Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 110
  • Wyświetleń 13,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo dobry start. Daje rade.

Patrząc na nazwy tych niemieckich produkcji, zastanawiam czy mieli również coś w stylu pussenwagen :P.

Napisano

Bardzo ładny model...jak zawsze zresztą:D Ciekawy samochodzik.

Napisano

super, zresztą jak zawsze.

kliment może byś tak założył sobie jakąś stronke ze swoimi modelami ;] bo się już tego troche nazbierało ;] a naprawde jest co oglądać ;]

Napisano

Chudy ma rację!!! Dobrze byłoby zobaczyć Twoje prace uporządkowane w zgrabnej formie, a nie skakać po forum :-P Jest co oglądać...

Modelu nie ma co komentować, bo jak wcześniej napisano: wiadoooooomo ;-)

Czy znajdzie sie on w "tej scence" :-] ?!

Napisano
dariusz- nie znam tego słowa, co to? ;)

sorry, to takie młodzieżowe słowo:D masz prawo nie znać;)

Napisano

jeden obrazek sie tylko bobastyczny laduje :p

Zrob ten render w studio takim jak pierwszy render w pierwszym poscie plss :)

Napisano

no i siatke poka pls , ********** sie na takie modele patrzy

powodzenia i bede zagladal

Edytowane przez piksar

Napisano

Haha. Super modelik. Trzeba przyznać że pupe ta maszyna ma jak murzynki z AliG show ;). Mam nadzieje że wypuścisz w jakimś ładnym kamo...

Napisano

Pikna ta bryka jest, i drzwi takie fajnie krzywe - choć wygląda jakby je kopem od środka otwierali, heh :)

PS. Referki silników mam tylko do lambo - mogą nie pasować :-P Więc nie pomogę mimo szczerych chęci...

Napisano

o ile ten twój i 1500A (bardziej jak ciężarówka wygląda) miały podobne silniki to może coś znajdziesz dla siebie...

cmk_3013.jpg

STEYER 1500A, Motoren Set (tak było podpisane zdjęcie, wierze na słowo ;p)

http://www.hrs.org.nz/Vehicles/steyr.htm

Ale tak jak mowie, nie mam pojecia czy silniki byly takie same :]

Napisano
  • Autor

trinkers dzieki! rewelka zdjęcia, dokładnie o to chodziło, robili je w wersji którą robie ale i jako lekkie cięzarówki i pare innych wersji tez.

drzwi lekko krzywe, poprawie chłopaki:)

Napisano

Chwale - bo trzeba byc naprawde zmyślnym i łebskim designerem zeby taka forme silnika stworzyc :) A co do modelu to re-we-la-cja!! Siatka wporzo - tylko moglbys ja dawac bez MS, nie swtydz sie ;P

Napisano

Aaa czyli masz dokladne fotki - myslalem ze troche w tym improwizacji ;) Wiem jak ciezko jest czasem znalezc jakies materialy - zwlaszcza do modelu ktory tez teraz dziergam (wnetrze, silnik i rama)... :/ No to czekam na upka bo tematyka fajna

Napisano

To naprawdę jest silnik? Wygląda jak jakiś stary model Karchera, he... a ten zbiornik pod szybą to na co? Chyba nie na paliwo!?

Interesujące rzeczy kiedyś się produkowało. Miały w sobie ducha, miały to "coś"... Dawniej w butach od szewca można było chodzić przez 20 lat - teraz te z marketu rozpadają sie po 2 miesiącach... Ale tak chyba już musi być.

Dobrze, że chociaż Wojtek jeszcze rzeźbi te stare - dobre maszyny. Piękna robota Ser Kliment!!!

Czekam na więcej!

pozdr ;-)

Napisano

Sera Klimenta bede prosil na koniec o rendery samego silnika bo mnie totalnie rozbraja ta konstrukcja hehehe :) Calos rewelacja! Juz czekam na "tapicerke" i "deske rozdzielcza" ;P

Napisano

To wygląda jak 3,5 litrowy benzynowy silnik Porsche typ 145 chłodzony powietrzem montowany również w ciekawym modelu

Steyr RSO - Raupenschlepper Ost.

Swoją drogą jak poprzednie znakomity model

Napisano

Coś mi nie pasuje w tym 3 renderze...

...może jakbyś tak kolor siatki zmienił to... :D

A tak poważnie to kurde fajny samochodzik, dajesz dalej.

Napisano

A ja powiem ze super :) naprawde modeling extra, troszke pracy bylo ale warto bo fajnie wyszlo:) zmam maniakow WW II to im przedstawie twoja prace:)

Napisano

Kiedy ty te pożary gasisz że masz czas na takie modele?

Czy pasek zębaty nie powinien mieć zębów? (o ile to coś jest tym paskiem)

Napisano

"ja wiedziałem że tak będzie..ja wiedziałem..:D"

No cóż rad związanych z modelem nie dam, gdyż moja władza aż tak daleko nie sięga. Jednynie można popodziwiać, a i to w ukryciu, bo jak szef zobaczy że tacy ludzie istnieją to po robocie:)

Edit:

Ania

Czy chodzi tobie o pasek klinowy:]

http://www.sklep.aswo.pl/szukaj/szukaj.php?grupa=371&idgrupy=1

Nie koniecznie

Napisano

Ania, to jest pasek klinowy a nie zębaty wiec ma kształt klina:)

Komentarz na temat modelu jest chyba zbędny w przypadku Klimenta:]

Napisano

...ja Cię prosze Ser Kliment... Ach...

Taki zwykły silniczek, a jak cieszy oko :)

chudy siateczki 100% modelowane, trzeba by raczej zapytać czy te powkręcane śrubki mają gwint, he he he :-D