Napisano 27 Lipiec 201014 l Witam, Na początek chciałam się przywitać, jako że jestem tu nowa :) A poniżej wizualizacja wnętrza, którą robiłam dla wprawy, na podstawie zdjęć. Soft: Modo 401, modele moje, projekt oryginału: Wingardh Arkitektkontor.
Napisano 28 Lipiec 201014 l Te butelki są takie duże w oryginale czy takie wyszły? To chyba jakiś stary projekt bo kuchenka jest na gaz.
Napisano 28 Lipiec 201014 l Te butelki są takie duże w oryginale czy takie wyszły? To chyba jakiś stary projekt bo kuchenka jest na gaz. Czemu? Może ktoś jest bardziej oszczędny. Ma np. 5 kompów w domu i taniej wyjdzie mu używać kuchenkę gazową. W końcu gaz jest tańszy. Szkoda, że na poddaszu jest tak pusto :)
Napisano 28 Lipiec 201014 l Całkiem fajne toto. W sensie i projekt i wykonanie też schludne. Ja to na pewno bym się przyczepił to tego materiału kieliszków (może model ze zbyt grubym szelem w tym troszkę pomógł). Wyglądają jakby były wszystkie niedopite ze wczorajszej imprezy. Brak zagospodarowania u góry rzeczywiście troszkę się rzuca. Dwójeczka zdecydowanym faworytem ;) Delikatny zielonkawy zafarb to wina mojego monitora?
Napisano 28 Lipiec 201014 l Kolejny świetny argument na to, że powinien powstać dział MODO ;) Scenka jak dla mnie bardzo przyjemna, aczkolwiek przepalona troszkę...
Napisano 28 Lipiec 201014 l Ale wejście na forum! Z grubej rury :) Świetna realizacja! Nie codziennie mam przyjemność oglądać wizki zrobione w Modo. To czysty render z modo czy palone było do 32bit i później kręcone mocno w PS?
Napisano 28 Lipiec 201014 l Bardzo mi się podoba. Rewelacja. Sam zastanawiam się od dłuższego czasu nad modo, tylko czasu brak. PZDR
Napisano 28 Lipiec 201014 l Na kieliszki to zwiększone Refraction Depth w render settings i to dosyć mocno, na pewno nie na domyślnych 8. Razi też mapowanie i sama słabej jakości tekstura blatów. Na pierwszym obrazku dalsza futryna ma "zacieki" od gi. Jaki jest light setup i parametry? Trochę materiały można by podciągnąć. Ogólnie b. ładne wejście. :) Od dawna w modo? uzu
Napisano 28 Lipiec 201014 l Przede wszystkim witam na forum i gratuluje udanego wejscia ;). Renderek bardzo przyjemne choc tez mi sie wydaje ze troche przepalony. Puste poddasze troche kluje po oczach i mysle ze na podzlodze i na blatach przydaloby sie troche spec'a. Tez chetnie bym sie dowiedzial ile w tym czystego rendera z moda a ile w tym postpro. Na tym drugim AA i sie troche posypalo na krzeselku ale to szczegol ;)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor Dzięki za wszystkie komentarze. dac77: duże butelki po szampanie ;) turisma: jestem jak najbardziej za kris_r: prawie czysty render 16bit z modo plus trochę krzywych w fotoszopie uzumakishadow: refraction depth szło na domyślnych 8. Parametry: Indirect Rays:512 Indirect Bounces:6 Irradiance Rays:512 Irradiance Rate 2.1 Reszta bez zmian Enviro:Zdjęcie + 2xDirectional (jeden z Spread Angle:60 zamiast AreaLight) W modo siedzę od kilku miesięcy i bardzo fajnie mi się w nim pracuje. Pozdrawiam :) Czysty render:
Napisano 30 Lipiec 201014 l [...]To chyba jakiś stary projekt bo kuchenka jest na gaz. bo to pewnie kuchnia na prowincji, fajny styl. ogólnie podoba sie. jednak przyczepiłbym się oświetlenia w nadprożu - no chyba ze domek w technologi drewnianej, co sugerują zewnętrzne kontakty, ale to mamy mała niekonsekwencje mz; a także tych wielgasnych butelek po "szampanie" - bo stają sie mistrzami 2 planu ;) pozdr.
Napisano 2 Wrzesień 201014 l wejscie smoka! dla mnie jest super, uwielbiam takie klimaty. Masz wyczucie :] nie mam do czego sie przyczepic nawet, wez cos zrób zle nastepnym razem, ciekawiej bedzie ;p
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Ładne, dobra dbałość o detal jak na początkującą, życzę powodzenia w zmaganiach..Pozdrawiam.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l troche się sadzy nazbierało w szkle, co w sumie dziwne biorąc pod uwagę jak duze butelki osuszyli ;) troche góra się marnuje tego pomieszczenia.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Super, bardzo mi sie podoba kolorystyka :) Czerwien w cieniach - mniam! ;)
Napisano 17 Wrzesień 201014 l Detale do lekkiej poprawy, ale bardzo ładna praca, zwłaszcza, że renderowana w modo a w tym sofcie trzeba wiedzieć co się robi, żeby uzyskać tak dobry efekt. Gratulacje.