OmeN2501 Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Fajnie fajnie - bys nakrecil jakis filmek z prac bo ciekaw jestem jak uzyskujesz taki bogaty teksturowy podklad ;] 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janko1987 Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 hohohohoooooo piekny envi i te kolorki .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Enviro widziałem już na blogu. Jak zwykle świetne! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciastuch Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 o kurcze, to z ksieżycem naprawde wymiata!:D klimat niesamowity... uwielbiam takie swiatło ksieżyca... widzi sie wtedy świat w całkowicie odmienny sposob. Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 Tylko jak nakręcisz jakiś filmik to nie mów o tym Omenowi bo on mimo kilku próśb jeszcze niczego nie nakręcił : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 full wypas! pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 świetne, oba super ale environment ma klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 20 Październik 2008 Share Napisano 20 Październik 2008 paleta warhammerowo-starcraftowego marinsa poprosu wymiata, swietne obrazki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 (edytowane) :)...hmmm. Czy naprawdę są świetne? Myślę, że stać Cię na więcej! ..., a może nie? Widzę w nich wiele sprzeczności.ad. PR. Wybacz, ale mnie nie powaliły z całym szacunkiem. Jednak w klasie swej siedzisz nadal. No są dobre .;) Edytowane 21 Październik 2008 przez Lacedemon 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Zacnie. Moze napiszesz co nie co o ostatnim envi bo jak juz Omen wspomniał, ciekawie teksturowo to sie przedstawia. Bedziemy wdzieczni! :) No chyba ze to tajemnica to zrozumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Teksturę uzyskujesz za pomocą pędzla z opcja ? Bo na to mi wygląda, żadnych tekstur ze zdjęć nie widać.Dołączam sie do prośby kolegów dotyczącej nakręcenia krótkiego filmiku. Prace bardzo żywe i klimatyczne.Mam nadzieje ze wkrótce pokażesz jeszcze więcej. Pozdrawiam Kuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 21 Październik 2008 Autor Share Napisano 21 Październik 2008 w duzej mierze techniki opisalem juz wyzej. poza oczywistymi custom brush, bmixowanie i blending warstw, custom clone brush z starych prac i fot, wymazywanie customowymi brushami, masa. wszystko to poprzedzone prostym szkicem dla wydobycia koloru, klimatu i conceptu pracy. i na calosc nie wiecej niz 6-8h, porpsotu strasznie mecza mnie dluzsze prace i chyba ostatnia nad ktora siedzialem dluzej byla barbarzynka. reszta to tanie tricki do uzyskania dobrego efektu. co do filmiku, raczej sie nie skusze, nie mam cierpliwosci do takich rzeczy ;) edit: jakobm mniej wiecej tak, do tego wszystko mixuje z texturami foto z clone tool, czasem jesli podpasi mi jakis caly kawal to wsadzam calosc, zmieniam odpowiednio kolory i zamalowywuje to co mi sie niepodoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elvans Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Ta bo po co utrudniać sobie życie skoro można je sobie ułatwić ;). Bardzo fajny Space Marine. Miło się patrzy na te kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
noiprox Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Obvious - filmik nie musi być z komentarzami, wystarczy przyspieszony proces nagrywania :) To jak będzie z brushami? : > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 facet w zbroi świetny, szkoda, że nie pokusiłeś się o dodanie ciut fajniejszej głębi. Fajny ten granat w cieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 21 Październik 2008 Share Napisano 21 Październik 2008 Jak dla mnie to bardzo smakowite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 24 Październik 2008 Autor Share Napisano 24 Październik 2008 (edytowane) kolejna zabawa z kolorami i pedzlami + tanie photoshopowe filtry ninja-edit: wstawilem lekko podmienione kolory, te wczesniejsze chyba jednak za bardzo mnie denerwowaly Edytowane 24 Październik 2008 przez Cpt.Obvious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 24 Październik 2008 Share Napisano 24 Październik 2008 bardzo podobaja mi sie kolory jej katany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 24 Październik 2008 Share Napisano 24 Październik 2008 Maciek czy brusze z tego obrazka mają coś wspólnego z BlackFrog z ca.org? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 24 Październik 2008 Autor Share Napisano 24 Październik 2008 brushe to glownie zestaw wlasny. pare lat temu barotieri z ubisoftu umiescil zestaw swoich brushy i patternow (takich samych zreszta jak zauwazylem uzywaja vyle i viag) i z nich wygarnalem kilka najciekawszych, potem zwykle raz na jakis czas robilem cos nowego. do tego doszlo kilka patternow od john liberto i wyszla paleta. ogolnie korzystam moze z 20% tego co mam ale nie mam za bardzo ochoty tego czyscic :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 24 Październik 2008 Share Napisano 24 Październik 2008 kolory super i bardzo podoba mi się kadr i to ocięcie twarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 24 Październik 2008 Share Napisano 24 Październik 2008 bardzo fajne i luzne uzycie kolorow...podoba mi sie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 te kolorki na kurtce totalny wypas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 supersuperanckie to ostatnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xardas 666 Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 masz talent tak dalej z chęciom zobaczę inne prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 26 Październik 2008 Share Napisano 26 Październik 2008 Dobra robota i ciekawe tricki :) Pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 najs! kolory z kurtałki wgniatają.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 27 Październik 2008 Share Napisano 27 Październik 2008 To zamiast komplementów napiszę tylko, że skoro już znamy wszystkie Twoje techniki to czy istnieje możliwość pobrania skądś twoich patternów/brushy? Jeśli nie to wychodzę z małą prośbą, o udostępnienie :) Pozdrawiam Y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Ciekawa kompozycja. Coś w sobie ma, trochę tajemnicy. Ładnie rysowana kurtka, choć do koloru na niej, to bym się przyczepił, ale to są już sprawy indywidualne. Na pewno nie dałbym tak mocno nasyconych żółci na blikach. Jednak pracki wcześniejsze bardziej mnie rozwaliły, zwłaszcza ta ze statkiem. Kolor bezbłędny. cytat:apropos kamykow, doskonale efekty mozna uzyskac z wspomnianym clone tool (clonuje fragmenty starych prac z uzyciem custom brusha), customowych brushy (z customowym taxture layering), mixowania warstw i wyostrzania niektorych elementow. Robię prawie dokładnie tak samo :D tego tylko nie rozumiem: (z customowym taxture layering) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 28 Październik 2008 Autor Share Napisano 28 Październik 2008 cytat:apropos kamykow, doskonale efekty mozna uzyskac z wspomnianym clone tool (clonuje fragmenty starych prac z uzyciem custom brusha), customowych brushy (z customowym taxture layering), mixowania warstw i wyostrzania niektorych elementow. Robię prawie dokładnie tak samo :D tego tylko nie rozumiem: (z customowym taxture layering) bardziej po ludzku ;) byloby texturowy pattern, lub define brush z konkretnej textury, ew tez pod dual brush. zreszta. obiecalem ze podziele sie brushami, wiec i to robie: http://maciejkuciara.com/cptobvious.zip 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Teraz zrozumiałem :) Dzięki. często właśnie wykorzystuję ten dual robiąc doraźne pędzle na tzw. jedno podejście. Oczywiście bawię się suwakami w ich ustawieniach, czasem niezłe pędzle wychodzą. , ale i często sam definiuję pędzelek, wcześniej rysując sobie detal: np. w kolczudze. Chętnie zerknę na te pędzelki ;) thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yookeer Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Wielkie dzieki :) na pewno przydadzą się Twoje rady :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Wooo wielkie dzieki kapitanie moj kapitanie - brushe sa super kurka nice ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lacedemon Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 (edytowane) Przejrzałem brushe. ..., wow! Z przyjemnością na nich popracuję. Wielkie dzięki! edit: ..., sprawdzam je sobie i dochodzę do wniosku, że nie sztuka mieć dobry aparat, niezłe zdjęcie ponoć można zrobić i wiadrem z dziurką :D ..,a tak poważnie, to widzę, że każdy z nich ma odpowiednie zastosowanie..., powiedzmy. Stare lisy wiedzą, że sztuką jest użyć właściwego brusha we właściwym miejscu. Niektóre są naprawdę kosmiczne. Wiela dobra tu wniosłeś. Edytowane 28 Październik 2008 przez Lacedemon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 28 Październik 2008 Share Napisano 28 Październik 2008 Brushset od mistrza;) dzięki wielkie! można z nich korzystać w komercyjnych ilustracjach?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 30 Październik 2008 Autor Share Napisano 30 Październik 2008 1 more Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dann.G Napisano 31 Październik 2008 Share Napisano 31 Październik 2008 swietna robocizna- doslownie i w przenosni ;] fajnie dobrane kolorki.. respekt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zuczus Napisano 31 Październik 2008 Share Napisano 31 Październik 2008 miażdżące :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 31 Październik 2008 Share Napisano 31 Październik 2008 Ostatnia praca Prześwietna.Wypaśne kolorki i widać galarety robota. Na jakich rozdzielczościach pracujesz w Photoshopie ? A co do paczki pędzli to są świetne.:) http://www.pandemoniumart.net/brushes/ swój zestaw oparłeś tylko na pędzlach Barontieriego i tych które sam zrobiłeś ?Czy malowałeś coś pędzlami z pozostałej trójki ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 1 Listopad 2008 Autor Share Napisano 1 Listopad 2008 jakob, o brushach napisalem kilka postow wczesniej. jeszcze jeden dziad, tym razem cos zupelnie innego, oczywiscie zabawy kolorami ciag dalszy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiakS Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 imponujące prace. dzięki za brushe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dekiel Napisano 1 Listopad 2008 Share Napisano 1 Listopad 2008 respekt za brushe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 Jak robisz ziarnistość obrazka? Za pomocą pędzli, tekstury jakiejś na całości czy noise z filtra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 5 Listopad 2008 Share Napisano 5 Listopad 2008 robot super i ten widoczek też niby prosty a ma coś w sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 7 Listopad 2008 Autor Share Napisano 7 Listopad 2008 @ Morbid Karbid - wszystko na raz ;) Pedzle, grain i miejscowy sharpen. dorzucam matte, nad ktorym prawdopodobnie popracuje jeszcze troche pozniej (tj zmapowanie na 3d, i dodanie deszczu w paro sekundowej sekwencji). i source image: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Listopad 2008 Share Napisano 7 Listopad 2008 Super, bardzo fajny klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 Za brushe wielkie dzieki! Ostania praca ciekawie sie zapowiada, ladnie sobie poradziles z montażem, tylko usunąłbym tą czerwona skrzynke po prawej stronie bo wyglada jak dystrybutor coca-coli ;) i w klimat nie bardzo trafia ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 To tak dla siebie czy do jakiejś produkcji? Pytam bo pro robota. Regnar- dystrybutor coca-coli został już wyrzucony :) to na dole jest wzorcem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regnar Napisano 10 Listopad 2008 Share Napisano 10 Listopad 2008 Nom jest wzorcem: dystrybutora coca-coli xD ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maronski Napisano 11 Listopad 2008 Share Napisano 11 Listopad 2008 Faktycznie. Schowała mi się prawa strona :) Regnar - sorry, forgiwmi No to dydtrybutor nie pasi tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi