happy-angel Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Panie Piotrze jak sie robi taki mieszek na kapeluszu? Co się dzieje w tle? Tam jest jakaś poszarpana szmata która powinna być po za focusem czy to po prostu ala "rozerwany papier fotograficzny na czarnym tle". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 nie wiem czemu ,ale ten gosc kojarzy mi sie z policjantem,taki stary glina,pozdro i gratuluje fronta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Słomowicz Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2009 C-C-C-Combo Breaker - to apropo przerwania potopu prac 2d na froncie :) Wiem, ze znikam na cale miesiace ale juz tak mam. Dzieki za komentarze, tutaj wieksze info z pytaniami z roznych forum. No wiec, przepisze to co nasmarowalem po angliku oczywiscie nie slowo w slowo bo nie mam zamiaru robic kariery tlumacza. Model w zbrushu mial jakies 8 milionow plus minus 1. Przegialem bo glowa spokojnie mogla by byc zrobiona z 2. Tekstury od 2k do 4k. Oswietlenie dwa area lighty bez przezroczystosci bo wtedy render trwa kilka razy dluzej + 5 swiatel z 1k deep shadows. Raytrace na twarzy i oczach. Displace na czym sie tylko da. Dodatkowo dodalem fractala jako displace na ubrania, dlatego maja taki zmechacony wyglad, zwlaszcza kapelusz. Dodatkowo lekki falloff czy jak to zwie sie w maxie. Displace wiadomo najmocniejsza strona rendermana tak wiec wyczesane ostre sa, w mental failu slabo to widze. Ale jak ktos chce to moze probowac :). Wlosow ze 100k, cala scena bedzie w czasie rendera przez tego fractala miec z 10 milionow. Dof + dobre AA, 8x8 sampli, 8 szerokosc, Sinc (cos jak catmull rom). Shading rate 0,25 czyli 4x4 sample na pixel (poligony itp). Render 30 minut + raytraced AO rowniez 30 minut jako pass. Xsi 7.01 + 3delight 2 -materialy, architectural na ubrania bo ma oren-nayar. Cook-torrance na guziki i takie tam bo archi ma buga ze specularem. Fastskin na twarzy + skin2 preset (myk w 3dfx2) -Pory i selery, kilka warstw z alphami piasku, betonu itp. Wiekszosc zmarszczek recznie. Usta wymodeluje szybciej niz znajde dobra alphe dlatego tak robie. Probowalem z ciekawosci inflata i wygladalo to nedznie. Tak wiec standardowa szczota + beton = win. - Nie wiem ile to robilem. Po pierwsze musialem sie podszkolic w renderze. Od zera uczyc sie kompozytora czy wlosow. Same problemu z mental failem. Fast skin, physical SSS, architectural, normal maps - wszystko w siodemce xsi lezy i kwiczy. A po tym jak strzelil focha i scena nawet po mergu nie chciala sie renderowac podziekowalem, wzialem zabawki i zmienilem piaskownice. Powracalem do tej pracy przez pewien okres jak robilem cos innego, bo lubie przeskakiwac miedzy modelami. -korekcja kolorow i ziarna w poscie. I wsio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Kurcze piękna praca!!! naprawdę warta fronta!!! Niesamowita skóra! Kurde ja tez chcę znać ZiBa!!! 5****** P.S. O tym co na stronce to już nie ma co pisać! Mistrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tas Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 respect za 3delighta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Niesamowity Model, Render też! Piękna praca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 fajnie ten płaszczyk wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 16 Lipiec 2009 Share Napisano 16 Lipiec 2009 Faktycznie piernik do najmlodszych nie nalezy. Bardzo ladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Stary ale jaki fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komar666 Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 pierwsza liga Panie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Wujcio Stalin wrócił z Czikago! Ale wujcio się zmieenił! Naprawdę super render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mancubus Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Swietne ! Widzialem kilka dni temu na CGtalku i szczena mi opadla. Naprawde robi wrazenie, jedna z lepszych glowek jakie widzialem - ma charakter. Dzieki tez za dodatkowe informacje. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Gratki Piotr - górna półka pierwszej ligi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pit17 Napisano 21 Lipiec 2009 Share Napisano 21 Lipiec 2009 no po prostu miszcz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi