Napisano 8 Lipiec 201014 l Jak w tytule:) w koncu udalo mi sie osiagnac zadowalajacy efekt, takze praca laduje w ukonczonych:) Model juz pokazywalem takze w dalszym ciagu jest to polymodeling po oryginalnym CADzie, rendering 3ds max/Vray. Lekka postprodukcja kolorkow w shopie. Tlo to oczywiscie foto, oswietlane pojedyncza HDRka wlasnej roboty:) Edytowane 27 Sierpień 201014 l przez KLICEK
Napisano 8 Lipiec 201014 l Jest wybornie! 5***** Mam jedynie watpliwosci czy beton na pierwszym planie nie traci ostrosci za mocno. Wydaje mi sie ze jest zblurowana posadzka i nagle idealnie ostre auto. Oczywiscie czepialstwo w zamian za perfekcyjna robote:) Pozdrawiam Pawel
Napisano 8 Lipiec 201014 l Autor dzieki:) simonhc - niestety jest tak jak piszesz:( na zrobienie hdrki i pare backplate'ow na tym parkingu mialem doslownie 10min, takze bledy w ostrosci zobaczylem dopiero w domu, nauczka na przyszlosc:)
Napisano 8 Lipiec 201014 l Witam Super obrazek. Czy czarny pas na scianie garazu nie powinien byc widoczy przez przednia i boczna szybe? ;)
Napisano 8 Lipiec 201014 l Ładne światło i materiały. Szyby deko martwe mi się wydają. Przydałaby się też czarny pas tła w bocznej szybie.
Napisano 8 Lipiec 201014 l Heh no foto i tyle :) Ps. ostatnio termin backplate jest dosyć często używany , możesz go troszkę rozszyforwać ? :)
Napisano 8 Lipiec 201014 l Autor oo, dzieki za czujne oko! paseczek sie zapodzial, ale juz to naprawilem:) co do szyb, to niestety ale w takich warunkach oswietleniowych one naprawde niewiele odbijaja:) a tu jeszcze HDRka jakby ktos byl ciekaw, a nie przeglada dzialu Foto:)
Napisano 8 Lipiec 201014 l Wszysko śliczne :) Mam jednak jedno pytanie: skoro dostałeś model z cada, który miał siatki jakie miał, po co jeszcze raz modelowałeś wóz?
Napisano 8 Lipiec 201014 l Autor Niestety pliki jakie dostalem mialy powywalne normale, smooth grupy ktorych nijak sie nie dalo naprawic (kto mial do czynienia z CADowskimi meshami po konwersji na poly wie o czym mowie:)) pozatym jeden model mial ponad 7mln poly, takze pracowac z takim modelem nie mowiac juz o wyrenderowaniu ponad 1000 klatek to lekki hardcore:)
Napisano 8 Lipiec 201014 l Autor sory, ale sie zakochalem w tej Mazdzie:D ale do nast renderu uzyje innej modelki;)
Napisano 8 Lipiec 201014 l Nie samowite , mógłbyś zrobić kiedyś jakiegoś tutka i pokazać jak się robi takie cuda? pozdrawiam
Napisano 8 Lipiec 201014 l Autor robi sie bardzo prosto;) dobra hdrka i duuuuzo testow zeby zlapac odpowiednie nateznie swiatla i gamme;) materaiyl uzywam mega standardowe.
Napisano 9 Lipiec 201014 l vision3d, mógłbyś polecić jakiś dobry tutorial na robienie wlasnych mapek HDRI?
Napisano 9 Lipiec 201014 l Autor przyspamuje, ale napisze ze cala wiedze czerpalem z tej ksiazeczki: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=68320
Napisano 9 Lipiec 201014 l taaaaaa pliki z CADa to jest to co wszyscy uwielbiają :) Bardzo ładny render, czuć klimat. Troszkę podkręciłbym shaderki, zwłaszcza szyby bo nieco odstają od całości.
Napisano 11 Lipiec 201014 l Niestety pliki jakie dostalem mialy powywalne normale, smooth grupy ktorych nijak sie nie dalo naprawic (kto mial do czynienia z CADowskimi meshami po konwersji na poly wie o czym mowie:)) pozatym jeden model mial ponad 7mln poly, takze pracowac z takim modelem nie mowiac juz o wyrenderowaniu ponad 1000 klatek to lekki hardcore:) probuj nastepnym razem "file link manager" wszystkich problemow nie rozwiaze ale jest duzo lepiej (chyba że tak robiłeś ;) ) apropos renderu - bajka, bardzo mi się podoba! (ale jak bym mial sie przyczepic na sile, to kolo przednie prawe lata w powietrzu i smiesznie wyglada rozjasnienie prawego reflektora ;) poza tym miod! ) greets
Napisano 13 Lipiec 201014 l Wow, dałbym za całość 4 gwiazdki, ale jeśli wziąć pod uwagę, że nieostre tło to tylko wypadek przy pracy a nie brak umiejętności to dam 5 ;) Naprawdę fajne oświetlenie i odbicia. Pozdrawiam.
Napisano 13 Lipiec 201014 l zastanawiam się czy modelowanie samochodów jest tak łatwe, czy może mamy tak dużo świetnych speców od tego - co drugi samochód tutaj pokazywany jest bliski fotorealizmowi, łącznie z tą pracą. Brawo!
Napisano 13 Lipiec 201014 l i-riss : Zdecydowanie to pierwsze. Graty vision :) Edytowane 13 Lipiec 201014 l przez NV
Napisano 14 Lipiec 201014 l jedno koło sie tylko skręca? Nie wiem czy skala nie jest troche źle dobrana gdy patrze na hdr i na Twoje zdjecie mazdy;) Wysoki ten parking pdziemny ale tak to naprawde Ładne zdjecie zrobiłeś;) Podrecznikowa akcja.
Napisano 15 Lipiec 201014 l Autor kola sa oba skrecone na bank:) no juz sie chociaz tego nie czepiajcie:) parking z tego co pamietam niski nie jest:) w galeriach to prawie zahaczam glowa (1,95m robi swoje), a tutaj zgaduje ze jest cos kolo 2,6-2,8, takze skala nie taka zla;)
Napisano 15 Lipiec 201014 l ale rynna za duza, wymodeluj mniejsza:D bardzo fajnie wyszlo, nie ma sie czego czepiac:)
Napisano 15 Lipiec 201014 l Autor spoko spoko juz wyklepuje ta rynne, a sam material nie wyszedl zbyt sztucznie?;)
Napisano 18 Lipiec 201014 l Bardzo ladne. Ja jedynie wywalilbym te flary bo dodaja tylko sztucznosci. 5 *