FF Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 (edytowane) Witam Ostatnio obejrzałem sobie 'znikający punkt' wiec wziąłem mojego starego challengera, zmieniłem maske, felgi, lusterko, rejestracje i dodałem antenę:) Podziękowania dla brumuguna za wspólne malowanie testów kurzu:D Żaden super ambitny projekt, czysty 4 fun:) Pozdrawiam! Edytowane 1 Listopad 2009 przez KLICEK 1
Master Kiełbaster Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 tak bym to widział: i chyba kowalskiego w środku brakuje :P 1
FF Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Master... co tu dużo gadać, pozamiatałeś. Moge sie następnym razem do Ciebie zgłosić żebyś minie pouczył postprodukcji?:) Eh... czemu ja takiego czegoś nie dałem;D
_Mich@l_ Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 Heh, specem to ja nie jestem, ale nie podoba mi się model, szczególnie tył dachu. Taki materiał tak jakby z papieru polakierowany i się świeci oraz tak jakby przód był za bardzo przekrzywiony. To są moje odczucia po obejrzeniu, mogę się mylić. EDIT: jak się tego pozbyć bo pojawia się albo na górze albo na dole za każdym razem jak coś piszę: ..wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #cccccc; background-image: none; color: #333333; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 10pt; line-height: normal } p { margin: 0px; } .inlineimg { vertical-align: middle; }.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #cccccc; background-image: none; color: #333333; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 10pt; line-height: normal } p { margin: 0px; } .inlineimg { vertical-align: middle; }
Kimmi Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 Samochód jest zdecydowanie zbyt sterylny. Jak jedzie przez takie coś to powinien być cały pobrudzony, a przynajmniej po bokach. Sam model nie jest zły.
pecet Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 wygląda ok, masterowa wersja jeszcze bardziej ok ;) fajnie by było jakbyś jeszcze popracował nad tym, tzn. ubrudzić troche, a na szybach dać ślady po wycieraczkach
kliment woroszyłow Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 tyle ze on chyba nie ma wycieraczek:D istotnie za czysty do tego otoczenia.
SoAd Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 No i jest prawie super, troche moim zdaniem przedwczesny finisz, szkoda że kierowcy nie ma :]
JohnZi Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 nom wersja masterka wyglada teraz jak kadr z jakiejs fajnej animki:) nawet abberacja nie razi, a wrecz dodaje smaczku:) Freedom skorzystaj z paru lekcji od mastera, bo postprodukcja ratuje nie jeden render, na prawde wiele mozna tym zdzialac i nie nalezy tego unikac imo:)
patry Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 Freedom - Twój render wygląda średnio :/ Za to post Mastera zrobił z tego fotę, którą bez chwili zawahania wstawiłbym do srebrnej galerii :O :)
FF Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Patry, jak zobaczyłem post Mastera to samo mi przyszło na myśl:) Wycieraczek nie ma bo i tak by nie było widać, są schowane z maską. Śladów na szybie nie może być bo w filmie nie zostały ani razu użyte. Lusterko jest tylko z lewej strony, tak jak powinno być. Miał być szybki projekt ale może uzbrojony w wasze uwagi i z pomocą Mastera, jeżeli nie miał by nic przeciwko, powstanie nowy render:)
pecet Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 tyle przez pustynie zapitalał i szyby mu się nie zakurzyły? ;)
Tas Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 fajny klasyk z tej furki :) Ale material lakieru jest kiepskawy, i reflexy w szybie tez jakies dziwne. Chyba troche za wczesnie wstawiles tutaj ta pracke :P POST Mastera jest za to wyrabisty!
Bazil Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 lusterka, wycieraczki, sterylnosc - nie to mi sie pierwsze rzucilo w oczy, ale kanciasty spad po obu stronach. Cos jakby troche powyginany box :) Kurz fajny, modelik w gruncie rzeczy tez, ale pamietaj ze to wlasnie w szczegolach tkwi piekno modeli samochodow i w ogole modeli 3d. Kiełbaster pozamiatoł :P
FF Napisano 28 Maj 2008 Autor Napisano 28 Maj 2008 Bazil - lusterka i wycieraczki są poprawnie jak już mówiłem ale z tym kanciastym spadem to nie mam najmniejszego pojęcia o to może chodzić...
Tas Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 wlasciwie Master, moglbys nam zdradzic tajemnice tego posta? Sam probowalem uzyskac to co tobie sie udalo, ale cos nie bardzo... Wlasciwie to oprocz leveli, nic mi nie przychodzi do glowy. ... pozdr
Touch Napisano 28 Maj 2008 Napisano 28 Maj 2008 (edytowane) tasiek, pobaw się warstwami i sposobami ich przenikania się;) Edit: Mała heca;) Pozdr Edytowane 28 Maj 2008 przez Touch
keraj37 Napisano 29 Maj 2008 Napisano 29 Maj 2008 tez sobie pozowlilem na postprodukcje twojej pracki - wydaje mi sie ze mogles dodac lens flare jak tutaj, pozdr!
FF Napisano 29 Maj 2008 Autor Napisano 29 Maj 2008 keraj37 - chyba jednak nie bardzo:P Dobrze że master zapodał swojego posta bo otworzył mi oczy:) Jeden z większych kroków na przód w mojej "karierze":) Aczkolwiek leży mi to na wątrobie że zepsułem render z takim potencjałem na samym finiszu. Ale co tam, człowiek uczy się na błędach:)
chudy Napisano 29 Maj 2008 Napisano 29 Maj 2008 o łooooo keraj flara na pół obrazka :P nie no troche Cie poniosło :P Touch jak zawsze zielono ;] Freedom Fighter walcz walcz z tym obrazkiem bo jak widać można go nieźle wyczesać ;]
keraj37 Napisano 29 Maj 2008 Napisano 29 Maj 2008 Freedom Fighter: he czlowiek uczy sie na bledach - to jest podejscie do 3D najlepsze na swiecie:) Dariusz, chudy: no moze troche ponioslo, trzeba znac umiar:)
Homa Napisano 30 Maj 2008 Napisano 30 Maj 2008 Wszyscy wszystko powiedzieli... Fajny pomysł także plus :) Dobracuj i będzie malina...
FF Napisano 30 Maj 2008 Autor Napisano 30 Maj 2008 Nie wiem, chyba już nie będę tego ruszał bo nic lepszego od mastera w tej chwili nie osiągne więc chyba nie ma sensu.
Mortom Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 hihi z wątku robi sie mały overpaiting :) A co do obrazka Master zamasterował w kosmos :)
trosiek Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 nie wiem czemu, ale jak patrzę na tą pracę to wydaje mi się, że ten samochód stoi :D i jak dla mnie to za duzy motion blur na kołach i jakby troszke nie komponuj się z blurem otoczenia, więc wychodzi na to, że koła kręcą się szybciej niż powinny przy takiej prędkości ;) ale nie wiem dlaczego tak mi się wydaje
FF Napisano 31 Maj 2008 Autor Napisano 31 Maj 2008 Widzę że umożliwilem wam kawal niezłej zabawy z ta postprodukcją. Trosiek, przyjrzyj się tym kołom, na śrubach widać że są dość mało rozmyte.
!Ewert Napisano 31 Maj 2008 Napisano 31 Maj 2008 mogłeś zrobić te swoją postprodukcje na regionie tylko a nie, zobacz jak ziarno wygląda na czarnym i jak saturacja pięknie wygląda z napisami. ;]
snajper992 Napisano 29 Lipiec 2008 Napisano 29 Lipiec 2008 Ta 2nd wstawka co dałeś fajnie wyszła, te kontrasty wzmocniły bardzo efekt ,bo ten pierwszy render z forum nie wyglada tak efektownie. Takich prac życze wszystkim i oczywiscie sobie.
Rekomendowane odpowiedzi