Napisano 2 Czerwiec 200420 l Autor są jeszcze bugi... hrrr... głównie chodzi o szpary koło uszczelek w szybach... hrrrrrr........ dobranoc... hrrrap...
Napisano 2 Czerwiec 200420 l haha to sie postarales loozaczku :D widze walczyles przez pol nocy ... ja o 6 wstaje a ty sie o 4 kladziesz :) ale opalacalo sie ... efekt super ... jeszczy tylko te szparki i bedzie final :) no chyba ze felg nie ma bo sie jeszcze nie wyexportowaly dobrze :P pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Autor felgi są, tylko nie chciałem za bardzo mulić mojego kompa :) oto drobne statystyki: liczba poly: 866903 + koła (ok 75k poly każde) liczba obiektów: 132 rendering: 10 min (skylight + 2 omni) do tego dojdą jeszcze wycieraczki i kilka elementów wnętrza pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200420 l no ja powiem tylko tyle narazie niesamowicie to wyglada. piknie poprostu :)
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Siemanko Looozak jak byla by bitwa :P to pewnie zajolbys teraz miejsce na podium :) model jest super piekny coz wiecej mozna powiedziec. Jak juz gdzies wczesniej wpsominalem czekam z niecierpliwoscia na rendery :)
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Szkoda, ze rhino jest tylko do modelowania. :( Cała ta zabawa z eksportem .. eh. :-I Niestety nadal jest to samo co było, tylko, że teraz w 3D Maxie. :-)
Napisano 2 Czerwiec 200420 l zajebiscie ! tyle powiem, czekam na materialy, po porstu czuje juz wage tego samochodu a jak beda materialy to wow !
Napisano 2 Czerwiec 200420 l pussik : jest so samo tylko ze w maxie ... cala zabawa z exportem po to zeby model byl tak dokladny ... jak nigdy nie bylby w maxie ... znasz moje zdanie loozaczku ... pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Autor dzięki za komentarze :) a oto kolejne testowe renderki... narazie staram się nauczyć oświetlenia, a więc lakierem zajmę się później... prawdopodobnie jutro :) pozdrawiam
Napisano 2 Czerwiec 200420 l bardzo ladnie ... ale czy dalej widze rowki mieczy uszczelka a slupkiem ? :) pozdro :)
Napisano 2 Czerwiec 200420 l Autor Zipper, a no widzisz, bo nadal są :) poprawię to dopiero przy okazji robienia wnętrza, no chyba że będzie bardzo przeszkadzało to jakoś załatam wcześniej :) pozdrawiam P.S. trochę więcej krytyki bym prosił ;P
Napisano 2 Czerwiec 200420 l oj luzaczku ... prosisz mnie zebym sie czepial praktycznie doskonalego modelu ... wiec prosze ... lusterka wychodza z tego plastiku inaczej (wiekszy blend) maska jest za wysoko prowadzona ... dojdziesz do tego jak bedziesz tam chcial upchac wycieraczki PS: ze tez wczesniej tego nie zauwazylem :P PS2: sorry ze takie pociachane te zdjecia ale i tak bedziesz wiedzial o co mi chodzi ... PS3: i tak model jest awsome ! pozdrawiam :)
Napisano 3 Czerwiec 200420 l Autor Zipper, no że też wcześniej... ;) jeżeli chodzi o lusterko to wiem, że to przejście jest zrąbane, ale dałem sobie spokój po tym jak męczyłem się z nim ponad 5 godzin... jednak z tą maską to dałem du..y :| no ale nic to, może jakoś upchne wycieraczki, bo nie chce już wracać do eksportu (za dużo włosów z głowy już sobie przy nim wyrwałem), ale teraz przynajmniej będe wiedział na co zwracać uwagę przy kolejnych modelach, dzięki :)
Napisano 3 Czerwiec 200420 l nie ma za co loozaczku ... :) wiesz ze to bylo tylko czepianie sie ... naprawde sporo czasu mi zajelo zaby znalezc jakakolwiek roznice ... model jest naprawde the best ... popadlem przez ciebie w kompleksy ... i postanowilem ze wiecej nie zobaczycie w moim wydaniu takiej pracy na odwal sie jak ten maluszek ... postaram sie zeby nastepny model ... (jeszcze nie wiem jaki i kiedy) byl przynajmniej z tego samego rzedu półek :) pozdrawiam ... i czekam na render z niecierpliwoscia ... i moze troche zazdroscia :) cya bro
Napisano 3 Czerwiec 200420 l samo auto mi sie nie podoba ale tak ladnego modelu to jeszcze nie widzialem. jest git! kloszy lamp nie bedziesz robil?
Napisano 3 Czerwiec 200420 l sa juz dawno zrobione ... popatrz na wczesniejsze renderki :) PS: loozack chyba by nie zapomnial o czyms takim :)
Napisano 3 Czerwiec 200420 l Autor Akdsn, cieszę się, że ci się podoba :) a klosze są na tym renderku, tylko że dałem Transparency 85 i gó..no widać ;) pozdrawiam P.S. dzisiaj pierwsze próby lakieru, aż się trzęse ;)
Napisano 3 Czerwiec 200420 l no to czekam(y) z niecierpliwoscia na pierwszy render(napiecie chyba wieksze jak przy premierze \"Matrix\'a\" LOL )
Napisano 3 Czerwiec 200420 l jak bedzie taki lakier jak u Bzyka to ...;) Jakby dal Bog jakas minibitwe w przyszlosc z Toba to nie na samochody :D
Napisano 3 Czerwiec 200420 l Jeeeez jakie to bedzie piekne z materialami. Ja juz sie zapisuje na tapetke - 1024/768 poprosze. :) Pozdrawiam i czekam na renderki!
Napisano 3 Czerwiec 200420 l Autor napisał sayonerka Jeeeez jakie to bedzie piekne z materialami. (...) oj nie znasz mnie, jestem mistrzem w knoceniu materiałów :) kolejne testy... pozdrawiam i dzięki za komentarze :)
Napisano 3 Czerwiec 200420 l to jeszcze nie to :D. ekhm czy te materialy z Evermotion sa naprawde tak trudne w uzyciu... ?:P
Napisano 3 Czerwiec 200420 l loozaczku ... :S srednio to wyglada ... jak brazil to troche poroskminialem ta bestje i chetnie pomoge ... wiesz gdzie mnie znalezc ... pozdrawiam !
Napisano 3 Czerwiec 200420 l Autor materiałami zabiłem Honde, zabiłem Peugeota, ale Clio nie mogę zabić :> będe walczył, aż w końcu zrobię zaje..sty lakier, który będziecie jeszcze wnukom pokazywać ;) Zipper, dzięki :) pozdrawiam
Napisano 3 Czerwiec 200420 l nie dziekuj tylko pracuj ... zchowaj cala reszte ... renderuj sama maske i kawalek nadola ... zebys widzial lakier pod kazdym katem i renderuj ile sie da ... i pracuj z tym materialem az maska i nadkole beda perfect ... wtedy pokaz sobie calosc i odpowiedz sobie na jedno wazne ... ale to zaje.... wazne pytanie ... czy to jest dobry lakier ? jesli tak .... ja chce to miec ! jesli nie ... to zostaw maske nadkole +to gdziewyglada do dupy .... i renderuj az bedzie idealnie ! jak juz bedzie ... to stawiam ci piwo ... (serio) pozdrawiam !
Napisano 3 Czerwiec 200420 l napisał Loozack będe walczył, aż w końcu zrobię zaje..sty lakier, który będziecie jeszcze wnukom pokazywać trzymam za slowo. a tak serio to baaardzo szybko i perfekcyjnie opanowales nurbsy to czemu by nie rendering? ;) edit: albo juz nie mecz tematu i popros ladnie bzyka by ci przeslal scenke od citronena jak tak lubicie tego mentala :)
Napisano 3 Czerwiec 200420 l napisał Sharp walcz a nagroda cie nie ominie =) Co? Robimy jakas sciepe? :) Trzymam kciuki, bo na pulpicie juz cudowny morski kolor czeka. :) Pozdrawiam.
Napisano 4 Czerwiec 200420 l Autor eeee, khem... ja aż się boję wam teraz rendery pokazywać :) a Bzyka (ani nikogo innego) napewno nie będe prosił o gotową scenkę, bo wiem ile kosztuje pracy przygotowanie wszystkiego i trudno, żebym tak po prostu wziął od kogoś gotowca, co najwyżej będe kogoś męczył na GG o jakieś porady, ale nie o gotowy przepis :) zostawiłem na noc kompa i oto co mi rano wypluł :) (linki do oryginalnej rozdzielczości pod zdjęciami): http://members.lycos.co.uk/looztemp/cliov6/clio_010big.jpg http://members.lycos.co.uk/looztemp/cliov6/clio_011big.jpg co by buty zaraz w moją stronę nie poleciały to od razu mówię, że te rendery były robione ot tak, żeby tylko zobaczyć jak to wygląda z HDRI :) natomiast dzisiaj kolejny dzień zmagań z ustawieniami, ehhh... pozdrawiam
Napisano 4 Czerwiec 200420 l Autor Sikham, nie mam pojęcia, maska tam jest teoretycznie idealnie prosta, co z resztą chyba widać na renderach bez materiałów :| Beeper, chyba w ogóle zrezygnuję z HDRI i dalej będe męczył boxy :) pozdrawiam
Napisano 4 Czerwiec 200420 l hym co do hdr to moze poprostu zamiast jekiejs z niebem uzyc no juz oklepanej uffizi byle w wiekszosci byla ciemna. a najlepiej mogla by byc B&W . no i najlepiej w bialem otoczeniu.... i poppracuj jeszcze nad diffuse
Napisano 4 Czerwiec 200420 l napisał beeper Pionier - sa pod vraya a tu brazil :) no to trzeba sie zabrac za vraya :) Looozack sorrka ale ten niebieski lakier to, nie bylo sprawy :D
Napisano 4 Czerwiec 200420 l Autor męcze ten lakier i męcze, ale w miarę zadowalający efekt powstaje przy czesie renderingu 36min w rozdz. 320x240 (mowa o samej karoserii, czyli ok 450k poly), a więc jak dojdą jeszcze inne elementy i materiały, to rendering w rozdz. 1024x768 pewnie potrwa jakieś 5 godzin :| ehhhh, ja już nie mam siły... muszę odpocząć, jakiś film se chyba oblookam... pozdrawiam
Napisano 4 Czerwiec 200420 l yyh a nie mozesz po prostu uzyc gotowego mat z netu? no ale lakier to nie wszystko daj jakis swiecace plane`y. nie zebym sie czepial ale walczac z hdr bez otoczenia nie wiele wyjdzie i sie znow zniechecisz ;) loozack na prawde nie mowie tego zlosliwie.
Napisano 5 Czerwiec 200420 l o nieźle....... mi się ten lakier w miarę podoba a główna jego wada (moim zdaniem) to że znacznie za mocno odbija się mapa hdri. skończysz film oglądać i do roboty!! :)
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Autor no coś chyba zaczęło w końcu wychodzić :) to jest narazie zwykła wersja lakieru, a na finalnym renderze będzie renderująca się jakieś 10x dłużej wersja \"Bzykowa\" ;) pozdrawiam
Napisano 5 Czerwiec 200420 l i dont like it...i to nawet nie zewzględu na color...ale na te dziwaczne reflexy... pozdrawiam...
Napisano 5 Czerwiec 200420 l hmm ... nie przekonuje mnie to do konca .... nie wiem co mi sie nie podoba ... ale cos napewno jest w tym co psuje efekt ... a moze poprostu oczekuje zbyt wiele ... nie wiem ... pozdrawiam i powodzenia
Napisano 5 Czerwiec 200420 l Lakier mi się nie podoba - ani kolor, ani odbicia. Żeby było idelanie, to musiałbyś w modelu poprawić rowki, bo niektóre są po prostu zbyt wąskie (głównie te w pzrednim zderzaku) oraz kształt przednich reflektorów. Wiem, że marudzę i sam lepiej nie umiem, ale to mi nie pasuje.... Pozdrowienia :D