Napisano 23 Czerwiec 200816 l taki lajtowy modelik...dla relaksu;) [/img] Edytowane 19 Lipiec 200816 l przez kliment woroszyłow
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Bardzo dobry start. Daje rade. Patrząc na nazwy tych niemieckich produkcji, zastanawiam czy mieli również coś w stylu pussenwagen :P.
Napisano 24 Czerwiec 200816 l aha! I znowu sie zaczyna :) Kolejny wypasiony model sie nam szykuje. Super jak na razie! :)
Napisano 24 Czerwiec 200816 l super, zresztą jak zawsze. kliment może byś tak założył sobie jakąś stronke ze swoimi modelami ;] bo się już tego troche nazbierało ;] a naprawde jest co oglądać ;]
Napisano 24 Czerwiec 200816 l Chudy ma rację!!! Dobrze byłoby zobaczyć Twoje prace uporządkowane w zgrabnej formie, a nie skakać po forum :-P Jest co oglądać... Modelu nie ma co komentować, bo jak wcześniej napisano: wiadoooooomo ;-) Czy znajdzie sie on w "tej scence" :-] ?!
Napisano 25 Czerwiec 200816 l dariusz- nie znam tego słowa, co to? ;) sorry, to takie młodzieżowe słowo:D masz prawo nie znać;)
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Autor jade z nim dalej, szukam refek silnika.. ma ktos?:D [/img] Edytowane 26 Czerwiec 200816 l przez kliment woroszyłow
Napisano 26 Czerwiec 200816 l jeden obrazek sie tylko bobastyczny laduje :p Zrob ten render w studio takim jak pierwszy render w pierwszym poscie plss :)
Napisano 26 Czerwiec 200816 l no i siatke poka pls , ********** sie na takie modele patrzy powodzenia i bede zagladal Edytowane 2 Lipiec 200816 l przez piksar
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Haha. Super modelik. Trzeba przyznać że pupe ta maszyna ma jak murzynki z AliG show ;). Mam nadzieje że wypuścisz w jakimś ładnym kamo...
Napisano 26 Czerwiec 200816 l Pikna ta bryka jest, i drzwi takie fajnie krzywe - choć wygląda jakby je kopem od środka otwierali, heh :) PS. Referki silników mam tylko do lambo - mogą nie pasować :-P Więc nie pomogę mimo szczerych chęci...
Napisano 26 Czerwiec 200816 l o ile ten twój i 1500A (bardziej jak ciężarówka wygląda) miały podobne silniki to może coś znajdziesz dla siebie... STEYER 1500A, Motoren Set (tak było podpisane zdjęcie, wierze na słowo ;p) http://www.hrs.org.nz/Vehicles/steyr.htm Ale tak jak mowie, nie mam pojecia czy silniki byly takie same :]
Napisano 27 Czerwiec 200816 l Autor trinkers dzieki! rewelka zdjęcia, dokładnie o to chodziło, robili je w wersji którą robie ale i jako lekkie cięzarówki i pare innych wersji tez. drzwi lekko krzywe, poprawie chłopaki:)
Napisano 27 Czerwiec 200816 l No silnik jest po prostu zajedwabisty :) Wogole model jest bajerka. Koncz go bo ludzie sie kompleksow nabawia ;P
Napisano 28 Czerwiec 200816 l Autor 3D CREATIVE - że ciasno czy ze jak?.... ganisz czy chwalisz?:) kawałek siatki silnikowni: sporo roboty przy tych kablach, a jeszcze trochę tego zostało.
Napisano 28 Czerwiec 200816 l Chwale - bo trzeba byc naprawde zmyślnym i łebskim designerem zeby taka forme silnika stworzyc :) A co do modelu to re-we-la-cja!! Siatka wporzo - tylko moglbys ja dawac bez MS, nie swtydz sie ;P
Napisano 28 Czerwiec 200816 l Autor hehehe.. ja tu niczego nie stwarzam.. jade ze zdjęć więc tylko odtwarzam... przeceniasz mnie chyba, ale i tak dzięki ;)
Napisano 28 Czerwiec 200816 l Aaa czyli masz dokladne fotki - myslalem ze troche w tym improwizacji ;) Wiem jak ciezko jest czasem znalezc jakies materialy - zwlaszcza do modelu ktory tez teraz dziergam (wnetrze, silnik i rama)... :/ No to czekam na upka bo tematyka fajna
Napisano 28 Czerwiec 200816 l To naprawdę jest silnik? Wygląda jak jakiś stary model Karchera, he... a ten zbiornik pod szybą to na co? Chyba nie na paliwo!? Interesujące rzeczy kiedyś się produkowało. Miały w sobie ducha, miały to "coś"... Dawniej w butach od szewca można było chodzić przez 20 lat - teraz te z marketu rozpadają sie po 2 miesiącach... Ale tak chyba już musi być. Dobrze, że chociaż Wojtek jeszcze rzeźbi te stare - dobre maszyny. Piękna robota Ser Kliment!!! Czekam na więcej! pozdr ;-)
Napisano 29 Czerwiec 200816 l Sera Klimenta bede prosil na koniec o rendery samego silnika bo mnie totalnie rozbraja ta konstrukcja hehehe :) Calos rewelacja! Juz czekam na "tapicerke" i "deske rozdzielcza" ;P
Napisano 30 Czerwiec 200816 l To wygląda jak 3,5 litrowy benzynowy silnik Porsche typ 145 chłodzony powietrzem montowany również w ciekawym modelu Steyr RSO - Raupenschlepper Ost. Swoją drogą jak poprzednie znakomity model
Napisano 30 Czerwiec 200816 l Coś mi nie pasuje w tym 3 renderze... ...może jakbyś tak kolor siatki zmienił to... :D A tak poważnie to kurde fajny samochodzik, dajesz dalej.
Napisano 30 Czerwiec 200816 l A ja powiem ze super :) naprawde modeling extra, troszke pracy bylo ale warto bo fajnie wyszlo:) zmam maniakow WW II to im przedstawie twoja prace:)
Napisano 2 Lipiec 200816 l Autor 3D CREATIVE specjalnie dla ciebie silnik w glince saute raz! ;) moze dzisiaj jeszcze wrzuce cos więcej jak udłube.
Napisano 2 Lipiec 200816 l Kliment = Perpetum Mobile! Nie śpi, nie je, tylko non stop dłubie modele ;) Jesteś wielki!
Napisano 2 Lipiec 200816 l Kiedy ty te pożary gasisz że masz czas na takie modele? Czy pasek zębaty nie powinien mieć zębów? (o ile to coś jest tym paskiem)
Napisano 2 Lipiec 200816 l "ja wiedziałem że tak będzie..ja wiedziałem..:D" No cóż rad związanych z modelem nie dam, gdyż moja władza aż tak daleko nie sięga. Jednynie można popodziwiać, a i to w ukryciu, bo jak szef zobaczy że tacy ludzie istnieją to po robocie:) Edit: Ania Czy chodzi tobie o pasek klinowy:] http://www.sklep.aswo.pl/szukaj/szukaj.php?grupa=371&idgrupy=1 Nie koniecznie
Napisano 2 Lipiec 200816 l "pięnkny" silnik :) Bardzo ciekawa forma tego silnika - to mnie urzeklo po prostu
Napisano 2 Lipiec 200816 l gregorian ja nie jestem do końca pewna o co mi chodzi. http://www.mothershoulditrustthegovernment.com/blog/wp-content/02%20Reparatur%20Zahnriemen%20frei.jpg takie coś, myślałam że to jest ten element opisany jako Zahnriemen, ale widocznie jest to jednak ten Keilriemen, nie wiedziałam że są dwa różne paski, wstyd oj :(
Napisano 2 Lipiec 200816 l Ania, to jest pasek klinowy a nie zębaty wiec ma kształt klina:) Komentarz na temat modelu jest chyba zbędny w przypadku Klimenta:]
Napisano 2 Lipiec 200816 l ...ja Cię prosze Ser Kliment... Ach... Taki zwykły silniczek, a jak cieszy oko :) chudy siateczki 100% modelowane, trzeba by raczej zapytać czy te powkręcane śrubki mają gwint, he he he :-D