Robertus Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 (edytowane) Przyszedl czas skonczyc się obijać i wreszcie zrobić coś dla siebie :) Swoją koncepcje zrealizowałem myśle w 98%. Maiałem ambicje powalczyć z białym lakierem, polarną scenerią i nietuzinkowym autem. Padło na Koenigsegga i nie żałuje :) Sam model przeleżał na dysku chyba z pół roku, potem przyszła nowa ochota na dokończenie tej pracy. Z technikaliów: renderowane VRAY, świecone VRAYSun, dodatkowo VrayIEs dla halogeow. Śnieg Vraydisp. Tło wyrzeźbione w PS i tam zmontowane z surowym renderem. Obróbka sprowadziła się do lekkiej korekcji kolorów i kontrastu. Jeśli chodzi o samo autko to jest to lekki custom zrobiony wg. moje wizji. Siedzący w temacie zobaczą felgi z pierwszych modeli, tylne skrzydło zaś z niedawnej wersji CCXR i np. inne klosze przednich lamp. Jednak nadal jest to piękny Koenigsegg. Oryginał ma 3200px więc coś tam mogło zjeść. Nazwałem go Arctic i mam nadzieje że się o to nie obraził :) Z powodu zmęczenia materiału narazie zamykam go ładnie na dvd choć nie wykluczam że kiedyś jeszcze pojawi się w innym ujęciu lub studio.... C&C are Welcome pzdr. Robertus edit: Obiecana siatka i linki do wersji hires: TAPETA (1680*1050px) SIATKA Edytowane 1 Listopad 2009 przez KLICEK
Kr3tz Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Maiałem ambicje powalczyć z białym lakierem, polarną scenerią i nietuzinkowym autem. a ogółem wyszło... hm, wspaniale >:]
Bonifatz Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 siedze na boso bo mnie z butów wywalilo ... 5 gwiazdek to za malo ... klasa Robertus! az sie zimno robi tak cool brrrr ;D
styczeń Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Ło matko jedyna:) Samochód wygląda super, biel lakieru pasuje idealnie. Wybacz że się ośmielam ale wydaje mi się że cos nieładnego dzieje się z śniegiem w miejscu zetknięcia sie z tylnym kołem, to tak juz na siłe sie czepiam ;]
RA Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Świetne! :) Poprzyczepiam się tylko dla zasady. Ten błysk od przeciwmgielnych zupełnie nie potrzebny. Za bardzo przykuwa uwagę. Ciemna chmura w tle też odwraca uwagę. Według mnie szyby powinne być bardziej przyciemnione. Emm... prosimy o hi-res. ;)
indian Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 wyszło pięknie, no co by tu więcej pisać, miodzio :) ***** minimum...
vision3d Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 extra!:) poprosze wersje bez tych ogromnych napisow. pozdrawiam.
Poke Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 Jak dla mnie 5 gwiazdek , bardzo fajnie wyszło ;]
SWRSC Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 piekna sprawa, zadbałeś nawet o snieg na oponach. Świetny rener.
mrkrzysiek Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 wywal napis nad autem i ciemna chmurę odwraca moją uwagę od auta :) a tak to 5*
TrojkaT Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 bardzo ladnie widac ze siedziales przy tym troche pozdro
peter_f Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Piękna robota! Świetne 3D i postpro. Ode mnie 5* Pozdrawiam
leander Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Przez te napisy zalatuje amatorką, no i kadr jakis niezrownowazony, poza tym super.
KvG Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Ja się tylko dziwie, i nie tylko Tobie Robertus, takie umiejętności i ciągle widzę jak ludzie tworzą auto za autem z precyzyjnym odwzorowaniem każdego detalu, kolejne modele rzeczy które już istnieją. Stworzyć maszynę którą chciało by się pośmigać a która nie istnieje. A to auto, wygląda fajnie, tylko fajnie.
image.nation Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Holy Moly! :D masakrator :D cos pieknego. wrzuc bez napisow i siateczke :D
ReflectVision Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 bardzo ladnie :) jedynie kolorystyką nie pasuje. cale tlo ma zielony odcien a auto niebieski :) poza tym 5
skorpion85 Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Wooooow! No jesteś mistrzem jak dla mnie!! Ja bym prosił o jakiś choć mały making of :) Naprawdę bardzo fajnie wyszło!! Pokażesz siatkę?? ile model ma poly??
Robertus Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 Wszystkim bardzo dziekuje! ReflectVision > dokładnie :) KvG > no niestety nie każdy posiada umiejętność wydesignowania sobie czegoś na papierze, ja mam z tym problem, niemniej takie coś planuje. Ja bym tam swoją drogą takim CCX pośmigal hehe. RA > może i racja ale temat zamknięty :) leander > praca z elementem typografii = amatorka ? Jutro postaram się zapodać siatę i highres. Będą watermarki na pewno bo niestety już kilka razy mi ktoś podprowadził to i owo :/ pzdr. Rob
leander Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 leander > praca z elementem typografii = amatorka ?Pisalem o Twojej pracy, generalnie nie mam nic przeciwko pracom z elementami typografii.
kannu Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 serwus :) generalnie auta w 3D malo mnie kreca, ale ta Twoja praca jest bardzo superowa :) Naprawde szczere gratulacje sie naleza ! :) pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Robertus Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 skorpion85 > może na jakiś Mof się zdobęde. Facecount ok. 2 900 000 - niewiem jak wyswietlic polycount haha :) kiedys bylo takie cos w narzedziach a teraz nie widze....
kamil.ochel Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 jak to max to prawym na nazwe viewporta i "show statistics"
kannu Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 serwus :) w maxie , w viewporcie klawisz " 7". A zbiorcze informacje z file- summary info. Pozdrawiam i zycze powodzenia :)
skorpion85 Napisano 20 Marzec 2009 Napisano 20 Marzec 2009 No fajnie by było zobaczyć jakiś Mof :) jeszcze raz gratki :) mi się naprawdę podoba :)
blax1 Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 jest piekny....zaczynam dopiero prace z 3dsmax od podstaw ...i nie moge sie nadziwic co ludzie potrafia zrobic ...jest to dla mnie czarna magia ...naprawde zaj......ista praca ...szacunek dla wszystkich na tym forum
Rekomendowane odpowiedzi