kozioo Napisano 29 Maj 2004 Share Napisano 29 Maj 2004 Modele bardzo ładne, ale materiały paskudne. Nie rób materiałów \"na odwal\", tylko od razu porządnie. Jeśli mają być kiepskie to na razie w ogóle ich nie dodawaj. Tak będzie IMO lepiej dla pracki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 29 Maj 2004 Autor Share Napisano 29 Maj 2004 Nieodparta pokusa. :-) Chveti mnie nauczył tworzyć hdri i się troszke pobawiłam. Oczywiście muusze się Wam pochwalić. :-) hihi Nie zamieszczałabym tego tutaj, gdyby mi się nie podobało. ;-) Kolesie z Monster Garage wzięli się do roboty i w tydzień dużyli x puszek spray`u. :) Coś na wzór: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 Fajnie to wygląda (render i zdjęcie) Z jakiej strony masz to zdjęcie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 troszke ciemno na renderku :) hehe . Czekam na jasny ladny render :) chce zobaczyc jak to pieknie wyjdzie :) !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Maj 2004 Share Napisano 30 Maj 2004 szybko się uczy :) fajnie tylko troszkę za ciemno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 30 Maj 2004 Autor Share Napisano 30 Maj 2004 Eeee, ten Ciclon to render jest. www.ciclonrum.com Pozdro. Dziś wrzuce dalsze zmagania z kołem. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 31 Maj 2004 Autor Share Napisano 31 Maj 2004 Mały update. :-) Pragne stwierdzić iż sam modeling tych elementów to banał, jednak pojąc zasade działania itp. to koszmar. :| Wczoraj i dziś zajęło mi to kilka godzin, a czym pomagał mi niestrudzenie Spiryt (pozdro). :-) Aktualnie pracuje nad felgą, nie zdążyłam jej jeszcze załozyć. ;-) W zestawie brakuje też łozysk w piaście. Jak znajde fotki to zrobie. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 Mamy oczekiwac idealnie gładkich kulek w łozyskach? :D A teraz bardziej na serio. Z tej odległości widac lakką kanciastość elementów, ale wydaje mi się że na finalnych renderach nie da się tego faktu zauważyć. W kilku miejscach niepotrzebnie marnujesz polygony, np na wycięcia na śrubki. Na tym zewnętrznym pierscieniu oczywiście są potrzebne, ale na tym 2 zupełnie nie. Nikt teog nie zauważy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 nie znam sie na samochodach wiec powiem: ale brzydki render :/ nic nie widac :/ (ten tam w tej mgle) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 31 Maj 2004 Autor Share Napisano 31 Maj 2004 Chodzi o render z mapą hdri? Czy jeden z ostatnich obrazków? Jesli o mape hadri, to wiem, że nie za ciekawa. :-) Ale to tylko zabawa była. :-) Podjarka nową umiejętnoscią. Dorzuce jeszcze małe ujęcie całosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 31 Maj 2004 Share Napisano 31 Maj 2004 hehe jeden z renderów to chyba bedzie porsche na podnośniku :). a kozioo w samochodach raczej bardzo rzadko stosuje sie lozyska kulkowe a na piastach to tym bardziej :). wic jak bedą to chyba napewno stożkowe a tam nie ma kulek tylko no mozna by to nazwac walce ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Pussik, czy Ty masz zamiar jeszcze modelować mikroskopijne rysy na lakierze ? ja wymiękam ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Ja wszystko rozumie ale czy nie przesadzasz z tymi szczegółam9i ?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Pussik wiemy że umiesz...wiemy...:)) ale już starczy.... Widzę że z tą ręcznie szytą tapicerką...to był zły pomysł...bo chyab ci na ambicje wjechałem. Naprawdę najpierw skończ samochód...szyba nie dokończona...jeszcze kupa błedów...które trzba poprawić...a ty robisz łożyska...??? i czujniki ABS???? Pozdrawiam i życzę owocnej pracy,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 No ladne te szczegoly, ale wdlug mnie sa nie potrzebne i tlko robisz sobie wiecej roboty oraz kompowi...Twoj wybor. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kx Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 dajcie spokoj bo sie jeszcze dziewczyna zniecheci :] Pozdrawiam i zycze wytrwalosci+powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 widzisz pablo to jest takie dlugie cwiczenie ona sie nauczy przez to wiecej niz ty przez ta jedna prace :P no pussik tak trzymaj a bedzie z ciebie chłop :P eh ale moze ktos cie tak kupi za tego porszaka i bedziesz jakos bardziej zauwazona wiec keep working ja tak samo dopieszczałem swoją pracke i cos wyszlo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 1 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Abyście już nie komentowali piasty... ^_^ Odp. dla Dzudzu - felga. :-) Same ramiona i środek. ;-) Eh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sayonerka Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 Sliczna! A gdzie reszta? :) Niegrzeczna dziewczynka! Tak po nocy nie spac! Serio, bardzo mnie sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 1 Czerwiec 2004 Share Napisano 1 Czerwiec 2004 a diody i uzwojenie w alternatorze też wymodelujesz? skończysz auto to będziesz masta w modelowaniu nieorganiki ... hmm ... no i fajnie. powodzenia. p.s. co to za część na ostatnim renderze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 spodziwalem sie jakiej bardziej skomplikowanej felgi wymodelowanej przez Ciebie. Ta jest ladna, czekamy na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ebor Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Pussik rewelka poskladaj to teraz w calosc i bedzie Git :) a tak poza tym mam nowego avatara hehe fajny ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Fajny, kto to płynie? Wczoraj miałam format dysku, więc nie mogłam robić w maxie. :/ :/ :/ ... a dziś jade na 3 dniową wycieczke. ^_^ Najbliższy update w sobote wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 czekamy z niecierpliwoscia :) udanej wycieczki CU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 full respect kobito :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 ....ehhh moje zdanie już znasz....:-) mam pytanie czy bedziesz modelowac kabelki co prąd d wszystkiego doprowadzają? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2004 I`m back. :-) Heh.. dziś (niedziela) kupa nauki, w poniedziałek zaliczanie, wtorek zaliczanie, od środy wolne na ponad miesiąc. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Masakras Napisano 8 Czerwiec 2004 Share Napisano 8 Czerwiec 2004 Elo ....... co do Porshe to nie mam pytan :-) taka szczegolowosc ...... nie czepiam sie niczego .... bo ja dopiero swoja przygode z maxem zaczynam po sesji tzn. mam nadzieje ze juz od konca przyszlego tygodnia ale znajac zycie pewnie sie cos przedluzy :-/ .......... tu link do furacza qmpla jego Golfika IV http://www.max3d.pl/forum/viewthread.php?tid=11000 :D ladny to to on nie jest ale przycisne go zeby sie postaral ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 9 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2004 WAKACJEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!! Dziś skończyłam wszystko zaliczać w szkole. Tydzień zaliczeń (ufff) i teraz chodzenie do szkoły dla czystej formalności. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 no to czekamy na update\'y:) Z równie wielkim entuzjazmem. hyhy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigk Napisano 9 Czerwiec 2004 Share Napisano 9 Czerwiec 2004 komu dobrze:] teraz tydzień cieżkiej pracy i samochodzik bedzie skonczony:P Wiec to pracy rodacy:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Wyskubałam nową oponke - MICHELIN PILOT SPORT 2-ND GENERATION 7350 poly ^_^ ale przynajmniej lepsza od poprzedniej. W nocy wrzuce renderek z obsadzoną oponką na feldze w samochodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Niezła oponka - ale współczuję Twojemu kompowi ;-) To musi być straszne tylko poly :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 taka trochę kanciasta ta opona, ale bieżnik fajny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigk Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Bieznik jak bieznik, ale nie wiem czy taki bieznik ma samochod GT. Ten wyglada jak z samochodu rodzinnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Bigk, to Ty się nie znasz. ;) To specjalnie zaprojektowany bieżnik dla samochodów supersportowych, technologia zapożyczona z Formuły 1. :D Jedna oponka z tego co pamiętam 1400zł w jakiś zwykłych rozmiarach, a do porsche pewnie 2x tyle. :) Mimo wszystko, dresy władują je do maluchów. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 taaa. pussik, może ta jest sportowa ;) ale napewno nie ma systemów zapożyczonych z f-1.... to jest typowa sportowa opona...z zapożyczeniami z F-1/// widzisz różnicę???? bo ja tak...:)) lepiej zrób taką oponke... good-year _ f-1 ... pozdrawiam...i życzę owocnej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigk Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 enzo o to mi chodziło:] ale widac zapanowala chyba nowa moda wsrod opon sportowych:P sorki pussik ze sie uczepilem:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 właśnie pussik...żebyś tylko nie myślała, że się uczepiłem...:)) chciałem tylko pokazać ci typową super sportową oponkę...:)) Ale to twój projekt i rób jak tam chcesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Pussik oponka moze byc choc mogla by byc zdecydowanie lepszejsza :) ale zobaczymy jak to sie bedzie prezentowac w calości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 No ja tu opon nie wymyślam. Zrobiłam oponje taką jaką montują w Carrera GT. A o tym, ze to ma jakis zwiazek z F1 wyczytałam ze storny michelin. :> Nawet jest taka fotka porównawcza: Predator, prosze powiedz co w niej poprawić. Bo ja chęci mam duże, a pomysłów mało. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 kolejna plama enzo ... (lol) ... ladna oponka pussik ... ale wydaje mi sie za szeroka i za kanciata ... ale zobaczymy jak bedzie wygladala na feldze ... bo to tam ma ladnie wygladac a nie sama ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 10 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Za szeroka? Jak na przednią (265mm) jest idealnie, a tylnia jest +30% szersza (345mm). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Ta kobieta mnie powala - Pussik, czy Ty jestes tu po to, zeby pokazać facetom, ze są gorsi od kobiet?? :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hac Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 M@Ti litosci.......... oponka spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Co?? Większości z Was, szanowni forumowicze, nei chciałoby sie nawet poszukać jakiegoś wzoru bieżnika, a tu kobieta od razu ze wszystkim wyskakuje.. szczerze ją podziwiam, a jeśli Tobie, hac, nie odpowiadają moje posty to ich po prostu nie czytaj!! A jesli już chcesz mnie krytykować to przynajmniejrób to konstruktywnie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 M@Ti - zauważ ze tu nie ma zadnej wojny płci. A po za tym ten model nie zmieni faktu ze faceci sa lepsi od kobiet :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 beeper: ...w mieleniu jezorem. koniec ot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 10 Czerwiec 2004 Share Napisano 10 Czerwiec 2004 Ależ ja przecież nie wywołuję wojny płci.. po prostu podziwiam KOBIETĘ za kawał niezłej roboty i upór w dążeniu do perfekcji.. gdybym miał choć trochę z tego, to byłbym szczęśliwym człowiekiem :) Akdsn - teraz KONIEC OT :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 11 Czerwiec 2004 Share Napisano 11 Czerwiec 2004 zipper... co to ma znaczyć - kolejna plama...??? bo nie bardzo wiem o co się czepiasz??? Jeżeli przeszkadzają ci moje komentarze....to ich poprostu nie czytaj.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi