Napisano 9 Marzec 200916 l Witam, Wrzucam jedną z prac którą ostatnio robiłem, zrobiłem co umiałem :), teraz proszę o wskazówki co i jak byście szanowni Państwo poprawili :) Dzięki z góry za komentarze
Napisano 9 Marzec 200916 l mi się podoba :) hmm co bym poprawił ... hmmm ... o może woda nie powinna być taka jak powietrze, daj delikatnego foga jak vray jak nie to nie wiem co :P no i nie wiem co by się tu jeszcze przyczepić, może caustyki mogłyby być ładniejsze :D więcej nie znajdę :P generalanie całkiem fajna robota :) cheers!
Napisano 9 Marzec 200916 l Wygląda bardzo ładnie. Doradzałbym większego dofa na tych kostkach no i cos refleksy przy szyjce a konkretnie juz na tej czarnej części nie wyglądają za fajnie.
Napisano 9 Marzec 200916 l Dolna część butelki zbyt biaława wyszła, powinno być bardziej widać to wino w środku, chyba bo reflection za wysoki. Bryłki lodu są zbyt regularnie rozmieszczone, dałabym gęściej im wyżej, w końcu są lżejsze od wody. Tam gdzie wystaje lód z wody, przydałaby się jakaś deformacja wody . Bardzo fajnie wyszła górna, zaparowana część butelki.
Napisano 9 Marzec 200916 l Ogólnie mi się podoba, butelka wyszła ładnie, krople wody na górnej jej części również. Jedyne co mnie tu drażni to te nurkujące kostki lodu, lód ma mniejszą gęstość niż woda i nie mogę pogodzić się z tym że tak radośnie sobie nurkuje;) Woda mogłaby być chyba nieco mniej przeźroczysta. Pozdrawiam
Napisano 9 Marzec 200916 l a co ze swobodą artystyczną? :) jak kostki zgodnie z prawami fizyki będą pływały po powierzchni to będzie imo mniej ciekawie żeby nie powiedzieć że nudno :)
Napisano 9 Marzec 200916 l Jeśli to lód z D2O to kostki mogą tonąć w wodzie :P Inna sprawa ze może to być eliksir młodości :P
Napisano 9 Marzec 200916 l właśnie te kostki jakieś takie błeee :P ale reszta super :) chciaabym umiec takie rzeczy :(
Napisano 10 Marzec 200916 l Pobaw się posprodukcją i będzie dobrze. PS może zdziałać cuda i zupełnie odmienić ten render,
Napisano 10 Marzec 200916 l To i ja wtrące trzy grosze. Raczej pełna butelka nie powinna być tyle nad powierzchnią wody. Ja bym ją zrobił wpadającą do wody a za nią tworzy się tor z bąbelkami i rozprutą wodą.
Napisano 10 Marzec 200916 l Autor dzięki za komentarze, uwagi i sugestie :) odniosę się do kilku :) Tores: też bym zrobil z rozprutą wodą ale nie umiem :) kostki plywają głęboko bo a) lepiej tak wyglądało b) plan był taki, że zostały wrzucone do wody i dopiero wypływają teraz :) Ogólnie to się ciesze, bo jest to moja pierwsza praca która nie została zmieszana z błotem, hehhe Za kolejne 15 miesięcy nauki zaczne wrzucać do finiosh work :) Dziękuje wszystkim
Napisano 10 Marzec 200916 l Jak bym już się miała czepiac, to dodam tylko, że jezeli zanurzymy przezroczystą butelkę z cieczą w wodzie lub innej cieczy, to i szkło i ciecz inaczej odbijają i refractują pod wodą niż nad, odbić właściwie nie widać. Ale to już kwestia czepiania się i fizycznej poprawności. Całkiem fajna pracka.
Napisano 11 Marzec 200916 l Bardzo przyjemna praca. Kwestii fizycznych nie poruszam, bo się nie znam. Ale ogólnie bardzo dobre wrażenie. Pozdrawiam
Napisano 11 Marzec 200916 l nadaj kostkom bardziej realistyczny kształt. podoba mi się kaustyka. w czym renderujesz? ja w kerkythea liczę kaustyki.
Napisano 11 Marzec 200916 l Autor render w Vray, caustyka tez, efekt osiagniety poprzez uzycie wilu swiatel, kade do czegos innego :)