Napisano 8 Kwiecień 200915 l Autor słowo wsparcia: renderował mkeruj Edytowane 8 Kwiecień 200915 l przez indian
Napisano 8 Kwiecień 200915 l Tutaj jeszcze taka zabawa, zapaliło mi się w jednym miejscu: Panowie VegA92 i Dunablaster: Nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Powyższe scenki zostały wyrendzone przy subdivide LC = 200, na IRR - LOW 50/20 dosłownie w kilk / kilkanaście minut. Błędy w tej scenie leżały całkowicie gdzie indziej. Odnajdźcie wątek "Light contest". Trochę umarł ostatnio, ale jest w nim cała kupa skrinów i testów. Jak go przeczytacie od deski do deski, zwłaszcza pamiętną "bitwę" między chłopakami, zrozumiecie, że żyłowaniem ustawień nic nie osiągniecie. Przykład powyżej mkeruj
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Duuużo tych kabli. Głośniki po prawej, w notorycznie lądowałyby na ziemi. Dałbym tam zestaw 2+1 a jak już komuś bardzo zależy na większej ilości głośników to rozmieściłbym gdzieś w pokoju.
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Błędy w tej scenie leżały całkowicie gdzie indziej. A możesz napisać co to za błąd?
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Przede wszystkim - skala sceny była zła. Jeśli ktoś ją zatargał, musiał to zauważyć. Światła, mimo, że są vrayowe, należy jeszcze troszkę pokonfigurować. Było kilka błędów spowodowanych poradami prowadzącymi donikąd -m.in. ustawienie dynamic memory na 3000! Tyle jeśli chodzi o poważne błędy. A długi rend - jak zwykle - był spowodowany ciągnięciem ustawień do góry w nadziei, że może czas uleczy wizkę. Oprócz tego zastosowałem kilka wizkowych tricków znanych właściwie wszystkim.
Napisano 11 Kwiecień 200915 l Portale w okna, balans bieli w kamerze, color maping odpowiedni, ogólnie takie tam.
Napisano 11 Kwiecień 200915 l mkeruj dziękuję za radę i podanie mi źródła do dobrych setupów w v-rayu :) dziękuję Ci bardzo ;) Reput! :D
Napisano 14 Kwiecień 200915 l daj spakowany pliczek max i wyślij mi na PM link albo na mój e-mail a ja Ci to zrendzię. nawet w nocy czas na to mi wystarcza, i przy 3,25 GB Ramu pójdzie gites. Jaką chcesz rozdzielczość? :) U mnie pójdzie do 2048x1536 (5 h w nocy)
Napisano 14 Kwiecień 200915 l uuuu... mi sie bardzo podobaa ;p nie pasuje mi natomiast ten cien wiatraka ... jakby za duze ziarno albo musi takie byc ;p, ale ogolnie spoko i podoba mi sie
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Bardzo pięęknie :) w rzeczy samej moje propozycje co do setupów LC w V-Rayu były zawyżone i to wcale nie oznaczało dobrego setupu.. na przyszłość będę mądry :) - a dziękuję mkeruj'owi. :)
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Cudo :) Mam nadzieję, że mi się kiedyś też uda coś takiego zrobić. Mam tylko jedno pytanie. Ty te rośliny modelowałeś ręcznie, czy to jakiś generator?
Napisano 14 Kwiecień 200915 l to drzewko po lewej mi nie pasuje. Gałęzie za bardzo "łukowate" i za grube w stosunku do mniejszych gałązek:) też że to była kopiowana jedna gałąź.No i kolor liści jakiś....niezielony. Okno po prawej stronie wydaje się nieotwieralne...tzn nie widać rozróżnienia na futrynę i ramę okna...(ale to jest zbytnia przesada z mojej strony dostrzegłem to po 5 min wpatrywania się w render :) Ogólnie fajnie tylko popraw drzewko
Napisano 15 Kwiecień 200915 l Przedewszystkim materialy wygladaja sztucznie i ogolnie troszke kontrast przydalo by sie podciagnac bo blado textury wyszly. W tak malym wnetrzu mozna by bylo bardziej poeksperymentowac ze swiatlem bo wkoncu to tylko dwa okienka :)