vision3d Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Jakis czas temu mialem przyjemnosc pracowac nad konfiguratorem modelu Mazdy 6, dzis wrzucam kilka renderow, ktore powstaly przy okazji tego projektu;) Pierwsza praca renderowana w Hypershot'cie pozostale Vray, jak zawsze post w shopie, pozdrawiam. Sam model to remodeling w poly modelu CADowskiego, niedlugo postaram sie tez wrzucic jakies siatki.
mrkrzysiek Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 ładny model i ładne rendery, poczekam na siatki jeszcze;) czy mi się zdaje czy te rendery są lekko nie wyraźne?
vision3d Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 niestety lekko sa, docelowo byly wyostrzane i skalowane w dol pod www, a niestety nie mialem czasu renderowac tego jeszcze raz w wyzszej. ponizej wrzucam siate wersji sedan, bude wersje kombi przygotowal Johnzi.
hcpiter Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Jak zdjęcia... gdyby na tym ostatnim nie było takiego ziarna to pomyślał bym, ze naprawdę dodałeś jakieś referki. 5*****
trosiek Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 no prawie jak fotki. tutaj mogę powiedzieć z czystym sercem że nie ma czego się przyczepić. Świetna robota i gratuluję zlecenia :)
Loozack Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Pierwsze dwa renderki zdecydowanie najciekawsze, ale studio w czwartym też bardzo fajne :) Pozdrawiam.
KLICEK Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 moje marzenie :) po prostu cudo nie auto:) render przesliczny
plasti Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 bombowo, 5* ja mam tylko jedno pyatanie: hdrka czy studio daje takie efekty??
zolwik Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 (edytowane) Świetnie! Wygląda bardzo realnie, swietny detal i renderki (tylko niektóre lekko szumią). pozdrawiam:) Edytowane 6 Maj 2010 przez zolwik
vision3d Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 lakiery szumia, bo mialy byc lekkie metaliczne flakes (po skalowaniu w dol tak ich nie widac), moze w wolnej chwili renderne jakies high resy juz bez szumu i rozmyc:) Co do oswietlenia to pierwszy shot swiecony hdrka (+ masa posta w shopie;) ), reszta standardowo w 3ds maxie z vray lightami, omni i tym wszystkim co sie chce ladnie potem odbic w lakierze;) Klicek - mi tez sie marzy hehe, autko ma przesliczne ksztalty;) pozdrawiam
mrkrzysiek Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 ładna siatka już trafiła do mojej kolekcji ;) jakiś czas temu przeglądałem twoje portfolio fajne rzeczy robisz;) wszystkim się podoba 6 co za świat, powodzenia z kolejnymi renderami
Gość kakaku Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 wow. 2 ostatnie to myślałem, że referki dla porówniania wrzuciłeś. Możesz pokazać bez postprodukcji?
vision3d Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 dzeki za mile komentarze:) jakby ktos chcial zobaczyc jak wyszly wszystkie wersje nadwozia to odsylam na stronke: http://www.mazda.de/specials/mazda6/ a pierwszy render przed postem wygladal tak (pozostale dosc zblizone do finalnego efektu, w zasadzie wygieta tylko curve RGB):
Polg Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Profesjonalka robota , cos w ostatnim renderku jest czerwonego w przednim reflektorze a we wczesniejszych tego nie ma.
vision3d Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 to zarowa kierunkowskazu, akurat na tym jednym shotcie sie uwydatnila;) 1
peter_f Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Podobnie jak wszystko co robisz - to auto to perfekcja pod każdym względem. Absolutne PRO! Graty fronta Piter! 5***** to czysta formalność!
nonameplum Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 Powinniście jakiegoś tutka strzelić jak modelować takie cuda.
vision3d Napisano 7 Maj 2010 Autor Napisano 7 Maj 2010 baza byl kilkumilionowy model CAD z powywracanymi normalami i ogolnie nieco skaszaniony po imporcie do maxa, ale to i tak jest zdecydowanie najlepsza baza do zrobienia modelu poly w 3ds maxie, model jest dokladny w 99% jesli chodiz o proporcje, a to juz naprawde duza zaliczka zeby isc w strone realizmu. Jak wrzucalem w ta scenke jakis moj stary model robiony 'na oko' z blueprintow to juz niestety nie wygladal tak sympatycznie. Techniczne remodelowanie z CADow to tez sztuka zeby sie utrzymac ze wszystkimi krzywiznami, przedni zderzak chyba pol dnia robilem zanim zaczal wygladac zadowalajaco. Na necie jest kilka modeli CAD m.in. Jeepa wrangler'a, dodge'a viper'a takze polecam sciagnac i samemu sprobowac przerobic na poly, swietne cwiczenie:)
adam_m Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 Model CAD słuzy jako referencja, czy go poprawiasz do zadowalającego stadium? BTW piękne rzeczy robisz.
vision3d Napisano 8 Maj 2010 Autor Napisano 8 Maj 2010 tylko i wylacznie jako refka, siatki z CADa nie da sie poprawic, no chyba ze ktos jest masochista;) tutaj maly zrzut tego jak wyglada siata z bliska przed i po:
Gość kakaku Napisano 8 Maj 2010 Napisano 8 Maj 2010 nonono, extra model;] Może jakiś mały mof?:D Fajnie by bylo zobaczyc jak wyglada studio (niby mozna sie domyslac po odbiciach, ale to nie to samo co czarno na bialym) i ustawienia rendera, jezeli można prosić;>
vision3d Napisano 9 Maj 2010 Autor Napisano 9 Maj 2010 niestety 'czarno na bialym' nie moge pokazac, lubie udzielac wskazowek, ale niekoniecznie podawac na tacy gotowe rozwiazania;) rzut studia z shota nr4: 2
Camel Napisano 9 Maj 2010 Napisano 9 Maj 2010 Fajne. Niewątpliwie masz w mieszkaniu albo w piwnicy jakiś przegigantyczny pokój i strzelasz foty :)
vision3d Napisano 10 Maj 2010 Autor Napisano 10 Maj 2010 a tu jeszcze jeden obrazek ze wszystkimi wersjami kolorystycznymi:
Kr3tz Napisano 10 Maj 2010 Napisano 10 Maj 2010 Biorę srebrną! :) Genialna robota, wykonana na najwyższym poziomie i pięknym aucie.
trosiek Napisano 10 Maj 2010 Napisano 10 Maj 2010 a ja białą, obniżam zawieszenie, dodaje spojlery, obowiązkowo szpachluję, dodaję wypasione progi, nowe zderzaczki, żarowki bluelight, skrzynia do bagażnika i hyhy jade na miasto ]:-> - nie mogłem się powtrzymać :D poza tym to dzięki za studio - ląduje na dysku oczywiście. dałbym repa ale nie mogę niestety ;/
vision3d Napisano 19 Maj 2010 Autor Napisano 19 Maj 2010 (edytowane) korzystajac z chwili wolnego, dorenderowalem jeden z shotow w nieco lepszej jakosci (drobne korekty kolorkow w shopie): Edytowane 20 Maj 2010 przez vision3d
JohnZi Napisano 19 Maj 2010 Napisano 19 Maj 2010 piknie:) refleksy zacne, teraz to wyglada katalogowo 100% ;)
Rekomendowane odpowiedzi