bartolomeo Napisano 23 Grudzień 2009 Napisano 23 Grudzień 2009 ulalala :) panie! szacueneczek. śledzenie wątka wlączone :) zapowiada sie kozacko :)
KoMic Napisano 24 Grudzień 2009 Autor Napisano 24 Grudzień 2009 Bardzo dziekuje za uznanie. Ania, hehe nie przejmuj sie, ludki zajmujace sie tym maja taki fetysz: ] hehe ja tez zawsze sie tego czepiam. Statek moze byc okretem, ale zaden okret nie moze byc statkiem. tzn wedlug PWN duze statki np VLVS (very large vessel ship) sa nazywane okretami, ale zaden okret wojenny nie jest nazywany statkiem: ]. Jesli chodzi o sama strukture, to tak jak napisal goral_44( a zna sie na tym o wiele lepiej niz ja) to imperialna flota zbyt pozno zainteresowala sie radarami i wlasnie w ten sposob powiekszalo sobie zasieg widzenia. Pokraczny wyglad tej budowli wynika z wielu remodeli jaki przeszedl fuso. rozwiazanie to faktycznie wyplywa niekozystnie na zapas stabilnosci. Ale jedynie centrum dowodzenia bylo opancerzone. ogolnie kazda masa polozona wysoko jest niekozystna. Ale jest to jakis kompromis pomiedzy wieloma czynnikami. pozdrawiam i zycze wyesolych swiat. 1
bbandi Napisano 24 Grudzień 2009 Napisano 24 Grudzień 2009 Ładnie, mam nadzieję że Twój apetyt na kolejne elementy będzie jeszcze większy i cały czas coś nowego będziesz tworzył:), o to chodzi żeby fascynacja wraz z postępem wzrastała a nie malała.
KoMic Napisano 3 Styczeń 2010 Autor Napisano 3 Styczeń 2010 Eden-3d, dziekuje : ] bbandi, hehe narazie chyba jeszcze nie czuje kryzysu zapalu, tfu tfu i mam nadzieje ze nie przyjdzie. Witam po swiatecznej przerwie, tak tak. Od maxa tez: ](bardziej z mozliwosci niz checi, bo nie mialem dostepu do mojego blaszaka) SS zostawiam na chwilke, wiec kolejny jest komin pozdr
grzegerz Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 aż człowiekowi się chce kleić modele :D niezły bajer a robisz dosć low poly, wiec bedziesz scene jakas tworzyl? animke?
KoMic Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 Grzegerz, nie raczej nie bede robil z tego animacji. Co do takiego pseudo low poly, to juz moje zboczenie. nie lubie pakowac siatki skoro i tak za chwile ona zniknie. komin ciag dalszy
peter_f Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Doskonały model!!! Bardzo bardzo podoba mi się ta teksturka jaką narzucasz. To jakaś bezszwowa? Wygląda świetnie! O detalach nie wspominam bo te przemawiają same przez się! Czad!
KoMic Napisano 6 Styczeń 2010 Autor Napisano 6 Styczeń 2010 peter_f, hehe dzieki, ale do doskonalosci sporo brakuje. moj jest srednio uproszczony z detalu. CO do tex to tez tak jak Ty uzywam materialu Arch, textury sa seamlesowe. bazowa tex ma 2048x2048 i pokrywa okolo 1,5m^2. Do tej pory tfu tfu nie zrobilem zadnej tex indywidualnej dla elementu cale materialy staram sie przypinac dla poszczegolnych scianek. W materiale kozystam z tego pseudo blenda, w wiekszosci przypadkow sprawdza sie. Ale dzieki temu nie musze inwestowac w geometrie
markus23 Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 KoMic na koniec możesz dymek z komina doładowac.
kliment woroszyłow Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Pokazałbyś wszystko razem co masz do tej pory...z perspektywy człowieka najlepiej:)
JunioR Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Nie wiedzialem, ze tutaj w Wipie takie okręty się rozwijają ! jest grubo, szkoda jedenie, ze nie mozna w niektorych miejscach bardziej siatki zagescic, ale to wiadomo z jakiego powodu wiec loozik, jest super. Pozdr.
KoMic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Napisano 10 Styczeń 2010 kliment woroszyłow, wiem ze nie tego oczekiwales, ale dopuki nie mam kadlubu nie chce ukladac wszytkich elementow JunioR, dzieki. Staram sie oszczedzac poly. moze uda sie wrzucic to do silnika 3d Komin skonczony. Brak tylko kilku elementow wyposazenia ktore dorobie bardziej globalnie, w niedalekiej przyszlosci pozdr
peter_f Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Doskonała robota! To się nie tylko nadaje do ujęć typowo wojennych ale przy odpowiednim oświetleniu i ujęciach z DOF'ami itd. a la "Third & The Seventh" można zrobić bardzo artystyczne rendery. Bomba. Nie pamiętam czy dawałem już gwiazdy. 5*****
KoMic Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 dziekuje chlopaki: ] W tym tygodniu mialem nawal pracy, wiec na Fuso nie starczalo mi sily. Podziwiam tych ktorzy po kilkunastu H potrafia wrocic do domu i swoje dlubac: ] pozdr poczatek tylnej pagody
kliment woroszyłow Napisano 17 Styczeń 2010 Napisano 17 Styczeń 2010 Strasznie tego duzo na tym okręcie... że ci się chce :D PRO!
Marcin_ps Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 odezwal sie ten co nity modeluje ;P swietnie Ci idzie
bbandi Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 Pięknota idzie:)...wkręcasz się powoli to Cie nie puści zobaczysz.
KoMic Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Napisano 21 Styczeń 2010 Dzieki Panowie: ] gora pracy jaka obecnie mam skutecznie mnie stopuje, wiec marne tempo pewnie sie utrzyma jeszcze jakis czas. kolejny mini up, pozdr
JunioR Napisano 21 Styczeń 2010 Napisano 21 Styczeń 2010 Grubo, dalej grubo, ze Ci się chce na każdy taki detal zwracać uwagę ;) Pozdr.
KoMic Napisano 26 Styczeń 2010 Autor Napisano 26 Styczeń 2010 Dziekuje chlopaki. tylna struktura prawie skonczona. jeszcze tylko bom. nastepne w kolejce duperele, dziaka plot i jakies drobiazgi
KoMic Napisano 7 Luty 2010 Autor Napisano 7 Luty 2010 Witac, jademy dalej, Bryla kadluba skonczona(bez tex) Zaczynam od wyposazenia dziobowego Musze cos wymyslec na ta klupia seamlesowa texture, o ile w zblizeniu tego nie widac za mocno, to jesli caly kadlub zlapie w kadr to rece opadaja. nie wiem, jakies maski wielokanalowe nie wiem. nie mam jeszcze pomyslu na gotowe rozwiazanie. pozdr
arch515 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Ślicznotka, jakich mało:) piękność..Czuć ciężar tej łódeczki , Wytrwałość godna naśladowania, wariat jesteś.:) Pozdrawiam.
kliment woroszyłow Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 Będzie cudność, kadłub zaczyna wyglądać. Dobrze robi ten bump udający poszycie.
KoMic Napisano 8 Luty 2010 Autor Napisano 8 Luty 2010 (edytowane) dziekowac: ] Dzis zrobilem taka na szybko przymiarke, jak to by wygladalo: ]. Ale tak czy siak najpierw musze zrobic wyposazenie pokladu, a dopiero potem pomontuje reszte gotowego ospzretu pozdr EDIT, co do tex pokladu i burt, to jest ona w fazie prealpha, a nawet wczesniej. Bardzo latwo zauwazyc powtarzalnosc textury. nie wiem jak to rozwiazac zachowujac skale tex, tzn jedna taka powtarzalna jednostka ktora mozecie zauwazyc to kwadracik 2048x2048, a zwiekszac samej tex nie chce. musze pomyslec nad maskami Edytowane 8 Luty 2010 przez KoMic
s_vimes Napisano 9 Luty 2010 Napisano 9 Luty 2010 (edytowane) KoMic ty chyba postanowiłes wszystkich wykończyć tym swoim dziełem jako stary modelarzz nie moge wyjśc z zachwytu mam tylko nadzieję ze jak skończysz to machniesz jakąś grafikę batalistyczną z wykorzystaniem powyższego modelu;))) Edytowane 9 Luty 2010 przez s_vimes
kliment woroszyłow Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Dobrze ze masz tyle powtarzalnych tych elementów :D Mam pytanie, te niby bomby czy co to tam jest, właśnie.... objaśnisz co to? Domyślam się chyba ale pewności nie mam.
KoMic Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 Kliment, te bombo podobne elementy to trały morskie holowane za okretem http://pl.wikipedia.org/wiki/Tra%C5%82_morski http://en.wikipedia.org/wiki/Paravane_%28weapon%29 pozdr
kliment woroszyłow Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 ;) czyli dobrze sie domyślałem. well done ! :)
stach13 Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Wow ale żeś to świetnie powygniatał, detal miażdży
KoMic Napisano 16 Luty 2010 Autor Napisano 16 Luty 2010 kolejny up kadlubu. 2 dni temu zabralem sie za szalupy wiec niebawem powinny sie pojawic pozdr
kliment woroszyłow Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 kiedy sie patrzy na całość wygląda jeszcze piękniej ;)
goral_44 Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 Jestem pod totalnym wrażeniem. Piękna Praca. Okręty w całości wyglądają przepięknie a z bliska pokazane, są odarte z tego mistycyzmu wielkości i potęgi. To jedynie blachy i lufy. Całość to jest to. Może ja się przestawie na U Booty? Czekam na więcej takich smaczków
bbandi Napisano 17 Luty 2010 Napisano 17 Luty 2010 Idzie elegancko, można by fajny poziom dla "commandos" stworzyć, gre pewnie kojarzymy:).
KoMic Napisano 25 Luty 2010 Autor Napisano 25 Luty 2010 (edytowane) dawno nic nie updateowalem: ] przez ostatnie 2 tygodnie udalo mi sie wykonac 5 z 6 roznych typow lodzi mam, 17m ceremonial motor, 11m motor, 8m sampan, 6m sampan i 9m cuter pozdr Edytowane 25 Luty 2010 przez KoMic
wiecho Napisano 25 Luty 2010 Napisano 25 Luty 2010 no no super detal pieknie ci idzie ze ci komp daje rade :) system 32bit czy 64?
s_vimes Napisano 25 Luty 2010 Napisano 25 Luty 2010 To już jest mistrzostwo świata ja juz sie dawnooo załamałem, hihihi chyba przy tych wielkich mrozach nie miałeś kłopotu z ogrzewaniem;)
JunioR Napisano 25 Luty 2010 Napisano 25 Luty 2010 Oj widać ogrom pracy, widać :) tak wiec lecisz do przodu az milo sie patrzy. pozdr.
KoMic Napisano 8 Marzec 2010 Autor Napisano 8 Marzec 2010 (edytowane) Dziekowac: ] Dawno nie bylo zandego upa. Ale prace trwaja. Udalo mi sie wykonac rufe, oraz katapulte dla scoutow. Dosc mocno zacialem sie na marynarzach, tzn najpierw na referkach, potem na texturach, nastepnie na modelu i konczac na glupim rigowaniu. Ale juz jestem na finishu, almost: ] Tak wyglada kadlub w skrocie, bez skrotu perspektywicznego: ] pozdr Kotisded,thx: ] Edytowane 8 Marzec 2010 przez KoMic
kotisded Napisano 8 Marzec 2010 Napisano 8 Marzec 2010 Wow. nieźle :) Nie chciało by mi się 4 miesiące siedzieć nad czymś takim :) Szacun. a... i skrÓt :)
kliment woroszyłow Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 Ja tam od małego nie mogę pojąć jak taka kupa żelastwa mogła pływać :D Pięknie!
peter_f Napisano 9 Marzec 2010 Napisano 9 Marzec 2010 NIESAMOWITA robota!!! I kapitalne to ostatnie ujęcie podkreślające ciężar i ogrom tego okrętu!!! Super!
Rekomendowane odpowiedzi