grunio Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 (edytowane) Witam Wizka zainspirowana projektem domu w Dubaju: http://www.archdaily.com/13699/houseboat-x-architects/. Nie namodelowałem się specjalnie bo łodzie to gotowe modele a miasto w tle to zdjęcie – bardziej chodziło mi o uzyskanie fajnego klimatu. Edytowane 29 Listopad 2009 przez CzAk1 Cytuj
Użytkownik Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Wydaje mi się że uzyskałem fajny klimat i bardzo mi się podoba. Cytuj
Tores Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 (edytowane) Nie pasuje mi kadr skoro najważniejszym elementem sceny ma być dom. Chodzi mi o to, że podzieliłeś wizkę na 2 części. Lewa strona jest ok ale prawa zbyt ciemna jak dla mnie. Kolorystycznie bardzo dobrze to wygląda i gdyby chodziło tylko o klimat to ta praca go ma. Edit: W zasadzie jakbyś dał słoneczko z drugiej strony i odwrócił tło to byłoby jeszcze lepiej Edytowane 9 Kwiecień 2009 przez Tores Cytuj
chudy Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 fajne to to :) ale się zgodze z Toresem. troche źle wykadrowane. Nie od razu wiadomo co jest elementem przedstawianym a co tłem dla niego Cytuj
Morphe Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 na kompozycji sie az tak nie znam, wiec tez mnie to tak nie razi ale efekciarskie to jest bardzo fajne:) mily nastroj. Cytuj
michasEK4 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 moim zdaniem wykadrowane jest dobrze, obiekt (dom na wodzie) jest w mocnym punkcie... może za bardzo wszystko się zlewa, ale ogólnie wyszło bardzo fajnie. Cytuj
Pawelkos Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Uzyskanie fajnego klimatu - done ;). I tak jak Tores wspomnial moglbys sprobowac jeszcze ze sloneczkiem z drugiej strony Cytuj
arch515 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Grunio- dla mnie front i *****!!!!!!! Jest prze ZAJe..!!!! Ma smak i plastycznie wygląda!! Szkoda ze tka mało jest ego typu wizek tu.. Chyle ci czoła.. Brawo. Pozdrawiam. P.s. możesz opisać, czym świecone itp...I pokazać przed CS.. Cytuj
SereCk Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 o tak :) jestem na tak. Jedna z ciekawszych wizek jakie przyszlo mi tutaj ostatnio ogladac :) Cytuj
!Ewert Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Klimat super, w ogolę wizka wypaśna! Jak ta scena jest oświetlana? Cytuj
pionix Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Udało Ci się uzysakć wspaniały klimat! Bardzo mi się podoba, jednakże statek po lewej powinien być pokazany w całości kosztam widoku po prawej. Podkreślam, że jest to pełna profeska, wspaniały klimat i piękne światło. Cytuj
peter_f Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Piękna robota. Świetna integracja z tłem! I ten klimat! Cytuj
grunio Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Napisano 10 Kwiecień 2009 Dzięki wszystkim za komentarze. Renderowane vrayem, słonce nisko ustawione nad horyzontem, color mapping exponential. W fotoszopie oprócz tła dodałem firanki, poprawiłem odbicia na szybach i oczywiście zmieniłem kontrast i balans kolorów. Render z maxa: Ustawienia słońca i kamery: Cytuj
Neiraa Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Bardzo, bardzo zacna praca! Tylko szkoda, że łódki takie brzydkie, ale w sumie to standart, więc ok. Światło i efekt końcowy wyszły wspaniale. Cytuj
Lukasz_D Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 Szkoda ze nie Twoje modele i miasto to zdjecia ale praca ma klimacik - podoba mi sie : ) Cytuj
hassy Napisano 14 Kwiecień 2009 Napisano 14 Kwiecień 2009 klimat super kolory podobne do takich jakie uzywa malarz- zbukvić. mniam. Cytuj
Gość patryk-83 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Mi też się bardzo podoba, klimat jest cool. Czy to sam vray? Czy jeszcze post rendering? Ja siedzę trochę w maksie lubię modelować to i tamto ale nie umiem tak świecić:) Możesz coś odpisać? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi