Loozack Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 są jeszcze bugi... hrrr... głównie chodzi o szpary koło uszczelek w szybach... hrrrrrr........ dobranoc... hrrrap... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 haha to sie postarales loozaczku :D widze walczyles przez pol nocy ... ja o 6 wstaje a ty sie o 4 kladziesz :) ale opalacalo sie ... efekt super ... jeszczy tylko te szparki i bedzie final :) no chyba ze felg nie ma bo sie jeszcze nie wyexportowaly dobrze :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 felgi są, tylko nie chciałem za bardzo mulić mojego kompa :) oto drobne statystyki: liczba poly: 866903 + koła (ok 75k poly każde) liczba obiektów: 132 rendering: 10 min (skylight + 2 omni) do tego dojdą jeszcze wycieraczki i kilka elementów wnętrza pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 no ja powiem tylko tyle narazie niesamowicie to wyglada. piknie poprostu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 wooow, to jest dopiero samochod na ktory aż miło patrzec =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Ekstra. Doskonały model. Ciekaw jestem jak ci pójdzie dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Siemanko Looozak jak byla by bitwa :P to pewnie zajolbys teraz miejsce na podium :) model jest super piekny coz wiecej mozna powiedziec. Jak juz gdzies wczesniej wpsominalem czekam z niecierpliwoscia na rendery :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Szkoda, ze rhino jest tylko do modelowania. :( Cała ta zabawa z eksportem .. eh. :-I Niestety nadal jest to samo co było, tylko, że teraz w 3D Maxie. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Wreszcie koniec :] Teraz czekam na materiał. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 zajebiscie ! tyle powiem, czekam na materialy, po porstu czuje juz wage tego samochodu a jak beda materialy to wow ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 pussik : jest so samo tylko ze w maxie ... cala zabawa z exportem po to zeby model byl tak dokladny ... jak nigdy nie bylby w maxie ... znasz moje zdanie loozaczku ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 dzięki za komentarze :) a oto kolejne testowe renderki... narazie staram się nauczyć oświetlenia, a więc lakierem zajmę się później... prawdopodobnie jutro :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiggles Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 o kur...... loozack full szacunek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 bardzo ladnie ... ale czy dalej widze rowki mieczy uszczelka a slupkiem ? :) pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 2 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2004 Zipper, a no widzisz, bo nadal są :) poprawię to dopiero przy okazji robienia wnętrza, no chyba że będzie bardzo przeszkadzało to jakoś załatam wcześniej :) pozdrawiam P.S. trochę więcej krytyki bym prosił ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 2 Czerwiec 2004 Share Napisano 2 Czerwiec 2004 oj luzaczku ... prosisz mnie zebym sie czepial praktycznie doskonalego modelu ... wiec prosze ... lusterka wychodza z tego plastiku inaczej (wiekszy blend) maska jest za wysoko prowadzona ... dojdziesz do tego jak bedziesz tam chcial upchac wycieraczki PS: ze tez wczesniej tego nie zauwazylem :P PS2: sorry ze takie pociachane te zdjecia ale i tak bedziesz wiedzial o co mi chodzi ... PS3: i tak model jest awsome ! pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Zipper, no że też wcześniej... ;) jeżeli chodzi o lusterko to wiem, że to przejście jest zrąbane, ale dałem sobie spokój po tym jak męczyłem się z nim ponad 5 godzin... jednak z tą maską to dałem du..y :| no ale nic to, może jakoś upchne wycieraczki, bo nie chce już wracać do eksportu (za dużo włosów z głowy już sobie przy nim wyrwałem), ale teraz przynajmniej będe wiedział na co zwracać uwagę przy kolejnych modelach, dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 nie ma za co loozaczku ... :) wiesz ze to bylo tylko czepianie sie ... naprawde sporo czasu mi zajelo zaby znalezc jakakolwiek roznice ... model jest naprawde the best ... popadlem przez ciebie w kompleksy ... i postanowilem ze wiecej nie zobaczycie w moim wydaniu takiej pracy na odwal sie jak ten maluszek ... postaram sie zeby nastepny model ... (jeszcze nie wiem jaki i kiedy) byl przynajmniej z tego samego rzedu półek :) pozdrawiam ... i czekam na render z niecierpliwoscia ... i moze troche zazdroscia :) cya bro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 samo auto mi sie nie podoba ale tak ladnego modelu to jeszcze nie widzialem. jest git! kloszy lamp nie bedziesz robil? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 sa juz dawno zrobione ... popatrz na wczesniejsze renderki :) PS: loozack chyba by nie zapomnial o czyms takim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Akdsn, cieszę się, że ci się podoba :) a klosze są na tym renderku, tylko że dałem Transparency 85 i gó..no widać ;) pozdrawiam P.S. dzisiaj pierwsze próby lakieru, aż się trzęse ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 no to czekam(y) z niecierpliwoscia na pierwszy render(napiecie chyba wieksze jak przy premierze \"Matrix\'a\" LOL ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 jak bedzie taki lakier jak u Bzyka to ...;) Jakby dal Bog jakas minibitwe w przyszlosc z Toba to nie na samochody :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 zieff nic specjalnego :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sayonerka Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Jeeeez jakie to bedzie piekne z materialami. Ja juz sie zapisuje na tapetke - 1024/768 poprosze. :) Pozdrawiam i czekam na renderki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 napisał sayonerka Jeeeez jakie to bedzie piekne z materialami. (...) oj nie znasz mnie, jestem mistrzem w knoceniu materiałów :) kolejne testy... pozdrawiam i dzięki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 to jeszcze nie to :D. ekhm czy te materialy z Evermotion sa naprawde tak trudne w uzyciu... ?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 Pionier - sa pod vraya a tu brazil :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 loozaczku ... :S srednio to wyglada ... jak brazil to troche poroskminialem ta bestje i chetnie pomoge ... wiesz gdzie mnie znalezc ... pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 3 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2004 materiałami zabiłem Honde, zabiłem Peugeota, ale Clio nie mogę zabić :> będe walczył, aż w końcu zrobię zaje..sty lakier, który będziecie jeszcze wnukom pokazywać ;) Zipper, dzięki :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 nie dziekuj tylko pracuj ... zchowaj cala reszte ... renderuj sama maske i kawalek nadola ... zebys widzial lakier pod kazdym katem i renderuj ile sie da ... i pracuj z tym materialem az maska i nadkole beda perfect ... wtedy pokaz sobie calosc i odpowiedz sobie na jedno wazne ... ale to zaje.... wazne pytanie ... czy to jest dobry lakier ? jesli tak .... ja chce to miec ! jesli nie ... to zostaw maske nadkole +to gdziewyglada do dupy .... i renderuj az bedzie idealnie ! jak juz bedzie ... to stawiam ci piwo ... (serio) pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 napisał Loozack będe walczył, aż w końcu zrobię zaje..sty lakier, który będziecie jeszcze wnukom pokazywać trzymam za slowo. a tak serio to baaardzo szybko i perfekcyjnie opanowales nurbsy to czemu by nie rendering? ;) edit: albo juz nie mecz tematu i popros ladnie bzyka by ci przeslal scenke od citronena jak tak lubicie tego mentala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 walcz a nagroda cie nie ominie =) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sayonerka Napisano 3 Czerwiec 2004 Share Napisano 3 Czerwiec 2004 napisał Sharp walcz a nagroda cie nie ominie =) Co? Robimy jakas sciepe? :) Trzymam kciuki, bo na pulpicie juz cudowny morski kolor czeka. :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 eeee, khem... ja aż się boję wam teraz rendery pokazywać :) a Bzyka (ani nikogo innego) napewno nie będe prosił o gotową scenkę, bo wiem ile kosztuje pracy przygotowanie wszystkiego i trudno, żebym tak po prostu wziął od kogoś gotowca, co najwyżej będe kogoś męczył na GG o jakieś porady, ale nie o gotowy przepis :) zostawiłem na noc kompa i oto co mi rano wypluł :) (linki do oryginalnej rozdzielczości pod zdjęciami): http://members.lycos.co.uk/looztemp/cliov6/clio_010big.jpg http://members.lycos.co.uk/looztemp/cliov6/clio_011big.jpg co by buty zaraz w moją stronę nie poleciały to od razu mówię, że te rendery były robione ot tak, żeby tylko zobaczyć jak to wygląda z HDRI :) natomiast dzisiaj kolejny dzień zmagań z ustawieniami, ehhh... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 co to za wgięcie na masce nad logo renaulta :> (na czerwonym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beeper Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 zacznij od zmiany hdri :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 Sikham, nie mam pojęcia, maska tam jest teoretycznie idealnie prosta, co z resztą chyba widać na renderach bez materiałów :| Beeper, chyba w ogóle zrezygnuję z HDRI i dalej będe męczył boxy :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 hym co do hdr to moze poprostu zamiast jekiejs z niebem uzyc no juz oklepanej uffizi byle w wiekszosci byla ciemna. a najlepiej mogla by byc B&W . no i najlepiej w bialem otoczeniu.... i poppracuj jeszcze nad diffuse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 napisał beeper Pionier - sa pod vraya a tu brazil :) no to trzeba sie zabrac za vraya :) Looozack sorrka ale ten niebieski lakier to, nie bylo sprawy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2004 męcze ten lakier i męcze, ale w miarę zadowalający efekt powstaje przy czesie renderingu 36min w rozdz. 320x240 (mowa o samej karoserii, czyli ok 450k poly), a więc jak dojdą jeszcze inne elementy i materiały, to rendering w rozdz. 1024x768 pewnie potrwa jakieś 5 godzin :| ehhhh, ja już nie mam siły... muszę odpocząć, jakiś film se chyba oblookam... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 4 Czerwiec 2004 Share Napisano 4 Czerwiec 2004 yyh a nie mozesz po prostu uzyc gotowego mat z netu? no ale lakier to nie wszystko daj jakis swiecace plane`y. nie zebym sie czepial ale walczac z hdr bez otoczenia nie wiele wyjdzie i sie znow zniechecisz ;) loozack na prawde nie mowie tego zlosliwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 o nieźle....... mi się ten lakier w miarę podoba a główna jego wada (moim zdaniem) to że znacznie za mocno odbija się mapa hdri. skończysz film oglądać i do roboty!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 5 Czerwiec 2004 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2004 no coś chyba zaczęło w końcu wychodzić :) to jest narazie zwykła wersja lakieru, a na finalnym renderze będzie renderująca się jakieś 10x dłużej wersja \"Bzykowa\" ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 nie znam sie dlatego nie bierz tego do siebie ale fajnie wyglada :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 m sie nie podba ale ja tez sie nie znam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 po tym co zobaczylem to stwierdzam ze ja tez sie nie znam, ale jest GIT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 i dont like it...i to nawet nie zewzględu na color...ale na te dziwaczne reflexy... pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 hmm ... nie przekonuje mnie to do konca .... nie wiem co mi sie nie podoba ... ale cos napewno jest w tym co psuje efekt ... a moze poprostu oczekuje zbyt wiele ... nie wiem ... pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 5 Czerwiec 2004 Share Napisano 5 Czerwiec 2004 Lakier mi się nie podoba - ani kolor, ani odbicia. Żeby było idelanie, to musiałbyś w modelu poprawić rowki, bo niektóre są po prostu zbyt wąskie (głównie te w pzrednim zderzaku) oraz kształt przednich reflektorów. Wiem, że marudzę i sam lepiej nie umiem, ale to mi nie pasuje.... Pozdrowienia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi