Kris_R Napisano 6 Kwiecień 2004 Napisano 6 Kwiecień 2004 wrzuciłem wątek, żeby zaklepać temat... i na razie tyle więc nie komentujcie pliis póki czegoś tu nie wrzucę. No chyba że jakieś sugestie co do wykonania.
biglebowsky Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Heh, nie mam sugestii, ale juz mi sie podoba:) bedzie pikantnie?
Gacek Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Jestem bardzo ciekawy tej pracy i mam nadzieje że będzie dobrze przemyślana, bo w książce mniej jest pikantności niż się wydaje, a mnóstwo ukrytych znaczeń i symboli. Myślę, że wiesz o co mi chodzi i nie zrobisz czegoś na kształt świerszczyka z panienką na okładce, grubo starszą od Dolores i podpisem \"Lolita gets naked\". Powodzenią życzę i trzymam kciuki.
Archangel Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Kris_R blagam Cie pokarz cos bo mnie to zcekanie wykonczy...
Kris_R Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 Pod naciskiem i przed świętami wrzucam pierwsze próby podejścia do tematu.. jeszcze nie przemyślane... wszelkie sugestie od teraz baardzo mile widziane. Pierwsza Lolita to taka sobie właśnie nimfetka, dla tych, którzy lubią pikantnie
Kris_R Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 Kolejne podejście to Lolita w zupełnie innym wydniu... tu już troszkę mroczniej... klimat i kolory raczej mało różowe... na ścianie złowrogi cień...
Kris_R Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 I dzisiaj ostatni szkic... sytuacja podobna jak poprzednio, ale w innym wydaniu... tu podejście byłoby bardziej ilustracyjne, plakatowe, a mniej sztywne i \"anatomiczne\"....
Kris_R Napisano 9 Kwiecień 2004 Autor Napisano 9 Kwiecień 2004 myślę że jeszcze duuużo się zmieni i jeszcze sporo nowości w temacie się pojawi... przez święta jeszcze raz zagłębię się w lekturę, żeby odkurzyć stare karty tej księgi. Może jakaś scena szczególnie mnie zainspiruje....
Gotham Napisano 9 Kwiecień 2004 Napisano 9 Kwiecień 2004 Kreska śliczna, mi bardzo odpowiada. :) A co do koncepcji, pierwsza i druga jak dla mnie są za jednoznaczne, jednolite... Zdecydowanie trzecia propozycja... ale czemu tak widoczny podział obrazka? Po buszuj w tym jeszcze :) Powodzenia!
Damian Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 ok. rządzisz.... jeszcze troche a sie wycofam z bitwy, by uniknąc kompromitacji! ;) drugi projekt jest swietny.
Gacek Napisano 10 Kwiecień 2004 Napisano 10 Kwiecień 2004 Może zbyt się wtrącam, ale \"Lolita\" to dla mnie arcydzieło i napiszę Ci tak: Dolores Haze, czyli tytułowa Lolita nigdy nie była zastraszoną nimfetką jak na koncepcie 2 i 3 ale i koncept nr 1 mi jakoś nie pasi. Na Twoim miejscu pokazałbym więcej z szaleńczego pożądania Humberta Humberta do wyżej wymienionej. Pamiętaj że nie jest to książka o pedofilu a o człowieku zgubnie zakochanym w dosyć cwanej nimfetce o czym od pierwszych stron przypomina Humbert (choć pewnie tylko chce żebyśmy tak myśleli). Wiem, że robie się upierdliwy, ale wiem też, że sobie poradzisz na tyle by powstało coś wielkiego. Technicznie koncepty są super, a jak odświeżysz sobie książke będzie super całościowo. Jeszcze raz powdzenia i już się nie wtrącam.
wuuł Napisano 12 Kwiecień 2004 Napisano 12 Kwiecień 2004 zgadzam się z przedmówcą!...szkice kapitalne...ale...pokazujesz ją jako ofiarę...a to przeciez ona bała główną rozgrywającą....szkic nr2 świetny, wiem że to szybka kreska ale brakuje mi przy tym całym ułozeniu ciała (sugerującym że dziewczynka to ta dobra postać a ręce to to całe zło)...wyrazu twarzy sugerujacego że ona i tak wie co robi...:) pozdrawiam i czekam na więcej!!!!
Kris_R Napisano 12 Kwiecień 2004 Autor Napisano 12 Kwiecień 2004 Głupole! Gacku...to nie jest wtrącanie się tylko Twój punkt widzenia, który szanuję, więc pisz do mnie jak najczęściej... zdaje sobie sprawę z tego, że to przewrotne, ukazywać Dolores w ten sposób, ale skłaniam się ku temu niestety... na razie jeszcze kombinuję...
everyman Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 wg mnie powinienes odejsc od koncepcji ze szkicow 2 i 3 bo one nie przedstawilyby tej \"lolity\"... postaraj sie popracowac nad szkicem 1 -> rozbuduj go troche... widzialbym to tak: szeroki mocno nasloneczniony plan, lolita siedzi na lace kolo jakiejs drogi (przy, ktorej zaparkowany by byl samochod - za szyba widac cien czlowieka spogladajacego na nia) i moczy stopy w strumyku (nadal w tej pozycji - tylko nogi troche opuszczone, jedna mogla by opierac sie na jakims obmywanym woda kamieniu, a druga lekko [kokieteryjnie] chlapac woda)... pojedyncze obloczki na niebie rzucalyby delikatne cienie na lake... w drugim planie jakies rozlozyste drzewo z hustawka pod galezia... wszystko to w kolorach podobnych do tych jakimi np Tiger zrobil \"marzyciela\"... i tak wygladalaby moja skromna propozycja ;-) pozdro
biglebowsky Napisano 13 Kwiecień 2004 Napisano 13 Kwiecień 2004 No tak everyman, to fajne moglo by byc, ale to Twoja wizja:) Pozwol Krisowi realizowac jego wlasna, imo rowniez ciekawa.
Kris_R Napisano 13 Kwiecień 2004 Autor Napisano 13 Kwiecień 2004 Dzięki everyman! :) hehe - rozbawiłeś mnie bardzo. Taki pejzarz z Lolitą, no no fajno fajno... drzewka, chmurki, itp. hmm... dzieki za pomoc, ale jeszcze się zastanowię
wuuł Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 a tak widział lolitę Kubrick w swoim filmie z 62roku.....nie wiem czy się przyda na cokolwiek ale zamieszczam....no i do roboty bo czekam z niecierpliwością...:)
Kris_R Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Napisano 14 Kwiecień 2004 Jasne że sięprzyda wuuł... sedeczne dzięki... a z mojej strony kolejny udate i kolejne zmiany... uznałem że nie zrobię z Lolity zastraszinej ofiary (choć de facto to ona w całej tej historii ma najbardziej przerypane...). Niech zapauje nad sytuajcą. Oto pierwsze szkice w tym kierunku...
Kris_R Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Napisano 14 Kwiecień 2004 I ten sam pomysł ale wykadrowany i rozplanowany ciut sensowniej...
MeG Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 wow jak dla mnie bomba zapowiada sie pikantno smakowicie ;)
Archangel Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 no no zaczyna sie robic coraz ciekawiej :D ostatni koncept naprawde ekstra !! Ja bym sie tylko nie rozstawal z motywem misia bo on dodawal charakterq lolicie...
Damian Napisano 14 Kwiecień 2004 Napisano 14 Kwiecień 2004 lubie lolitki :D:D:D pierwszy najlepszy, wypas i tyle. jedynie ten kolers mi nie pasi, gęba dziwna, n9iby smieszna ale mnie razi, no i karku mu zabrakło... a lolitka nasza kochana ma coś z biodrami, ale i tak jest... słodka. :);)
Kris_R Napisano 14 Kwiecień 2004 Autor Napisano 14 Kwiecień 2004 Będzie misio, bądą i biodra :) zabieram się za wstępne szkicowanko zatem
Kris_R Napisano 21 Kwiecień 2004 Autor Napisano 21 Kwiecień 2004 jeszcze klorki wstępnie... pan krogulec nadchodzi!....
Kris_R Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 Jeśli kogoś dziwi ta nagła zmiana.... No cóż.. znalazłem swój złoty środek między pospolitym wyobrażeniem Lolity-nimfetki, a moim psycholigicznym, gdzie to ona jest ofirą nie zdającą sobie sprawy z popełnianych błędów z racji wieku... i oto taka hybryda obu tych spojrzeń... na ile udana...? okaże się.
mime Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 ha, nozki ma bardzo fajne. ale wlosy za bardzo posklejane jak dla mnie
MeG Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 pieknie ci idzie swiadlo cudne co ty misiowi zrobiles ;) biedny misiaczek hmm ja wiem mime mi sie wlosy podobaja zreszta znajac krisa cudenko wyczaruje z tych wlosow ..brawo za swiatlo :)
Kris_R Napisano 22 Kwiecień 2004 Autor Napisano 22 Kwiecień 2004 Dzieki MeG ze tak we mnie wierzysz... postaram sie :) zamierzam zmeinic troche jej twarz... otorze szerzej oczy zeby bardziej sie bala...
Cpt.Obvious Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 Ładniutko :) Narazie nie mam czego sie czepiac.
Damian Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 wypasior ! jedynie facjata sie zkaszaniały w kolorkach....
little-ninja Napisano 22 Kwiecień 2004 Napisano 22 Kwiecień 2004 jak nie ma sie do czego przyczepic ??? kris wyrabales jej taka masywna dolna lydke ze nie chcialbym od takiej lolitki dostac kopa...eh ;) pozdrawiam
brite Napisano 23 Kwiecień 2004 Napisano 23 Kwiecień 2004 ha, jaki intrygujący cień w centralno-dolnej części obrazka ;D
siudajSTEJ Napisano 26 Kwiecień 2004 Napisano 26 Kwiecień 2004 za mało zmysłowa. wiem, ze ma być przestraszona, ale nawet przestraszona lolitka powinna być zmysłowa:D
Kris_R Napisano 28 Kwiecień 2004 Autor Napisano 28 Kwiecień 2004 mały update... piszcie co się nie podoba, ale błagam nie to, że pracka nie jest skończona i że mam poprawić włosy bo to oczywiste najważniejsze dla mnie są waże wrażenia i emocje jakie pracja póki co wywołuje. dzięki
Tomur Napisano 28 Kwiecień 2004 Napisano 28 Kwiecień 2004 Chciales emocje :) Te granatowe cienie nie trafiają do mnie. Co do kobitki to tak sie przypatrujac na figure, to wiek lolitki przekroczyla :) Ladna nóżka i światło :D
MeG Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 no udalo ci sie :) wyglada na przerazona !! swietna robota hmm niewiem moze fakt te cienie zmienic ?? chos ja wiem kolorystycznie mi sie bardzo podobaja swiatlo przednie brawo !!
rowr Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 pracka mi sie podoba kobitka tez fajna ale jest jedno \'\'ale\'\' ona jakos na 12 lat mi nie wyglada:)
RK Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Plastycznie ok- bardzo fajny charakter ( ręka z misiem strasznie dziwnie wygięta i chyba ciut nienaturalna poza)- jeśli chodzi o wymowę- wyszło jak plakat przeciwko przemocy w rodzinie- wystraszona nastolatka z misiem - u Nabokova to raczej nie było niewinne stworzonko.
Falcrum Napisano 4 Maj 2004 Napisano 4 Maj 2004 Prawe oczko jej coś \"opadło\"...reszta git...na prawdę dobrze... pozdr
Kris_R Napisano 5 Maj 2004 Autor Napisano 5 Maj 2004 Już odpisuję :) Cienie poprawiłem... zdjąłem trochę nasycenie... światło robiłem zupełnie z wyobraźni... bez refków rzadnych... to pewno dlatego tak wyszło :)) Co do interpretacji... u Nabokova tak nie było, ale czy na pewno? Przecież w ostatecznym rozrachunku Dolores miała też strasznie przerypane... nie zdając sobie sprawy, zabrnęła z ślepy zaułek będąc dzieckiem... wyobraź sobie RK jej psychikę za kilkanaście lat... ja właśnie ujawniam ten proces który się dzieje w książce. Falcrum... nie wydaje Ci się przypadkiem że ona ma lekko pochyloną głowę? zanim napiszesz przypatrz się lepiej szałapucie :)) pozdrowionka... obecnie męczę włosy, ale nie jestem najlepszym fryzjerem chyba...
sly Napisano 6 Maj 2004 Napisano 6 Maj 2004 ja tylko dwa \"ale\"... 1. ale moim zdaniem Lolitka ma dość \"gładko\" potraktowaną skórę i ubranko... ściana za jej plecami działa dość konkurencyjnie i jej faktura przyciąga uwagę... 2. ale mało oddechu ma ta Lolitka... możnaby poszerzyć kadr i nie pozbawiać Jej stopu i dłoni... to tylko moje zdanie... bardzo mi sie podoba... Lolitka... pozdrawiam
mime Napisano 7 Maj 2004 Napisano 7 Maj 2004 moim zdaniem switlo troche kuleje, szczegolnie na scianie. wyglada jakbys skleil 2 obrazkii -jeden jasny drugi ciemny a na ich granicy wkleil lolitke. skoro jest takie ostre swiatlo z lewej strony to lolita powinna rzucic oczywiscie cien ale nie na cala sciane. wrzuc jakies plamy swiatla na ta calkiem ciemna czesc sciany -mysle ze bedzie wygladalo bardziej naturalnie
Kris_R Napisano 8 Maj 2004 Autor Napisano 8 Maj 2004 dzięki za konkrety! Tego mi było trzeba. Popracuję nad tym jak tylko wolną chwilkę znajdę... :/ ściana, światło... oki (kadr zostaje sly, ale fakturkę poprawię)
Falcrum Napisano 8 Maj 2004 Napisano 8 Maj 2004 Kris...bez takich...po prostu takie mam odczucie... Racja ma pochyloną głowe...ale prawe oko wygląda jakby nie było pochylone...wyglada to trochę jakby miała krzywe oczy... Wstań, odejdź od monitora na 2 metry i sam zobacz...to napawdę drobnostka, ale jakoś psuje mi resztę...:( Nie wiem dlaczego się denerwujesz...ja tylko chcę tylko doradzić... Pozdr
Rekomendowane odpowiedzi