Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

------------ ENG --------------

... its's too much ... too much ...

------------- PL ---------------

... to zbyt wiele ... zbyt wiele ...

f_GoodbyeFinam_fe19739.jpg

Hi-res do druku

.

Edytowane przez Destroyer

• Odpowiedzi 89
  • Wy艣wietle艅 17,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
w scence mam zamiar umie艣ci膰 du偶y telewizor z kt贸rego wydziera si臋 rozgniewany straszliwy potw贸r, a przed telewizorem przera偶ony cz艂ek przygotowuj膮cy si臋 do ucieczki czy co艣

Takie gwiezdne wrota ; -) oryginalne nie mam pyta艅

Napisano

A wiec znow bedziem sie potykac na utartej ziemi o 3 palce miedzy :)

Taka mysl: mysle ze ten czlowiek bylby tak znudzony tv ze bylby przekonany ze to film i spokojnie saczylby browara.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor
A wiec znow bedziem sie potykac na utartej ziemi o 3 palce miedzy :)

h臋? ;)

Kiedy na polu, ubitej ziemi

Dw贸ch staje woj贸w w walki zam臋cie

Jeden polegnie, zy膰 drugi b臋dzie :D :D

mia艂em te偶 my艣l 偶eby gostek wcale si臋 nie przestraszy艂 tylko z zaciekawieniem ogl膮da艂 pogryzaj膮c popcorn :)

jeszcze troch臋 musz臋 pomy艣le膰nad tym ale teraz id臋 na s艂oneczko :)

Napisano
  • Autor

pora na pierwsze co艣;)

narysowa艂em pierwsze koncepty w艂a艣ciwie to jeden szczeg贸艂owy i kilka bardzo uproszczonych tzw dwie kreski na krzy偶 :) bior膮c pod uwag臋 偶e nie potrafie narysowa膰 prostej kreski przy linijce to jestem z efektu zadowolony ;) ale nie mam skanera ani aparatu a rysowa艂em w realu wi臋c musicie uwierzy膰 mi na s艂owo :D

p贸藕niej robi艂em na szybko koncept w 3d gdy by艂em bliski konca komputer(Vista) si臋 zresetowa艂 i (god damned@!) musia艂em zaczyna膰 od nowa :/

poni偶ej to co ponawymy艣la艂em ;)

Concept01

t_concept01m_818b319.jpg

Concept02

t_concept02m_0a0b221.jpg

Concept03

t_concept03m_39c2f20.jpg

zastanawiam si臋 mi臋dzy konceptem 2 i 3

zrelaksowany telewidz b臋dzie mniej wi臋cej tak zrelaksowany :)

t_telewidzm_aaa3392.jpg

straszliwy potw贸r b臋dzie bardziej straszliwy :D

t_monsterm_f25843b.jpg

i dwa 艣wiaty, jakie艣 te偶 b臋d膮 :D

t_twoworldsm_b59d229.jpg

Napisano
  • Autor

tutomash dzi臋ki :)

KoMic my艣l臋 偶e nie jest 藕le :P taki maniak musi dobrze widzie膰 :D opr贸cz potwora rozdzieraj膮cego telewizor mam zamiar zrobi膰 jeszcze ma艂e p臋kni臋cia tu i tam z kt贸rych wy艂azi膰 b臋d膮 ma艂e stworki (gnomy i takie tam) oraz mordercze macki kt贸re b臋d膮 zza plec贸w pr贸bowa艂y go zaatakowa膰 ;)

nie wiem jeszcze jak to zrobie dok艂adnie ale mniej wi臋cej tak膮 mam wizj臋 :)

nie zdecydowa艂em jeszcze nawet czy b臋de pr贸bowa艂 robi膰 real czy cartoon :) real by艂by wi臋kszym wyzwaniem ale pewnie na ko艅cu znowu wysz艂oby jako艣 niespecjalnie :P

hmm si臋 pomy艣li :)

mo偶e co艣 takiego :) hell i don't know :P zobaczymy co wyjdzie ;)

t_concept03pam_8e8d00a.jpg

Napisano

fiko艂ek jak zwykle przoduje :D

Realizm bym robi艂 ale taki stylizowany z przerysowanym widzem i strasznym potworem bo cartoon to b臋dzie wygl膮da艂 troch臋 lepiej ni偶 ten koncept.

Powodzenia!

PS potworek z miniaturki rz膮dzi.

Napisano

Zapowiada si臋 ekstra :) Tylko wytrzymaj do ko艅ca. Powodzenia ! :)

Napisano
  • Autor

Tomala te偶 ju偶 zdecydowa艂em, 偶e b臋dzie realizm na ile b臋de potrafi艂 :P od poprzedniej bitwy w organice wcale si臋 nie podci膮gn膮艂em no to znowu b臋de ka偶dego stwora tarmosi艂 10x d艂u偶ej ni偶 powinienem :P

Ciesz臋 si臋 偶e m贸j gnomek Ci si臋 spodoba艂 :D

i dzi臋ki!

Nvidia dzi臋ki! i mam nadziej臋, 偶e dotrwam do ko艅ca, poprzedni膮 bitw臋 porzuca艂em kilka razy ale jako艣 w ostatniej chwili uda艂o mi si臋 dom臋czy膰 :) teraz mam nadziej臋, 偶e b臋dzie l偶ej nowy komp i system to powinno by膰 zdecydowanie mniej niespodziewanych crushy :D

pora si臋 zabra膰 za pierwsze modele :)

Napisano

Potworek ma zbyt ostre kraw臋dzie na g艂owie, co psuje troch臋 efekt. Reszta mi si臋 podoba.

A, te okularki 3D 艣wietnie pasuj膮 (to by od razu wyja艣nia艂o czemu ten facet tak spokojnie siedzi ^^).

Napisano
  • Autor

W臋drowiec najwa偶niejsze modele(potw贸r, cz艂owiek i sofa) to darmowe rigi na szybko je ustawi艂em 偶eby zobaczy膰 jak to b臋dzie w 3d wygl膮da艂o jeszcze praktycznie do niczego si臋 nie zabra艂em :P i wszystko si臋 zmieni ca艂kowicie, poza pomys艂em of course :P

dzisiaj praktycznie tylko refek szuka艂em uff przejrza艂em 10k+ fotek z dysku(powinienem przesta膰 robi膰 backup internetu na dysku :P) i znalaz艂em co nieco pomys艂贸w

odpali艂em Zbrusha 偶eby sobie przypomnie膰 jak wygl膮da :) i przypomnia艂em sobie 偶e nigdy nie potrafi艂em go w艂a艣ciwie u偶ywa膰 i cokolwiek na poziomie w nim zrobi膰 :P

no ale w jakie艣 30min wysmarowa艂em takiego gnoma czy jak tam si臋 nazywaj膮 te uszate ufole :D

t_gnomekm_add7784.jpg

i btw jak by艂em na drugim(na dwa) levelu i chia艂em subdividowa膰 na 3 to zbrush dawa艂 komunikat co艣 o historii albo 偶e nie jestem na najwy偶szym modelu(a by艂em) jak wywali艂em ni偶szy level i "subdividowa艂em" to kolejne podzia艂y dodawa艂y si臋 w trybie faceted mimo 偶e mia艂em zaznaczone smooth a co jescze dziwniejsze nie pojawia艂y si臋 kolejne levele po prostu siatka si臋 zag臋szcza艂a i tyle ?!

wie kto艣 dlaczego mo偶e co艣 przypadkiem w艂膮czy艂em, mo偶e jaka艣 maska czy co艣 ?

zreszt膮 i tak wywali艂em ten model bo gnomonek musi by膰 bi偶szy konceptu tzn ma艂y i wredny :)

mo偶e jutro uda si臋 co艣 zrobi膰 :P

Napisano

Ten komunikat w zbrushu nie raz mi si臋 pojawia艂 i do dzisiaj nie wiem o co chodzi ale jak zapiszesz sobie toola i zrestartujesz zbrusha to prawdopodobnie b臋dziesz go m贸g艂 ju偶 normalnie dalej podzieli膰. Taki m贸j spos贸b ;)

Do robienia oczu, z臋b贸w, pazur贸w i tego typu dodatk贸w polecam plugin do zb subtool master(mo偶esz szybko klonowa膰 subtoole albo co sie cz臋sto przydaje mirrorowa膰 je albo 艂膮czy膰) mo偶na go 艣ci膮gn膮膰 np z zbrush central. A jak b臋dziesz chcia艂 ustawi膰 poz臋 takiego potworka w zbrushu to przyda si臋 jeszcze transpose master. Nie b臋dziesz musia艂 riggowa膰 tego w mayce a w zb poz臋 mo偶esz w par臋 chwil ustawi膰 i i jeszcze podszlifowa膰 miejsca zgi臋膰 np ko艅czyn.

Napisano
  • Autor

dzi臋ki Tomala za rady, pr贸bowa艂em resetowa膰 tool-a i samego Zbrusha ale nic nie pomog艂o :/ mo偶e to przez zawalony system inne programy te偶 ju偶 zaczynaj膮 troch臋 g艂upie膰 :D

wczoraj troch臋 porysowa艂em koncepty, p贸藕niej by艂a burza zabrak艂o pr膮du i si臋 sko艅czy艂o :P gdy si臋 pojawi艂 zajrza艂em na forum troch臋 pospamowa艂em i znowu zosta艂em odci臋ty :( no to teraz poka偶e co tam wymy艣li艂em :)

gnomek z twarzy b臋dzie mniej wi臋cej taki ;) (ten w kolorze )

t_gnomconceptm_8b15410.jpg

b臋d膮 te偶 jakie艣 ma艂e paj膮czki wy艂a偶膮ce z p臋kni臋膰 z innego wymiaru, co艣 takiego

t_small01m_25646bf.jpg

i mo偶e co艣 lataj膮cego

t_fly01m_6e7cb98.jpg

艣mierciono艣ne macki b臋d膮 takie, po narysowaniu skojarzy艂em 偶e s膮 piekielnie podobne do ma艂ych pe艂zaj膮cych ufok贸w z dreamcatchera ;) ale nic innego z macki si臋 nie zrobi chyba :D

t_mackim_6033545.jpg

no i jeszcze my艣la艂em nad pilotem, b臋dzie podobny cho膰 chyba zrezygnuj臋 z joystick贸w, jak zabrak艂o pr膮du to w realu narysowa艂em kilka wersji kt贸re bardziej mi si臋 podobaj膮, generalnie b臋d膮 dwa wy艣witlacze a pomi臋dzy nimi jakie艣 guziczki kontroluj膮ce, na g贸rnym wy艣wietlaczy b臋dzie bluescreen z napisem Fatal Error :)

t_piolotm_46a44e7.jpg

Jeszcze zupe艂nie nie wiem jaki b臋dzie g艂贸wny potw贸r czy b臋dzie zaro艣ni臋ty czy tylko wilgotny i oble艣ny :)

to tyle :)

Napisano

Paj膮k i 艣mierciono艣ne macki najfajniejsze :)

p贸藕niej by艂a burza zabrak艂o pr膮du i si臋 sko艅czy艂o :P
Heh, w mojej okolicy pad艂 jaki艣 rekord chyba :D z 10h si臋 ci膮gn臋艂a :P (burza oczywi艣cie ;P)
Napisano

U was by艂a burza a ja i tak nie mog艂em na forum wej艣膰 bo jakie艣 serwer internal error wyskakiwa艂o.

Zestaw potwork贸w troch臋 jak w the mist albo cloverfield tam te偶 by艂y r贸偶ne gadziny macki nie macki, owady. Kiedy艣 na zbrush central widzia艂em go艣cia co robi艂 modele do the mist i mia艂 fajne potworki na swojej stronie, niestety nie mog臋 tej strony znale藕膰 :(

Zreszt膮 potwory z Twoich koncept贸w daj膮 rad臋, gnomek w kolorze najwredniejszy :D

Z tym zbrushem to mi te偶 tak za pierwszym razem nie zaskakuje ale w艂a艣nie kilka razy si臋 zastanawia艂em jak to naprawi膰 i za kt贸rym艣 razem jak w艂膮cza艂em modele to si臋 p贸藕niej da艂o podzieli膰.

Teraz czekam na pierwsze modele tych potwor贸w i my艣l臋 偶e b臋dzie ciekawie.

Napisano

Ten potw贸r straszliwy, niech on chwyci jedn膮 r臋k膮 troch臋 wy偶ej ni偶 drug膮, i lekko przechyli g艂ow臋, b臋dzie dynamiczniej.

Napisano

Na pocz膮tku nie przejrza艂em dobrze temat贸w i taki pomys艂 przeszed艂 mi przez g艂owe, ale wpad艂em na inny i trzymam si臋 go i dobrze bo takto by艂by to plagiat... Fajne, b. fajne, scene bym zrobi艂 zdecydowanie pod fotorealizm, 偶eby potw贸r przera偶a艂 i zwi臋ksza艂 wra偶enie 艣lepoty i g艂upoty oboj臋tnego widza 21go wieku...:P hehe... powodzenia

Napisano
  • Autor

Batman The Gotham Knight has arrived :D

f_batmanm_3a7c8bc.jpg

Przedstawiam wam gnoma Andrzeja, kt贸ry w chwilach kiedy nie s艂u偶y w V Korpusie Inwazyjnym robi za batmana w Gotham City :D

----------------------------

patry danke ;)

Tomala ogl膮da艂em te filmy s艂abo pami臋tam wygl膮d stwor贸w wiem 偶e by艂 jaki艣 robal na nogach i ich pogryz艂 :) (cloverfield) i skrzy偶owany s艂o艅 z o艣mieornic膮 (mist) ale detali to sobie nie przypomne napewno zreszt膮 chyba nie by艂o ich wida膰 :P

hcpiter dzi臋ki!

Ania dzi臋ki za rad臋, jak ju偶 b臋d臋 mia艂 straszliwego potwora w艂a艣ciwego a nie place holdera to si臋 nad dynamiczn膮 poz膮 pomy艣li bardziej ;)

Grievous dzi臋ki

-------------------------------

Poskulptowa艂em sobie troche w zbrushu chyba pierwszy raz co艣 przyzwoitego uda艂o mi si臋 w nim wyd艂uba膰 ;)

Zacz膮艂em z bazy kt贸ra by艂a troszk臋 berdziej okr膮艂a ni偶 box :) mia艂em si臋 tylko rozgrza膰 zanim zabior臋 si臋 za tego z konceptu ale tak si臋 rozgrzewa艂em 偶e pare godzin p贸藕niej mia艂em gnoma :P robi艂em bez konceptu, bez refek i bez pomys艂u :P ca艂kowity freestyle i nawet mi si臋 podoba艂o :) a na dodatek jestem ca艂kiem zadowolony z efektu :) pr贸bowa艂em wszystkiego 偶eby gnomek mia艂 z艂o艣liwy i wredny wygl膮d

tu mam kilka ostatnich wersji i chyba zostan臋 przy pierwszej na kt贸rej wygl膮da jeszcze na szalonego :D dam mu jeszcze jakie艣 w臋偶owe oczka i b臋dzie git chyba :)

w drugiej i trzeciej chcia艂em zrobi膰 go jeszcze straszniejszeo ale mam wra偶enie 偶e wyszed艂 na starego piernika

t_wariantym_d3078e7.jpg

a tutaj photoshopowy color study ;) najbardziej podobaj膮 mi si臋 te najmniej przekombinowane, ewentualnie jeszcze druga wersja, tylko teraz nie wiem czy zrobi膰 go zielonego czy niebieskeio hmm :)

t_a1m_ec2268a.jpg

t_a2m_7840dbe.jpg

i tu jeszcze wczesna wersja batmana ;)

t_batm_4990b73.jpg

jutro zrobi臋 now膮 topologi臋 dla g艂贸wki w topogunie, wymodeluje cia艂o i zastanowie si臋 jak je ze sob膮 po艂膮czy膰 :P

Napisano

Fajne gnomony ;P No pierwsza i druga wersja najlepsza. I mam takie pytanie, jakie艣 pare tygodni temu zobaczy艂em w making offie jak kto艣 u偶y艂 w艂a艣nie topogun (i wtedy si臋 dowiedzia艂em 偶e takie co艣 w og贸le istnieje), to jest p艂atny program? Bo nie mog臋 znale艣膰 tego nigdzie.

Napisano
  • Autor

Creator hehe dzi臋ki!

gawel72 dzi臋ki, co do topoguna to jest jeszcze w wersji beta czyli puki co darmowy;) zapisz si臋 do bety, mo偶e jeszcze si臋 za艂apiesz

klik

klik2

JunioR dzi臋ki :)

i btw zmieni艂em mu oczy na takie jakie mniej wi臋cej maj膮 by膰 w finale

f_Gnomcolorstm_8ddbe1b.jpg

no i trzeba by si臋 w ko艅cu zabra膰 za t膮 topologi臋 :P

Napisano

Tak, tak, z z膮bkami mu zdecydowani lpiej:D

Napisano
  • Autor

ech trzebaby co艣 odpisa膰 bo co chwila kto艣 odkopuje ten w膮tek :D

Grievous dzi臋ki ;)

roberto257dzi臋ki, sam nie jestem jeszcze pewny czy z臋by b臋d膮, si臋 zobaczy ;)

gruby update :P

troch臋 sobie gnoma potarmosi艂em :)(nie chce mi si臋 jak diabli ;)) doklei艂em cia艂o do g艂owy i troch臋 posculptowa艂em mi臋艣nie, zmienia艂em je i poprawia艂em 艂adnych par臋 razy i nie wiem czy ju偶 jest w miar臋 ok, niech kto艣 kto si臋 zna rzuci okiem i napisze czy co艣 si臋 nie zgadza, mi臋艣nie s膮 ludzkie, niby mam troch臋 refek ale jak przychodzi co do czego to mog臋 gapi膰 si臋 na nie p贸艂 dnia :)

proporcje si臋 zmieni膮, wyd艂u偶e mu r臋ce i nogi ale najpierw chc臋 zrobi膰 dobrze mi臋艣nie

t_01m_8a75084.jpg

t_02m_c54e3a7.jpg

t_03m_2b4f62b.jpg

Napisano

fiko艂ek atlas anatomiczny w rek臋 i jedziesz, w google te偶 znajdziesz mn贸stwo referek.

Tak na szybko to bicepsa troch臋 w d贸艂 opu艣膰 tak 偶eby wychodzi艂 spod mi臋艣ni naramiennych czyli tego deltoida czy jak to si臋 nazywa.

Mi臋sie艅 obszerny boczny czyli ten po zewn臋trznej stronie uda powinien by膰 wy偶ej tak jak zaznaczy艂em na obrazku bo u Ciebie schodzi on niemal pod kolano a przecie偶 zaczyna si臋 nad kolanem.

Popracuj te偶 nad klat膮 i okolicami 偶eber.

gnomekky0.jpg

004d.gif

Napisano

Tomala - No ok, ale to jest uk艂ad anatomiczny mi臋艣ni u cz艂owieka, a m贸wimy tu o dziwacznym stworze z "za艣wiat贸w telewizorni"... moim osobistym zdaniem mo偶e on by膰 zbudowany i zdeformowany dowolnie, wedle interpretacji autora... sztywne trzymanie si臋 ustalonych wzor贸w i przyk艂ad贸w ogranicza kreatywno艣膰. Ale m贸wie, moim osobistym zdaniem... pozdro.

Fiko艂ek - Stworek fajny, ale ma艂o strasznie (narazie) wygl膮da jak dla mnie. Zgarb go bardziej mo偶e, dodaj jakie艣 pazury albo rogi, kolce ma艂e, mo偶e masywniejsz膮 szyj臋 itp. ale za du偶o nie sugeruj臋, bo to tw贸j stworek. Taka tylko wskaz贸wka:) Ja nied艂ugo zabieram sie za swoj膮 pakud臋, narazie przysta艂em na scenie... powodzenia

Napisano

Grievous ale fiko艂ek zaznaczy艂 偶e mi臋艣nie s膮 ludzkie i korzysta z referek. Zreszt膮 posta膰 ma ludzkie cia艂o znaczy cz艂ekokszta艂tne co najmniej wiec mi臋艣nie powinny by膰 bardzo zbli偶one jak nie takie same. Pozdro.

Napisano

A spoko, mo偶e przegapi艂em gdzie艣 ten post. To sorka, m贸j b艂膮d...:)

Napisano

Tylko jak bedziesz go poprawia艂 to uwa偶aj 偶eby艣 nie porobi艂 przerost贸w. Chodzi o to 偶eby grupa zginaczy np: ramienia nie by艂a (ten tw贸j biceps :)) przero艣ni臋ta wzgl臋dem jego prostownik贸w. Bo b臋dzie wygl膮da艂 jak ma艂y steryd :).

Napisano
  • Autor

hej

troszk臋 mi si臋 przeci膮gn臋艂o i nie ma szans na doko艅czenie, z w艂a艣ciwie zacz臋cie nawet :P

zmieniam koncepcj臋 na co艣 maxymalnie prostego:)

f_conceptm_afcefe3.jpg

zrozpaczony telewidz pr贸buje odebra膰 sobie 偶ycie, spr贸buj臋 zagra膰 na emocjach, chwyci膰 wszystkich za serca i wytarmosi膰 :D

tyle teori jak wyjdzie to pewnie jak zwykle :P

do 15 powininem zd膮zy膰 nawet jak to porzuc臋 jeszcze ze 2 razy :)

btw to podmal贸wka na rigu tylko :)

cheers!

Napisano

O fajnie 偶e wracasz do bitwy, ju偶 my艣la艂em 偶e to kuniec. No to czekamy na pierwsze updejty, powodzenia.

Napisano
  • Autor

dzi臋ki Tomala za kolejne powitanie na tej bitwie :D teraz to ju偶 wypada艂oby co艣 zrobi膰 :D

szybka pi艂ka:

'wydizajnowa艂em' sobie dwa piloty :)

t_1remotem_f355432.jpg

po szybkim tescie przydatno艣ci zdecydowa艂em si臋 na pierwsz膮 wersj臋, na te艣cie jest druga :)

t_2testm_b584984.jpg

wymodeli艂em wszystko w modo

t_3RemoteContm_c4e0086.jpg

zasanawia艂em si臋 czy bia艂e guziczki z czarnymi znakami czy odwrotnie :)

t_4ButtonsStum_9b95d69.jpg

zdecydowa艂em si臋 na czarne guziczki :P

t_5RemoteRendm_bec9b9b.jpg

jedno jest pewne dizajnerem nie b臋d臋 :D

pilot gotowy czyli 50% pracy za mn膮 teraz b臋dzie z g贸rki :)

Zosta艂a 'tylko' posta膰 od samego pocz膮tku my艣la艂em o stylizacji ale korci mnie 偶eby zrobi膰 real ale za ma艂o czasu i skilla na to wi臋c chyba zostan臋 przy stylizacji

o i wszystkie moje wzruszaj膮ce refki:) ciekawe co z tego wyjdzie :)

t_refsm_a9f177e.jpg

cheers!

Napisano

艢liczny pilot ci wyszed艂. Musisz zrobi膰 偶eby ten czerwony guzik prze艣wietla艂 SSSem przez palec.

Nie jestem pewna czy rozumiem, na ko艅cowym obrazku b臋dzie ten batman co przedtem, czy ten niebieski stw贸r, czy jeszcze co innego?

Napisano

Fiko艂ek musisz koniecznie zrobi膰 jakiego艣 video-tuta o modelowaniu w modo i z d藕wi臋kiem znaczy komentarzem :D ju偶 par臋 razy w艂膮cza艂em modo i jako艣 mi nie idzie :(

Pilot bardzo 艂adny przynajmniej od strony wykonania bo designerem to ja tez nie b臋d臋.

Ciekaw jestem jak wyjdzie posta膰. Pozdro.

Napisano
  • Autor

Ania dzi臋ki ;)

co do ko艅cowego obrazka to na pewno nie b臋dzie batman ;) ani ten niebieski "stw贸r" (btw to darmowy rig BasicGuy v3 + podmal贸wka) b臋dzie jaki艣 starszy, zaniedbany cz艂owiek, wiem, 偶e troch臋 zakr臋ci艂em w tym w膮tku :D chyba 偶e mi si臋 jeszcze odmieni bo jeszcze nie zacz膮艂em postaci :)

co do sss to pilota zrenderowa艂em w Vrayu to ci臋偶ko b臋dzie z SSS :) mo偶e na mentala przejd臋 w ko艅cu to tylko dwa elementy :D

Tomala z komentarzem :/ eee no nie wiem.. nie bardzo mi idze praca i my艣lenie w tym samym czasie :D ale si臋 zobaczy mo偶e kiedy艣 co艣 tam zrobi臋 na teraz to polecam darmow膮 seri臋 o modelowaniu aparatu, mo偶esz j膮 znale藕膰 gdzie艣 na luxology chyba a do tego treningi ze strony luxo ale nie curseware do v3 bo to straszna cha艂a nie da si臋 patrze膰 :D na forum Luxology w dziale Tips & Trix te偶 czasem kto艣 co艣 zapoda ciekawego, to tyle :)

Ciekaw jestem jak wyjdzie posta膰.

no to jest nas ju偶 dw贸ch :D

thx!

Napisano

modelik pilota jest niez艂y tylko textura jak dla mnie zbyt jednolita

Napisano
  • Autor

Ania

Dlaczego w Vrayu ci臋偶ko z SSS?

z dw贸ch powod贸w:

1. bo to beta

2. bo to Vray :D

ferni a co wi臋cej mo偶naby z textur膮 pilota zrobi膰? z pustego i samolon nie naleje ;) zreszt膮 i tak wi臋kszo艣膰 b臋dzie zas艂onieta d艂oni膮 so no big deal :)

mpta dzi臋ki, postaram si臋 co艣 dom臋czy膰 :) mo偶e da si臋 na to jako艣 patrze膰 :P

------

Zacz膮艂em w PS maza膰 r贸偶ne kszta艂ty brwi, ust aby zobaczy膰 kt贸ra wersja najlepiej wygl膮da ale z moimi umiej臋tno艣ciami rysowania i znajomo艣ci anatomii it's not the way to go :)

t_07PSSarrowm_9d1eb95.jpg

Wi臋c odpali艂em Zbrusha :) i szybko sobie przypomnia艂em 偶e nie umiem go u偶ywa膰 i sculptowa膰 zreszt膮 te偶 :) na dodatek przy wybieraniu brushy za pomoc膮 hotkey贸w nie 艂adowa艂 alph ?!

Najpierw chcia艂em zrobi膰 mocn膮 stylizacje z wielkim nochalem :) mia艂em w g艂owie zamglony obraz jakiego艣 naukowaca czy jakiej艣 innej kresk贸wkowej postaci z du偶ym, kanciastym nosem :) troszk臋 mi nie wyszed艂 taki jak sobie wyobra偶a艂em :P

taki wypadek przy pracy :P

t_08Twinsm_0f6cf08.jpg

Zacz膮艂em od pocz膮tku ale teraz bli偶ej ludzkich kszta艂t贸w, testowa艂em r贸zne u艂o偶enie brwi i ust dla lepszego efektu

t_09SarrowStum_bfc7ee8.jpg

Zbrush jest szybszy od modelowania a Photoshop jest szybszy od Zbrusha :P

Oto przed wami Jorge Dabliu Bush:) w czterech smakach:) standardowo, po Bo偶emu, na boxera i ala weteran :P

t_10Variationm_147fe19.jpg

"na boxera" mnie intryguje, daje do myslenia :)

-czy w szale demoluj膮c mieszkanie sam si臋 pokaleczy艂 a potem w swojej bezsilno艣ci postanawia sko艅czy膰 z sob膮,

-czy mo偶e nie ogl膮da艂 sam walki boxerskiej i kiedy zepsu艂 si臋 telewizor postanowili doko艅czy膰:) ale sprawy wymkn臋艂y si臋 z pod k膮troli i oponent przypadkowo zszed艂 z ziemskiego pado艂u, Jorge po doj艣ciu do siebie nie mo偶e z tym 偶y膰 z poczuciem winy

-albo jak wraca艂 ze spo偶ywczaka, sta艂 si臋 ofiar膮 napadu, bandyta zabra艂 mu ca艂e jego pieni膮dze z i tak skromnej emerytury a po powrocie do mieszkania zasta艂 popsuty telewizor, to wszystko by艂o ponad jego si艂y

and so on and so forth :)

a mo偶e po艂膮czy膰 wszystkie warjacje i zrobi膰 pobitego ksi臋dza weterana :), proboszcz po alkoholu bi艂 go cz臋sto kablem od 偶elazka :)(stare szramy) dzi艣 nie by艂o inaczej (艣wie偶e rany+ podbite oko) a po powrocie do swojej izby nie m贸g艂 na dodatek obejrze膰 "Plebanii" i to go "zabi艂o" :P

good szhit huh? :P wizja jak po kwasie :D

Teraz b臋de musia艂 podci膮gn膮膰 t膮 bezkszta艂tn膮 papk臋 na boxera ;) oj nie b臋dzie lekko :/

btw widz臋, 偶e nochal za szeroki :)

I jeszcze jeden szybki test na koniec :D

t_11conceptFum_e858378.jpg

cheers!

Napisano
  • Autor

no to m臋cze ten sculpt

wersja francuska, "jestem kosmit膮" i "uuch... zaraz ci臋 strzel臋" ;) a dalej to ju偶 same smutasy :)

t_12SadHeads1m_9596a38.jpg

podmal贸wka ostatniego oczy imo daj膮 rad臋 ale usta typu Balboa nie :/ + liquify ale chyba za daleko z tym id臋, nie wiem za szybko si臋 przyzwyczajam

t_13Painoverm_31577f1.jpg

zrobi艂em podstawowe cia艂ko i tak nie bedzie zbyt du偶o wida膰 to powinno stykn膮膰 :) na golasa chyba te偶 strzela艂 nie bedzie :DD

t_14Bodym_8e5ca79.jpg

i zoom na d艂onie, maj膮 za ma艂o podzia艂贸w trzebaby zrobi膰 lepsz膮 topologi臋 dla r膮k, w艂a艣ciwie to ju偶 pr贸bowa艂em ale Zbrush zrobi艂 dla mnie kwiatuszek ;) och.. jak mi艂o :D

t_15Handm_3e2a2b8.jpg

teraz musz臋 si臋 zastanoiw膰 co dalej, czy zrobi膰 now膮 tolopogi臋 i w czym, czy rig i poza czy transpoze hmm... o albo jeszcze twarz poprawi膰 i z艂ama膰 symetri臋 brwi i zmarszczek

Napisano

Jak ten ch艂opina b臋dzie w jakiej艣 bluzce lub nawet podkoszulku to mo偶esz rek臋 zrobi膰 jako osobny obiekt i wtedy Ci poly nie braknie. Robisz stilla wi臋c transpose b臋dzie dobrym rozwi膮zaniem nie ma co sie bawi膰 w riggowanie. Niesymetryczna twarz zawsze ciekawiej a na pewno mniej sztucznie wygl膮da.

Ja osobi艣cie nie lubi臋 robi膰 retopo w zb ale wtedy jest mniej problem贸w, jak znasz topoguna albo w modo jest chyba constraint to mesh jak w polyboo艣cie polydraw wi臋c mo偶esz szybko zrobi膰 retopo.

Napisano
  • Autor

Tomala dzi臋ki za odpowied藕,

my艣la艂em 偶eby da膰 mu co najwy偶ej koszulk臋 na rami膮czka, co艣 takiego :) :

t_Punkm_8b63541.jpg

A problem z retopo to przede wszystkim jak zrobi膰 偶eby zbrush to 艂ykn膮艂 :) poprzednio pami臋tam pr贸bowa艂em na 100 sposob贸w, zapisywa艂em do zbrushTool i zawsze co艣 nie gra艂o np gubi艂 niekt贸re edge a jak u偶y艂em DeepExpoloration do expotu obj to zbugi艂 z 90% O_O no nic jutro si臋 b臋de z tym u偶era艂 :/

Napisano

Model jest prosty ja bym nie kombinowa艂 za bardzo z topologi膮, ot 偶eby tylko by艂 prawid艂owy edge flow i zag臋szczenia tam gdzie trzeba. Mo偶esz wi臋c wszystko zrobi膰 w zb, wiem, wiem najbardziej sie nie chce palc贸w robi膰 ale w sumie jak masz problemy z importem do zb to chyba tak b臋dzie szybciej. Co do deep exploration to po co go u偶ywasz bo nie rozumiem? Nie wystarcz膮 majka albo modo do importu/exportu obj? Rozumiem 偶e chcesz zrobi膰 retopo na podstawie zewn臋trznego modelu?

Napisano

jest fajnie tak jak jest, poraw tylko paski kabury coby nie wnika艂y w koszulke i lecisz dalej z koksem, ciekaw jestem finiszu (moim ot zdaniem lepiej sie skupi膰 na ca艂o艣ci ni偶 detalu).

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Tomala deep Exploration u偶ywam bo lubie :) tzn pr贸bowa艂em exportowa膰 i bez niego ale z nim efekt by艂 najgorszy :) ale we wszystkich by艂 z艂y i tak :) deep exportuje obj bardzie maya freandly wi臋c 偶eby z modo co艣 przerzuci膰 to przez deep-a idzie

co do problemu to mam go i teraz, Zbrush sobie dzia艂a jak chce :(

chcia艂em u偶y膰 pierwszego lub drugiego levelu jako bazy i poprawi膰 d艂onie i twarz bo reszta nie jest taka istotna i imo daje rad臋 ;)

a problem jest taki 偶e Z gubi edgy, ale nie ma w tym 偶adnej logiki raz robi tak a raz inaczej i to nie jest b艂膮d wy艣wietlenia bo w modelu robi膮 si臋 dziury i buugi :(

t_errorm_42e2c3e.jpg

JmTm00 dzi臋ki ;) ale kabury mia艂 nie b臋dzie taki 4fun zrobi艂em :) nadal bedzie p艂aka艂 i pr贸bowa艂 si臋 zastrzeli膰 pilotem :)

----

i jednak zrobi艂em riga dla relaksu :P IK jest niepor贸wnywalnie lepsze od FK w Zbrushu :) i nawet jak na ko艅cu Z u偶yj臋 to 偶eby szybko sprawdzi膰 jak ta poza ma wygl膮da膰 jednak rig lepszy :)

d艂o艅 u艂o偶y艂em za drugim podej艣ciem :)

t_handm_98bdc5b.jpg

ale natrafi艂em na problem techniczny:/ co艣 mi dziwnie to wygl膮da :( w realu sobie tak robi艂em i dzia艂a艂o no problem ale ja mam troszk臋 inne gabaryty :P

t_shootm_87659fc.jpg

no to pr贸buj臋 innego podej艣cia :)

t_shoot2m_c6d43d5.jpg

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci