]

Mam nadzieję, że zrobisz wszystkie rowki i nity...:P

Pozdr

Napisano

No to czekamy, czekamy:)

EDIT

Mam dziwne wrażenie, że post Lucasa teleportował się znad mojego -> pod mojego :| Albo powinienem sie leczyć... :]

Napisano
  • Autor

Zamapowałem już cały model:), teraz zacznę bazgrać texturki:).

Napisano
  • Autor

Mama taką prośbę: jeżeli ktoś z was ma jakieś zdjęcia tej wersji malowania, którą pokazałem wyżej to bardzo proszę o wrzucenie ich tutaj :).

Napisano

Myslałem, ze to update:D

Ja moge jedynie google podpowiedzieć, ale tam pewno już szukałeś...

Napisano
  • Autor

Tylko to znalazłem :(, szkoda, że większych nie m to bym mógł tego nose-arta wyciąć/skopiować.

mmi14405a.jpg

Napisano

NIe jestem pewien ale chyba firma Revell wypuściła model w tym malowaniu. Sprawdź na ich stronie. www.rewell.de ). Możesz poszukać też na innych serwisach modelarskich. Powodzenia żeyczę i czekam na ubdaty