Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 403
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

haha to sie postarales loozaczku :D widze walczyles przez pol nocy ... ja o 6 wstaje a ty sie o 4 kladziesz :) ale opalacalo sie ... efekt super ... jeszczy tylko te szparki i bedzie final :) no chyba ze felg nie ma bo sie jeszcze nie wyexportowaly dobrze :P

pozdrawiam

Napisano

felgi są, tylko nie chciałem za bardzo mulić mojego kompa :)

oto drobne statystyki:

liczba poly: 866903 + koła (ok 75k poly każde)

liczba obiektów: 132

rendering: 10 min (skylight + 2 omni)

do tego dojdą jeszcze wycieraczki i kilka elementów wnętrza

pozdrawiam

Napisano

Siemanko Looozak jak byla by bitwa :P to pewnie zajolbys teraz miejsce na podium :) model jest super piekny coz wiecej mozna powiedziec. Jak juz gdzies wczesniej wpsominalem czekam z niecierpliwoscia na rendery :)

Napisano

Szkoda, ze rhino jest tylko do modelowania. :(

Cała ta zabawa z eksportem .. eh. :-I

Niestety nadal jest to samo co było, tylko, że teraz w 3D Maxie. :-)

Napisano

pussik : jest so samo tylko ze w maxie ... cala zabawa z exportem po to zeby model byl tak dokladny ... jak nigdy nie bylby w maxie ...

znasz moje zdanie loozaczku ...

pozdrawiam

Napisano

dzięki za komentarze :)

a oto kolejne testowe renderki...

clio_006.jpg

clio_007.jpg

narazie staram się nauczyć oświetlenia, a więc lakierem zajmę się później... prawdopodobnie jutro :)

pozdrawiam

Napisano

Zipper, a no widzisz, bo nadal są :) poprawię to dopiero przy okazji robienia wnętrza, no chyba że będzie bardzo przeszkadzało to jakoś załatam wcześniej :)

pozdrawiam

P.S. trochę więcej krytyki bym prosił ;P

Napisano

oj luzaczku ... prosisz mnie zebym sie czepial praktycznie doskonalego modelu ...

wiec prosze ... lusterka wychodza z tego plastiku inaczej (wiekszy blend)

maska jest za wysoko prowadzona ... dojdziesz do tego jak bedziesz tam chcial upchac wycieraczki

PS: ze tez wczesniej tego nie zauwazylem :P

PS2: sorry ze takie pociachane te zdjecia ale i tak bedziesz wiedzial o co mi chodzi ...

PS3: i tak model jest awsome !

pozdrawiam :)

Napisano

Zipper, no że też wcześniej... ;)

jeżeli chodzi o lusterko to wiem, że to przejście jest zrąbane, ale dałem sobie spokój po tym jak męczyłem się z nim ponad 5 godzin...

jednak z tą maską to dałem du..y :| no ale nic to, może jakoś upchne wycieraczki, bo nie chce już wracać do eksportu (za dużo włosów z głowy już sobie przy nim wyrwałem), ale teraz przynajmniej będe wiedział na co zwracać uwagę przy kolejnych modelach, dzięki :)

Napisano

nie ma za co loozaczku ... :) wiesz ze to bylo tylko czepianie sie ... naprawde sporo czasu mi zajelo zaby znalezc jakakolwiek roznice ... model jest naprawde the best ...

popadlem przez ciebie w kompleksy ... i postanowilem ze wiecej nie zobaczycie w moim wydaniu takiej pracy na odwal sie jak ten maluszek ... postaram sie zeby nastepny model ... (jeszcze nie wiem jaki i kiedy) byl przynajmniej z tego samego rzedu półek :)

pozdrawiam ... i czekam na render z niecierpliwoscia ... i moze troche zazdroscia :)

cya bro

Napisano

Akdsn, cieszę się, że ci się podoba :) a klosze są na tym renderku, tylko że dałem Transparency 85 i gó..no widać ;)

pozdrawiam

P.S. dzisiaj pierwsze próby lakieru, aż się trzęse ;)

Napisano

no to czekam(y) z niecierpliwoscia na pierwszy render(napiecie chyba wieksze jak przy premierze \"Matrix\'a\" LOL )

Napisano
napisał sayonerka

Jeeeez jakie to bedzie piekne z materialami. (...)

oj nie znasz mnie, jestem mistrzem w knoceniu materiałów :)

kolejne testy...

clio_008.jpg

clio_009.jpg

pozdrawiam i dzięki za komentarze :)

Napisano

loozaczku ... :S srednio to wyglada ... jak brazil to troche poroskminialem ta bestje i chetnie pomoge ... wiesz gdzie mnie znalezc ...

pozdrawiam !

Napisano

materiałami zabiłem Honde, zabiłem Peugeota, ale Clio nie mogę zabić :> będe walczył, aż w końcu zrobię zaje..sty lakier, który będziecie jeszcze wnukom pokazywać ;)

Zipper, dzięki :)

pozdrawiam

Napisano

nie dziekuj tylko pracuj ... zchowaj cala reszte ... renderuj sama maske i kawalek nadola ... zebys widzial lakier pod kazdym katem i renderuj ile sie da ... i pracuj z tym materialem az maska i nadkole beda perfect ... wtedy pokaz sobie calosc i odpowiedz sobie na jedno wazne ... ale to zaje.... wazne pytanie ... czy to jest dobry lakier ? jesli tak .... ja chce to miec ! jesli nie ... to zostaw maske nadkole +to gdziewyglada do dupy .... i renderuj az bedzie idealnie ! jak juz bedzie ... to stawiam ci piwo ... (serio)

pozdrawiam !

Napisano
napisał Loozack

będe walczył, aż w końcu zrobię zaje..sty lakier, który będziecie jeszcze wnukom pokazywać

trzymam za slowo. a tak serio to baaardzo szybko i perfekcyjnie opanowales nurbsy to czemu by nie rendering? ;)

edit: albo juz nie mecz tematu i popros ladnie bzyka by ci przeslal scenke od citronena jak tak lubicie tego mentala :)

Napisano

eeee, khem... ja aż się boję wam teraz rendery pokazywać :) a Bzyka (ani nikogo innego) napewno nie będe prosił o gotową scenkę, bo wiem ile kosztuje pracy przygotowanie wszystkiego i trudno, żebym tak po prostu wziął od kogoś gotowca, co najwyżej będe kogoś męczył na GG o jakieś porady, ale nie o gotowy przepis :)

zostawiłem na noc kompa i oto co mi rano wypluł :)

(linki do oryginalnej rozdzielczości pod zdjęciami):

clio_010.jpg

http://members.lycos.co.uk/looztemp/cliov6/clio_010big.jpg

clio_011.jpg

http://members.lycos.co.uk/looztemp/cliov6/clio_011big.jpg

co by buty zaraz w moją stronę nie poleciały to od razu mówię, że te rendery były robione ot tak, żeby tylko zobaczyć jak to wygląda z HDRI :) natomiast dzisiaj kolejny dzień zmagań z ustawieniami, ehhh...

pozdrawiam

Napisano

Sikham, nie mam pojęcia, maska tam jest teoretycznie idealnie prosta, co z resztą chyba widać na renderach bez materiałów :|

Beeper, chyba w ogóle zrezygnuję z HDRI i dalej będe męczył boxy :)

pozdrawiam

Napisano

hym co do hdr to moze poprostu zamiast jekiejs z niebem uzyc no juz oklepanej uffizi byle w wiekszosci byla ciemna. a najlepiej mogla by byc B&W . no i najlepiej w bialem otoczeniu.... i poppracuj jeszcze nad diffuse

Napisano
napisał beeper

Pionier - sa pod vraya a tu brazil :)

no to trzeba sie zabrac za vraya :)

Looozack sorrka ale ten niebieski lakier to, nie bylo sprawy :D

Napisano

męcze ten lakier i męcze, ale w miarę zadowalający efekt powstaje przy czesie renderingu 36min w rozdz. 320x240 (mowa o samej karoserii, czyli ok 450k poly), a więc jak dojdą jeszcze inne elementy i materiały, to rendering w rozdz. 1024x768 pewnie potrwa jakieś 5 godzin :| ehhhh, ja już nie mam siły... muszę odpocząć, jakiś film se chyba oblookam...

pozdrawiam

Napisano

yyh a nie mozesz po prostu uzyc gotowego mat z netu? no ale lakier to nie wszystko daj jakis swiecace plane`y.

nie zebym sie czepial ale walczac z hdr bez otoczenia nie wiele wyjdzie i sie znow zniechecisz ;)

loozack na prawde nie mowie tego zlosliwie.

Napisano

o nieźle.......

mi się ten lakier w miarę podoba a główna jego wada (moim zdaniem) to że znacznie za mocno odbija się mapa hdri.

skończysz film oglądać i do roboty!! :)

Napisano

no coś chyba zaczęło w końcu wychodzić :)

jupi01.jpg

to jest narazie zwykła wersja lakieru, a na finalnym renderze będzie renderująca się jakieś 10x dłużej wersja \"Bzykowa\" ;)

pozdrawiam

Napisano

po tym co zobaczylem to stwierdzam ze ja tez sie nie znam, ale jest GIT

Napisano

hmm ... nie przekonuje mnie to do konca ....

nie wiem co mi sie nie podoba ... ale cos napewno jest w tym co psuje efekt ...

a moze poprostu oczekuje zbyt wiele ... nie wiem ...

pozdrawiam i powodzenia

Napisano

Lakier mi się nie podoba - ani kolor, ani odbicia. Żeby było idelanie, to musiałbyś w modelu poprawić rowki, bo niektóre są po prostu zbyt wąskie (głównie te w pzrednim zderzaku) oraz kształt przednich reflektorów. Wiem, że marudzę i sam lepiej nie umiem, ale to mi nie pasuje....

Pozdrowienia :D