danilo2 Napisano 13 Lipiec 2008 Napisano 13 Lipiec 2008 (edytowane) Witam, moja praca będzie przedstawiała nieszczęśliwego, płaczącego kibica sportowego, siedzącego przed niedziałającym telewizorem, z programem telewizyjnym w rękach. W tle widoczna jest skąpo ubrana żona, która swoją posturą przypomina hipopotama i to prawdopodobnie jej zasługą jest awaria. Nie może wręcz ukryć swojego zadowolenia z powodu obalenia telewizyjnej wymówki swojego męża :P My project will show miseriable, crying sport's fan, who is sitting in front of not working TV with a TV-programm in his hand. In the background there will be almost nacked woman (his wife), who looks like an hippo and probably she is responisble for this damage :P Życzę powodzenia pozostałym zawodnikom :) KONIEC: wersja 1200x2100 z paskami (jpg): wersje 1200x2100 bez pasków: (jpg): (bmp): koniec.bmp Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez danilo2
danilo2 Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Napisano 17 Lipiec 2008 update telewizora :) W głównym kadrze będzie widoczny przede wszystkim jego tył, dlatego dość dokładnie zrobiony :) Jeszcze oczywiście dużo brakuje, ale reszta zostanie zrobiona za 2 tygodnie jak wrócę z wakacji :P:D Pozdrawiam :)
danilo2 Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Napisano 27 Lipiec 2008 Witam wszystkich, zamieszczam kolejny update telewizora, materialami zajmę się potem, na razie skończe większość modeli. pozdrawiam :)
danilo2 Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Napisano 28 Lipiec 2008 Levus: dziękuję :) Roszondas: proszę bardzo - pierwowzór fotela - będzie pokryty jakimś futrem na oparciu i podłokietnikach, następne rendery wkrótce :) pozdrawiam :)
danilo2 Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Napisano 29 Lipiec 2008 Witam, przez ostatni czas "bawiłem" się włosami - futerkiem na kanapę - jak zrobię tekstury zaprezentuję również i to futerko. Jak na razie kadr jaki sobie wyobrażam będzie prezentował się następująco: W miejscu boxa na ścianie będzie stała kobieta - żona "poszkodowanego męża" :) pozdrawiam :)
danilo2 Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Napisano 3 Sierpień 2008 mateusz_s - dziękuję Ci bardzo :) A tu mały update - zrobione okno, kaloryfer i próby kadru, aczkolwiek jeszcze może się zmienić :)
Bacry Napisano 7 Sierpień 2008 Napisano 7 Sierpień 2008 pomyśl o świetle bo coś dziwacznie świecisz po scenie.
danilo2 Napisano 10 Sierpień 2008 Autor Napisano 10 Sierpień 2008 wiem wiem że światło i efekt oświetlenia były beznadziejne ale wrzuciłem je na szybko - tutaj update - teraz bawie się z mentalowym gi i napotkałem taki dziwny problem - opis tutaj: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=724693#post724693 ładniejsze rendery już niedługo :P
Levus Napisano 10 Sierpień 2008 Napisano 10 Sierpień 2008 (edytowane) U mnie to samo, jeśli chodzi o te zielone plamy. Użyłeś zapewne SSS (na lampce?:) )w kombinacji z final gather i GI. Jak wyłączysz GI i zostawisz samo FG zielone plamy znikną. Póki co nie zastanawiałem się nad tym jeszcze. Prawdopodobnie ma to związek z samplowaniem oświetlenia. EDIT: pewnie scena jest niedoświetlona, za mało fotonów, może za mały radius fotonów.. przeanalizuj sobie tutek SWRSC o oświetlaniu sceny w mentalu i kombinuj. Znajdziesz w dziale z tutkami 3d. I jakby co to rep dla SWRSC-a:p Edytowane 10 Sierpień 2008 przez Levus
danilo2 Napisano 11 Sierpień 2008 Autor Napisano 11 Sierpień 2008 no własniezastanawiałem się nad oświetleniem i tu coś dziwnego - dałem po 2 mln fotonów na swiało, dosyć duży radius - nie ma "pustych niepokrytych fotonami przestrzei", wyrzuciłem sss i ... plamki są nadal choć jest ich mało ... :( edit: a najlepsze to jest to że czasami jak renderuje małe fotony to w scenie pojawiają mi się takie jaskrawe zielone fotoniki - (jak są większe i się "blendują" to też)
Xesenix Napisano 11 Sierpień 2008 Napisano 11 Sierpień 2008 Nie jestem ekspertem od tego ale czasem zdarzaly mi sie czarne plamki bo cos sie skopalo w plikach z FG albo GI trzeba bylo je przeladowac.
danilo2 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Napisano 19 Sierpień 2008 Witam, obiecywany update - wreszcie render bez plam - pewien "cylinder" powodował błędy (?) Zamieszczam próbną głowę żony "poszkodowanego" - niedługo dodam detale :)
happy-angel Napisano 19 Sierpień 2008 Napisano 19 Sierpień 2008 widze że konkurencja nie śpi :D Pokuj bardzo fajny jedynie zrobilbym cos z poreczami na krzesle chociaz moze z teksturami bedzie dobrze prezentowac natomiast glowa do poprawkii
danilo2 Napisano 19 Sierpień 2008 Autor Napisano 19 Sierpień 2008 dziękuję happy-angel - na poręczach będzie futro, więc kształt byle jaki :P A jak chodzi o poprawę głowy - mam zamiar dorobić szczegóły - ale jeśli są jakieś rażące niezgodności z anatomią to proszę napisz jakie :)
happy-angel Napisano 20 Sierpień 2008 Napisano 20 Sierpień 2008 Myslalem ze to facet :eek: nie len sie i przygotuj referncje bo sam widzisz co wychodzi :)
danilo2 Napisano 20 Sierpień 2008 Autor Napisano 20 Sierpień 2008 no włąsnie to jest z referek... widzisz takie bardzo duże grubaski na moich referkach tak własnie wyglądają ... dodam włosy i resztę "ciałka" i bedzie dobrze wszystko widać :) poza tym wcześniej napisałem że to żona :P
bapi23 Napisano 21 Sierpień 2008 Napisano 21 Sierpień 2008 happy-angel, chyba nie widział wielu kobiet w życiu;p;p, a na pewno nie takich. Twarz jak najbardziej może podpasować do kobiety, po dodaniu włosów nikt nie powinien mieć wątpliwości.
danilo2 Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Napisano 24 Sierpień 2008 update kobitki :) teraz tylko zmarszczki hd- i tu problem sprzetowy ;/ i tekstury :)
SzyQ Napisano 24 Sierpień 2008 Napisano 24 Sierpień 2008 Przy takiej masie wg mnie biust powinien być przynajmniej dwa razy dłuższy, no i te suty... :P
danilo2 Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Napisano 24 Sierpień 2008 miała w młodości mały biust :P a jak choodzi o "suty" heh :P bedzie biustonosz :P:D
danilo2 Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Napisano 25 Sierpień 2008 Skończony , bez tekstury model babki - będzie na drugim planie więc nie przykładałem super uwagi do szczegółów :)
danilo2 Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Napisano 27 Sierpień 2008 Update malowanej lali :P To co ma na sobie to stringi i stanik które będą w kolorach przypominających kolory osy - taki "ładny zachęcający" hehe strój :) pozdrawiam :)
ferni Napisano 28 Sierpień 2008 Napisano 28 Sierpień 2008 kawał baby :P, nogi wydają mi się za wysokie
danilo2 Napisano 28 Sierpień 2008 Autor Napisano 28 Sierpień 2008 BARDZO PROSZĘ WAS O POMOC! http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=730106#post730106 :)
danilo2 Napisano 2 Wrzesień 2008 Autor Napisano 2 Wrzesień 2008 Update główki grubaski :) Mam nadzieję, że zdążę z teksturowaniem do końca i skończę tą bitwę (a najważniejsze - skończę bez większych problemów :) ) :P
Ania Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Masz dwa symetryczne piegi na policzkach, to nie wygląda naturalnie.
danilo2 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 ferni - chyba masz rację z tymi nogami - trochę skrócę :P i oteksturowana bez bielizny, ale co tam :P edit: O Aniu hehe no widzisz napisaliśmy w tym samym momencie - piegów już nie ma :P
danilo2 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 Kris_R - heh dwoje się i troje żeby teraz strój oteksturować :) jak skończę od razu zabieram się za kibica :) już wkrótce :)
danilo2 Napisano 4 Wrzesień 2008 Autor Napisano 4 Wrzesień 2008 W pełni chyba oteksturowana babka :) teraz poza i kibic sportowy :P :)
Destroyer Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 (edytowane) danilo2 bleh ;) wiem że nie było łatwo i przyjemnie tego bikini naciągnąć :P tym bardziej respekt :D masz jaja z tytanu chłopie :) malutka pszyczółka XD Edytowane 5 Wrzesień 2008 przez Destroyer
ferni Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 no pszczółka jest niezła tylko guciowi współczuje :)
danilo2 Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Napisano 5 Wrzesień 2008 fikołek - masz całkowitą rację :P miło nie było :P za to efekt lepszy niż bez bikini heh :P Dziękuję za uznanie :P A tak na marginesie to cz ona taka malutka to ja nie wiem ;] Bro - dzięki :) musi być słodka jak zajada sam miód :P ferni - ja też mu współczuje ... nie lubię tak męczyć ludzi :D a tu gotowa pszczółka: i preview materiałów :)
Georgas Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 swietny model , torszke ma dlonie za duze ale ogolnie git powodzenia w nominacjach
Ania Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Dałabym mocniejszy makijaż na oczy. Ale na razie może zajmij się mężem, to do nominacji będziesz miał wszystkie obiekty.
danilo2 Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Napisano 5 Wrzesień 2008 (edytowane) Georgas - dziękuję Ci bardzo :) Napracowałem się nad nim strasznie ale zaczynam się obawiać że nic z tego nie wyjdzie jak nie uporam się z problemem :( Link poniżej :( Ania - nie ma to jak fachowa kobieca rada :) dziękuję Ci bardzo :) na pewno makijaż na końcu poprawię :) Edytowane 8 Wrzesień 2008 przez danilo2
danilo2 Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Napisano 8 Wrzesień 2008 A oto pierwowzór mężusia :) Będzie to ktoś chudziutki, ale jednocześnie wyglądający jak zbój - dosyć ostre rysy twarzy, łysy, ... zobaczymy co wyjdzie :) Jak na razie wygląda tak: (Każda propozycja zmiany wyglądu bardzo mile widziana :) ) Pozdrawiam :)
Ania Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 Nie wygląda ani jak zbój ani jak ktoś chudy, raczej przeciętna twarz z amerykańskiego serialu. Spróbuj mu zrobić trochę zapadnięte policzki, może ciut węższe usta, mniej idealny łuk brwi, i żeby boki głowy nie były tak równoległe. edit: http://www.massagenerd.com/pictures_new/faces_(male)/face_male__22_.htm Dla przykładu ktoś taki moim zdaniem bardziej wygląda na chudego łysego zbója.
danilo2 Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Napisano 13 Wrzesień 2008 Witam :) Dziękuję Aniu :) poprawiłem trochę te policzki , zobacze po teksturowaniu jak to będzie wyglądało :) Na razie pewien , nie wiem czy mały czy duży, w każdym razie update :D Jak skończe teksturowanie postaci to mam nadzieję że tekstury przedmiotów nieorganicznych szybciej pójdą :P :D pozdrawiam :)
danilo2 Napisano 13 Wrzesień 2008 Autor Napisano 13 Wrzesień 2008 A teraz i tu proszę o jak najwięcej opiń :) która mina do męża pszczółki - zrozpaczonego/wystraszonego/ wściekłego może trochę pasuje? Mąż będzie miał jeszcze albo w ręce albo na kolanie program telewizyjny :) Pozdrawiam :):P
Kris_R Napisano 13 Wrzesień 2008 Napisano 13 Wrzesień 2008 6. też dobrze wyraże te emocje. Podobne do 11. a poza ciekawsza.
danilo2 Napisano 15 Wrzesień 2008 Autor Napisano 15 Wrzesień 2008 Witam wszystkich :) Kris_R'ie i ttaaddeekk'u heh szczerze właśnie nad tymi dwoma sie zastanawiałem i bardzo dziękuję za doradzenie i utwierdzenie w przekonaniu :) kończę właśnie model biednego kibica wściekłego przed telewizorem - chociaż wyraz twarzy zostanie jeszcze dodany. teksturki i model wszystkich części ciała juz na ukończeniu do wieczora powinienem coś jeszcze zamieścić - a na razie sama główka. Włosów nie będzie bo ma (jak pokazałem wcześniej) kapelusz :) --------------------------------- czysty model: --------------------------------- wstępne teksturki: Następnie zajmę się teksturowaniem pokoju, ale niektóre mapy mam już gotowe, więc powinno pójść szybko :) Wreszcie ukończe bitwe :P heh:P
JunioR Napisano 15 Wrzesień 2008 Napisano 15 Wrzesień 2008 bardzo fajna ta ostatnia twarz. zycze powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi