ptaszek Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 (edytowane) [PL] Straszne skutki awarii telewizora (mrowienie w kroczu) odczuwa robot, który nie uszczęśliwi dziś swojej wybranki. Prace z kartonu wykonały dwa Superżuki [EN] The terrible results of TV set breakdown: The robot who won't make his love happy today feels perineal tingling. This carton work was by two Superbeetles. wersja 800x500 http://images44.fotosik.pl/14/66a7c30c8ba10ead.jpg wersja 1200x750 http://images33.fotosik.pl/373/b0135e3cc52bf780.jpg wersja 1920x1200 http://rapidshare.com/files/148645552/mrowienieWkroczu_1920x1200.jpg.html Dzieki wszystkim za pomoc :) A jesli ktos wie jak jest "mrowienie w kroczu po ang. to prosze o info :D Edytowane 26 Wrzesień 2008 przez ptaszek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 ekhem... ciekawy temat... czekam na pierwsze koncepty i powodzenia w Bitwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 22 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 22 Lipiec 2008 dzieki :) szkice zrobie na dniach dopiero bo sporo pracy :[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 po dluzszym zastanowieniu tak to bym widzial :) [ATTACH]56899[/ATTACH] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 ale to jest piękny temat na łóżkową tragedię :D gdzie za tym "panem", w tle leży w łóżku zawiedziona pani :D Oczywiście pani ma dodatkowy TV zamiast klatki piersiowej wyświetlający piersi hehe :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 hehe miazga :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 kurcze pomyslalem ze duzo cartoonowych prac wiec moze cos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 23 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2008 (edytowane) eee niaktualne.. wracam do pierwszego szkicu. wpadl mi do glowy nowy chory pomysl :)))) Edytowane 24 Sierpień 2008 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 powrot do szkicu w pelnym odwzorowaniu wydal mi sie najfajniejszy :) Pomysl z babeczka supcio (dzieki Creator), ale cyc.. piersi nie robie z tv bo to za duzo by bylo tego dobrego :)) mysle teraz czy poprostu zrobic scenke w takim stylu czy tak, zeby wygladalo na zrobiona z pudelka po butach, z kartonu i papieru i innych "rzeczywistych" gadzetow. Mam zamiar dorobic jeszcze jakis zyrandolik, szafeczke, kredens, fotel i okno, a za oknem slonce , ptaszek na parapecie (wszystko z "papieru") mysle tez jak zrobic poduszki i koldre.. macie jakis pomysl? papierowa czy moze z materialu? ze niby uszyte? :) chyba na koniec zrobie z tego wieczor :) dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 wow bardzo fajny pomysl na wykonanie tylko tak sie zastanawiam czy to jest do konca 3d :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 hyh dzieki :) jak nie jak tak :) ale zeby nie bylo watpliwosci ze cos sciemniam to chyba dodam takie elementy jak np lampka z zarowka taka z latarki, czy zyrandol z koralikow niby zrobiony. ze niby real przedmioty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 fajnie to wygląda, temat bombowy, powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 (edytowane) dzieki :) kolejny upload Edytowane 24 Sierpień 2008 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 (edytowane) ostatni upload dzisiaj. Edytowane 24 Sierpień 2008 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 za duży, lepiej koło łóżka narysuj i wymodeluj małą szafeczkę, na niej postaw lampkę by oświecała Panią Kartonową :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 podłoga sie troche skrzaczyła przez to światło no a babka faktycznie mogłaby być bardziej oświetlona. Super pomysł :) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2008 dzieki :) kontrast zmniejszylem i podmienilem posta. :) szafeczke chyba dorobie ale nie wiem czy z lampka, bo boje sie przedobrzyc. planuje jeszcze zrobic: listwy przy podlodze, szafke, komode, okno z zaslonami powiewajacymi i cos z sufitem, moze lampe jeszcze jakas :) co do podlogi to myslalem zeby tak zostawic.. ze niby takie stare deski polakierowane, ale jeszcze sie pewnie to zmieni pare razy :)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Brawo, naprawdę fajny pomysł na zrealizowanie tematu. jeśli chodzi o uwagi to powiem ci ze wygląda mi to bardziej na mrowienie w w żołądku niż w kroczu a w takim układzie koncepcja z łóżkiem traci sens. Pomyśl co z tym fantem. życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 25 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2008 (edytowane) hej :) dzieki moze pepek mu dorysuje ponad telewizorem? :) myslalem ze to moze byc nie jasne, dlatego zrobilem obraz taki (tzn zmontowalem :P ) wiem wiem.. nie jest on widoczny, ale moze przy duzym renderze i lekko zmienionej kamerze bedzie ok. nie chcialem go dawac na frontowa sciane, bo za duzo by sie dzialo. Edytowane 25 Sierpień 2008 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Chyba nagrode publicznosci juz masz w kieszeni :D Sproboj wiecej takich trojwymiarowych obiektow powstawiac w stylu origami tupu krzeslo z kilku scianek i etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 25 Sierpień 2008 Share Napisano 25 Sierpień 2008 Może jakąś dużą szafe zarzuć tam za tym kolesiem bo tak troche pustawo tam masz, szafka mała na lampke przy łóżku oczywiście też sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 nooo super praca się szykuje :) ciesze się ze mój pomysł się do czegoś przydał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 26 Sierpień 2008 Share Napisano 26 Sierpień 2008 swietny pomysl z takimi papierkowymi modelami krzywo powycinanymi ;) Pododawaj wiecej detali tez w takim stylu. Szykuje sie niezla praca, trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 dzieki chlopaki za dobre slowa i wsparcie :) bardzo pomagaja, zwlaszcza ze to moj pierwszy start w jakimkolwiek konkursie. :) jako ze mam ostatnio malo czasu to daje maly update. (dodalem zaslony, karnisz, szafke i lekko swiatla zmienilem, usunalem mgle za oknami i dodalem niebo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 27 Sierpień 2008 Share Napisano 27 Sierpień 2008 No ale dalej nie ma lampki dla pani kartonowej! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 27 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2008 w nastepnym uploadzie sie pojawi :) musi najpierw powstac szafeczka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 (edytowane) witam :) kolejny skromny upload: -lampka dla Facloma :) (w nastepnym uplodzie ja podlacze do kontaktu :P) -okno -listwy przy podlodze -narzuta -poduszka -rozjasnilem troszke scene -zblizylem kamere, ale chyba ja cofne (za tloczno sie zrobilo) -zmienilem transparency zaslon ale chyba na niekorzysc (mniejsze odbicie swiatla na scianie) Edytowane 29 Sierpień 2008 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 Oddal kamerkę, bo jak już powiedziałeś, robi się tłoczno oraz szafeczka się nie zmieści :) podoba mi się klimat całej pracy, lecz jeszcze musisz dodać trochę szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 29 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2008 ja bym ja zostawil na podlodze. robilem przymiarke do szafeczki (pokaze ci z szafeczka w nastepnym uploadzie) i jakos nie bardzo. zaslanialo lozko i za duzo bylo kartonowosci :) a zmienic planuje: -kamerke oddalic -dodac kontakty -zmniejszyc karnisz -dodac kolka do karnisza :) -ksiazki na polki -moze komode/wazon -klamke do okna -rozjasnic to co za oknem -i moze porozrzucana bielizne -nie wiem czy lampe na sufit dawac :\ -kabel do lampki - rysowanego bena na ekranie telewizora z mocna alfa :]]] zeby nie bylo ze to brzuch, bo fktycznie tak troche wyglada. :0 dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 dobre to jest. może rozjaśnij to światło zza drzwi bo puki co za ciemno jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 29 Sierpień 2008 Share Napisano 29 Sierpień 2008 podoba mi się, pracuj dalej, powodzonka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 31 Sierpień 2008 Share Napisano 31 Sierpień 2008 pomysł super. jednak troche niejasności związanych z klimatem, tzn naprzykład podłoga wogóle do całęgo cartoonu nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 happy-angel > raczej nie :)) FAlcom > teraz mniej tloczno co nie? Master Kiełbaster > dzieki :) rozjasnilem piksar > dzieki :) staram sie ale czasu juz malo zostalo - wyjezdzam 10go Xiz0r > chyba masz racje, chociaz mieszam tu style celowo, to tamta podloga chyba za bardzo odbijala. ta lepsza? dziekuje jeszcze raz za rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 bardzo fajnie wyszło, ciekawy pomysł :) i widzę na telewizorze coś się pojawiło hihi :) coś bardzo małego okrutniku :D :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Pusto na podłodze i po prawej stronie za panem. Może jakieś ciuchy porozrzucane? Szafka, coś na ścianie, drugie okno :D Ten fiutek to już zbyt dosłowne, wcześniej było lepiej, z jajem! :D Jakieś światło innego koloru by sie przydało, bo tak smutno teraz jest mimo stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 może po prostu obniż ten telewizor żeby było brzuch widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość yon Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 hej :) Fajne, fajne. Czekam niecierpliwie na rozwoj :) Powalczylbym ze sterylnoscia. Papier z ktorego wyciete sa postacie i kawalki scenografii wcale nie musi byc sterylny. Oczywiscie nie przeginac, ale moze jakies minimalne wygiecia, albo przebarwienia. chm? Popracowalbym nad zgraniem stylu postaci ze scenografia. Moze wszystko zrobic w klimacie makiety? Wtedy scenografia moglaby byc bardziej makietowo realistyczna. Pogooglaj sa misiem uszatkiem, albo sasiadami, a moze za czyms ze studia aardman, PI robilo tez kreskowke z wykorzystaniem makiet. chm? Zastanow sie czy (i po co) chcesz sufit. 'realizm' makiety - jesli z sufitem to ciut ciezej byloby ja oswietlic. Moznaby jeszcze pomyslec nad fajnym uzyciem DOFa (jesli to miniaturowa makieta to dof moglby byc spory). pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Fajny pomysł. Może dyskretnie powieś na szafie rzucony biustonosz? Kotek jest milutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2008 hej. znow mi doskwiera brak czasu :\ fikołek > dzieki :) bena z tv usunalem jednak :) prrrszalony > masz racje :) zbyt doslownie bylo.. co do "smutno" to troche tak ma byc.. pomieszanie stylow i mroczno lekko. :) Master Kiełbaster > nie chce zmieniac ludka bo to byl pierwszy spontaniczny szkic :) chyba zostawie jak jest.. w duzej rozdzielczosci bedzie widoczny lepiej obraz na scianie no i moze wrzuce pare smaczkow, ktore dosadniej zinterpretuja render :) yon > wiesz co? trudna sytuacja, bo w sumie to odbieglem juz od pomyslu, zeby to bylo widac ze to makieta.. moze zle, ale ciezko by mi bylo zachowac wtedy klimat kolorow itp.. niby robilem wczoraj jakies nozyczki itp na probe, ale jakos nie moglem znalesc kadru. co do DOF'a to tez probowalem i glupio wyglada w prostopadloscianie z plaskimi "papierowymi" elementami. Ania > lezal kolo lozka, ale faktycznie lepiej sie komponuje na szafie :P Chce wszystkim podziekowac za rady i pomoc. Zalaczam kolejny etap pracy.. chce jeszcze ksiazki zamienic na "realistyczne" gdzies walnac przewrocona butelke po winie, moze pare ubran jeszcze, dywanik?, kwiatek?, moze faktycznie cos na sciane.. plus kilka drobnych "smaczkow", kwadratowa ogromna gumka? :D Wyjezdzam neistety i od 9 do 16 mnie nie ma.. wiec jesli sie uda w nominacjach:rolleyes: to bede konczyl. Jesli nie to gratuluje wszystkim uczestnikom :) i trzymam kciuki za swoich faworytow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
happy-angel Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Wyglada to coraz ciekawiej. Inspiracja byla reklama link4? byla tam uzyta podobna technika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Wrzesień 2008 Share Napisano 15 Wrzesień 2008 nooo mistrzu kibicuje Tobie :) zawsze to chociaż w 1% moja praca hehehe ;) Pracuj pracuj i widzę Cię w pierwszej trójce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 ciesze sie z nominacji i dzieki wszystkim za pomoc. nie zanudzalem juz update'ami. happy-angel dzieki :) nie nie link 4 :) zainspirowal mnie moj szkic :P Creator :) thx man :P jutro finiszuje.. w sumie to juz dzisiaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2008 no to koniec :) dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 no i jest bardzo fajnie! gratuluję ukończenia i powodzenia u jury :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 24 Wrzesień 2008 Share Napisano 24 Wrzesień 2008 mrowienie w kroczu? wydaje mi sie ze to "ants in da pants" :D powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Prosze pamiętać o opisach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Fajne, klimatyczne, niesztampowe i nie umiesz robić wycinanek ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 gratuluje ukończenia, klimat fajny pomysł tez ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Bardzo mi sie podoba stylistyka. Gratuluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 26 Wrzesień 2008 Share Napisano 26 Wrzesień 2008 Przypominam o opisie. Prosze zaznaczyć, który jest PL to moze wspolnymi silami cos przetlumaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi