Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ten wątek powstał w 2009 roku jako forma "teczki 3D". Od tamtego czasu sporo się zmieniło. Obecnie otworzyłem własne studio - Dabarti, a ten wątek posłuży nam do prezentacji tego nad czym obecnie pracujemy.

Kilka ostatnich:

oil_car.jpg

coffee.jpg

raspberries.jpg

blueberriesWM.jpg

apples.jpg

lemon.jpg

Najbardziej aktualne są grafiki na ostatnich stronach, zapraszam:

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=62732&page=1000

Wrzutka z 2009 roku:

viz:

http://wyszolmirski.home.pl/viz01.jpg

Testy liści na potrzeby nadchodzącego projektu:

http://wyszolmirski.home.pl/forums/leafs_test.jpg

http://wyszolmirski.home.pl/forums/leafs_test2.jpg

Pozdrawiam

Edytowane przez MF

• Odpowiedzi 213
  • Wyświetleń 68,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

widać silną inspirację 3seventh'a portfolio :) - i to na plus moim zdaniem (chodzi mi o 2 ostatnie obrazki)

choć 3 za bardzo nasycony

2 za to - mistrzostwo - wzorowałeś się na jakimś zdjęciu ?

Napisano
  • Autor

Tak inspiracja mocna :D ... Klient chce coś jakości pana Alexa Romana, wiec testuje shadery, a za tydzień ruszam z projektem.

2jeczka to taki trochę spontan bez referencji i w sumie nie jestem do końca zadowolony z shaderu, post ratuje ten obrazek...

Pozdr.

Napisano

e tam, wygląda super, a że po postprodukcji, i co z tego, w końcu po to jest postpro zeby je robić.

ta zieleń z onyxa czy ręcznie robiłeś (jeśli z onyxa to przy okazji 2 pytanie od razu, wymieniałeś jakoś geometrię liści ? bo wyglądają dużo lepiej niż standardowe onyxowe, nawet z podziałami)

Napisano

Ten pierwszy test liści elegancki, troche mnie denerwuje jak gdzieś tam widziałem czyjąś prace i było napisane render w czymś tam a później photoshop brak. jakby to była jakaś skaza - po co tak pisać?. Mi się wydaje że właśnie bez photoshopa nie uzyskałbyś tej magii która jest zawarta w tym obrazku, bo naprawdę mi sie podoba.

Napisano

@bbandi: Trza pisać że photoshop lub inny painter, bo jak się napisze jaki renderer to człowiek później się głupio napala że takie super efekty daje ten renderer a przecież nie daje. Pozdrowienia dla Rzeszowa.

Napisano
  • Autor

To ja dodam tylko, ze photoshop - brak ;)... Post w AE.

Napisano

Renderki i shaderki bardzo miodne - dasz widoczki bez postpro dla porównania?

Napisano
  • Autor

Kolejny test... generalnie bawie sie narazie materialami:

leafs_test3.jpg

Edytowane przez MF

Napisano

Bardzo podoba mi się klimat twoich prac, jest to chyba kwestia oświetlenia - są takie żywe :)

Napisano
  • Autor

mpta - to tylko test, nie będę męczyć tego więcej... ale przy innych dzewach pod finalne ujecia beda porzadne tekstury ;)

Napisano

mmmm, "pyszna kawa" ;), apetycznie sie zapowiada. nie twierdze ze sie znam - ale na moj gust albo model liscia jest cos nie tego, albo shader na nim, stawiam na oba mhm...

Napisano
  • Autor

po malej przerwie, kolejny tescior for fun ;) :

leafs_test4.jpg

jak juz zacznie cos wychodzic to przestane pokazywac :P

Edytowane przez MF

Napisano

juz wyszlo... przestan :P

ladne jest, rob nastepne

Napisano

Gdybym nie wiedział, że to 3d to bym powiedział...;) że to picture.To jakiego programu używasz do generowania roślin, jeśli można

Napisano

dla mnie bomba :) ... tez dołączam się do pytania.

I czy drzewka robiłeś Xfrogiem ?

Edytowane przez Jonasz_Real

Napisano
  • Autor

Dzieki wielkie za komentarze, wiec po kolei:

Drzewa z Onyxa... Do tego Vray i AE... Od jakiegos czasu tylko jego uzywam do postpro... aby wiedziec ze dokladnie taki sam efekt moge osiagnac w animacji, a stille przestaly mnie krecic ;). Jezeli chodzi o DOF to uzywalem lenscare.

Napisano

fajnie jak poprzednio, widze ze podmieniasz geometrię liści drzewa, jak to robisz? mógł byś podzielić się metodą?

- edit -

a to mi się przywidziało, ale składam to na karb faktu że cholernie śpiący jestem, trzeba kawe wypić.

Edytowane przez Loki

Napisano
  • Autor

Nie zrobilem nic czego by Onyx nie oferowal :) Nie ma tutaj zadnych trikow...

Napisano

Śliczne prace, aż miło patrzeć! Niesamowite ile potrafisz wyciągnąć z ONYXa.

Napisano
  • Autor

Czas na poświąteczne odkopanie starocia. Prace nad Noddym zakończyłem rok temu... Jednak dopiero teraz mogę coś pokazywać, więc czekając więcej materiałów z ciekawszymi lokacjami tutaj taki mały preview:

noddy.jpg

Jeżeli chodzi o projekt to w skrócie - 52 x 10min... mały team i wszystko renderowane w full-HD, co sprowadziło się do tego, że wszelkie fajerwerki typu GI, odbicia były zakazane :)... Mój wkład to modeling, shadery, oświetlenie... przygotowanie setów pod późniejszą animacje. Zaczęło się od małych rekwizytów a skończyło się na modelowaniu i składaniu do kupy praktycznie wszystkich lokacji i ustawianiu shaderów postaci. To by było na tyle :)

Edytowane przez MF

Napisano

No to pojechałeś. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie żeby dla synów porobić coś z Noddy'm i druknąć na dużym formacie ;]

Napisano

Słodkie :) Widziałem coś podobnego kiedyś na Disney Channel. Dawało radę, głównie animacyjne bo oświetleniowo i shaderkowo to już nie było tak różowo.

Szkoda, tylko, że tutaj wszystko jest takie jednolite i płaskie. Takie jeden wielki arealight świeci. Ale zapewne taki był cel. Fajna robota no i dobrze zrobiona :)

Napisano

Superaśne. Ja już stary jestem ale mnie się podoba. Trza walczyć z zalewem anime.

Napisano

Ładne to :) Można gdzieś obejrzeć w ruchu?

Napisano

Ja mam niezłą jazdę na punkcie toonków i jestem ciekaw, jak oświetliłeś te sceny? Widzę AO ... chyba... Czy mógłbyś to opisać?

^

Z góry dziękuję za udzielenie informacji = ]

Edytowane przez _Arti_

Napisano
  • Autor

Hej ho...

Z małym opóźnieniem kolejny random stuff - tymczasowy showereel :

_Arti_: Wybacz ze przeoczyłem pytanie... Ujęcia w noddym były oświetlane w dużej mierze przy użyciu AO, które w wiekszości przypadków zostało wypalone na teksturze. Poza tym trochę delikatnych świateł i tyle... Głównie była to zabawa z shaderami. Wszystko musiało być maksymalnie proste ze względu na ilość materiału do wyrenderowania...

Edytowane przez MF

Napisano

wypasione :D podobuje sie, nawet bardzo

Napisano
  • Autor

I jeszcze taki maly preview (wip):

sheep2.jpg

Edytowane przez MF

Napisano

veeery gut! jeż na głowie tylko dziwnie się jeży ale to detal. futerko pierwsza klasa!

Napisano

dobre demko;) jak to mawia pewna Pani u mnie w pracy.... 'miszcz'owska robota!

zamawiam sweterek z tego futerka....jak bedziesz ja golil daj znac ;) ...jeszcze raz 'miszcz' !!

Napisano

no MF, klasa :) bardzo fajny reel i owca też ekstra wygląda. Gratuluje takiego różnorodnego dorobku!

Napisano

WOW!!! Myślałem że ta owca to taki chwyt jak wcześniej ktoś zrobił z królikiem:D A tu proszę, piękna owca, zresztą takl jak i reel.

Eh... Kiedy jak tak bedę umiał:D

Napisano

Reel wypasiony co tu dużo gadać:) choć jeśli mógłbym coś tam machnać jakimś słówkiem z mojego poziomu :), bo ostatnio nie modne jest wypowiadanie własnego zdania mając kiepski dorobek własny. To chyba lekko przydługo te bajkowe motywy szły na początku.

Pięknie się oglądało tą bajeczkę z takim podkładem muzycznym.

A łowiecka to miszczostwo świata. 5* Reel też, ale już drugiej 5 nie mogę dać:)

Napisano
  • Autor

O panowie, nie spodziewałem się tak pozytywnej reakcji :)....

Dzięki za gwiazdki... :)

Pozdrawiam

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności