WWWoj Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 (edytowane) Kiedyś zacząłem taką prackę, żeby sie odmurzdżyć i niedawno postanowiłem skończyć. Na początku chciałem narysować panne, pozniej robota, albo jakieś postapokaliptyczne cos i wyszło jak wyszło. W sumie najbardziej skupiałem sie na zabawie kolorami, jak Wam sie podoba taka kolorystyka? Dorzucam tu rybe, którą jakis czas temu robiłem na zlecenie, bo nie widze sensu oddzielnego wątku na nią. dunkleosteos i szkic Edytowane 10 Luty 2010 przez WWWoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 zacnie :) bardzo mi przypomina ta praca art-worki tego gościa http://greenbox.digart.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ortheza Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 to drugie lepsze :-) i uklad i kolory wykoncz to bo warto ale w stylu szkica. bo to pierwsze jest słabawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 "Dude, teach me!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Fikuśna kolorystyka:D Jest fajnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 si, wez to drugie na warsztat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Sweeet! bardzo rozpoznawalny masz styl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Postać super. Kolorki trochę nietrafione miejscami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 9 Luty 2010 Autor Share Napisano 9 Luty 2010 Dzieki za komenty!!, faktycznie ta druga lepiej mi sie tera podoba, chyba przez to ze pomimo ciasniejszego kadru jest wiecej oddechu, a ta piera jak tera patrze jest przekombinowana i sztwna kompozycja i z jasnym tłem o wiele jednak fajniej gra. Demet tak to jest jak sie człowiek zacznie bawic w nieistotne pierdolety :/ sprubuje cos z tego drugiego wyciagnąc chociaz troche mi sie juz nie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Jak Ci sie nie chce to zostaw, z tego nigdy nie wychodzi nic dobrego i tylko frustracja pozostaje :) Jest trochę błędów w anatomii, zwłaszcza w pierwszym głowa jest nienaturalnie przekrzywiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 9 Luty 2010 Autor Share Napisano 9 Luty 2010 no fakt juz mi kumpel w pracy na to zwrocił uwage, to efekt tego ze szyji nie ruszyłem zupełnie jak poprawiałem glowe XD amatorszczyzna ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 co tu kończyć...fajne jest to drugie tak jak jest...(jak chcesz 'wykończyć' to zamarkuj lekki cień postaci...bo to jedyne chyba czego by mi brakowało :) i może minimalnie trochę fioletu we włosach bo się odcinają.. ) na pierwszym miasto trochę kuleje..o ile pierwszy plan spoko..drugi też w miarę..to te wieże z tyłu już nie bardzo..i z niebem się gryzą jakoś kolorystycznie....w ogóle..to panna jest przekolorowa...a miasto jest mdłe mocno..ja wiem, że posta-apo etc....ale nie wiem..jakoś nie przemawia do mnie ta kolorystyka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 nom ta szyja, głowa razi chyba najbardziej... dwójka lepsza, bo jest luźna, uproszczona, a finał jest po prostu przemęczony, zrobiło się strasznie sztywno, detal prawie wszędzie taki sam, także wzrok lata jak chce, no i trochę za dużo koloru od czapy (np na twarzy się dzieje za dużo i słabo się to czyta)... design jest najsz (włosy, poszarpane wdzianko) więc praca jak najbardziej do uratowania, tylko przydało by się to wszytko uprościć, detal zostawić w paru miejscach a resztę potraktować szkicowo, w stylu tej prawej górnej kończyny (tło chyba najlepiej oddelegować i na szybko popróbować z innym ) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 A ja bym nic nie kończył. Uważam że koncepty personalne to chyba jedyna rzecz w których mozna sobie pozwolić na niedopowiedziane/szkicowe fragmenty. No chyba że "chenć" wielka. Poprawiłbym tylko anatomię (both) a w pierwszym zagrał nieco bardziej światłem i cieniem w szczególności w tle. Imo pierwszy lepszy. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Luty 2010 Share Napisano 9 Luty 2010 Ta sama postać fajniej przedstawiala by się na bardziej nasyconym tle. A powiedz, czy tam miejscami są wektoryzowane bitmapy ? Nie pierwszy raz oglądając Twojego arta mam niekonkretne ale silne wrażenie że coś z wektorami podziałałeś. To oczywiście żaden zarzut, technicznie pytam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 9 Luty 2010 Autor Share Napisano 9 Luty 2010 nie nic z wektorami nie robiłem wszystko malowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Anatomia sypnięta. W obu nogi za krótkie. Nie widać ścięgien na szyi - wyszłyby przy takim obrocie głowy. Twarz jest dlatego zła że usta są w innej płaszczyźnie niż reszta - są bardziej obrócone od kamery niż np nos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 10 Luty 2010 Autor Share Napisano 10 Luty 2010 z nogami sie nie zgadzam mogły by byc dłuższe, ale panna nie musi byc specjjalnie szablonowo wysoka :] a taka mi pasowała, co do reszty masz racje wroce raczej do tej wersji ze szkicu, nie podobała mi sie bo nie było widac twarzy i niepotrzebnie zmieniałem zwłaszcza ze na tym otchyleniu do gory ma sie lepsze wrażenie perspektywy na postaci, no ale anatomia to chyba i tak nie jest najwieksza wada tego maziaju cała kompozycja z tłem lezy i wszystko jakies płaskie mi wyszło jakby postac była naklejona na to. juz nie moge na to patrzyc powoli :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Z nogami nie chodzi o wysokość tylko o proporcje. Krocze powinno być w połowie mniej więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 10 Luty 2010 Autor Share Napisano 10 Luty 2010 oj tam, oj tam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joel Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Mnie się bardziej pierwsza podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 10 Luty 2010 Autor Share Napisano 10 Luty 2010 (edytowane) Z nogami nie chodzi o wysokość tylko o proporcje. Krocze powinno być w połowie mniej więcej. i mniejwięcej siedzi ;) tymbardziej ze nie ma wyprostowanej całkiem postawy(troche zgięte nogi) i jest niskiego wzrostu :p Edytowane 10 Luty 2010 przez WWWoj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gutekfiutek Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 ... a jakby ciocia miała wąsy to byłaby wujkiem. Proporcje są kopnięte, i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 10 Luty 2010 Autor Share Napisano 10 Luty 2010 nie są i tyle.. nagiąłes z tymi miarkami ponad głowe troche ponizej nóg i mi pokazałeś nauke.. moim zdaniem chodzi o to zeby było "mniejwięcej" jak sam pisałes, czepic sie mozna zawsze, a i tak uważam ze nie istotne to jest w tej pracy i w wielu obrazkach konceptach znajdziesz błędy anatomiczne jak chociażby 6 palców u panny w głównym arcie promocyjnym gta :] co nie zmienia faktu że bardziej sie skupie na cwiczeniu anatomicznych rysunków w przyszłości bo na pewno mi sie to przyda. Dorzuciłem rybe w pierwszym poście, którą jakis czas temu maznąłem na szybko, ale jej tu jeszcze chyba nie wrzucałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 ryba konkret swietne wodorosty z brusza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabahadatta Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 WWWoj, są kopnięte. widok na nogi jest lekko z góry, więc poprowadź ten podział dolny nie do palców u stóp, a do pięt, wtedy zobaczysz, że brakuje troszkę. poza tym głowa jest dość duża, z długą szyją, a nóżki są bardzo cienkie, co potęguje wrażenie dysproporcji - gdyby były grubsze, bardziej naturalne, to ich długość by nie przeszkadzała, w końcu jest sporo dziewczyn z "niższym zawieszeniem" ;) edit: rybka świetna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRoZ Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 etam dziwne czepianie sie, panna jest gicior jedynie anatomia szyi nie gra, niedawno tez dane mi bylo malowanie panny, ktora miala podobne ulozenie glowy i troche problemow bylo z odpowiednim ukazaniem tych skreconych miesni :] Ale ryba jest super! pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Nigdy nie slyszeliscie okreslenia nisko zkanalizowana? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 10 Luty 2010 Share Napisano 10 Luty 2010 Ice - lol=] A śledzik super. Jak Łukasz napisał wodorosty ładne, nawet nie zauważyłem na pierwszy rzut oka że to brusz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi