Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

W ostatniej bitwie, w której uczestniczyłem temat wybrałem dość "ciężki", więc tym razem bardziej na wesoło;)

Wiejska sielanka zakłócona przez awarię telewizora. Możliwe, że ostatecznie będzie swego rodzaju dyptyk - coś na zasadzie "znajdź szczegóły różniące obrazki". Jeszcze muszę to przemyśleć i zobaczyć jak wyjdzie pojedynczy kadr.

Póki co render koncepcyjny - wciąż waham się czy uderzać w stronę realizmu, czy może pokusić się o bardziej cartoonowy styl.

r01w.jpg_2008.07.13-22.07.07

Dobrej zabawy wszystkim!

Edytowane przez kozioo

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Powoli sobie dziubie ;)

Zainspirowały mnie rysunki straszliwych monster trucków mojego brata (lat 5), stąd takie tekstury. Myślę, że całość utrzymana w takim stylu może fajnie wyglądać. A przynajmniej mam taką nadzieję;)

Edytowane przez kozioo

Napisano

Fajna dynamiczna scenka.

może przechyl trochę huśtawkę w prawo, tak jakby od podmuchu wyrzuconego telewizora?

Napisano
  • Autor

fikołek - "znowu vray toon"? o czymś zapomniałem? ;D

Ania - fajny pomysł, dzieki:) W planach mam jeszcze przerażone motyle, wróble czy inne fruwadła.

mafida - jakiś ptak się pewnie pojawi hehe

Napisano

wygląda nieźle ale wazonik na telewizorze przechyl w drugą stronę

powodzenia

Napisano
  • Autor

kellyq - tak jak mówisz jest poprawnie "fizycznie", ale gorzej wygląda na obrazku

Napisano

już w trakcie prac to wygląda świetnie... (ach te rozjaśnienia wokół chmurek, rozbite okno) wręcz zaczynam się martwić, żebyś tego nie przepracował w niektórych miejscach.

huśtawka strasznie wzrok odciąga... może domieszać chłodniejszych odcieni? na miniaturze jest OK, ale przy wyraźnie widocznym detalu coś nie gra.

Napisano

Ładne, ładne... w czym renderujesz? Te kartoonowe kreski to tekstura, czy jakiś efekt renderera??

Napisano

fajnie wygladaja te rysowane texturki - ten krasnal to bedzie taki "normalny"... ogrodowy ?;)

Napisano

może fajniej by było zrobić tego krasnala odwróconego lub zajętego jakąś czynnością, np. podlewającego kwiatki. Taki ogrodowy krasnal sikający na grządki, stoi sobie nieświadomy nadchodzącego (nadlatującego) niebezpieczeństwa ;)

Napisano
  • Autor

dzięki za posty!

Renderowane w vrayu (+toon), głównie ze względu na przyzwyczajenie do tego silnika. Na dobrą sprawę mógłbym to robić w scanlinie i materiałami ink'n'paint. Kreski malowane, ogólnie w scenie są tylko mapki diffuse (za wyjątkiem szkła i wody z wazonu), bez żadnych technicznych bajerów. Oldschool taki.

Krasnal jak najbardziej zwykły ogrodowy, ożywiony w wyniki zagrożenia ze strony telewizora ;)))

Propozycja krasnala, który niczego się nie spodziewa jest ciekawa, muszę to przemyśleć :)

Napisano

IMO - zdecydowanie lepszym pomyslem bedzie niczego nie spodziewajacy sie krasnal

Napisano

Podoba mi się ten klimacik. Bardzo fajnie to wyszło, trzymam kciuki za dalszą pracę.

Napisano

Naprawdę dobry patent z rysowanymi teksturami.

Wygląda... imponująco :)

Napisano
  • Autor

Kolejne zmiany. Zdecydowałem się zawęzić kadr i pozbyć się krasnala. Doszła też głębia ostrości, która moim zdaniem bardzo fajnie wydobyła plan z lecącym telewizorem i ptakiem, który póki co ma formę boxową.

Nie wiem jeszcze jak rozwiązać trawę, czeka mnie prawdopodobnie ładnych parę testów ;)

ssat21.jpg

Napisano

czymze jest rzecz na prawo od tv?

fajny pomysl, acz hmmmm banalny ;/

no offence

Napisano

gratuluje pomysłu z tymi nabazgranymi teksturkami ;] ja bym je jeszcze bardziej pobazgrał ;) przynajmniej niektóre.. ale i tak wypas ;] DOF spoko ;] 3mam kciuki ;]

Napisano

IMHO jak telewizor rozwalił okno to powinien mieć na sobie jakieś zniszczenia z jednej strony, pamiętaj o tym ;)

powodzenia w dalszej robótce ! :D

Napisano

Świetne wykonanie pracy. Illy, chyba nie czytałeś postu Koziego. Napisał że po prawej stronie to jest zarys ptaszka jakiegoś.

Napisano
  • Autor

Chyba muszę się pochwalić. Straciłem wszystkie pliki .max z tego projektu - raz w życiu postanowiłem zapisywać sceny w katalogu 3dsmaxa, a nie w osobnym na pulpicie, zapomniałem zbackupować, no i poszły się #@%!%#!!%. Żaden soft do odzyskiwania plików formatu .max nie odnajduje, więc pozamiatane.

Szczęściem w nieszczęściu jest to, że modele były raczej proste. Tekstury +UVki z camera map mam zachowane.

Jeśli jakimś cudem przejdę nominacje z tym co tutaj widać, możliwe że odbuduje jakoś prowizorycznie scenę i ją dokończę. Do czasu nominacji niestety nie mam czasu nic z tym zrobić, wszystko w rękach jurorów.

Napisano

no to rzeczywiscie zonk :/ szkoda - bo praca była obiecująca ... no, ale skoro mowisz ze zdążysz w razie czego zrekonstruować to nie ma problemu

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności