Napisano 16 Luty 200916 l Głowy do góry! Pełna wersja tego animowanego filmu, dostępna jest już on-line, po przejściu poprzez kilka festiwali, zgarnięciu kilku nagród... Na oficjalnej stronie znajdziecie także świetne dodatkowe materiały tj. bhs, plakaty.. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=513
Napisano 16 Luty 200916 l ehhhh.... za płytki chyba na to jestem ;) wole proste historie, jak choćby 'In the Head'. Udżwiękowienie mistrzowskie, graficznie też bardzo dobrze, ale ogólnie - nie zachwyca. I co to za moda z tymi spłaszczonymi nosami ? Po Epoce lodowcowej chyba im tak zostało, ale tam byli neandertalczycy o_O
Napisano 16 Luty 200916 l Zgadzam się z przedmówcą. Niby ładne, ale jakoś nawet nie wiem co o tym myśleć i czy mi się to w ogóle podoba :(
Napisano 16 Luty 200916 l Film nie zachwyca. Chyba dlatego, ze historia jest slaba. Ale wizualnie calkiem ladny. Jednak aby film byl dobry musi miec ciekawa historie...
Napisano 16 Luty 200916 l Bardzo ładny. Dźwięk czasem mnie drażnił szczególnie kiedy na raz leciała muzyka i wybuchy. Fabuła nieciekawa i płytka mimo silnych starań, jak widać.
Napisano 16 Luty 200916 l Zabawne, nikt nie gratuluje ukończenia animacji. I fabuła słaba i w ogóle niby ładne ale w sumie to kiepścizna... Anima na niesamowicie wyśrubowanym poziomie dostaje noty słabsze niż często liche ( ale ukończone ) dziełka z własnego podwórka. Przydało by się mieć spójną miarkę.
Napisano 16 Luty 200916 l "jakoś nawet nie wiem co o tym myśleć i czy mi się to w ogóle podoba :(" No tego to nie rozumiem... Coś się podoba albo nie ;), może też zmusić do myślenia... Ogólnie to brzmi jakbyś się bał wystawić własną ocenę- a to niedobrze. Ogólnie to Bigu mnie uprzedził więc nie będę się rozpędzać... Dla mnie git- całościowo, pierwsza od dłuższego czasu którą obejrzałem raz, po drugim nawet bardziej mi się spodobała ooo... i wiem co zrobię jutro rano ;). Pozdrawiam,
Napisano 16 Luty 200916 l wiem co zrobię jutro rano ;). Swintuch! ;) Film jest przesliczny. Zawsze zazdroscilem ludziom, ktorzy potrafili obrazowi nadac tak plastyczna forme. Podpis pod Bigiem. Nad wczesniejszymi komentarzami nie bede sie pastwil ;)
Napisano 16 Luty 200916 l Dla mnie pomysł jest ok. Koleś który rezygnuje z szansy uratowania się dla swoich marzeń. Nie aż takie znowu banalne. Nie jest to Bergman ale dość mocny pretekst żeby ukraść widzowi 4 min. Mi ukradli 12 i pewnie będzie więcej :)
Napisano 17 Luty 200916 l Animka ok, technicznie sie podoba, temat w sumie tez, ale szalu nie ma. Czy tylko ja zauwazylem te niby ukryte symbole, swastyka, ss, i luftwaffe [czy jak to tam sie pisze] ???
Napisano 17 Luty 200916 l Szału nie ma?! HAHA. Dla mnie to jest CUDOWNE! Pięknie wystylizowne.. pod względem modeli, światła, animacji ognia - cudowna plastyka - taką uwielbiam - no i przepiękna historia o miłości. Jej.. serio - dawno nie widziałem tak pięknej i spójnej animacji. I LOVE it!
Napisano 17 Luty 200916 l Świetne, lekko zrobione i z wyczuciem. Wydaje mi się, że jak widz ogląda animkę nad którą nie musi się wysilać by mu się podobała... to się mu nie podoba... Pozdrawiam T
Napisano 17 Luty 200916 l Powiem krotko.... nie podoba mi sie :P Jakos w polowie juz bylem znudzony ^^ Grafa, anim etc ok ale historyja nie :) Jak dla mnie nie zachwyca..
Napisano 17 Luty 200916 l dla mnei slicznosci.. szczegolnie patrzac na arty storyboard i pozostale materialy wiszace na stronie, az pozazdroscilem ...
Napisano 17 Luty 200916 l Ja mam mieszane uczucia. Bo film wlasciwie to mi się nie podobał jako film. Ani historyjka, ani muza, nie wciągnęło mnie to w swój świat ani trochę, ale... z drugiej strony design i art directing są na kosmicznym poziomie i bardzo, ale to bardzo mi się podobają. Wolę więc traktować to po prostu jako zestaw ładniutkich obrazków z epoki niż jakąś opowieść i faktycznie da się to wtedy oglądać parę razy. salut
Napisano 17 Luty 200916 l przeskok między realnością a odrealnieniem jak w "Miasteczku Twin Peaks"; tylko tutaj nie karzeł tańczy a lolita :)
Napisano 17 Luty 200916 l Plastycznie fajne. Pewne rozwiązania extra. Tej typiarze nawet źrenice się pomniejszały...Fajnie doprawcowane... ...ale jakoś szału nie ma ;) Moge to oglądać...ale bez dźwięku ;P Nie podobała mi się muzyka i nie lubie, gdy przez chwile jest cicho by za chwile coś wydarło mi się z głośników ;/
Napisano 17 Luty 200916 l Podobała mi się animacja, dizajn lotnika, montaż. To właśnie jest fajne w animacji, że można kreować własny, przekonywujący świat. Scenariusz, nie jest wybitny, ale cała historia jest spójna.
Napisano 17 Luty 200916 l jak na animacje ktora nie odkrywa uniwersalnego sensu zycia nawet w miare ;)
Napisano 22 Luty 200916 l Dla ciekawskich: interview z twórcami 'Yankee Gal' na motiongrapher. Polecam! http://motionographer.com/2009/02/16/yankeegal-full-film-with-qa/#more-10421