AniaSzerszeń Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 Witam, Na początek chciałam się przywitać, jako że jestem tu nowa :) A poniżej wizualizacja wnętrza, którą robiłam dla wprawy, na podstawie zdjęć. Soft: Modo 401, modele moje, projekt oryginału: Wingardh Arkitektkontor.
dac77 Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Te butelki są takie duże w oryginale czy takie wyszły? To chyba jakiś stary projekt bo kuchenka jest na gaz.
Tweester Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Jak dla mnie trochę za jasno w tym pomieszczeniu.
Vega Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Te butelki są takie duże w oryginale czy takie wyszły? To chyba jakiś stary projekt bo kuchenka jest na gaz. Czemu? Może ktoś jest bardziej oszczędny. Ma np. 5 kompów w domu i taniej wyjdzie mu używać kuchenkę gazową. W końcu gaz jest tańszy. Szkoda, że na poddaszu jest tak pusto :)
Cide Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Całkiem fajne toto. W sensie i projekt i wykonanie też schludne. Ja to na pewno bym się przyczepił to tego materiału kieliszków (może model ze zbyt grubym szelem w tym troszkę pomógł). Wyglądają jakby były wszystkie niedopite ze wczorajszej imprezy. Brak zagospodarowania u góry rzeczywiście troszkę się rzuca. Dwójeczka zdecydowanym faworytem ;) Delikatny zielonkawy zafarb to wina mojego monitora?
Turisma Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Kolejny świetny argument na to, że powinien powstać dział MODO ;) Scenka jak dla mnie bardzo przyjemna, aczkolwiek przepalona troszkę...
Kris_R Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Ale wejście na forum! Z grubej rury :) Świetna realizacja! Nie codziennie mam przyjemność oglądać wizki zrobione w Modo. To czysty render z modo czy palone było do 32bit i później kręcone mocno w PS?
mkeruj Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Bardzo mi się podoba. Rewelacja. Sam zastanawiam się od dłuższego czasu nad modo, tylko czasu brak. PZDR
Korbol Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Bardzo ładnie. Tylko kieliszki kłują w oczy, w sensie materiał szkła.
uzumakishadow Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Na kieliszki to zwiększone Refraction Depth w render settings i to dosyć mocno, na pewno nie na domyślnych 8. Razi też mapowanie i sama słabej jakości tekstura blatów. Na pierwszym obrazku dalsza futryna ma "zacieki" od gi. Jaki jest light setup i parametry? Trochę materiały można by podciągnąć. Ogólnie b. ładne wejście. :) Od dawna w modo? uzu
Pawelkos Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Przede wszystkim witam na forum i gratuluje udanego wejscia ;). Renderek bardzo przyjemne choc tez mi sie wydaje ze troche przepalony. Puste poddasze troche kluje po oczach i mysle ze na podzlodze i na blatach przydaloby sie troche spec'a. Tez chetnie bym sie dowiedzial ile w tym czystego rendera z moda a ile w tym postpro. Na tym drugim AA i sie troche posypalo na krzeselku ale to szczegol ;)
AniaSzerszeń Napisano 29 Lipiec 2010 Autor Napisano 29 Lipiec 2010 Dzięki za wszystkie komentarze. dac77: duże butelki po szampanie ;) turisma: jestem jak najbardziej za kris_r: prawie czysty render 16bit z modo plus trochę krzywych w fotoszopie uzumakishadow: refraction depth szło na domyślnych 8. Parametry: Indirect Rays:512 Indirect Bounces:6 Irradiance Rays:512 Irradiance Rate 2.1 Reszta bez zmian Enviro:Zdjęcie + 2xDirectional (jeden z Spread Angle:60 zamiast AreaLight) W modo siedzę od kilku miesięcy i bardzo fajnie mi się w nim pracuje. Pozdrawiam :) Czysty render:
jakubm Napisano 30 Lipiec 2010 Napisano 30 Lipiec 2010 [...]To chyba jakiś stary projekt bo kuchenka jest na gaz. bo to pewnie kuchnia na prowincji, fajny styl. ogólnie podoba sie. jednak przyczepiłbym się oświetlenia w nadprożu - no chyba ze domek w technologi drewnianej, co sugerują zewnętrzne kontakty, ale to mamy mała niekonsekwencje mz; a także tych wielgasnych butelek po "szampanie" - bo stają sie mistrzami 2 planu ;) pozdr.
DEkoy Napisano 2 Wrzesień 2010 Napisano 2 Wrzesień 2010 wejscie smoka! dla mnie jest super, uwielbiam takie klimaty. Masz wyczucie :] nie mam do czego sie przyczepic nawet, wez cos zrób zle nastepnym razem, ciekawiej bedzie ;p 1
arch515 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Ładne, dobra dbałość o detal jak na początkującą, życzę powodzenia w zmaganiach..Pozdrawiam.
olaf Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 troche się sadzy nazbierało w szkle, co w sumie dziwne biorąc pod uwagę jak duze butelki osuszyli ;) troche góra się marnuje tego pomieszczenia.
Reanimator Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Super, bardzo mi sie podoba kolorystyka :) Czerwien w cieniach - mniam! ;)
Neb Napisano 17 Wrzesień 2010 Napisano 17 Wrzesień 2010 Detale do lekkiej poprawy, ale bardzo ładna praca, zwłaszcza, że renderowana w modo a w tym sofcie trzeba wiedzieć co się robi, żeby uzyskać tak dobry efekt. Gratulacje.
Rekomendowane odpowiedzi