Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

2_2009-11-01-134357_g.jpg

Przyszedl czas skonczyc się obijać i wreszcie zrobić coś dla siebie :)

Swoją koncepcje zrealizowałem myśle w 98%. Maiałem ambicje powalczyć z białym lakierem, polarną scenerią i nietuzinkowym autem. Padło na Koenigsegga i nie żałuje :)

Sam model przeleżał na dysku chyba z pół roku, potem przyszła nowa ochota na dokończenie tej pracy.

Z technikaliów: renderowane VRAY, świecone VRAYSun, dodatkowo VrayIEs dla halogeow. Śnieg Vraydisp.

Tło wyrzeźbione w PS i tam zmontowane z surowym renderem. Obróbka sprowadziła się do lekkiej korekcji kolorów i kontrastu.

Jeśli chodzi o samo autko to jest to lekki custom zrobiony wg. moje wizji. Siedzący w temacie zobaczą felgi z pierwszych modeli, tylne skrzydło zaś z niedawnej wersji CCXR i np. inne klosze przednich lamp. Jednak nadal jest to piękny Koenigsegg. Oryginał ma 3200px więc coś tam mogło zjeść.

Nazwałem go Arctic i mam nadzieje że się o to nie obraził :)

Z powodu zmęczenia materiału narazie zamykam go ładnie na dvd choć nie wykluczam że kiedyś jeszcze pojawi się w innym ujęciu lub studio....

C&C are Welcome

pzdr.

Robertus

edit: Obiecana siatka i linki do wersji hires:

TAPETA (1680*1050px)

SIATKA

Edytowane przez KLICEK
  • Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ło matko jedyna:)

Samochód wygląda super, biel lakieru pasuje idealnie.

Wybacz że się ośmielam ale wydaje mi się że cos nieładnego dzieje się z śniegiem w miejscu zetknięcia sie z tylnym kołem, to tak juz na siłe sie czepiam ;]

Napisano

Świetne! :)

Poprzyczepiam się tylko dla zasady.

Ten błysk od przeciwmgielnych zupełnie nie potrzebny. Za bardzo przykuwa uwagę.

Ciemna chmura w tle też odwraca uwagę.

Według mnie szyby powinne być bardziej przyciemnione.

Emm... prosimy o hi-res. ;)

Napisano

Ja się tylko dziwie, i nie tylko Tobie Robertus, takie umiejętności i ciągle widzę jak ludzie tworzą auto za autem z precyzyjnym odwzorowaniem każdego detalu, kolejne modele rzeczy które już istnieją.

Stworzyć maszynę którą chciało by się pośmigać a która nie istnieje.

A to auto, wygląda fajnie, tylko fajnie.

Napisano

Wszystkim bardzo dziekuje!

ReflectVision > dokładnie :)

KvG > no niestety nie każdy posiada umiejętność wydesignowania sobie czegoś na papierze, ja mam z tym problem, niemniej takie coś planuje. Ja bym tam swoją drogą takim CCX pośmigal hehe.

RA > może i racja ale temat zamknięty :)

leander > praca z elementem typografii = amatorka ?

Jutro postaram się zapodać siatę i highres. Będą watermarki na pewno bo niestety już kilka razy mi ktoś podprowadził to i owo :/

pzdr.

Rob

Napisano

serwus :)

generalnie auta w 3D malo mnie kreca, ale ta Twoja praca jest bardzo superowa :)

Naprawde szczere gratulacje sie naleza ! :)

pozdrawiam i zycze powodzenia :)

Napisano

skorpion85 > może na jakiś Mof się zdobęde.

Facecount ok. 2 900 000 - niewiem jak wyswietlic polycount haha :) kiedys bylo takie cos w narzedziach a teraz nie widze....

Napisano

jest piekny....zaczynam dopiero prace z 3dsmax od podstaw ...i nie moge sie nadziwic co ludzie potrafia zrobic ...jest to dla mnie czarna magia ...naprawde zaj......ista praca ...szacunek dla wszystkich na tym forum

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności