Napisano 9 Kwiecień 200915 l Witam Wizka zainspirowana projektem domu w Dubaju: http://www.archdaily.com/13699/houseboat-x-architects/. Nie namodelowałem się specjalnie bo łodzie to gotowe modele a miasto w tle to zdjęcie – bardziej chodziło mi o uzyskanie fajnego klimatu. Edytowane 29 Listopad 200915 l przez CzAk1
Napisano 9 Kwiecień 200915 l Nie pasuje mi kadr skoro najważniejszym elementem sceny ma być dom. Chodzi mi o to, że podzieliłeś wizkę na 2 części. Lewa strona jest ok ale prawa zbyt ciemna jak dla mnie. Kolorystycznie bardzo dobrze to wygląda i gdyby chodziło tylko o klimat to ta praca go ma. Edit: W zasadzie jakbyś dał słoneczko z drugiej strony i odwrócił tło to byłoby jeszcze lepiej Edytowane 9 Kwiecień 200915 l przez Tores
Napisano 9 Kwiecień 200915 l fajne to to :) ale się zgodze z Toresem. troche źle wykadrowane. Nie od razu wiadomo co jest elementem przedstawianym a co tłem dla niego
Napisano 9 Kwiecień 200915 l na kompozycji sie az tak nie znam, wiec tez mnie to tak nie razi ale efekciarskie to jest bardzo fajne:) mily nastroj.
Napisano 9 Kwiecień 200915 l moim zdaniem wykadrowane jest dobrze, obiekt (dom na wodzie) jest w mocnym punkcie... może za bardzo wszystko się zlewa, ale ogólnie wyszło bardzo fajnie.
Napisano 9 Kwiecień 200915 l Uzyskanie fajnego klimatu - done ;). I tak jak Tores wspomnial moglbys sprobowac jeszcze ze sloneczkiem z drugiej strony
Napisano 9 Kwiecień 200915 l Grunio- dla mnie front i *****!!!!!!! Jest prze ZAJe..!!!! Ma smak i plastycznie wygląda!! Szkoda ze tka mało jest ego typu wizek tu.. Chyle ci czoła.. Brawo. Pozdrawiam. P.s. możesz opisać, czym świecone itp...I pokazać przed CS..
Napisano 9 Kwiecień 200915 l o tak :) jestem na tak. Jedna z ciekawszych wizek jakie przyszlo mi tutaj ostatnio ogladac :)
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Udało Ci się uzysakć wspaniały klimat! Bardzo mi się podoba, jednakże statek po lewej powinien być pokazany w całości kosztam widoku po prawej. Podkreślam, że jest to pełna profeska, wspaniały klimat i piękne światło.
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze. Renderowane vrayem, słonce nisko ustawione nad horyzontem, color mapping exponential. W fotoszopie oprócz tła dodałem firanki, poprawiłem odbicia na szybach i oczywiście zmieniłem kontrast i balans kolorów. Render z maxa: Ustawienia słońca i kamery:
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Bardzo, bardzo zacna praca! Tylko szkoda, że łódki takie brzydkie, ale w sumie to standart, więc ok. Światło i efekt końcowy wyszły wspaniale.
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Szkoda ze nie Twoje modele i miasto to zdjecia ale praca ma klimacik - podoba mi sie : )
Napisano 14 Kwiecień 200915 l klimat super kolory podobne do takich jakie uzywa malarz- zbukvić. mniam.
Napisano 7 Grudzień 200915 l Mi też się bardzo podoba, klimat jest cool. Czy to sam vray? Czy jeszcze post rendering? Ja siedzę trochę w maksie lubię modelować to i tamto ale nie umiem tak świecić:) Możesz coś odpisać?