mrys Napisano 27 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2010 Tak, nity, śrubki. Wszystko modelowane. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 27 Styczeń 2010 Share Napisano 27 Styczeń 2010 Nigdy nie widziałem czegoś podobnego! Ten projekt to szczyt szczytów! Wygląda jakbyś miał zeskanowaną każdą część! Fenomenalne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 Niestety nie mam zeskanowanej każdej części :) Muszę je robić na piechotę. A teraz mały update. Stateczniki poziome gotowe. Wyglądaja prosto, ale jakoś się z nimi strasznie długo dłubałem... Czas na skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 ugruntowałes tym modelem ostatecznie i nieodwołalnie opinię że jesteś megahiper zbokiem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 ugruntowałes tym modelem ostatecznie i nieodwołalnie opinię że jesteś megahiper zbokiem:) kliment napisal to bardzo delikatnie, lecz bariery etyczne nie pozwalaja napisac tego wlasciwie solidnie :p btw - skad masz tak precyzyjne refki o tym modelu? masz go za domem czy jak 0o? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Rozumiem że tak 1/3 modelu zrobiona:)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 teraz mrys musi wymodelowac jakas nitownice zeby to poskladac w jakiejs fizycznie zgodnej animacji XD pracka naprawde super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Hah wypas! :) Daj mu troche blach i wstaw go w hangarze, ze niby go remontuja czy cos :) Bo sklada sie chyba nie w takiej kolejnosci :) super jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Luty 2010 Share Napisano 19 Luty 2010 Piękne akty Marku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 21 Luty 2010 Autor Share Napisano 21 Luty 2010 I kolejny update. Centropłat górny i dolny wraz z zastrzałami. Ostatnia duża partia do zrobienia to skrzydła a potem duperele wewnątrz kadłuba i kabina pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Ależ miło się to ogląda, naprawdę, podziwiam :) A tych dupereli to Ci współczuje, nie wiem jak u Ciebie ale ja mam tak, że im mniejsza rzecz do wymodelowania tym bardziej działa mi na nerwy... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 21 Luty 2010 Autor Share Napisano 21 Luty 2010 To mam tak samo. Te małe bzdety potrafią zabrać więcej czasu niż duże elementy. A potem ich nie widać. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 same niecenzuralne słowa przychodzą mi na myśl, zajefajne Ci to wychodzi, mega detal :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Luty 2010 Share Napisano 21 Luty 2010 Gdzie pilot, pochowałeś biedaka?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 24 Luty 2010 Autor Share Napisano 24 Luty 2010 Samolot dostał właśnie zbiorniki paliwa i oleju i pilot poczuł się jakoś taki pusty w środku..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 mrys, mogę Cie adoptować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makko Napisano 24 Luty 2010 Share Napisano 24 Luty 2010 Ladny szkieletor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 To mam tak samo. Te małe bzdety potrafią zabrać więcej czasu niż duże elementy. A potem ich nie widać. :D A nie masz potem satysfakcji, że model jest cały i to maleństwo też jest na swoim miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 25 Luty 2010 Autor Share Napisano 25 Luty 2010 Pewnie że mam :D Co nie znaczy, że jak mam zrobić te wszystkie małe blaszki, śrubki, druciki itp to nie klnę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 ehh świetnie ! :) Pokażesz większe obrazki by można było się nacieszyć detalem ? :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 (edytowane) mrys, mogę Cie adoptować? tetryka nie adoptuj, to starzec złosliwy i skąpy! :D Edytowane 25 Luty 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 3 Marzec 2010 Autor Share Napisano 3 Marzec 2010 (edytowane) Klimek, kto jest skąpy? Składki to opłaciłeś? Brnę we wnętrze. Fotel pilota, instalacja tlenowa itd. Niedługo koniec :) Edytowane 3 Marzec 2010 przez mrys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
styczeń Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 miazga, po prostu pięknie, ile to ma już poly?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulfar999 Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 Z tego co ja slyszalem po przedostatnim upie to ponad 5 mln, a teraz sam sie zastanawiam:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 Teraz już ze 6 milionów :) Update kolejne. Jestem w kabinie i dłubię sobie detale wnętrza. Zrobiłem też tylną część silnika, ale jej nie pokazuję za wyraźnie, bo to kompletna atrapa. Nie mam do tego akurat elementu zbyt wiele dokumentacji a jest to na tyle skomplikowany gąszcz różności, że rozplątanie go wymagałoby pojechania do Londynu i obejrzenia delikwenta na miejscu. Jako mały dodatek, na fali sukcesu Avatara dodaję mały czyde Gladiatora. :) Nie wiem, czy coś widać bo akurat okularów pod ręką nie mam. jak kto ma niech oceni i da znać, czy co widać z tego czyde czy nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Żałuję że nie mam 3D bryli, żeby to obejrzeć w czyde. Ale poza tym MEGASYTOŚĆ! Musisz koniecznie dorobić skórę i go oteksturzyć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Robi wrażenie. Rozumiem żę w tej książce będzie pokazany również szkielet? Skóra to będzie jakaś płachta, czy blacha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Dziubie, dziubie aż wydziubie :) taki ... DZIUBAK :D Dajesz dajesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeotiX Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 mrys zamiast robić 3d przy pomocy anaglifu, do którego niezbędne są okularki to może zrób to za pomocą crossview. Bardzo elegancko się tak ogląda modele i nie trzeba nic poza odrobiną wprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 @Aniu: "skóra" to płótno w tylnej części kadłuba i na skrzydłach oraz metalowe blachy z przodu. Ale na szczeście nie będę go zakrywał :) Ma być sam szkielet. @NeoTix: crossview też zrobiłem, ale konieczna do jego zobaczenia wprawa ni ejest wcale tak powszechna. Poza tym lepiej się sprawdzają obrazki w pionie. Okulary juz mam :) Trochę poprawiłem tyn czyde. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeotiX Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 @mrys a mógłbyś pokazać to w crossview skoro zrobiłeś? Okularków do anaglifów nie posiadam, za to wprawy mi nie brak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 9 Marzec 2010 Autor Share Napisano 9 Marzec 2010 Prosisz i masz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NeotiX Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Akurat jest to Parallelview a nie Crossview, ale wystarczy zamienić stronami i jest gudi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 15 Marzec 2010 Autor Share Napisano 15 Marzec 2010 Się porobiło:) Wydawca się zainteresował tym 3d i być może do książki dodana zostanie wkładka i okulary do takiego właśnie oglądu rzeczywistości. A na razie update w postaci całkowicie wymodelowanego wnętrza kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 Ciężko opisać kulturalnymi słowami to co nam tu serwujesz, ta dbałość o detale zabija, nawet nocnik wymodelowałeś, super. P.S. Wie ktoś czy nie ma teraz okularów 3d dodawanych do jakiejś gazetki? Bo wreszcie mam motywację, żeby je kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razor_ Napisano 15 Marzec 2010 Share Napisano 15 Marzec 2010 @mrys Zawsze mnie zastanawiało jak Ty (i inni) doszliście niemalże do perfekcji. Uczyłeś się z tutków, książek czy na kursach? @Loozack Okularki były dodawane do jakiegoś piwa. Być może do Lecha nie jestem pewien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 20 Marzec 2010 Autor Share Napisano 20 Marzec 2010 No i koniec! Model ma wszystkie poligony jakich potrzebuje, jest tego 8 milionów wierzchołków i niestety nie da się wyrenderować w 32 bitowym Yafarayu w jednym kawałku. W każdym razie to już finał. Renderuję obrazki dla wydawcy i niestety więcej będziecie mogli zobaczyć dopiero w książce. :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Piękny detal, medal Ci się należy za cierpliwość jak nic :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Dalo by rade w rozdzielczości miliard na miliard? bo chciałbym detal podziwiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Nie wiem co napisać tutaj patrząc na finał... To jest po prostu coś na skomentowanie czego słów brakuje. Myślałem, że te etapy pośrednie to szczyt szczytów, ale to bije na głowę wszystko co widziałem. Absolutna rewelacja! Na miejscu wydawcy przywaliłbym Ci Megapremię. Założę się, że ten nie przypuszczał jaką jakość otrzyma. Mam nadzieję, że ten model trafi na front tego zacnego forum + do złotej galery. Wielkie gratulacje Przyjacielu! Mam też nadzieję, że wraz z tym cudem otworzą się dla Ciebie zupełnie nowe możliwości. W sumie to jestem tego pewny! ******************************************************************************* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi