danilo2 Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 (edytowane) Witam, moja praca będzie przedstawiała nieszczęśliwego, płaczącego kibica sportowego, siedzącego przed niedziałającym telewizorem, z programem telewizyjnym w rękach. W tle widoczna jest skąpo ubrana żona, która swoją posturą przypomina hipopotama i to prawdopodobnie jej zasługą jest awaria. Nie może wręcz ukryć swojego zadowolenia z powodu obalenia telewizyjnej wymówki swojego męża :P My project will show miseriable, crying sport's fan, who is sitting in front of not working TV with a TV-programm in his hand. In the background there will be almost nacked woman (his wife), who looks like an hippo and probably she is responisble for this damage :P Życzę powodzenia pozostałym zawodnikom :) KONIEC: wersja 1200x2100 z paskami (jpg): wersje 1200x2100 bez pasków: (jpg): (bmp): koniec.bmp Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez danilo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 update telewizora :) W głównym kadrze będzie widoczny przede wszystkim jego tył, dlatego dość dokładnie zrobiony :) Jeszcze oczywiście dużo brakuje, ale reszta zostanie zrobiona za 2 tygodnie jak wrócę z wakacji :P:D Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 Witam wszystkich, zamieszczam kolejny update telewizora, materialami zajmę się potem, na razie skończe większość modeli. pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Bardzo zgrabny modelik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roszondas Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Bardzo ładnie, jedziesz dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2008 Levus: dziękuję :) Roszondas: proszę bardzo - pierwowzór fotela - będzie pokryty jakimś futrem na oparciu i podłokietnikach, następne rendery wkrótce :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 Witam, przez ostatni czas "bawiłem" się włosami - futerkiem na kanapę - jak zrobię tekstury zaprezentuję również i to futerko. Jak na razie kadr jaki sobie wyobrażam będzie prezentował się następująco: W miejscu boxa na ścianie będzie stała kobieta - żona "poszkodowanego męża" :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 niezly model telewizora :) fajny detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 mateusz_s - dziękuję Ci bardzo :) A tu mały update - zrobione okno, kaloryfer i próby kadru, aczkolwiek jeszcze może się zmienić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 pomyśl o świetle bo coś dziwacznie świecisz po scenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2008 wiem wiem że światło i efekt oświetlenia były beznadziejne ale wrzuciłem je na szybko - tutaj update - teraz bawie się z mentalowym gi i napotkałem taki dziwny problem - opis tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=724693#post724693 ładniejsze rendery już niedługo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 10 Sierpień 2008 Share Napisano 10 Sierpień 2008 (edytowane) U mnie to samo, jeśli chodzi o te zielone plamy. Użyłeś zapewne SSS (na lampce?:) )w kombinacji z final gather i GI. Jak wyłączysz GI i zostawisz samo FG zielone plamy znikną. Póki co nie zastanawiałem się nad tym jeszcze. Prawdopodobnie ma to związek z samplowaniem oświetlenia. EDIT: pewnie scena jest niedoświetlona, za mało fotonów, może za mały radius fotonów.. przeanalizuj sobie tutek SWRSC o oświetlaniu sceny w mentalu i kombinuj. Znajdziesz w dziale z tutkami 3d. I jakby co to rep dla SWRSC-a:p Edytowane 10 Sierpień 2008 przez Levus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2008 no własniezastanawiałem się nad oświetleniem i tu coś dziwnego - dałem po 2 mln fotonów na swiało, dosyć duży radius - nie ma "pustych niepokrytych fotonami przestrzei", wyrzuciłem sss i ... plamki są nadal choć jest ich mało ... :( edit: a najlepsze to jest to że czasami jak renderuje małe fotony to w scenie pojawiają mi się takie jaskrawe zielone fotoniki - (jak są większe i się "blendują" to też) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xesenix Napisano 11 Sierpień 2008 Share Napisano 11 Sierpień 2008 Nie jestem ekspertem od tego ale czasem zdarzaly mi sie czarne plamki bo cos sie skopalo w plikach z FG albo GI trzeba bylo je przeladowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 Witam, obiecywany update - wreszcie render bez plam - pewien "cylinder" powodował błędy (?) Zamieszczam próbną głowę żony "poszkodowanego" - niedługo dodam detale :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 19 Sierpień 2008 Share Napisano 19 Sierpień 2008 widze że konkurencja nie śpi :D Pokuj bardzo fajny jedynie zrobilbym cos z poreczami na krzesle chociaz moze z teksturami bedzie dobrze prezentowac natomiast glowa do poprawkii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2008 dziękuję happy-angel - na poręczach będzie futro, więc kształt byle jaki :P A jak chodzi o poprawę głowy - mam zamiar dorobić szczegóły - ale jeśli są jakieś rażące niezgodności z anatomią to proszę napisz jakie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 kobieta - dalszy progress... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 20 Sierpień 2008 Share Napisano 20 Sierpień 2008 Myslalem ze to facet :eek: nie len sie i przygotuj referncje bo sam widzisz co wychodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2008 no włąsnie to jest z referek... widzisz takie bardzo duże grubaski na moich referkach tak własnie wyglądają ... dodam włosy i resztę "ciałka" i bedzie dobrze wszystko widać :) poza tym wcześniej napisałem że to żona :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 21 Sierpień 2008 Share Napisano 21 Sierpień 2008 happy-angel, chyba nie widział wielu kobiet w życiu;p;p, a na pewno nie takich. Twarz jak najbardziej może podpasować do kobiety, po dodaniu włosów nikt nie powinien mieć wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 update kobitki :) teraz tylko zmarszczki hd- i tu problem sprzetowy ;/ i tekstury :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzyQ Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Przy takiej masie wg mnie biust powinien być przynajmniej dwa razy dłuższy, no i te suty... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 miała w młodości mały biust :P a jak choodzi o "suty" heh :P bedzie biustonosz :P:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 Skończony , bez tekstury model babki - będzie na drugim planie więc nie przykładałem super uwagi do szczegółów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 Lala jak malowana.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 Update malowanej lali :P To co ma na sobie to stringi i stanik które będą w kolorach przypominających kolory osy - taki "ładny zachęcający" hehe strój :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 28 Sierpień 2008 Share Napisano 28 Sierpień 2008 kawał baby :P, nogi wydają mi się za wysokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2008 BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC! http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=730106#post730106 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Update główki grubaski :) Mam nadzieję, że zdążę z teksturowaniem do końca i skończę tą bitwę (a najważniejsze - skończę bez większych problemów :) ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Masz dwa symetryczne piegi na policzkach, to nie wygląda naturalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 ferni - chyba masz rację z tymi nogami - trochę skrócę :P i oteksturowana bez bielizny, ale co tam :P edit: O Aniu hehe no widzisz napisaliśmy w tym samym momencie - piegów już nie ma :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 A gdzie trn biedny kibic sportowy? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Kris_R - heh dwoje się i troje żeby teraz strój oteksturować :) jak skończę od razu zabieram się za kibica :) już wkrótce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 4 Wrzesień 2008 W pełni chyba oteksturowana babka :) teraz poza i kibic sportowy :P :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 (edytowane) danilo2 bleh ;) wiem że nie było łatwo i przyjemnie tego bikini naciągnąć :P tym bardziej respekt :D masz jaja z tytanu chłopie :) malutka pszyczółka XD Edytowane 5 Wrzesień 2008 przez Destroyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 ale słodka pszczółka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 no pszczółka jest niezła tylko guciowi współczuje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 fikołek - masz całkowitą rację :P miło nie było :P za to efekt lepszy niż bez bikini heh :P Dziękuję za uznanie :P A tak na marginesie to cz ona taka malutka to ja nie wiem ;] Bro - dzięki :) musi być słodka jak zajada sam miód :P ferni - ja też mu współczuje ... nie lubię tak męczyć ludzi :D a tu gotowa pszczółka: i preview materiałów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 swietny model , torszke ma dlonie za duze ale ogolnie git powodzenia w nominacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 5 Wrzesień 2008 Share Napisano 5 Wrzesień 2008 Dałabym mocniejszy makijaż na oczy. Ale na razie może zajmij się mężem, to do nominacji będziesz miał wszystkie obiekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 5 Wrzesień 2008 (edytowane) Georgas - dziękuję Ci bardzo :) Napracowałem się nad nim strasznie ale zaczynam się obawiać że nic z tego nie wyjdzie jak nie uporam się z problemem :( Link poniżej :( Ania - nie ma to jak fachowa kobieca rada :) dziękuję Ci bardzo :) na pewno makijaż na końcu poprawię :) Edytowane 8 Wrzesień 2008 przez danilo2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2008 A oto pierwowzór mężusia :) Będzie to ktoś chudziutki, ale jednocześnie wyglądający jak zbój - dosyć ostre rysy twarzy, łysy, ... zobaczymy co wyjdzie :) Jak na razie wygląda tak: (Każda propozycja zmiany wyglądu bardzo mile widziana :) ) Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 8 Wrzesień 2008 Share Napisano 8 Wrzesień 2008 Nie wygląda ani jak zbój ani jak ktoś chudy, raczej przeciętna twarz z amerykańskiego serialu. Spróbuj mu zrobić trochę zapadnięte policzki, może ciut węższe usta, mniej idealny łuk brwi, i żeby boki głowy nie były tak równoległe. edit: http://www.massagenerd.com/pictures_new/faces_(male)/face_male__22_.htm Dla przykładu ktoś taki moim zdaniem bardziej wygląda na chudego łysego zbója. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2008 Witam :) Dziękuję Aniu :) poprawiłem trochę te policzki , zobacze po teksturowaniu jak to będzie wyglądało :) Na razie pewien , nie wiem czy mały czy duży, w każdym razie update :D Jak skończe teksturowanie postaci to mam nadzieję że tekstury przedmiotów nieorganicznych szybciej pójdą :P :D pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 13 Wrzesień 2008 A teraz i tu proszę o jak najwięcej opiń :) która mina do męża pszczółki - zrozpaczonego/wystraszonego/ wściekłego może trochę pasuje? Mąż będzie miał jeszcze albo w ręce albo na kolanie program telewizyjny :) Pozdrawiam :):P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 11 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Wrzesień 2008 Share Napisano 13 Wrzesień 2008 6. też dobrze wyraże te emocje. Podobne do 11. a poza ciekawsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danilo2 Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2008 Witam wszystkich :) Kris_R'ie i ttaaddeekk'u heh szczerze właśnie nad tymi dwoma sie zastanawiałem i bardzo dziękuję za doradzenie i utwierdzenie w przekonaniu :) kończę właśnie model biednego kibica wściekłego przed telewizorem - chociaż wyraz twarzy zostanie jeszcze dodany. teksturki i model wszystkich części ciała juz na ukończeniu do wieczora powinienem coś jeszcze zamieścić - a na razie sama główka. Włosów nie będzie bo ma (jak pokazałem wcześniej) kapelusz :) --------------------------------- czysty model: --------------------------------- wstępne teksturki: Następnie zajmę się teksturowaniem pokoju, ale niektóre mapy mam już gotowe, więc powinno pójść szybko :) Wreszcie ukończe bitwe :P heh:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 bardzo fajna ta ostatnia twarz. zycze powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi