Napisano 29 Maj 200420 l Modele bardzo ładne, ale materiały paskudne. Nie rób materiałów \"na odwal\", tylko od razu porządnie. Jeśli mają być kiepskie to na razie w ogóle ich nie dodawaj. Tak będzie IMO lepiej dla pracki:)
Napisano 29 Maj 200420 l Autor Nieodparta pokusa. :-) Chveti mnie nauczył tworzyć hdri i się troszke pobawiłam. Oczywiście muusze się Wam pochwalić. :-) hihi Nie zamieszczałabym tego tutaj, gdyby mi się nie podobało. ;-) Kolesie z Monster Garage wzięli się do roboty i w tydzień dużyli x puszek spray`u. :) Coś na wzór:
Napisano 30 Maj 200420 l troszke ciemno na renderku :) hehe . Czekam na jasny ladny render :) chce zobaczyc jak to pieknie wyjdzie :) !!!!
Napisano 30 Maj 200420 l Autor Eeee, ten Ciclon to render jest. www.ciclonrum.com Pozdro. Dziś wrzuce dalsze zmagania z kołem. :)
Napisano 31 Maj 200420 l Autor Mały update. :-) Pragne stwierdzić iż sam modeling tych elementów to banał, jednak pojąc zasade działania itp. to koszmar. :| Wczoraj i dziś zajęło mi to kilka godzin, a czym pomagał mi niestrudzenie Spiryt (pozdro). :-) Aktualnie pracuje nad felgą, nie zdążyłam jej jeszcze załozyć. ;-) W zestawie brakuje też łozysk w piaście. Jak znajde fotki to zrobie. :-)
Napisano 31 Maj 200420 l Mamy oczekiwac idealnie gładkich kulek w łozyskach? :D A teraz bardziej na serio. Z tej odległości widac lakką kanciastość elementów, ale wydaje mi się że na finalnych renderach nie da się tego faktu zauważyć. W kilku miejscach niepotrzebnie marnujesz polygony, np na wycięcia na śrubki. Na tym zewnętrznym pierscieniu oczywiście są potrzebne, ale na tym 2 zupełnie nie. Nikt teog nie zauważy.
Napisano 31 Maj 200420 l nie znam sie na samochodach wiec powiem: ale brzydki render :/ nic nie widac :/ (ten tam w tej mgle)
Napisano 31 Maj 200420 l Autor Chodzi o render z mapą hdri? Czy jeden z ostatnich obrazków? Jesli o mape hadri, to wiem, że nie za ciekawa. :-) Ale to tylko zabawa była. :-) Podjarka nową umiejętnoscią. Dorzuce jeszcze małe ujęcie całosci:
Napisano 31 Maj 200420 l hehe jeden z renderów to chyba bedzie porsche na podnośniku :). a kozioo w samochodach raczej bardzo rzadko stosuje sie lozyska kulkowe a na piastach to tym bardziej :). wic jak bedą to chyba napewno stożkowe a tam nie ma kulek tylko no mozna by to nazwac walce ...
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Pussik, czy Ty masz zamiar jeszcze modelować mikroskopijne rysy na lakierze ? ja wymiękam ;) pozdrawiam
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Pussik wiemy że umiesz...wiemy...:)) ale już starczy.... Widzę że z tą ręcznie szytą tapicerką...to był zły pomysł...bo chyab ci na ambicje wjechałem. Naprawdę najpierw skończ samochód...szyba nie dokończona...jeszcze kupa błedów...które trzba poprawić...a ty robisz łożyska...??? i czujniki ABS???? Pozdrawiam i życzę owocnej pracy,.
Napisano 1 Czerwiec 200420 l No ladne te szczegoly, ale wdlug mnie sa nie potrzebne i tlko robisz sobie wiecej roboty oraz kompowi...Twoj wybor. pozdr
Napisano 1 Czerwiec 200420 l dajcie spokoj bo sie jeszcze dziewczyna zniecheci :] Pozdrawiam i zycze wytrwalosci+powodzenia :)
Napisano 1 Czerwiec 200420 l widzisz pablo to jest takie dlugie cwiczenie ona sie nauczy przez to wiecej niz ty przez ta jedna prace :P no pussik tak trzymaj a bedzie z ciebie chłop :P eh ale moze ktos cie tak kupi za tego porszaka i bedziesz jakos bardziej zauwazona wiec keep working ja tak samo dopieszczałem swoją pracke i cos wyszlo :P
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Autor Abyście już nie komentowali piasty... ^_^ Odp. dla Dzudzu - felga. :-) Same ramiona i środek. ;-) Eh...
Napisano 1 Czerwiec 200420 l Sliczna! A gdzie reszta? :) Niegrzeczna dziewczynka! Tak po nocy nie spac! Serio, bardzo mnie sie podoba.
Napisano 1 Czerwiec 200420 l a diody i uzwojenie w alternatorze też wymodelujesz? skończysz auto to będziesz masta w modelowaniu nieorganiki ... hmm ... no i fajnie. powodzenia. p.s. co to za część na ostatnim renderze?
Napisano 2 Czerwiec 200420 l spodziwalem sie jakiej bardziej skomplikowanej felgi wymodelowanej przez Ciebie. Ta jest ladna, czekamy na wiecej.
Napisano 3 Czerwiec 200420 l Pussik rewelka poskladaj to teraz w calosc i bedzie Git :) a tak poza tym mam nowego avatara hehe fajny ?? :D
Napisano 3 Czerwiec 200420 l Autor Fajny, kto to płynie? Wczoraj miałam format dysku, więc nie mogłam robić w maxie. :/ :/ :/ ... a dziś jade na 3 dniową wycieczke. ^_^ Najbliższy update w sobote wieczorem.
Napisano 4 Czerwiec 200420 l ....ehhh moje zdanie już znasz....:-) mam pytanie czy bedziesz modelowac kabelki co prąd d wszystkiego doprowadzają? pozdr
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Autor I`m back. :-) Heh.. dziś (niedziela) kupa nauki, w poniedziałek zaliczanie, wtorek zaliczanie, od środy wolne na ponad miesiąc. Pozdro
Napisano 8 Czerwiec 200420 l Elo ....... co do Porshe to nie mam pytan :-) taka szczegolowosc ...... nie czepiam sie niczego .... bo ja dopiero swoja przygode z maxem zaczynam po sesji tzn. mam nadzieje ze juz od konca przyszlego tygodnia ale znajac zycie pewnie sie cos przedluzy :-/ .......... tu link do furacza qmpla jego Golfika IV http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11000 :D ladny to to on nie jest ale przycisne go zeby sie postaral ;-)
Napisano 9 Czerwiec 200420 l Autor WAKACJEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!! Dziś skończyłam wszystko zaliczać w szkole. Tydzień zaliczeń (ufff) i teraz chodzenie do szkoły dla czystej formalności. :]
Napisano 9 Czerwiec 200420 l komu dobrze:] teraz tydzień cieżkiej pracy i samochodzik bedzie skonczony:P Wiec to pracy rodacy:]
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor Wyskubałam nową oponke - MICHELIN PILOT SPORT 2-ND GENERATION 7350 poly ^_^ ale przynajmniej lepsza od poprzedniej. W nocy wrzuce renderek z obsadzoną oponką na feldze w samochodzie.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Niezła oponka - ale współczuję Twojemu kompowi ;-) To musi być straszne tylko poly :D
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Bieznik jak bieznik, ale nie wiem czy taki bieznik ma samochod GT. Ten wyglada jak z samochodu rodzinnego.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor Bigk, to Ty się nie znasz. ;) To specjalnie zaprojektowany bieżnik dla samochodów supersportowych, technologia zapożyczona z Formuły 1. :D Jedna oponka z tego co pamiętam 1400zł w jakiś zwykłych rozmiarach, a do porsche pewnie 2x tyle. :) Mimo wszystko, dresy władują je do maluchów. :P
Napisano 10 Czerwiec 200420 l taaa. pussik, może ta jest sportowa ;) ale napewno nie ma systemów zapożyczonych z f-1.... to jest typowa sportowa opona...z zapożyczeniami z F-1/// widzisz różnicę???? bo ja tak...:)) lepiej zrób taką oponke... good-year _ f-1 ... pozdrawiam...i życzę owocnej pracy.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l enzo o to mi chodziło:] ale widac zapanowala chyba nowa moda wsrod opon sportowych:P sorki pussik ze sie uczepilem:]
Napisano 10 Czerwiec 200420 l właśnie pussik...żebyś tylko nie myślała, że się uczepiłem...:)) chciałem tylko pokazać ci typową super sportową oponkę...:)) Ale to twój projekt i rób jak tam chcesz...
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Pussik oponka moze byc choc mogla by byc zdecydowanie lepszejsza :) ale zobaczymy jak to sie bedzie prezentowac w calości.
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor No ja tu opon nie wymyślam. Zrobiłam oponje taką jaką montują w Carrera GT. A o tym, ze to ma jakis zwiazek z F1 wyczytałam ze storny michelin. :> Nawet jest taka fotka porównawcza: Predator, prosze powiedz co w niej poprawić. Bo ja chęci mam duże, a pomysłów mało. :)
Napisano 10 Czerwiec 200420 l kolejna plama enzo ... (lol) ... ladna oponka pussik ... ale wydaje mi sie za szeroka i za kanciata ... ale zobaczymy jak bedzie wygladala na feldze ... bo to tam ma ladnie wygladac a nie sama ... pozdrawiam
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Autor Za szeroka? Jak na przednią (265mm) jest idealnie, a tylnia jest +30% szersza (345mm). :)
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Ta kobieta mnie powala - Pussik, czy Ty jestes tu po to, zeby pokazać facetom, ze są gorsi od kobiet?? :o
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Co?? Większości z Was, szanowni forumowicze, nei chciałoby sie nawet poszukać jakiegoś wzoru bieżnika, a tu kobieta od razu ze wszystkim wyskakuje.. szczerze ją podziwiam, a jeśli Tobie, hac, nie odpowiadają moje posty to ich po prostu nie czytaj!! A jesli już chcesz mnie krytykować to przynajmniejrób to konstruktywnie!!
Napisano 10 Czerwiec 200420 l M@Ti - zauważ ze tu nie ma zadnej wojny płci. A po za tym ten model nie zmieni faktu ze faceci sa lepsi od kobiet :P
Napisano 10 Czerwiec 200420 l Ależ ja przecież nie wywołuję wojny płci.. po prostu podziwiam KOBIETĘ za kawał niezłej roboty i upór w dążeniu do perfekcji.. gdybym miał choć trochę z tego, to byłbym szczęśliwym człowiekiem :) Akdsn - teraz KONIEC OT :P
Napisano 11 Czerwiec 200420 l zipper... co to ma znaczyć - kolejna plama...??? bo nie bardzo wiem o co się czepiasz??? Jeżeli przeszkadzają ci moje komentarze....to ich poprostu nie czytaj....