ICE Napisano 27 Kwiecień 2010 Share Napisano 27 Kwiecień 2010 (edytowane) Podoba mi sie estetyka twoich malunkow, w przeciwienswtiw eo mnie nie wychodzi ci mydlo. Ulani ulani, malowane dzieci... pozdrawiam ! Nie jedna panienka za wami poleci, tiru riru. Ok spadam juz :D Edytowane 27 Kwiecień 2010 przez ICE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 no chłopie ostatnie rzeczy naprawdę robią wrażenie, chyba był jakiś level up większy albo zaraz będzie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teli Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 whoa! ostatnie pracki naprawdę przycisnąłeś - jeden tylko karygodny błąd! pierwszy koncept warriora jest super - nie chodzi mi o projekt - tu każdy ma swoje gusta więc bez sensu rozważać to teraz ale technicznie sporo do przodu wydaje mi się z nim - lepszy nawet niż ten drugi tylko czemu ?! czemu uciąłeś mu stopy ? całego warriora nieźle wymuskałeś - ale bez powodu nie zrobiłeś mu stóp! :) no chyba, że miałeś w tym jakiś powód ale to jedno psuje całą pracę - naprawdę fajnie zrobioną bo nad innymi elementami widać, że chwile siadłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 teli - nie obciąłem mu nóg bo on w śniegu stoi =]. Lubię z resztą nogi malować, stopy i inne kończyny mające kontakt z ziemią. Po pierwsze bo są trudne, po drugie bo jak nie leżą w perspektywie z podłożem to chyba pierwsze rzecz która się rzuca w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 emilius, jak to sie dzieje, że ołówki masz takie w sumie poprawne ale bez szaleństw, a digitale masz takie że "łoho"? :P ci dwaj panowie wymiatają naprawde :D super wyczucie koloru i faktur! teraz to mam wrażenie że bedziesz miał już górki ;) a co do mieczysława rurka: animacja mnie totalnie rozwaliła XD totalnie ;D bardzo pozytywne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 No kolego, to rzeczywiście jest skok. Ja to na was wszystkich z dołu patrzę, bardzo kozackie i wykończone te prace. Najbardziej mi się podoba klatka u pierwszego wojaka. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Oj na pewno nie będę miał z górki. Za łatwo by było i nawet bym nie chciał. Lubię się uczyć. Niestety nie czuję bryły tak jakbym chciał. A no i jeszcze enviry ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 To teraz za karę że się wam jako-tako podobało będę wam wiercił wiertarą dziury w czaszkach moimi kiepskimi envirami hehe =]. Założenie jest następujące. Znajduję jakąś fotę i dodaję coś od siebie żeby pasowało i co by tylko nie kopiować. pzdr - weźcie i jedźcie po mnie wszyscy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Strasznie nudny ten obrazek, to moj glowny zarzut. A no i rycerz ma chyba gumowa reke i troche mu sie rozciagnela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 w zyciu bym nie powiedzial ze tu cokolwiek z foto jest machniete. A to akurat nie komplement w tym przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Nudny - nawet nie myślę jeszcze tutaj o kompozycji, śladowe ilości czegokolwiek. Masz rację, ale głównie chcę się skupić na ogarnianiu tego jak działa świtło i kolor na dużej przestrzeni. To jest generalnie speed (jakieś 2h, jak dla mnie to i tak wyczyn) więc i rycerz i smok hmmm... po prostu sobie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 fajne te zbrojne ludki ale to juz wiesz :) co do envrio może porób sobie trochę thumbsów jeśli tam walor światło i kompo siedzi nie spierdzielisz większego rysunku :) pozdro wodzu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 no envior odstaje od konceptow... ale to znaczy ze potrafisz tylko len jestes. pierwszy rycerz zgniótł mi głowe i przez jakas chwile po prostu kląłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2010 Elmo, jak to niedawno SBT powiedział: "Jak bym potrafił to bym namalował =]" Nie ogarniam envirów i tyle. Trza ćwiczyć ot co. Wdzięczny będę za wszelkie kopniaki w żyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elmo22 Napisano 28 Kwiecień 2010 Share Napisano 28 Kwiecień 2010 serio cieżko mi w to uwierzyć. Myślę że potrafisz tylko jeszcze nie miałeś okazji się o tym przekonać :) a kopać cię nie będę bo "sam nie jestem bez grzechu"... jeśli pozwolisz to ustawie sie z tylkiem obok ciebie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Dzięki Elmo. Kolejne 2h. Znowu smok bo w zasadzie ich nigdy nie maziałem. Nie wiem czy za bardzo perspektywy nie zagiąłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 jezeli bloki sa tej samej wielkosci drugi jest albo za wysoko, albo jest za duzy. Ale refleksy wody sugeruja ze to raczej niewielkie obiekty wielkosci pomostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Ładna woda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 masz pendze od m@ tam jest w brushach jest grid perspektywiczny albo jak nie masz to PERSPECTIVE GRID BRUSH wrzuć sobie na zmniejszonym opacity na nowej warstwie i śmigasz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Woda ładna i refleksy, ale niebo nieprzekonywujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 ola-f - nawet nie wiedziałem że refleksy świadczą też o wielkości obiektu. Konrad11, Joel - thx Coyote - szukałem tego ale nie mogłem namierzyć. Dzięki. Thumby też pomaziam. Ogólnie jeszcze 2h to ciut za mało czasu dla mnie więc go sobie zwiększę. Sam widzę teraz błędy ale perspektywa siadła najbardziej. To ja idę szukać dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 29 Kwiecień 2010 Share Napisano 29 Kwiecień 2010 "faktura" wody swiadczy o odleglosci patrzacego od niej, wiec "ziarnistosc" refleksow na wodzie swiadczy o odleglosci obiektu i tafli wody w tym miejscu od patrzacego. Uzylem skrotu myslowego, myslalem ze bedzie wiadomo o co chodzi, bo nie wiem jak sie to fachowo nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 29 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2010 Ok, teraz rozumiem - masz rację. Czyli kolejna oczywista rzecz na którą normalnie nie zwracałem uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 1 Maj 2010 Autor Share Napisano 1 Maj 2010 Kolejne daw envirki. Pierwszy tak na rozgrzewkę. drugi fota + coś od siebie. Nie kopiuję fot w 100%, trochę w tym własnej interpratacji. Może to i błąd w moim początkowym stadium z envirami. Echhh, ciężko to idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 A pokażesz refkę do drugiego ? W pierwszym fajna atmosfera, w drugim trochę zbyt lokalny kolor, ale może to jakaś dziwna odmiana trawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 1 Maj 2010 Autor Share Napisano 1 Maj 2010 Jak już pisałem że nie staram się kopiować tylko wspierać i też jak już mowiłem może top błąd. Trawy nieco inne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Kaczmarczyk Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 W referce ta trawa zdecydowanie bardziej ma zimną zieleń, Ty namalowałeś ciepłą jak w bardzo słoneczny dzień. Te smugi światła i drzewka też do mnie nie przemawiają, nie czuć w nich przestrzeni, wydaje mi się że nie trafione pędzle. Za to w tym na rozgrzewkę przestrzeń dużo fajniej oddana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 1 Maj 2010 Autor Share Napisano 1 Maj 2010 Najlepsze jest to że w tym pierwszym kolory malowałem z głowy, oryginał bym w zasadzie w odcieniach fioletu. Dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 1 Maj 2010 Autor Share Napisano 1 Maj 2010 Martwa z biurka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 łooo bardzo fajnie ta martwa ! :)) nie ma sie czego czepic wedlug mnie, choc wazon bym mogl chyba byc bardziej polyskujacy.. na tej farbie chociazby wydaje mi sie ze powinny byc takie bardzo malutkie odbicia. Teraz wyszedl troche za czysto. Ale generalnie cala praca taka jest. :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 Taa, przez głupi wazon zajęło mi to ponad 6h, reszta łatwo poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frank600 Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 Ta martwa z biurka suuper , kolorki mi się bardzo podobają . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 martwa fakt calkiem spoko, ale rzuca sie w oczy plaskosc samych kwiatkow, o ile draperia i wazon ladnie wyszly o tyle kwiatki wygladaja jak wyciete z papieru. popracuj jeszcze nad nimi moze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 rzecz ktora najbardziej razi przy tych kwiatach to, że sie podpisałes :) W sumie poza zadatkami na ekspozycję w cepelii nie ma zbyt wielu walorów. Widac spory problem z opisywaniem przestrzennie tego co przedstawiasz. na fotka/malunek to widać. Wszystko sprawia wrażenie jakbys nie mial swiadomosci tego co malujesz. To jakby nauczyć sie nut i pominąć resztę zapisu jak tempo itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 Widac spory problem z opisywaniem przestrzennie tego co przedstawiasz. Jedyny plus tego to że mam tą świadomość. Generalnie przy malowaniu z fot staram się myśleć dlaczego to jest tak a nie inaczej. Nawet jak czasem odważę się popełnić jakiegoś envira z głowy w ramach sprawdzenia co mi wyjdzie, staram się uwzględniać wszystko co zaobserwowałem, kolory, perspektywa, odległość określana perspektywą atmosferyczną, kontrasty, walory itp. A wychodzi ... no cóż. Muszę albo po prostu więcej tłuc albo zmienić myslenie. Chociaż totalnie na pałę nie zdarza mi się malować. Głupie to uczucie, mam samochód z pełnym bakiem, jadę bo chcę, mam cel ale nie wiem gdzie on jest i jak tam dojechać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 musisz dużo jezdzic i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 2 Maj 2010 Autor Share Napisano 2 Maj 2010 ortheza - martwa natura stała się już na tyle martwa że leży w śmietniku =]. Może jak mamuśka zrobi nową dostawę z działki. Thx wszystkim za komenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 4 Maj 2010 Autor Share Napisano 4 Maj 2010 (edytowane) Enviry nie idą coś to sobie odrobinę humor świnią poprawię... no nic, ale do krajobrazików czas wrócić... Edytowane 23 Kwiecień 2011 przez emmilius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kpax Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 też chce wreszcie w ten sposób humor sobie poprawić!!! ale prędzej się zdołuje;p super i młot fajny;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 fayne porky :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żółty Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 naprawdę prosiak trzyma fason, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhazadThard Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 kiedy Ty taki skok do przodu zrobiłeś? dzik jest świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 Poloz odbite swiatelko (to z prawej ) tez na boczne czesci okuc mlota. Fajne prosie :) @KhazardThard Jak sie cwiczy, to i sa efekty ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 4 Maj 2010 Autor Share Napisano 4 Maj 2010 Cieszę się że się podoba. KhazardThard jaki skok? =] Envirów chyba nie widziałeś! Ice - tam chyba backlight nie dociera - tak mi podpowiada mój upośledzony algorytm 3D w mózgu. Na dobranoc jeszcze jedna moja zmora... :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryjówka Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 Jestem pod ogromnym wrażeniem, świetne prace, piękne kolory! Mam nadzieję, że kiedyś też tak będę rysować :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 hmm, wyrabiasz się... świnia fajnie malowana, land też niczego sobie, dobrze wykorzystane pędzle... jedziesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 4 Maj 2010 Share Napisano 4 Maj 2010 emmilius- bardzo duze postepy, co do dzika, ktory rzeczywiscie jest fajny odradzam ci rozswietlania postaci na calej jej dlugosci(a jesli juz to ze zmiana grubosci lini, odpowiednim rozkladem takiego "bajeranckiego" swiatelka) bo diametralnie to splaszcza ci postac :] dajesz dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 5 Maj 2010 Share Napisano 5 Maj 2010 w przeciwienstwie do świni bardzo mi podchodzi ostatni enviro. W swince generalnie wydaje mi sie bardzo fajna anatomia wyrysowana, ale jakos sam koncept mi nie podchodzi xD, za to w ostatniej wydaje mi sie ze czuc mocno klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 chmury dziwnie idą :D ale drzewko pierwsza klasa ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 6 Maj 2010 Share Napisano 6 Maj 2010 Jedyna, co moglbym zaproponowac, to wieksze zroznicowanie krawedzi. Wystepuja cztery typy: Utracone, gdy nie mozesz powiedziec gdzie dana krawedz sie konczy, lecz twoje oko i tak intuicyjnie to rozpozna. Na przykladzie: Miekkie, Srednio miekie i twarde. Sprobuj pobawic sie nimi w nastepnej pracy. Pozdrawiam ! o/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi