mrowek Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Witam Większość z Was pewnie zna klocki Lego z dzieciństwa. Zawsze chciałem zrobić jakiś zestaw w 3D, po paru testach wydajności (mniejszych modelach) postanowiłem zrobić jeden z większych, czyli Black Cat. Zapraszam do oglądania, wszelkie komentarze i uwagi mile widziane:) i jeszcze siatka: Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Super,swietna robota,pamietam tego tira z dziecinstwa,z checia bym se teraz poskladal takie klocki,pozdr 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 świetne... nic dodać nic ująć :) wygląda niczym jak z gazetki :D Eden-3d - istnieją 2 aplikacje/gry w, których chociaż wirtualnie można sobie poukładać klocki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 nie no super robota stary ! model, materialy pierwsza klasa nic dodac nic ujac ! 5żółtych odemnie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Areien Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 nom :D jak z broszurki lego doslownie :).. jaaaa... ale ja nigdy nie mialem chromowanych rur w zestawach :D.. tez chce ;P mila pracka.. moze pokusisz sie o jakies otoczenie tez w tym stylu :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 bardzo fajowe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 swietny model i prezentacja. Super siateczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 marzyłem o takim, ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 super, zawszze chcialem miec ten model z klockow ! :) Bardzo fajny model i renderki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 bardzo ladny model i shaderki ! w czym robiony i w czym renderenowany? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 mocny model:) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Super sprawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Dzięki wszystkim za komentarze:) Cieszę się że się model podoba. Eden-3d, Eddy__: istnieje mnóstwo takich aplikacji, chociażby 3ds max, maya, blender itd;) Areien: No nie wiem, myślę nad jakimś otoczeniem, ale raczej byłoby to wnętrze pokoju wśród porozrzucanych klocków i instrukcji. Co masz na myśli pisząc "w tym stylu"? Miasto z klocków??;p JunioR: Modelowany w 3ds maxie, render w vray, troszkę psa też się przydało. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Powiew świeżości na forum. Gratz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis3k Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 no ładny samochodzik. tylko jak dla mnie blado wygląda. Podciągnął bym saturacje, levele itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Fajny pomysł i świetne wykonanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 mrowek, chodziło mi raczej o "Lego Designer" czy coś w tym stylu :) tylko tam na 99% nie ma opcji export czy import :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rogal Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Zacny model :D Ile czasu zajmuje ci zrobienie takiego cuda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 o ja moje dzieciństwo się przypomniało. Chyba pamiętam ten zestaw! No chyba ze to wymyślono w takim razie coś mi to przypomina. Marzenie, które mi się nie spełniło :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 25 Kwiecień 2009 Share Napisano 25 Kwiecień 2009 o tak:D lego z pewexu od razu sie przypomina:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 (edytowane) http://www.varilux2k.de/download/models/fs_cat.rar http://www.renderosity.com/mod/freestuff/index.php?section_id=12&page=5 Modelowałeś na bazie tego modelu ? i siateczka :) pzdr. :) Edytowane 28 Kwiecień 2009 przez Cornelius Scipio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 (edytowane) nawet kot ten sam ..uhh hmm tak tylko.. nie posądzam:P Edytowane 28 Kwiecień 2009 przez peterr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 (edytowane) OWNED :) Kiedy dotrze to tych małych główek że nie liczy się to co się pokaże na forum, a co się umie w rzeczywistości? // zapraszam na IRC'a :) UP: małe sprostowanko, jak udowodnisz, że Ty jesteś autorem to wszystko ok, bo model fajny. Tylko tak to jest jak się poumieszcza w innych miejscach. Edytowane 28 Kwiecień 2009 przez BizU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkeruj Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Jak to w maxie zrobileś, jak plik jest w cinemie? http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=57973 http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=56705 to też twoje ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 (edytowane) Panowie zapytałem tylko czy podkładał sobie ten model.Przecież widać, że siatka jest inna.Autor wyraźnie napisał ,że w maxie robione,a link jest do modelu w c4d :) pzdr. Edytowane 28 Kwiecień 2009 przez Cornelius Scipio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 (edytowane) usuwam posta, bo podobno bardzo niegrzecznie napisalem. broń sie chlopie. teraz sie broń, bo to wlasnie jest ten czas. Edytowane 28 Kwiecień 2009 przez kannu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Temporal Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Mialem wystawiac 5 gwiazdek ale ztrzymam sie jeszcze bo podejrzona sprawa. A tekst o tym ze model z cinemy to zaden argument przeciez smialo mozna chyba zrobic jakiegos exporta itp by pozniej w maxie odpalic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2009 Witam Chwilę mnie nie było a tu już mnie posądzają o plagiat, albo nawet kradzież:P Zapewniam Was że model jest zrobiony całkowicie przeze mnie, każda część jest modelowana od zera. Rendery te umieściłem tylko tutaj, więc wszystkie inne są nie moje (chyba że ktoś wziął je stąd:). Cornelius Scipio: modelowałem na bazie instrukcji do tego modelu dostępnej tutaj, poszczególne części również modelowałem na podstawie tej strony, trochę z pamięci i z różnych zdjęć znalezionych w necie. Pokazany przez Ciebie model widzę pierwszy raz. peterr: kot zdecydowanie nie jest ten sam: mkeruj: może dlatego że MÓJ model jest w maxie, a ten CZYJŚ z linku w Cinemie?;) Co do drugiego pytania: Oczywiście że reszta prac jakie tu zamieściłem jest moja, jeśli masz jakieś konkretne dowody na to, że jest inaczej, chętnie posłucham. Porównując jeszcze oba modele (siatki), widać ze w moim większość zaokrąglonych elementów ma więcej polygonów, kot jest inny. Nie dziwi mnie że ktoś zrobił ten sam model, jest on popularny i pewnie każdy go zna. Sam już widziałem kilka jego renderów. Corneliusie, napisz może czy ten ściągnięty model ma wszystkie elementy (podwozie, wnętrze, silnik)? Mój ma. Niestety nie mam fotek z fazy produkcji, jak chcecie mogę pokazać inne modele lego zrobione przeze mnie z tych samych części (może tych nikt nigdzie nie udostępnił:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi