Napisano 27 Listopad 200816 l Cóż, dawno nie dawałem nic do finished... w zasadzie tylko raz coś dałem, przy pojawieniu się na forum. :P Chcąc dać wam możliwość objechania moich umiejętności wystawiam taki oto projekt. ;) Nie wiedziałem czy dać tutaj czy do architektury, ale w końcu zdecydowałem, ze dam tutaj. Do oceny wszystko co widzicie. Jeśli czasem dałem za dużo img czy coś w temacie się nie zgadza z regulaminem, prosiłbym o nie usuwanie wątku odrazu, a powiadomienie przez PM to szybko poprawię. ;) Projekt: Salon, jadalnia, kuchnia, korytarz oraz biblioteka w mieszkaniu prywatnym. Kamienica na warszawskich Kabatach. Czas wykonania projektu oraz wiz: Około czterech tygodni. . . . . . . . . . . . . Pozdrawiam Szymon Edytowane 30 Listopad 200816 l przez pressenter
Napisano 27 Listopad 200816 l "Kabaty" - puchatek mi się przypomniał :D :D Światło wydaje mi się, że jest za ostre (plamy na suficie w wersji nocnej :)) Ostatni renderek - miód jak dla mnie :)
Napisano 27 Listopad 200816 l Bardzo zacnie, jedyna rzecz, która mocno mi się nie podoba to ujęcia - dziwnie jest oglądać świat z perspektywy karzełka :)
Napisano 27 Listopad 200816 l no co tu duzo pisac... rendery poprostu spasy i wypasy tylko szkoda ze hobbit trzymal kamere :P pozdro
Napisano 27 Listopad 200816 l Noooo nooo nawet fajnie :) Chociarz te ziarno... ale nic :) Jak zrobiles pierwszą fote? z maxa czy sklejki / :)
Napisano 27 Listopad 200816 l Autor Dziękuję za twórczą krytykęi miłe słowa. ;) Poniżej odpowiedzi na kilka "zarzutów": Mamba: Projekt: Salon, jadalnia, kuchnia, korytarz oraz biblioteka Patry: Masz rację, i chyba nawet będę miał okazję to oświetlenie jeszcze poprawić. ;) hcpiter: Chciałem się wykręcić brakiem czasu, ale wszystko wskazuje na to, ze i tak będę miał jeszcze okazję podejść do tego projektu, więc możliwe że jakiś upik później się tutaj znajdzie. :) D4D4L: http://www.max3d.pl/tutorial.php?id=92 Wiem, że kamerki dość nisko są, ale tak jakoś mi się zachciało tak niski, o! ;)
Napisano 27 Listopad 200816 l Ogólne wrażenie super, jedyne co trochę drażni to tak prześwietlone światła które strasznie kontrastują z ścianami.
Napisano 28 Listopad 200816 l Ciekawie eksperymentujesz z perspektywą. Pierwszy render wygląda jak HDRI. Ogólnie ok.
Napisano 28 Listopad 200816 l Dobrze że poprawiłeś temat. Kabaty to blokowisko postawione w szczerym polu i kamienic tam chyba nigdy nie było. Projekt mi się nie podoba ale wizualiazcje są bardzo ładne. Tylko materiał podłogi wyszedł jak gumowe linoleum, ale sam mam też z tym problemy.
Napisano 28 Listopad 200816 l Jestem na tak - chciałbym mieć takie mieszkanko :) Ile takie wnętrze kosztuje? Projekt + materiały? Jeśli możesz napisać (może być na prv, może być sam koszt materiałów)
Napisano 28 Listopad 200816 l Autor Dzięki za komentarze. FAlcom: Troszkę jeszcze popracowałem z tymi światełkami, nie chciałem już tutaj zaśmiecać wątku, ale jeśli ktoś ma ochotę: http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=70263 SansSerif: Dzięki. Szanuję Twoje zdanie, bo projekty spod Twojej ręki bardzo mi się podobają. Na szczęście tutaj właściciel był w niebo wzięty, więc chyba już projekt został zaakceptowany. M@Ti: Wysłałem PM.
Napisano 28 Listopad 200816 l podobać się... choć nie wszystkie renderki są w pełni dopracowane, jak już wspomniano... pozdrawiam!
Napisano 28 Listopad 200816 l Kamere ustawiaj na poziomie wzroku człowieka, wnetrze wyglada jakby bylo obserwowane z perspektywy pieska (albo karzełka jak juz kolega wczesniej napisał ) szczegolnie to widac na ujeciu drugim + proporcje paneli podłogowych ;) ogolnie super, jak poprawisz poziom kamery to bedzie git :D
Napisano 29 Listopad 200816 l gratuluję frontu, kuchnia fajna (choć halogeny na suficie wypadało by przemyśleć nieco, nad ciągiem roboczym - zdaje się że 1 z nich jest praktycznie całkiem na skraju podwieszanego sufitu zamontowany - nie podoba mi się to) przed ostatni render wyszedł imo najlepiej. Jaskrawe białe plamy przepaleń - zdecydowanie do poprawy. No i to co pozostali pisali, czyli podłoga (SWRSC podał bardzo fajną metodę odszumiania renderów za pomocą DMC samplera, fakt nieco "czasochłonną" ale skuteczną).
Napisano 29 Listopad 200816 l rysunek rzutu mieszkania cieniutki.malo czytelny i malo atrakcyjny wizualnie. wizki calkiem przyjemne. troche drazni mnie sufit w kuchni , jakby zaraz mial mi na glowe spasc podczas gotowania.
Napisano 29 Listopad 200816 l No mam mieszane uczucia. Rendery ładne, ale projekt mi się nie podoba. Szczególnie sufity podwieszane, wprowadzają niepokój. Za to podoba mi się pomysł na plecy wyspy! Pozdrawiam
Napisano 29 Listopad 200816 l Przyjemnie tam. Jest kilka rażących elementów. Ale ogólnie to jest fajnie. Osobiście mnie najbardziej denerwują te białe plamy od świateł, w szczególności od kinkietów i lampy w salonie. Powinny być dużo łagodniejsze i płynnie przechodzić w nie oświetlone obszary. Brakuje trochę detalo, w szególnopści przy okna i za nimi. drakul-> A jak wygląda atrakcyjny "rysunek rzutu mieszkania" ? Dzizus jak mnei wkurza takie piepszenie głupot poparte gównem! Edytowane 29 Listopad 200816 l przez Lis
Napisano 29 Listopad 200816 l Lisie, ale ten rysunek jest kiepski i mało czytelny :) Brakuje rozróżnienia grubości linii, pojawiają się różne przecinające się kształty (garderoba naprzeciw drzwi wejściowych) itd. Takie pierdoły w gruncie rzeczy, ale można by to poprawić.
Napisano 29 Listopad 200816 l serwus :) bardzo przyjemnie to wyglada :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 30 Listopad 200816 l Autor Panowie, nie jestem może specem, ale nie obrażajcie mnie. ;) Ten "rysunek" mieszkania znalazł się tutaj tylko i wyłącznie dla was, ponieważ ktoś wcześniej na przykład dziwił mi się czy ściana na korytarzu ma załamanie czy to jakiś bład w renderze. Oryginalnie to to wygląda w moim wykonaniu mniej więcej tak: Co do reszty... widzę, że nadal pojawia się problem plam świateł na suficie, i nikt nie sprawdził we wcześniejszych postach linki, którą rzuciłem FAlconowi, zatem jednak wrzucam tutaj rendery, które znalazły się wcześniej na Ev. . . Winkiel: No wiadomo, de gustibus non est disputantum. ;) Lis: Dziękować. Wiem, że z detalami troszkę sobie podarowałem, nie miałem już ani siły, ani zbytnio czasu, ale poprawię się przy następnym. :) kannu: Gracias. :) Edytowane 30 Listopad 200816 l przez pressenter
Napisano 1 Grudzień 200816 l no ladnie:) moje uwagi: brzydkie plamy od swiatel i we wszystkich ujeciach jak dla mnie kamera ciut za nisko
Napisano 10 Grudzień 200816 l Wszystko bardzo ladne ale ja z troche innej beczki:) Czy kolega nie podzielilby sie tym materialem z sofy??? Bardzo mi sie podoba :) A tak nawiasem to jest vray??
Napisano 10 Grudzień 200816 l Co do projektu to taki polski standarcik, nic ciekawego, ale poprawnie i estetycznie. Co do wiz to bardzo fajnie, światlo mi nie przeszkadza, ale przeszkadza dziwna, żabia perspektywa. Nie mniej, jak na miesiąc to jest w sam raz.