MF 470 Posted October 15, 2009 (edited) Witam, Ten wątek powstał w 2009 roku jako forma "teczki 3D". Od tamtego czasu sporo się zmieniło. Obecnie otworzyłem własne studio - Dabarti, a ten wątek posłuży nam do prezentacji tego nad czym obecnie pracujemy. Kilka ostatnich: Najbardziej aktualne są grafiki na ostatnich stronach, zapraszam: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=62732&page=1000 Wrzutka z 2009 roku: viz: http://wyszolmirski.home.pl/viz01.jpg Testy liści na potrzeby nadchodzącego projektu: http://wyszolmirski.home.pl/forums/leafs_test.jpg http://wyszolmirski.home.pl/forums/leafs_test2.jpg Pozdrawiam Edited February 8, 2016 by MF Share this post Link to post Share on other sites
Loki 366 Posted October 15, 2009 widać silną inspirację 3seventh'a portfolio :) - i to na plus moim zdaniem (chodzi mi o 2 ostatnie obrazki) choć 3 za bardzo nasycony 2 za to - mistrzostwo - wzorowałeś się na jakimś zdjęciu ? Share this post Link to post Share on other sites
MF 470 Posted October 15, 2009 Tak inspiracja mocna :D ... Klient chce coś jakości pana Alexa Romana, wiec testuje shadery, a za tydzień ruszam z projektem. 2jeczka to taki trochę spontan bez referencji i w sumie nie jestem do końca zadowolony z shaderu, post ratuje ten obrazek... Pozdr. Share this post Link to post Share on other sites
Loki 366 Posted October 15, 2009 e tam, wygląda super, a że po postprodukcji, i co z tego, w końcu po to jest postpro zeby je robić. ta zieleń z onyxa czy ręcznie robiłeś (jeśli z onyxa to przy okazji 2 pytanie od razu, wymieniałeś jakoś geometrię liści ? bo wyglądają dużo lepiej niż standardowe onyxowe, nawet z podziałami) Share this post Link to post Share on other sites
bbandi 5 Posted October 15, 2009 Ten pierwszy test liści elegancki, troche mnie denerwuje jak gdzieś tam widziałem czyjąś prace i było napisane render w czymś tam a później photoshop brak. jakby to była jakaś skaza - po co tak pisać?. Mi się wydaje że właśnie bez photoshopa nie uzyskałbyś tej magii która jest zawarta w tym obrazku, bo naprawdę mi sie podoba. Share this post Link to post Share on other sites
dac77 34 Posted October 15, 2009 @bbandi: Trza pisać że photoshop lub inny painter, bo jak się napisze jaki renderer to człowiek później się głupio napala że takie super efekty daje ten renderer a przecież nie daje. Pozdrowienia dla Rzeszowa. Share this post Link to post Share on other sites
bbandi 5 Posted October 15, 2009 Hehe dzięki dac77.Również pozdrawiam. Share this post Link to post Share on other sites
MF 470 Posted October 15, 2009 To ja dodam tylko, ze photoshop - brak ;)... Post w AE. Share this post Link to post Share on other sites
ArTooRo 95 Posted October 15, 2009 Renderki i shaderki bardzo miodne - dasz widoczki bez postpro dla porównania? Share this post Link to post Share on other sites
MF 470 Posted October 22, 2009 (edited) Kolejny test... generalnie bawie sie narazie materialami: Edited December 1, 2011 by MF Share this post Link to post Share on other sites
bbandi 5 Posted October 22, 2009 niezłe, jakiego oświetlnia używasz?. Share this post Link to post Share on other sites
DreaMakeR 10 Posted October 22, 2009 Bardzo podoba mi się klimat twoich prac, jest to chyba kwestia oświetlenia - są takie żywe :) Share this post Link to post Share on other sites
ptaszek 618 Posted October 22, 2009 Swietny klimat MF. Docelowo zrobisz bumpa, albo teksture na galeziach? Share this post Link to post Share on other sites
MF 470 Posted October 22, 2009 mpta - to tylko test, nie będę męczyć tego więcej... ale przy innych dzewach pod finalne ujecia beda porzadne tekstury ;) Share this post Link to post Share on other sites
biglebowsky 1,184 Posted October 22, 2009 diabelsko dobry random stuff. Share this post Link to post Share on other sites
Morphe 127 Posted October 22, 2009 mmmm, "pyszna kawa" ;), apetycznie sie zapowiada. nie twierdze ze sie znam - ale na moj gust albo model liscia jest cos nie tego, albo shader na nim, stawiam na oba mhm... Share this post Link to post Share on other sites
MF 470 Posted October 25, 2009 (edited) po malej przerwie, kolejny tescior for fun ;) : jak juz zacznie cos wychodzic to przestane pokazywac :P Edited December 1, 2011 by MF Share this post Link to post Share on other sites
biglebowsky 1,184 Posted October 25, 2009 to ja się boje tych twoich renderów które ci wyjdą :) Share this post Link to post Share on other sites
Guest Gosc Posted October 25, 2009 juz wyszlo... przestan :P ladne jest, rob nastepne Share this post Link to post Share on other sites
duff 12 Posted October 26, 2009 Gdybym nie wiedział, że to 3d to bym powiedział...;) że to picture.To jakiego programu używasz do generowania roślin, jeśli można Share this post Link to post Share on other sites
biglebowsky 1,184 Posted October 26, 2009 I czym robisz dofa ? Share this post Link to post Share on other sites
Jonasz_Real 156 Posted October 26, 2009 (edited) dla mnie bomba :) ... tez dołączam się do pytania. I czy drzewka robiłeś Xfrogiem ? Edited October 26, 2009 by Jonasz_Real Share this post Link to post Share on other sites
MF 470 Posted October 26, 2009 Dzieki wielkie za komentarze, wiec po kolei: Drzewa z Onyxa... Do tego Vray i AE... Od jakiegos czasu tylko jego uzywam do postpro... aby wiedziec ze dokladnie taki sam efekt moge osiagnac w animacji, a stille przestaly mnie krecic ;). Jezeli chodzi o DOF to uzywalem lenscare. Share this post Link to post Share on other sites
Loki 366 Posted October 26, 2009 (edited) fajnie jak poprzednio, widze ze podmieniasz geometrię liści drzewa, jak to robisz? mógł byś podzielić się metodą? - edit - a to mi się przywidziało, ale składam to na karb faktu że cholernie śpiący jestem, trzeba kawe wypić. Edited October 26, 2009 by Loki Share this post Link to post Share on other sites
MF 470 Posted October 26, 2009 Nie zrobilem nic czego by Onyx nie oferowal :) Nie ma tutaj zadnych trikow... Share this post Link to post Share on other sites