NEBULA-Grafika Napisano 29 Maj 2010 Napisano 29 Maj 2010 Hi Przedstawiam kolejną pracę w oświetleniu nieco innym niż standardowy słoneczny dzień. Widok ogólny na taras wykonany jako praca komercyjna, reszta to dodatkowe widoki zrobione jako bonus z własnej woli :) Dziękuję za odwiedziny, komentarze mile widziane! Pozdrawiam Neb
dac77 Napisano 29 Maj 2010 Napisano 29 Maj 2010 Bardzo, bardzo ładne. Wreszcie ktoś pokazuje przemądrzałym miejscowym jak się robi wizualizacje.
blady Napisano 29 Maj 2010 Napisano 29 Maj 2010 super. Mi tylko w oczy rzuciło się to, że z przodu obrazka (galazki, leżak) mają jakby "obniżone clarity" i takie troche za miękkie sie zrobiły
Lucas Napisano 29 Maj 2010 Napisano 29 Maj 2010 Very nice:), jeśli można spytać - czym renderowane? Jakiś unbiased?
Neb Napisano 29 Maj 2010 Napisano 29 Maj 2010 dziękuję wszystkim za pierwsze komentarze i odwiedziny. dac77 - ale to chyba ogólnokrajowe forum ? :) blady - zbliżenie na fotel miało być w klimatach "pikniku pod wiszącą skałą" ( film ), dałem frayowego blooma. Ogólnie trzeba na całość patrzeć na plikach w wyższej rozdziałce. Lucas - używam Fryrendera. Photoshopa tutaj jest niewiele. Fry Sp2 ma lepszy niż poprzednie wersje tone mapping i lightmixer. Można szaleć.
3d_operator Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 Super. Jakiej mocy (typ) wstawiłeś światła do wnętrz, ze tak ładnie je widac na zewnątrz?
Pawel Lipka Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 Alez genialne...jestes przodownikiem! ;) Kompozycje rewelka i no po ptostu wszystko w kadrze jest przekozackie. W watku Szymona Masiaka w newsach jest mowa o podcastach...z checia bym posluchal Twojej wypowiedzi jak rozpracowujesz takie masterpiecy.
olaf Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 no wizualnie hedonistyczne. Pomyslec ze to pewnie jakis tani nadmorski drewniany barak, przy kutrach gdzie wali rybami, 30pln/dobe ;)
Neb Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 3d_operator - na ogół wstawiam 100 watowe emitery. Jeśli wnętrze jest większe, a oblatuję je jednym emiterem daję tak jak w realu ze 300 watów, tak jakby świeciły 3 żarówki, potem miksuję ostatecznie moc świateł w lightmixerze. Paweł Lipka - dzięki wielkie za uznanie dla mojej pracy. Oprócz wizualizacji zajmuję się fotografią więc chyba dlatego kadry poukładane :) Z podcastem nie ma kłopotu jeśli ktoś chciałby nagrać moje gadanie :P Ogólnie rozpracowuje takie tematy tylko wtedy gdy klient nie mówi mi co mam robić tylko płaci za moją wiedzę i pomysły dając wolną rękę i zaufanie. Jak na razie wszyscy są zadowleni :) Gorzej jak np. pani z marketingu od klienta malując paznokcie pisze uwagi o ujęciach, oświetleniu itp. Wtedy odpuszczam i robię kolejną pracę jakich tysiące. Myślę, że wielu forumowiczów wykonujących komercyjne prace ma podobne doświadczenia. Odreagowuję przy tego typu tematach. ola-f - nie :) to taras mieszkaniówki o wyższym standardzie. Całkiem przyjemny projekt.
olaf Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 Myślę, że wielu forumowiczów wykonujących komercyjne prace ma podobne doświadczenia.Ja mam często fajty z klientami mówiąc wprost, że jego pomysły są jarmarczne (w relacjach z klientem jest jak z dziewczyną - musi troche poiskrzyć, hehe), ale dzięki swojemu podejściu masz drzemiący potencjał do takich perełek. Swoją drogą przypomina mi to o fakcie ze nie przygotowałem tarasu na lato, a tu koncepcje są baardzo udane, wiec czuje się natchnięty.
Neb Napisano 30 Maj 2010 Napisano 30 Maj 2010 fakt czasem iskrzy, zwłaszcza jak projekt ma potencjał, który jest topiony w nietrafionych i zachowawczych wizjach klienta. Cieszę się, że jesteś natchnięty zwłaszcza, że ten taras musiałem przy okazji tej roboty cały zaaranżować, bo oczywiście projektu poza gabarytami nie było :)
MLoDY47 Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Ogólnie rozpracowuje takie tematy tylko wtedy gdy klient nie mówi mi co mam robić tylko płaci za moją wiedzę i pomysły dając wolną rękę i zaufanie. I tak powinno byc zawsze. Nie jestem w stanie pokazac niektorych swoich projektow ktore mogly byc fajne ale zostaly skasztanione przez Polskiego klienta ktory lubi przepych i wioche... Z zagranicznymi jest o wiele latwiej o zaufanie niz u rodaka. Trzymaj tak dalej i trzymaj "na swoim" bo jak widac masz to doswiadczenie. Projekt napewno nie bedzie odczuwalny jako "praca", ale to juz napewno wiesz. Zajebiste renderki , ladne swiatlo i kompozycje :) 5* ode mnie
MaxymilianMax Napisano 2 Czerwiec 2010 Napisano 2 Czerwiec 2010 Smooth :) Musze tego fryrendera posmakować bo chyba lepsze od Mentala produkuje obrazki ;)
lashco Napisano 5 Czerwiec 2010 Napisano 5 Czerwiec 2010 a mam pytanie jak się robi taką ładna glebie ostrości to jest ten frayrender czy PS ?
Neb Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 dziękuję za komentarze i oceny. lashco - DOF jest w pełni policzony we Frayu.
lashco Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 (edytowane) a to ciekawe... trzeba zaczac używać tego FRAYa bo sie natchnąlem tym co tu zobaczyłem.. BTW moje biuro projektowalo ten budynek ale u nas nikt nie jest w stanie takich wizek zrobic :)... a dorzucisz tu zewnetrza calego budynku? czy jest/bedzie na to jakis inny watek. SZACUNEK. znalazłem już sobie na stronie Inwestora ;) też niezłe... ale te nocne urywają "dupę" bardziej A m.in. od tych desek na tarasach nazwaliśmy osiedle :) faktycznie, że szkoda, że z nich zrezygnowali... co zrobisz. "Siła wyższa" ;) Edytowane 7 Czerwiec 2010 przez lashco
Neb Napisano 7 Czerwiec 2010 Napisano 7 Czerwiec 2010 dziękuję lashco, niespodziewane "spotkanie" :) Tak jak pisałem, projekt był przyjemny i dobrze się przy nim pracowało, zwłaszcza w ostatniej fazie kiedy spłynęly do nas wszystkie dane i decyzje inwestora. Na tarasie w Waszym projekcie były ładne zielone deski, które zostały później zmienione na posadzkę kamienną. Chyba wolałem te dechy :) Walniemy exteriory w oddzielnym wątku. Niestety nie było czasu na ich maksymalne dopracowanie. Testuj Fraya. Opanowany całkiem nieźle pomyka. pozdrawiam
Tores Napisano 10 Czerwiec 2010 Napisano 10 Czerwiec 2010 Chyba lubisz tę porę dnia bo najlepsze rendery ci przy niej wychodzą. Pięknie wyszło.
mati-bor Napisano 11 Czerwiec 2010 Napisano 11 Czerwiec 2010 klękam na kolana... jestem w ciężkim szoku. te wizki będą dla mnie długo inspiracją.
Neb Napisano 13 Czerwiec 2010 Napisano 13 Czerwiec 2010 Tores - lubię i to bardzo :) dzięki. mati-bor - klękaj tylko na grochu o ile coś przeskrobiesz :) dzięki za miłe słowa.
Rekomendowane odpowiedzi