kozioo Napisano 13 Lipiec 2008 Share Napisano 13 Lipiec 2008 (edytowane) W ostatniej bitwie, w której uczestniczyłem temat wybrałem dość "ciężki", więc tym razem bardziej na wesoło;) Wiejska sielanka zakłócona przez awarię telewizora. Możliwe, że ostatecznie będzie swego rodzaju dyptyk - coś na zasadzie "znajdź szczegóły różniące obrazki". Jeszcze muszę to przemyśleć i zobaczyć jak wyjdzie pojedynczy kadr. Póki co render koncepcyjny - wciąż waham się czy uderzać w stronę realizmu, czy może pokusić się o bardziej cartoonowy styl. Dobrej zabawy wszystkim! Edytowane 26 Lipiec 2008 przez kozioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 (edytowane) Powoli sobie dziubie ;) Zainspirowały mnie rysunki straszliwych monster trucków mojego brata (lat 5), stąd takie tekstury. Myślę, że całość utrzymana w takim stylu może fajnie wyglądać. A przynajmniej mam taką nadzieję;) Edytowane 26 Lipiec 2008 przez kozioo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 fajnie wygląda! mi się podoba styl, znowu vray toon? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Fajna dynamiczna scenka. może przechyl trochę huśtawkę w prawo, tak jakby od podmuchu wyrzuconego telewizora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 fajnie:)dorób jeszcze przerażone kury na podwórku:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 fikołek - "znowu vray toon"? o czymś zapomniałem? ;D Ania - fajny pomysł, dzieki:) W planach mam jeszcze przerażone motyle, wróble czy inne fruwadła. mafida - jakiś ptak się pewnie pojawi hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kellyq Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 wygląda nieźle ale wazonik na telewizorze przechyl w drugą stronę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 kellyq - tak jak mówisz jest poprawnie "fizycznie", ale gorzej wygląda na obrazku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 super klimat się zapowiada powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 już w trakcie prac to wygląda świetnie... (ach te rozjaśnienia wokół chmurek, rozbite okno) wręcz zaczynam się martwić, żebyś tego nie przepracował w niektórych miejscach. huśtawka strasznie wzrok odciąga... może domieszać chłodniejszych odcieni? na miniaturze jest OK, ale przy wyraźnie widocznym detalu coś nie gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2008 i lecimy dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 super to wyglada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 bardzo fajne, z kazdym up em pracka nabiera coraz wiecej charakteru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiś90 Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 Ładne, ładne... w czym renderujesz? Te kartoonowe kreski to tekstura, czy jakiś efekt renderera?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 fajnie wygladaja te rysowane texturki - ten krasnal to bedzie taki "normalny"... ogrodowy ?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 może fajniej by było zrobić tego krasnala odwróconego lub zajętego jakąś czynnością, np. podlewającego kwiatki. Taki ogrodowy krasnal sikający na grządki, stoi sobie nieświadomy nadchodzącego (nadlatującego) niebezpieczeństwa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 30 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2008 dzięki za posty! Renderowane w vrayu (+toon), głównie ze względu na przyzwyczajenie do tego silnika. Na dobrą sprawę mógłbym to robić w scanlinie i materiałami ink'n'paint. Kreski malowane, ogólnie w scenie są tylko mapki diffuse (za wyjątkiem szkła i wody z wazonu), bez żadnych technicznych bajerów. Oldschool taki. Krasnal jak najbardziej zwykły ogrodowy, ożywiony w wyniki zagrożenia ze strony telewizora ;))) Propozycja krasnala, który niczego się nie spodziewa jest ciekawa, muszę to przemyśleć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 IMO - zdecydowanie lepszym pomyslem bedzie niczego nie spodziewajacy sie krasnal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 30 Lipiec 2008 Share Napisano 30 Lipiec 2008 Podoba mi się ten klimacik. Bardzo fajnie to wyszło, trzymam kciuki za dalszą pracę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumaCK Napisano 31 Lipiec 2008 Share Napisano 31 Lipiec 2008 Naprawdę dobry patent z rysowanymi teksturami. Wygląda... imponująco :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Szykuje się świetna praca! Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 12 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2008 Kolejne zmiany. Zdecydowałem się zawęzić kadr i pozbyć się krasnala. Doszła też głębia ostrości, która moim zdaniem bardzo fajnie wydobyła plan z lecącym telewizorem i ptakiem, który póki co ma formę boxową. Nie wiem jeszcze jak rozwiązać trawę, czeka mnie prawdopodobnie ładnych parę testów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 podobają mi się te "nabazgrane" :) texturki i dof imo pomógł scenie fajnie idzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 czymze jest rzecz na prawo od tv? fajny pomysl, acz hmmmm banalny ;/ no offence Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beatou Napisano 12 Sierpień 2008 Share Napisano 12 Sierpień 2008 gratuluje pomysłu z tymi nabazgranymi teksturkami ;] ja bym je jeszcze bardziej pobazgrał ;) przynajmniej niektóre.. ale i tak wypas ;] DOF spoko ;] 3mam kciuki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marmon Napisano 13 Sierpień 2008 Share Napisano 13 Sierpień 2008 IMHO jak telewizor rozwalił okno to powinien mieć na sobie jakieś zniszczenia z jednej strony, pamiętaj o tym ;) powodzenia w dalszej robótce ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Świetne wykonanie pracy. Illy, chyba nie czytałeś postu Koziego. Napisał że po prawej stronie to jest zarys ptaszka jakiegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2008 Chyba muszę się pochwalić. Straciłem wszystkie pliki .max z tego projektu - raz w życiu postanowiłem zapisywać sceny w katalogu 3dsmaxa, a nie w osobnym na pulpicie, zapomniałem zbackupować, no i poszły się #@%!%#!!%. Żaden soft do odzyskiwania plików formatu .max nie odnajduje, więc pozamiatane. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że modele były raczej proste. Tekstury +UVki z camera map mam zachowane. Jeśli jakimś cudem przejdę nominacje z tym co tutaj widać, możliwe że odbuduje jakoś prowizorycznie scenę i ją dokończę. Do czasu nominacji niestety nie mam czasu nic z tym zrobić, wszystko w rękach jurorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 9 Wrzesień 2008 Share Napisano 9 Wrzesień 2008 no to rzeczywiscie zonk :/ szkoda - bo praca była obiecująca ... no, ale skoro mowisz ze zdążysz w razie czego zrekonstruować to nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi