Napisano 23 Grudzień 200816 l NIe wiem czy pytanie bylo, ale ile sie juz uczysz zb i z czego sie uczyles?
Napisano 2 Styczeń 200916 l Autor Cześć. Wiem że życzeń było wiele..:)ale chcę dorzucić jeszcze od siebie. Wszystkiego dobrego w nowym roku 09:)zdrowia, kasy, szczęścia ;) no i ofkoz pięknych prac gfx:) Z ZB pierwszy kontakt ze 2 lata temu ale tak z grubsza to od prawie roku jakoś. Nauka to głównie rozwiązywanie napotkanych problemów czyli przeglądanie różnych forum, tak jak i tu na forum dzięki podpowiedzi Paszczaka1, Save tylko przez Subtool Mastera, mogę spokojnie zapisywać prace:). Duzo tutków na YT, veohtv itp. czyli standardowo podpatrywanie najlepszych. Pozdrawiam.
Napisano 16 Marzec 200915 l Autor Dawno coś wrzucałem na forum, była chwila wiec coś porzeźbiłem, weekendowe główki. Pozdrawiam.
Napisano 25 Maj 200915 l Autor duff, wizz, dzięki za komenty. Zauważyłem że temat uszu na forum się kręci :) wrzucam swój sposób na ich wykonanie, chodziło mi głównie o budowe base w zecie, więc hi sculpt bez rewely, kilka rzeczy naprawiłoby jeszce retopo, ale ogólny zarys jest. Może komuś podejdzie. Pozdrówki :) http://www.sendspace.com/file/t9sn28
Napisano 26 Maj 200915 l Najbardziej podoba mi się druga głowa, ostatnia też fajna, pierwsza najmniej mi leży:-) ogólnie mówiąc fajne pracki robisz, oby tak dalej i coraz lepiej!:d pozdr!
Napisano 26 Maj 200915 l Odłożyłem zbrusha na kilka dni, ale jak przeglądnąłem twój wątek to chyba dzisiaj coś wyskulpcę:) Daj więcej!!!
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Autor Trochę zaniedbałem swój wątęk :)...praca..życie..trochę wolnego ;)....nadszedł czas żeby go odświeżyć. Nowy Zspheres 2 spodobał mi się bardzo, do konceptów sprawdza się świetnie. Wracam do testów. Dzięki za posty :) pozdrawiam
Napisano 13 Wrzesień 200915 l Nie wiem czy dawałem, ale masz max stars za ten wątek. Drugi obrazek kojarzy mi się z Ripley, a czwarty z jej pseudo dzieckiem (tak przynajmniej mi się wydaje, że to była jakaś krzyżówka bliższa człowiekowi).Tak swoją drogą to masz już ciało -zresztą na piątke- tylko głowę zrób inną na obrazku dołączonym ma troszeczkę inne stopy.Ale pewnie tego nie zrobisz bo to była twoja wolna interpretacja :) Tak głowę zmień...plisss. PS wyprzedziłeś mnie z tym kosmitą jakieś tydzień temu zaczełem zbierać materiały i powoli dłubać[efekt marny] , ale jeśli chodzi o obrazki jej ciałka to znalazłem tylko to co dołączyłem (widać szukać po google nie umiem ). Edytowane 13 Wrzesień 200915 l przez duff
Napisano 13 Wrzesień 200915 l A ja mam pytanie: Jak się pracuje na nowych zspherkach? Nie kaszanią siatki? Jakie wrażenia ogólne z nowego zbrusha? Pytam bo nie mam jak go dorwać i pewnie go nieprędko dorwę:)
Napisano 14 Wrzesień 200915 l Autor Mam dzisiaj jakieś kosmiczne problemy z kompem, naklepałem sporo textu i chciałem zobrazować jak wygląda siatka po zamianie z spher na poly a tu zwiecha w zecie, blue screen i poszło.....innym razem Duff - zgadłeś co do aliena, z Ripley akurat nie ale dobry pomysł :) niechcący się natknąłem na tego pica tak szczerze to nie skumałem nawet że to z aliena, fascynacja nowymi sferami przycmiła mój umysł ;) spodobała mi się postura i spróbowałem to przenieść. Lucek - z nowymi sferami pracuje sie dobrze, jednak po zamianie na poly "Unified skin" powstaje niezła paplanina w siatce, retopo wskazane ale to chyba o to chodzi, co innego gdy użyjemy "adaptive skina", lepiej to wszystko ci wyjaśni gdy obejżysz zclassroom Sketching with zspheres basic http://www.pixologic.com/zclassroom/homeroom/ bbandi - thx, ;) no stworki potworki wizz - thx, kulki same sie układają a z szybkiej paplaninki wychodzą dziwne stworki, będzie widac jak cos konkretnego sie zrobi, póki co to tylko kulki ładnie zaprezentowane Btw, ZBrush 3.5 Release 2 is now available a więc usprawnien ciąg dalszy, bo troche sie krzaczy nowy Z, może to wina niestabilnego kompa albo nowego systemu ale dzisiaj wykrzaczyl mi sie zet z 10 razy, pozdrawiam
Napisano 27 Wrzesień 200915 l Nie dziwie się że masz kosmiczne problemy z kompem skoro prace kosmosem nie odbiegają;)...Rada: włóż temu ostatniemu browca w łape od razu poczuje się lepiej:)..po za tym fajny ten stwór jak z men/in/black.
Napisano 9 Listopad 200915 l Autor W sumie miało być na speedsculpta - alien life form - ale czas inaczej jakoś leciał :) i trochę się też działo... a więc wrzuce do teki, pozdrawiam
Napisano 9 Listopad 200915 l O bardzo fajnie pojechałeś! W jaki sposób rzeźbiłeś kołnierze? Jakbyś to wrzucił to byś na 100% wygrał.
Napisano 10 Listopad 200915 l Swietny ten ostatni-zwłaszcza twarze i dłonie mi sie podobają-oryginalnie i ładnie:).Dobrze że sie nie wyrobiłeś na speeda bo bym przegrał:) Lucek91-Cicho bo sie wyda;) Kołnierze to chyba z radial symmetry pojechał:)?
Napisano 10 Listopad 200915 l Niesamowite są Twoje rzeczy! Gratki skilla! Ten ostatni zwala z nóg! Fenomenalne!
Napisano 10 Listopad 200915 l Radial symmetry? gdzie się coś takiego włącza? Taki feature zmieni moje zycie:)
Napisano 10 Listopad 200915 l Radial symmetry? gdzie się coś takiego włącza? Taki feature zmieni moje zycie:) ® w menu Transform - mojego życia nie zmieniło:)
Napisano 10 Listopad 200915 l Autor Dzięki za komenty :) wam skilla równiez nie brakuje, bajeranckie samoloty, wypasione pałace, wykręcone rzeźby :D no a wracając do sculpta, to nie był radial, zwykle maskowanie, odchaczanie polygonow, polygroups, i toole - layer, move.
Napisano 10 Listopad 200915 l Autor Morte, musisz mieć "Lasso" włączone i wycelowac w linie, wciskając kombinacje klawiszy z obrazka.
Napisano 10 Listopad 200915 l Fajnie,fajnie ale ja i tak bym to z radial symmetry zrobił:) Ps.Morte gdzie byłes jak cię nie było ostatnio?Pewnie jakiś mega model rzeżbisz pokryjomu;)
Napisano 10 Listopad 200915 l Hatter modlik klasa, fajny klimacik, takie rozwieniecie I.T :) lepsza prezentacja i na fronta to to:))
Napisano 10 Listopad 200915 l woha, no nie wiedziałem dzięki wielkie! @mafida- tak by sie zdawac moglo, ale akurat nie, przez jakies 2 miechy juz nic nie wyrzeźbiłem, studia w Londynie, te sprawy...
Napisano 10 Listopad 200915 l tak by sie zdawac moglo, ale akurat nie, przez jakies 2 miechy juz nic nie wyrzeźbiłem, studia w Londynie, te sprawy... O cool:).Nie zauważyłem że ci się miasto pod avatarem na Londyn zmieniło:)
Napisano 11 Listopad 200915 l postac konkret , dobrze zakręcona hehe, a patentu z ukrywanie poly nie znałem thx za to :)
Napisano 1 Kwiecień 201014 l Autor Witam, sporo czasu upłynęło od ostatniej wrzuty, w międzyczasie coś dłubałem, dwa szkice powstały w zecie, dlatego umieszczam je tutaj, czterookiego aliena przerobiłem na 3d. Kiedyś był speed sculpt - postać z horroru - zacząłem robić chuckiego, jednak nie wyrobiłem się w czasie i pociągnąłem temat dłużej, niestety nadal wersja wip ;). PS: Zdrowia, szczęścia, humoru dobrego :) i smacznego z okazji zbliżających się świąt Wielkiej Nocy, pozdrawiam:)
Napisano 2 Kwiecień 201014 l Zadziwiasz mnie chłopaku. Ile ty właściwie masz lat (wybacz taką bezpośredniość i dość prywatne pytanie jak na publiczne forum).. jak ja chodziłem do liceum to chyba jeszcze ZBrusha nie było w ogóle na świecie :D haha
Napisano 2 Kwiecień 201014 l Autor slowiak, Tazio, plasti, Touch - Dzięki wielkie :) ArTooRo - hm troche trudno to tak teraz opisać ile czasu poświeciłem na jeden model, 4okiufok: pierwszy wieczór szkic 2d - 2 wieczór base w 3dcoat - 3 wieczor retopo - 4 wieczor sculpt w zecie, no ale na pewno rozeszło się w ponad tydzien , bo nie poświęcałem temu całych dni, wiec tak z przymrużeniem oka w przybliżeniu ;), z peruwiańskiem psem to podobna sprawa Kris_R- :) uwierz mi Kris ale jak ja chodziłem do technikum to też nie wiedziałem co to ZB :) wrzuta #2 - commercial cartoon
Napisano 2 Kwiecień 201014 l Hatt3r jescze raz wow! Aż mnie zazdrość wzięła! będzie tektura na tych modelach? ciekaw jestem jak by się one prezentowały. Patrze i patrze i nie mogę się napatrzeć.
Napisano 2 Kwiecień 201014 l Autor slowiak:) no z texturami i renderingiem to ciągle moje boje... natomiast te ostatnie cartoony to owszem nabrały kolorów :D Texturowane i renderowane przez mojego brata.(sory za watermarki ) ;)
Napisano 2 Kwiecień 201014 l wyczesane :) Podoba się! Przybij piątkę bratu :) Wyszło fajnie w sumie tak jak to sobie wyobrażałem... no prawie :) Dawaj więcej :P Przeczytałem cały wątek i dodatkowo plus dla Ciebie że dzielisz się z nami bezinteresownie szczegółami swoich prac. Pozdrawiam.
Napisano 2 Kwiecień 201014 l W zbrushu to zrobiłeś? To chyba trzeba się jednak tymi hard surface zająć:) Kolorki i renderki IMO zabiły modele.
Napisano 3 Kwiecień 201014 l Autor Lucek - oprócz retopo to wszystko w ZB robione, chyba ze masz na mysli rendery to juz inna bajka, a kolorki to rzecz gustu ;), renderki do druku na opako, wysokość takiego elementu na kartoniku to 3,5 cm, wiec niema co wydziwiać :) a jeżeli chodzi o hard surf to przyjdzie na to czas :), pzdr Poprawiłem wodo i speedczapka bliżej :)
Napisano 3 Kwiecień 201014 l Na temat wodo się nie wypowiadam...miazga. Zawstydzasz innych swoim skillem. czapa w speedzie czyli ile? 1h? 3h? ciekawy jestem ile to zajmuje wprawionym ZB modelerom.
Napisano 3 Kwiecień 201014 l mistrzu wróciłeś! Podziwiam lekkość i świeżość twoich prac :) "Tylko zly czlowiek moze zostac dobrym muzulmaninem” Edytowane 3 Kwiecień 201014 l przez duff