Napisano 15 Grudzień 201212 l Autor Dzieki bardzo za komenty zwłaszcza n-pigeon i saharaam za krytyke smoka ;) Trochę przy nim pogrzebałem i ot wyszło takie coś: Do tego takieło enviro na zakończenie kursu CGMW.. Oraz takieło niewiadomoco: Pozdrawiam :) Edytowane 16 Grudzień 201212 l przez wildheadache
Napisano 15 Grudzień 201212 l poprzedni smok lepiej kompozycyjnie siedział i miał lepiej anatomicznie szyję i głowę bo teraz wygląda jakby sobie niemalże kark skręcił... enviro, nie wiem, z daleka niby się świetnie prezentuje a z bliska już za dużo fot, tekstur, chyba ze o to chodzilo jako ćwiczenie czy coś tam... ostatnie ciekawe, ale niedokończone, fajne szarości, kompozycje psuje troche układ materiału na dole pozdro
Napisano 16 Grudzień 201212 l Zgadzam się z poprzednikiem smok niespójny, wygląda jakby spadał trochę go połamało :). Lewa łapa to skrzydło prawa już nie. Enviro duży chaos, przy małym zdjęciu wygląda ok, przy dużym widać dużo fot i nie prezentuje się dobrze odsyłam do http://cghub.com/images/view/360701/ - tutaj widać również dużo fot ale bardziej wszystko ze sobą współgra. Trzecie fajne, jednak dziwnie szyja się układa, chodzi o światło.
Napisano 16 Grudzień 201212 l Autor Racja! Musze przyznac ze anatomii smoków miejscami nie ogarniam - zwłaszcza umiejscowienia łba na szyi i jak połączyć łapy ze skrzydłami. W obrazku nr 1 miało być akurat tak że mocarny koleżka mocno pociągnął lejce i smoka zarzuciło - a wyszło jak wyszło smok wygląda jak wystrzelony z procy + ze złamanym kręgosłupem. ldr - smok rączki obie ma ale jak zwykle zawalam w pracy przekaz bo sobie o nich przypomniałem pod koniec i ich chyba po prostu nie widać :) Landszafcik to rzut na taśme ze złego szkicu. Składa się nań 3 tyś różnych zdjęć, które wrzucałem dość chaotycznie by osiągnąć na szybko jakikolwiek efekt. A słaba jakość przy powiększeniu to moja przypadłość z którą walcze od dobrych kilku lat ;) Prace Ioana znam bardzo dobrze i podziwiam żelazna dyscypline przy przeklejaniu. On to wszystko robi na solidnych czystych szkicach a ja niestety zbyt często staram się ratować fotami te których tykać nie warto. Historia dziewczęcia natomiast jest długa i bolesna. Cała anatomia była już pod finał zmieniana obficie na wnioski różnych wpływowych grup, które uznały, że coś się nie zgadza, ale do końca nie wiadomo było co. W końcu dałem se spokój :) Dzięki za odzew!
Napisano 16 Grudzień 201212 l Mi za to bardzo podobają się kolory :) A co do pracy tego Ioana to hmm jak dla mnie zawalone jest oświetlenie i kolory :D
Napisano 16 Grudzień 201212 l super teczka :) miło jest zaglądnąć :) bardzo fajny poziom . Bardzo podoba mi się ostania praca z dziewczyną. Pozdrofka :)
Napisano 18 Grudzień 201212 l Elfka jest niezla, bardzo przypomina mi Mike'a Hayes'a, jest jakas szansa iz byl inspiracja? :)
Napisano 19 Grudzień 201212 l Autor Nie znałem człowieka zanim mi o nim nie powiedziałeś, więc inspiracją nie był.. acz podobieństwo tęgie - przyznaje ;)
Napisano 19 Grudzień 201212 l Świetny klimat i fajne kolorki, już całkiem fajny poziom jest tych malunów. Pozdrawiam
Napisano 19 Grudzień 201212 l Ja bym tak mocno nie narzekał na te prace (Polska rzeczywistość niestety). Moim zdaniem ostatnia wrzutka to mocny lvl up. Może i jest coś tam do zarzucenia, ale całościowo robią wrażenie i są bardzo na plus. Widać ogromny postęp szczególnie w kolorze. Oby tak dalej. Pozdrawiam.
Napisano 19 Grudzień 201212 l mogę tylko podpisać się pod powyższymi - w bardzo dobrym kierunku to idzie-brawa.
Napisano 12 Styczeń 201312 l Autor CUKIERASS - dzięki! Wrzucam co udało mi się zmajstrować na nowego CGchallenge. Pozdro!
Napisano 13 Styczeń 201312 l elegancki malun :) jest historia , dobra kompozycja i świetny warsztat . Na ręke też zwróciłam uwagę , można by nad nią popracować ,ale i tak ilustracja się broni ;)
Napisano 24 Styczeń 201312 l Autor Coyote, Kaliditus, Soulinka12 - Dzięki! Troche treningu w ramach sci-fi: Pozdro!
Napisano 29 Styczeń 201312 l Jak patzre na ta ilustracje to odrazu przypomina mi sie stary dobry Gothic 2 i lowcy smokow :)
Napisano 29 Styczeń 201312 l a ja jak patrze przypomina mi sie stary dobry Mullins :) w dobrą strone te malunki idą.
Napisano 29 Czerwiec 201311 l Autor Hej! wrzucam jednostrzała, którego ostatnio udało mi się poczynić w wolnym czasie. Wkrótce mam nadzieje dorzucę więcej :)
Napisano 3 Lipiec 201311 l ja się strasznie jaram, mi się bardzo podoba jest mega :D wrzucaj częściej:) ediiit: zapomniałem o 5 gwiazdkach! Edytowane 3 Lipiec 201311 l przez motyl
Napisano 5 Lipiec 201311 l Autor Piret, Yndza, motyl, Coyote - dzięki! Dorzucam jeszcze jeden wysmarowany ostatnio obrazeczek. Myślałem nad poszerzeniem kadru w prawo żeby dodać trochę mniejszych jeźdźców. Może by to podbiło trochę wrażenie, ale już trochę czasu brakło. Pozdro!
Napisano 5 Lipiec 201311 l Fajne aż mi się przypomniały prace lacedemona szkoda że już tu nie wrzuca.
Napisano 5 Lipiec 201311 l Gapiłem się na tą scenę dobrych kilka minut, nie mogąc się oderwać... podoba mi sie. I ten scisk pasuje mi, jakoś tak dodaje niestabilności... super. jedyne co bym zmienił... :D to rozbryzg błota po prawej stronie konia bym odwrócił tak żeby leciało od nóg tak jak to po lewej... pozdro
Napisano 5 Lipiec 201311 l Autor Coyote, Piret, grass dzięks! Sidre - No niby coś tam leci nie w tą stronę co trzeba :) aale takich baboli to w tej pracy od groma i więcej.. żeby to wszystko przemalować, jak to już pospłaszczane, to pół wieku trza ;)
Napisano 9 Lipiec 201311 l Świetny ten ostatni, ciasny kadr w sumie nawet fajnie tu działa, czuć ten wburzony klimat pracy. I gratuluje warsztatu, fajnie to wszystko jest kładzione:)
Napisano 14 Lipiec 201311 l Autor Dzięki za odzew ;) W wolnej chwili postanowiłem moje niecne zamiary wprowadzić w życie, kadr poszerzyć i jeszcze trochę pobawić się światełkiem. Coś czuję, że jak tylko trafi mi się kolejna wolna chwila to dalej będę przy tym działał ;p Pozdro! Edytowane 14 Lipiec 201311 l przez wildheadache
Napisano 14 Sierpień 201311 l Autor Igi - dzięki! Przy okazji premiery trailera do Witchera3 prezentuję także swoją cegiełkę, którą dołożyłem do jego powstania :)) Pozdr!
Napisano 14 Sierpień 201311 l Świetne, bardzo mi się podoba ;) Tak wgl to jak wygląda praca przy takim projekcie? Jedna osoba robi kilka wersji jednej postaci, czy jakaś grupa concept artystów przygotowuje własne projekty, a potem są one wybierane??
Napisano 14 Sierpień 201311 l Autor Jak wygląda praca przy takim projekcie? Z mojej strony to mało skomplikowane. Dostaję opis zlecenia, siedzę w chacie i robię: seria szkiców, wybór najlepszego -> dopicowywanie szkicu w BW -> wersje kolorystyczne -> wykańczanie + blueprint. Kilka etapów możesz zobaczyć u mnie na blogu :) A czy równocześnie inni robili swoje wersje... nie mam pojęcia :)
Napisano 17 Wrzesień 201311 l Autor Coś tam jeszcze wydziubane w wolnym czasie. Nie jestem w pełni zadowolon, ale nie widać już szans na poprawienie tego co skopane.