Bedyk Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 (edytowane) WitamRaz kozie śmieć =]Trema jest, ale trudno...Tabletem posługuje się od roku, forum obserwuje trochę krócej(solidna dawka wiedzy i inspiracji).Wiem, że nie wypracowałem jeszcze żadnego indywidualnego, porywającego stylu, ale mam nadzieje, że nikogo nie przerażą moje koszmarki.Zresztą nie ma co pitolić, zapraszam do oglądania i z góry dziękuje za wyrażanie opinii i konstruktywnej krytyki.PozdrawiamFrodo czeka na przemalowanie =pmartwa natura z przesłaniem =] Edytowane 11 Kwiecień 2013 przez Bedyk
serio Napisano 7 Marzec 2009 Napisano 7 Marzec 2009 Początek jest bardzo udany. Smoczek najbardziej pewnie będzie się podobać ludziom ale i martwa natura wyszła kul (btw to jakiś studencki zestaw pierwszej pomocy ?; ). Bałwan jest mi bliski bo też kiedyś na coś podobnego wpadłem, znaczy nie dosłownie ;D. No i tyle.. Wrzucaj, dziel się, baw się..
Dann.G Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 najdluzej wpatrywalem sie w kadr z latarnia i na martwa..fajny kolor i fajnie, ze nie dlubane..ciekawa praca z tym smokiem, lekka do przyjecia..no i owszem- bałwan tez jest ciekawy
aspenboy Napisano 8 Marzec 2009 Napisano 8 Marzec 2009 Dobrze się to zapowiada... Trochę kompozycja w tych pracach wydaje mi się ściśnięta - ale ja tam wymiataczem od kompozycji nie jestem.
Bedyk Napisano 11 Marzec 2009 Autor Napisano 11 Marzec 2009 kiepsko to wygląda, miałem to puścić w tygodniowym speedpaintingu ale sami widzicie zapraszam do wytykania błędów
Bedyk Napisano 11 Marzec 2009 Autor Napisano 11 Marzec 2009 (edytowane) to może i coś na ten temat =] Edytowane 12 Grudzień 2010 przez Bedyk
miriam Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Witam Na Forum Sporo ciekawych rzeczy, przyznam szczerze, najlepszy smok i część nieożywiona ;). Udany debiut więc nie wiem z czego może się brać trema. Powodzenia. //Pozdr.
Urbanboogie Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Tatuaze z cycata syrenka rzadza!!! :D Fajne prace :)
kamil.ochel Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 martwa i smok bardzo ładne, reszta już mi się mniej podobają
Bedyk Napisano 13 Marzec 2009 Autor Napisano 13 Marzec 2009 (edytowane) świeżoch Edytowane 13 Marzec 2009 przez Bedyk
Bedyk Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 dźisiaj na zajęciach: 1,5h, węgiel, karton 100x70 dźisiaj po zajęciach (refki) refka, to rozmycie to kaszana, nie? zapraszam do komentowania, do pracy wykonanej węglem może w najbliższym czasie wrócę wiec za uwagi na jej temat będę szczególnie wdzięczny pzdr
Drukarz Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Zazwyczaj rozmycie służy temu, by wyszczególnić inny element pracy, tu niestety tak nie wyszło - to tak na temat twojego pytania o kaszanie. Jednak bez rozmycia praca wygląda fajnie, tak samo zresztą jak pierwszy węgiel, oraz pierwsze góry
Kubasa Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 (edytowane) Heja z całej teczki ( bo jakoś wcześniej nie skomentowałem :) ) najmocniejszy i najbardziej mi się podoba - smoczy złodziej, naprawdę swietna praca. Jeśli chodzi o nowe wrzutki :) najbardziej przypadł mi do gustu niebieski widoczek- łądny kolor, światło i taki jakiś świeży, bardzo fajny, chociaż drugi również niczego sobie ;) węgiel, jak to wegiel ma swój klimat, natomiast gościu z ganem średnio mi się podoba, ale zdecydowanie lepiej bez blura Pozdrawiam Edytowane 17 Marzec 2009 przez Kubasa
Ranevan Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Z tych wszystkich prac najlepiej mi się patrzyło na martwą nature a z nowych to węgiel i góry ale te pierwsze bo drugie już średnio. Pan z gunem też niczego sobie. Pozdrawiam.
Bedyk Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 ćwiczonko na kolor i atmosfere, narazie na cokolwiek kreatywniejszego brakuje czasu =/
Kubasa Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 bardzo fajne, fajne światło, fajny kolor, fajny klimacik
Bedyk Napisano 21 Marzec 2009 Autor Napisano 21 Marzec 2009 bazgroł na sen=] chyba trzeba powiększyć łepetyne=]
SBT77 Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 chyba trzeba powiększyć łepetyne=] Na wysokość głowa jest ok. Strój jest taki szeroki i nadaje wrażenia że głowa jest za mała.
Bedyk Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 heh spróbowałem z ciut większą głową, nie wyszłoby mu to na dobre ;]
Bedyk Napisano 30 Marzec 2009 Autor Napisano 30 Marzec 2009 przy czyms takim ostatnio sie relaksuje dlógopis,flamaster korektor, ponizej jedna z wersji kolorystycznych: akwarela postac pewnie sporej czesci forumowiczow znana, ciekaw jestem czy ktos poznaje (?) uwagi mile widziane=]
Bedyk Napisano 30 Marzec 2009 Autor Napisano 30 Marzec 2009 fakt kiepski skan, ale uznalem ze skoro technika tradycyjna to już nie bede szpacil =]
Urbanboogie Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Fajowe to! Przy czym zdecydowanie bardziej podoba mi sie jednak wersja b&w :)
Kubasa Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 no ta ostatnia pracka świtna, chociaż również, bardziej do mnie przemawia ta wersja "szkicowa" to kolor jakoś mi się strasznie pozytywnie kojarzy z .... Rosińskim i Thorgalami ;) fajność, pozdrawiam
Bedyk Napisano 31 Marzec 2009 Autor Napisano 31 Marzec 2009 jakos mnie wzielo na robote, a ze zrobilem sobie dzien wolny od szkoly...=D 1,2 z nocy 3,4,5 dzisiaj zapraszam do komentowania, a tym czasem ide na rower=]
telthona Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 najbardziej mi się druid podoba ^^ świetny dobór kolorów i kompozycja :>
Bedyk Napisano 15 Maj 2009 Autor Napisano 15 Maj 2009 witam zadko tu ostatnio zagladam, a to ze wzgledu na szkole i robotke, niestety zadko tez siadam ostatnio do tabletu, ale nalezy sie chwila wytchnienia wrzucam obrazek ktory zaczolem rysowac ok 2 miesiecy temu, niewkrecając sie w niego zbytnio na starcie, ale cos nie pozwala mi o nim zapomniec =] a teraz traktuje go w kategori "mam 5 min przerwy to se podziubdziam" moze to kwestia braku konkretnej koncepcji, moze jakiegos szczegulu...niewiem moze ktos cos zaowazy, jestem ciekaw waszych uwag
Bedyk Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Napisano 3 Lipiec 2009 Witam wrzucam kilka obrazkow z zostatniego miesiaca, moze troche starszych. zewzgledu na sesje i plener nie przykladalem sie do nich za bardzo, jak widac. mam swiadomosc ze to niezle scierwo =] ale mimo wszystko pokazuje, moze jak ktos to obsmieje to latwiej bedzie mi wyrwac sie z impasu. tzatem wszelkie opinie mile widziane pozdr odposcilem =/ a z tego to powstalo wariacja do poprzedniego tematu unfinished
Urbanboogie Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Ciezko by tu bylo cos obsmiac :D Moim zdaniem ten b&w ze statkiem powietrznym jest superekstra! :)
lordbiernac Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 Ten ze statkiem faktycznie spoko i przedostatni smok tez bardzo fajny (jakos tak fajnie udalo Ci sie ruch w nim zlapac, poza tym nie ma tych karykaturalnych pazurow, ktore troche mnie denerwuja w reszcie smokow ;]). Generelanie b&w wychodza spoko, a kolorowych jakos nie kupuje :)
WWWoj Napisano 3 Lipiec 2009 Napisano 3 Lipiec 2009 lecący smok super, az bym se smoka narysował jakiegos :), a ogolnie to zgadzam sie z lordbiernac czarnobiałe duzo lepsze od kolorowych wrazenie robia
Bedyk Napisano 6 Lipiec 2009 Autor Napisano 6 Lipiec 2009 Urbanboogie: tenx lordbiernac:karykaturalnosc o ktorej wspomniales przy smoku to moja zmora, ktora nieobiawia sie chyba tylko gdy robie studium z natury =/ WWWoj:w kolorze rzeczywiscie nie czuje sie najswobodniej, nie wiem o co chodzi wiec obstawiem, ze to braki w podstawowej wiedzy na temat koloru i swiatla =/ wlanie na tym mi ostatnio zalezy, zeby podkrecic naturalizm w swoich obrazkach, w przedstawieniach i kolorze, wiem napewno ze przeszkadza mi w tym moja tendencja do uglaskiwania obrazkow, jak ktos widzi cos jeszcz to chetnie sie o tym dowiem pzdr
panRebonka Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Smoki czarno-białe bardzo fajne. W ogóle rysowane prace ciekawe, dużo się dzieje z kreską. Kolorowe morduje chyba blur, zbyt mało kontrastu i mechaniczność brusha. No ale moje digitale kolorowe też leżą, więc g. warte takie rady amatora... Ja generalnie lubię widzieć ślad narzędzia w pracy, wtedy nabiera to jakiegoś wyrazu, charakteru. Nawet jeśli jest karykaturalne, przerysowane. Natomiast zrobienie ślicznie wypucowanej, wycacanej pracy która nie będzie przy tym nijaka, mdła to chyba wyższa szkoła jazdy.
Bedyk Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 panRebonka: no to mamy podobne upodobania, tez generalnie lubie dukt nazedzi i udaje mi sie go zachowac ale w malarstwie tradycyjnym, z natury, gdy siadam do tabletu przestaje nad tym panowac i wychodza takie "landrynki wylizane", podejzewam ze to kwestia ciaglego siekania szkicow, do czego nie moge sie ostatnio zebrac. ponizej przyklad, mam nadzieje ze to ostatni z takich obrazkow. opinie mile widziane
KhazadThard Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 mam podobnie, jakoś takie za wylizane mi wychodza obrazki czasami smok ładnie tylko trochę za gładki
Bedyk Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 (edytowane) po tym co napisalem wczesniej az nie moglem sobie darowac takiego swobodnego mazania, chociaz pod koniec i tak zaczolem gniesc=] Edytowane 8 Lipiec 2009 przez Bedyk
Kubasa Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 wikingi wypas! laseczka ma za małą głowe i za bardzo nabite łapy tak się mi zdaje, ale super kolorek i światło, generalnie mocna wrzuta, ostro! :P pozdro
panRebonka Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 Dobra miniaturka :). Od razu zachęca do przejrzenia wątku.
-hpx- Napisano 16 Lipiec 2009 Napisano 16 Lipiec 2009 hah miniaturka świetna, tak jak i wikingi, laska też całkiem ładnie się prezentuje że tak powiem
rosikowski Napisano 25 Lipiec 2009 Napisano 25 Lipiec 2009 2x to samo wrzuciłeś... a w drugim poście 2x są te same twarze jasno i ciemno niebieskie; ... fajne szkice , ćwiczyć w końcu trzeba xD Pzdr... ;]
goat91 Napisano 25 Lipiec 2009 Napisano 25 Lipiec 2009 Czy ja dobrze widze ? Tam sa te kobiety z reklamy Dove ? :)
Kubasa Napisano 25 Lipiec 2009 Napisano 25 Lipiec 2009 hehe no na bank to sa te babeczki z Dove :P ale jakośna tych szkicach wyglądają nawet bardziej hot! :) w ogóle te szkice laseczek miód malina :) bardzo smakowite :P fajnie Ci te szkcie idą, oby tak dalej - pozdro
Kubasa Napisano 27 Lipiec 2009 Napisano 27 Lipiec 2009 (edytowane) trzeci rząd zdecydwoanie mocniejszy :) myślę, że by poskładali tych na górze bez problemu :P bardzo fajne :) mój ulubiony to: pierwszy od prawej w drugim rzędzie, no i pierwszy z lewej i środkowy z dolnego rzędu - fajne :) Edytowane 27 Lipiec 2009 przez Kubasa
masz)rum Napisano 29 Lipiec 2009 Napisano 29 Lipiec 2009 fajne technicznie te postacie ci zaczynają wychodzic, na kilku tych ostatnich świetne światło sie pojawiło, na innych za to jak by go nie było wcale (np.pierwsze dwa z drugiego rzędu) posiłkowałes się fotami przy tych ze światłem? Proporcje juz łapiesz dobrze, (moze oprócz drugiego w pierwszym rzędzie, bark mu trochę ucieka). wszystko fajnie od strony warsztatu, ale jak się patrzy na tych koleśi to się ma wrażenie że to takie wieśniory z wciśniętym ekwipunkiem (co z resztą nie mija się z prawdą historyczną) ale moze przydały by im się bardziej majestatyczne pozy bo wygladaja jak by nie wiedzieli co ze soba zrobic w tym momencie ;P
Bedyk Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Napisano 31 Lipiec 2009 Kubasa: no mi podchodza najbardzie: 1,6,7,8 zewzgledu na swobodna kreskei, najsilniejsze kontrasty i jakiekolwiek zroznicowanie w probie oddania materialow masz)rum: rzeczywiscie wygladaja troche jak jakas band parobkow =] ich wizerunki nie mijaja sie z prawda historyczna o ile mozna w tej kwesti ufac czlonkom bractw i fanatykom takich historycznych przebieranek bo to zdiecia ze stron wlasnie takich bractw sluzyly mi za referki
Bedyk Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 garsc speedow, 2 z tsp po 1,5h reszta mniej
dezzed Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 Fajne te męskie portrety, szczególnie ten drugi bardzo naturalny. Maseczki też fajne. Ucieczka fajnie wymyślona, bardzo dobry kadr. Za to zombi to Ci nie wyszedł, nie przemawia do mnie, jest raczej śmieszny niż straszny, generalnie jakiś taki drętwy w kolorze jak i w rysunku..
Bedyk Napisano 5 Październik 2009 Autor Napisano 5 Październik 2009 (edytowane) Witam po malej przerwie / zarobieniu / kryzysie tworczym a raczej nietworczym ;] oczywiscie komenty mile widzianepoz drawiam swiatelko a tutaj jeszcze stary speedzik swiatelko ,metal, kolorki, elementoszczaki zbroii, ref z filmu takie potworki powstawaly jak przez czas jakis nie mialem dostempu do tabcia swiatelko, refka z filmu aktualny tsp, ref i kolorek na szybkosci Edytowane 5 Październik 2009 przez Bedyk sie zapomnialo
Rekomendowane odpowiedzi