Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 17
  • Wyświetleń 40,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie pasuje mi kadr skoro najważniejszym elementem sceny ma być dom. Chodzi mi o to, że podzieliłeś wizkę na 2 części. Lewa strona jest ok ale prawa zbyt ciemna jak dla mnie. Kolorystycznie bardzo dobrze to wygląda i gdyby chodziło tylko o klimat to ta praca go ma.

Edit:

W zasadzie jakbyś dał słoneczko z drugiej strony i odwrócił tło to byłoby jeszcze lepiej

Edytowane przez Tores

Napisano

fajne to to :) ale się zgodze z Toresem. troche źle wykadrowane. Nie od razu wiadomo co jest elementem przedstawianym a co tłem dla niego

Napisano

na kompozycji sie az tak nie znam, wiec tez mnie to tak nie razi ale efekciarskie to jest bardzo fajne:) mily nastroj.

Napisano

moim zdaniem wykadrowane jest dobrze, obiekt (dom na wodzie) jest w mocnym punkcie...

może za bardzo wszystko się zlewa, ale ogólnie wyszło bardzo fajnie.

Napisano

Grunio- dla mnie front i *****!!!!!!! Jest prze ZAJe..!!!! Ma smak i plastycznie wygląda!! Szkoda ze tka mało jest ego typu wizek tu.. Chyle ci czoła.. Brawo. Pozdrawiam.

P.s. możesz opisać, czym świecone itp...I pokazać przed CS..

Napisano

o tak :) jestem na tak. Jedna z ciekawszych wizek jakie przyszlo mi tutaj ostatnio ogladac :)

Napisano

Udało Ci się uzysakć wspaniały klimat! Bardzo mi się podoba, jednakże statek po lewej powinien być pokazany w całości kosztam widoku po prawej.

Podkreślam, że jest to pełna profeska, wspaniały klimat i piękne światło.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za komentarze.

Renderowane vrayem, słonce nisko ustawione nad horyzontem, color mapping exponential. W fotoszopie oprócz tła dodałem firanki, poprawiłem odbicia na szybach i oczywiście zmieniłem kontrast i balans kolorów.

Render z maxa:

siatkakopia.jpg

Ustawienia słońca i kamery:

ustawienian.jpg

Napisano

Bardzo, bardzo zacna praca! Tylko szkoda, że łódki takie brzydkie, ale w sumie to standart, więc ok.

Światło i efekt końcowy wyszły wspaniale.

Napisano

klimat super

kolory podobne do takich jakie uzywa malarz- zbukvić.

mniam.

Napisano

Mi też się bardzo podoba, klimat jest cool. Czy to sam vray? Czy jeszcze post rendering? Ja siedzę trochę w maksie lubię modelować to i tamto ale nie umiem tak świecić:)

Możesz coś odpisać?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności