mats Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 perspektywa zbiornika chyba sie rozbiega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 12 Wrzesień 2014 Share Napisano 12 Wrzesień 2014 o panie, front za Snejka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 16 Wrzesień 2014 Share Napisano 16 Wrzesień 2014 metal gear 5 -can't wait! Świetny profil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 20 Grudzień 2014 Share Napisano 20 Grudzień 2014 przeczytałem całą twoją teczkę łod dechy do dechy. oł men. ale tu wiedzy sie nazbierao Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 21 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2014 Wszystko dzięki tym wspaniałym ludziom, którzy prez te wszystkie lata tu zaglądali i zostawiali swoje perełki mądrości. Aż się łezka w oku kręci, heh heh. Przy okazji mała aktulizacja: fanart mojego ulubionego programu o tematyce filmowej: fanart postaci z tegoż programu która recenzuje filmy w zajebisty sposób, Mr Plinkett: i kilka szkiców (ostatnie na nintendo DS: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DPFantasy Napisano 21 Grudzień 2014 Share Napisano 21 Grudzień 2014 Wow super miazga niszczysz system! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 22 Grudzień 2014 Share Napisano 22 Grudzień 2014 froncik panicku :D fajnie się to ogląda jak to rysujesz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Grabowski Napisano 22 Grudzień 2014 Share Napisano 22 Grudzień 2014 Fajne to ostatnie zestawienie. Świetnie wyszedł metal na hełmie umarlaka na środkowym i mokra skóra koleszki na prawo od niego :) Tylko tła przy samochodach i u faceta z kotem zaniżają jakość :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 4 Styczeń 2015 Share Napisano 4 Styczeń 2015 Mr Plinkett i red letter media. Hahaha uwqiebiam ich. Praca i wykonanie bardzo mi sie podobaja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 5 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2015 Dzięki za komplementy! Pracka historyczna namalowana w maju: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 26 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2015 ...i kilka następnych z zeszłego roku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 26 Styczeń 2015 Share Napisano 26 Styczeń 2015 ten ziomek z mieczem (nad ręką z dzidą) ma bardzo dziecięce dłonie, praktycznie od łokcia jest dużo za mała, noga też nie gra, ta co biegnie do nas(do kamery), od kolana po stope ta część powinna być większa, generalnie cały jest trochę powykręcany anatomicznie. I tym razem chyba już możesz spokojnie posłuchać moich rad :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Luty 2015 Autor Share Napisano 16 Luty 2015 (edytowane) Dzieki za koment rosikowski. Leca kolejne trzy: tutaj link do oryginalnej mozaiki na podstawie ktorej powstala moja ilustracja Edytowane 16 Luty 2015 przez EthicallyChallenged Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 16 Luty 2015 Share Napisano 16 Luty 2015 bardzo dziwne cos sie robi z kompozycja przez miecz tego pana po prawej http://th06.deviantart.net/fs71/PRE/f/2015/047/e/5/lombard_trial_by_sunstare_by_ethicallychallenged-d8i8zpj.jpg zagiecia materialu rekawa kolesia na koniu tez jakies takie dziwne bardzo fajne swiatlo i nogi konia namalowales nawet lepiej od coyote ;ddd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DPFantasy Napisano 16 Luty 2015 Share Napisano 16 Luty 2015 Pierwsza ilustracja no wypas =D chyba najbardziej mi się podoba ta druga to jakoś tej łopaty? nie ogarniam ale reszta na bardzo wysokim poziomie xD trzecia bardzo mi się podoba tylko ten wojownik taki ogromny do tego konia ale i tak MIAZGA ^__^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 20 Luty 2015 Share Napisano 20 Luty 2015 Nom, pierwsza i trzecia ekstra, a w drugiej tak jak kolega napisał, o co chodzi z tą łopatą ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 20 Luty 2015 Share Napisano 20 Luty 2015 Tak wytykacie tą łopatę, a koleś pewnie sie zmęczył i chciał o coś głowę oprzeć xD Prace super, fajny styl, taki malarsko-illustracyjny :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SentieL Napisano 20 Luty 2015 Share Napisano 20 Luty 2015 Saperka zawsze pod ręką nie ma co ;) Powiadają że każda rzecz musi coś wnosić do obrazka jeżeli tak jest to OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 19 Marzec 2015 Autor Share Napisano 19 Marzec 2015 Siemanko, dzieki za komenty. Saperka podobno byla w ten sposob uzywana aby wyczuc wibracje gruntu powodowane przez czolgi. Pomysl wydawcy, nie moj ;p Prywatny obrazek zmalowany dzisiaj po tym jak odswiezylem sobie Hotline Miami: "Go To Car" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Mi się coś wydaje że jak by te żółte neonki były czerwone to by spójniej było. No i jak użyłeś czerwonego światła to aż się prosi żeby mocniej działało na otoczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 20 Marzec 2015 Autor Share Napisano 20 Marzec 2015 Czyli dobrze, ze zrezygnowalem z zielonych :) Czerwone swiatlo nie jest za silne, bo chcialem zeby obrazek wyraznie sie dzielil na ciemny dol i jasna gore z wyrazna sylwetka. Nie chcialem ciemnych ksztaltow rozbijac malymi czerwonymi. Moze zle zrozumialem co masz na mysli, daj znac jezeli tak jest. Dzieki za komentarz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 20 Marzec 2015 Share Napisano 20 Marzec 2015 Dlaczego małymi? generalnie jeśli chcesz pokazać przemocową sytuację to czerwony jest świetny, bo trudno o jakiś bardziej agresywny kolor. Podciągnij zwykłym color balancem czerwony i powinno użyć, u mnie w szopie ożywa mocno, szczególnie że wtedy znika magenta i żółty. Wtedy jest ciemna sylwetka na czerwono-magentowym tle. Bo w kolorach to trochę sobie nabałaganiłeś. Jeśli trzymać się teorii koloru to wybieramy czerwony i cyjanowo-seledynowy jako baze. Wtedy dodatkowym zestawem może być magenta i pomarańczowo-żółte. Teraz masz niebieski i magentę jako bazę i dodatkowo czerwony i żółty i one trochę do niczego nie przystają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 15 Maj 2015 Autor Share Napisano 15 Maj 2015 Dzięki za rady Biglebu! Kilka z ilustracji to karcianki/artbooka pt. Immortal. Książka ilustruje mityczne postaci i potwory z różnych kultur. Kampania kickstarterowa tutaj dla zainteresowanych. "Tyr": "Trolls": "Cernunnos": "Centaurs": "Izanami": "Odin": "Ares": Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 15 Maj 2015 Share Napisano 15 Maj 2015 niedawno biglebovsky wsadzal komus do teczki "10 thing about edges" manchessa, dobrze by ci zrobilo zapoznanie sie z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 15 Maj 2015 Autor Share Napisano 15 Maj 2015 Nie trzeba mi nic wsadzać, czytam MC nie od dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 16 Maj 2015 Share Napisano 16 Maj 2015 Tyr najlepszy. Zawsze mi brakowało więcej plamy i uproszczeń w Twoich prackach a tu proszę... Miałem właśnie napisać że patrzę na niego już na drugim monitorze i chyba zapomniałeś domalować mu dłoni :O Ale człowiek niedouczony, wilk mu chyba ogryzł tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 16 Maj 2015 Share Napisano 16 Maj 2015 Nad tym ostatnim się zastanawiałem bo poza bardzo mnie gryzła. Brakuje tam dynamiki, jak byś kolesia bardziej przechylił to by pomogło no i bardzo wątpliwa jest ta ręka trzymająca włócznię. Poniżej też nie rewelacja ale chyba troszkę lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Maj 2015 Share Napisano 16 Maj 2015 W tym zielonym kolor i swiatlo spoko. Reszta bardzo przecietna. Ogolnie maziasz jakbys bryly nie rozumial. Szczegolnie konie i wilki. Robiles jakies wprawki anatomiczne do nich? I czarny w trolach irytuje, bo na Twoim poziomie nie powinno sie trafiac takie byle co. Ten z siekiera dostal lepsza kreske ale malowany bokiem to kazdy by dal rade. Moze maly romans z 3d? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 16 Maj 2015 Autor Share Napisano 16 Maj 2015 Emmilius wrocil! Dobrze Cie znowu widziec :) tak, dloni ma nie byc. Na szczescie jeszcze az tak nisko nie upadlem zeby o takich rzeczach zapominac ;) Biglebowsky, dzieki za szkic, zgadzam sie z Toba w stu procentach. Olaf dzieki za krytyke. Jesli chodzi o rozumienie bryly, chodzilo Ci o to, ze nie rozumiem bryly (budowy, anatomii) konia czy tam wilka, czy nie rozumiem ogolnie jak sie opisuje bryly swiatlocieniem? Romanse z 3d-no cos tam sobie dlubie okazjonalnie. Ogolnie rzecz biorac to wiem ze to jeszcze "nie to", dzieki za druga opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 17 Maj 2015 Share Napisano 17 Maj 2015 A powiedz jeszcze ile poświęciłeś/miałeś czasu na jeden obrazek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 17 Maj 2015 Share Napisano 17 Maj 2015 Trolle, Tyr, centaury najlepsze ! (w tej kolejności :)) zgadzam się z emiliusem, fajnie że więcej uproszczonej bryły się pojawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 18 Maj 2015 Autor Share Napisano 18 Maj 2015 A powiedz jeszcze ile poświęciłeś/miałeś czasu na jeden obrazek? Przeciętnie 5-8 h na obrazek. Rosikowski-dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 26 Maj 2015 Autor Share Napisano 26 Maj 2015 Próbuje sił w konkursie na fanart Wiesława. Odkopałem z grobu stary obrazek z 2008 roku i odrestaurowałem, bo pomysł to był jedyny element tego tworu który obecnie byłem w stanie zaakceptować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Maj 2015 Share Napisano 26 Maj 2015 nie jestem super znawcą kompozycji ale jeżeli mogę się wtrącić, to kelnerka odciąga uwagę, bo jest jasnym elementem na ciemnym tle i to duzo bardziej niz Gerald. Druga sprawa gdybyś kolorem opowiedział scene byłoby lepiej. Jeżeli kolesie są żli lub coś knują, a gerald dobry to warto dać im inne kolowy - na Wieśmina rzucić cieplejsze światło, chodne na tych ludzi. Jeżeli niczego nie knują to spoko tylko w obrazku nie będzie żadnej historii więc w sumie troche do dupy. Ale jednak warto opowiedzieć jakieś story do tego, gdzieś tamw tłumie ukryć złoto, błysk ostrza etc. Inaczej będzie nijakie - a to chyba główna wada Twoich prac - słaba narracja, przekładająca się na nudne woskowe pozy i nieciekawe światło. Sorry, że ciągle Ci ciupie, ale mam nadzieje, że do czegoś się to czasem przyda ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 26 Maj 2015 Share Napisano 26 Maj 2015 olaf Geralt i skomentuje dalszą cześć tak :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 26 Maj 2015 Share Napisano 26 Maj 2015 EC ustabilizuj formę :) Czasem walisz takim kolorem, światłocieniem że dech zapiera. Z drugiej strony często sypie Ci się kompozycja i pojawiają się jakieś przedziwne babole jakbyś malował od wczoraj... Tutaj karczmarka, poboczne postaci, światło to jest poezja, ale Wiesiek jakoś dziwnie odstaje, szczególnie włosy płaskie strasznie... No ale ta karczmarka mmmm... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 26 Maj 2015 Share Napisano 26 Maj 2015 Geralt A patrz poprawiłem na błędne, bo miałem dobre. Dawno Wiedzmina nie czytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DPFantasy Napisano 26 Maj 2015 Share Napisano 26 Maj 2015 Hoho :) wspaniały :) Ten konkurs? http://a.pgtb.me/H6s1Dv Jak tak to będzie mega ciężko :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Maj 2015 Autor Share Napisano 27 Maj 2015 Dzięki za komenty! Wszystkie przeczytałem i przemyślałem głęboko. Konkursu nie spodziewam się wygrać. Gra zasługuje na fanart tak, czy siak. Wrzucam historyczny obrazek o bitwie na cmentarzu jakbyście mieli ochotę jeszcze pokomentować: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 27 Maj 2015 Share Napisano 27 Maj 2015 fajnie ze nie takie wylizane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 28 Maj 2015 Autor Share Napisano 28 Maj 2015 Dzięki ortheza. Uświadomiłem sobie, że w przypadku upadku cywilizacji będzie mi potrzebna maska, więc sobie zaprojektowałem taką. Inspirowane oczywiście najlepszym filmem tego roku, Mad Max Fury Road. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraxMustHurt Napisano 28 Maj 2015 Share Napisano 28 Maj 2015 Ten reflect w zębach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 28 Maj 2015 Share Napisano 28 Maj 2015 swietne, btw dobry pomysl na speedpaint challenge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek Jutrzenka Napisano 28 Maj 2015 Share Napisano 28 Maj 2015 Oblivion wersja ińdjańce :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 28 Maj 2015 Share Napisano 28 Maj 2015 Niezłe, aż się prosi o resztę stroju... =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 28 Maj 2015 Share Napisano 28 Maj 2015 Maska świetna, reszta też naprawdę mocna ale powinieneś sobie wywiesić baner z napisem "światło odbite" :) Jesteś przerażająco ostrożny w używaniu tego światła odbitego a jak malujesz ostre słońce to zwyczajnie nie ma prawa się nie odbijać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebel Napisano 28 Maj 2015 Share Napisano 28 Maj 2015 Super pomysł z widelcami :)! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zurluk Napisano 30 Maj 2015 Share Napisano 30 Maj 2015 bardzo klimatyczny ten Wiesiek w karczmie:) wieje nawet takim Caravaggio;b i przyjemnie się patrzy na to ciepłe oświetlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 27 Lipiec 2015 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2015 Dzięki za komenty! Zarzucam kilka fotek z 3 tygodni spędzonych w Londyńskim atelier Lavender Hill Studios. Przerabiałem to w 2008 ale chciałem jeszcze raz. Kurs dzielił się na 3 tygodnie, podstawy, figura i portret: (uszkodzony w transporcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz G Napisano 27 Lipiec 2015 Share Napisano 27 Lipiec 2015 Ale fajnie. Jestem ciekaw, ile trzeba mieć przygotowanej kasy na coś takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi