Napisano 13 Lipiec 200816 l W ostatniej bitwie, w której uczestniczyłem temat wybrałem dość "ciężki", więc tym razem bardziej na wesoło;) Wiejska sielanka zakłócona przez awarię telewizora. Możliwe, że ostatecznie będzie swego rodzaju dyptyk - coś na zasadzie "znajdź szczegóły różniące obrazki". Jeszcze muszę to przemyśleć i zobaczyć jak wyjdzie pojedynczy kadr. Póki co render koncepcyjny - wciąż waham się czy uderzać w stronę realizmu, czy może pokusić się o bardziej cartoonowy styl. Dobrej zabawy wszystkim! Edytowane 26 Lipiec 200816 l przez kozioo
Napisano 26 Lipiec 200816 l Autor Powoli sobie dziubie ;) Zainspirowały mnie rysunki straszliwych monster trucków mojego brata (lat 5), stąd takie tekstury. Myślę, że całość utrzymana w takim stylu może fajnie wyglądać. A przynajmniej mam taką nadzieję;) Edytowane 26 Lipiec 200816 l przez kozioo
Napisano 27 Lipiec 200816 l Fajna dynamiczna scenka. może przechyl trochę huśtawkę w prawo, tak jakby od podmuchu wyrzuconego telewizora?
Napisano 27 Lipiec 200816 l Autor fikołek - "znowu vray toon"? o czymś zapomniałem? ;D Ania - fajny pomysł, dzieki:) W planach mam jeszcze przerażone motyle, wróble czy inne fruwadła. mafida - jakiś ptak się pewnie pojawi hehe
Napisano 27 Lipiec 200816 l wygląda nieźle ale wazonik na telewizorze przechyl w drugą stronę powodzenia
Napisano 27 Lipiec 200816 l Autor kellyq - tak jak mówisz jest poprawnie "fizycznie", ale gorzej wygląda na obrazku
Napisano 27 Lipiec 200816 l już w trakcie prac to wygląda świetnie... (ach te rozjaśnienia wokół chmurek, rozbite okno) wręcz zaczynam się martwić, żebyś tego nie przepracował w niektórych miejscach. huśtawka strasznie wzrok odciąga... może domieszać chłodniejszych odcieni? na miniaturze jest OK, ale przy wyraźnie widocznym detalu coś nie gra.
Napisano 30 Lipiec 200816 l Ładne, ładne... w czym renderujesz? Te kartoonowe kreski to tekstura, czy jakiś efekt renderera??
Napisano 30 Lipiec 200816 l fajnie wygladaja te rysowane texturki - ten krasnal to bedzie taki "normalny"... ogrodowy ?;)
Napisano 30 Lipiec 200816 l może fajniej by było zrobić tego krasnala odwróconego lub zajętego jakąś czynnością, np. podlewającego kwiatki. Taki ogrodowy krasnal sikający na grządki, stoi sobie nieświadomy nadchodzącego (nadlatującego) niebezpieczeństwa ;)
Napisano 30 Lipiec 200816 l Autor dzięki za posty! Renderowane w vrayu (+toon), głównie ze względu na przyzwyczajenie do tego silnika. Na dobrą sprawę mógłbym to robić w scanlinie i materiałami ink'n'paint. Kreski malowane, ogólnie w scenie są tylko mapki diffuse (za wyjątkiem szkła i wody z wazonu), bez żadnych technicznych bajerów. Oldschool taki. Krasnal jak najbardziej zwykły ogrodowy, ożywiony w wyniki zagrożenia ze strony telewizora ;))) Propozycja krasnala, który niczego się nie spodziewa jest ciekawa, muszę to przemyśleć :)
Napisano 30 Lipiec 200816 l IMO - zdecydowanie lepszym pomyslem bedzie niczego nie spodziewajacy sie krasnal
Napisano 30 Lipiec 200816 l Podoba mi się ten klimacik. Bardzo fajnie to wyszło, trzymam kciuki za dalszą pracę.
Napisano 12 Sierpień 200816 l Autor Kolejne zmiany. Zdecydowałem się zawęzić kadr i pozbyć się krasnala. Doszła też głębia ostrości, która moim zdaniem bardzo fajnie wydobyła plan z lecącym telewizorem i ptakiem, który póki co ma formę boxową. Nie wiem jeszcze jak rozwiązać trawę, czeka mnie prawdopodobnie ładnych parę testów ;)
Napisano 12 Sierpień 200816 l podobają mi się te "nabazgrane" :) texturki i dof imo pomógł scenie fajnie idzie :)
Napisano 12 Sierpień 200816 l czymze jest rzecz na prawo od tv? fajny pomysl, acz hmmmm banalny ;/ no offence
Napisano 12 Sierpień 200816 l gratuluje pomysłu z tymi nabazgranymi teksturkami ;] ja bym je jeszcze bardziej pobazgrał ;) przynajmniej niektóre.. ale i tak wypas ;] DOF spoko ;] 3mam kciuki ;]
Napisano 13 Sierpień 200816 l IMHO jak telewizor rozwalił okno to powinien mieć na sobie jakieś zniszczenia z jednej strony, pamiętaj o tym ;) powodzenia w dalszej robótce ! :D
Napisano 22 Sierpień 200816 l Świetne wykonanie pracy. Illy, chyba nie czytałeś postu Koziego. Napisał że po prawej stronie to jest zarys ptaszka jakiegoś.
Napisano 9 Wrzesień 200816 l Autor Chyba muszę się pochwalić. Straciłem wszystkie pliki .max z tego projektu - raz w życiu postanowiłem zapisywać sceny w katalogu 3dsmaxa, a nie w osobnym na pulpicie, zapomniałem zbackupować, no i poszły się #@%!%#!!%. Żaden soft do odzyskiwania plików formatu .max nie odnajduje, więc pozamiatane. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że modele były raczej proste. Tekstury +UVki z camera map mam zachowane. Jeśli jakimś cudem przejdę nominacje z tym co tutaj widać, możliwe że odbuduje jakoś prowizorycznie scenę i ją dokończę. Do czasu nominacji niestety nie mam czasu nic z tym zrobić, wszystko w rękach jurorów.
Napisano 9 Wrzesień 200816 l no to rzeczywiscie zonk :/ szkoda - bo praca była obiecująca ... no, ale skoro mowisz ze zdążysz w razie czego zrekonstruować to nie ma problemu