Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 312
  • Wyświetleń 30,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

W 1939 się nie poddaliśmy to i teraz damy radę:D Właśnie zmieniam światła na standardowe, bo to właśnie światła Vraya były winne, ale dlaczego? nie wiem:D

Napisano

jakos mi to niebieskie niebo do oswietlenia nie pasuje. bo wyglada jakby chmury byly tylko na horyzoncie, a mimo to wiekszosc sceny jest w cieniu.

Napisano
  • Autor

Kolejna zabawa z oświetleniem. Straszna kompresja wyszła. Źarno z powodu samplowania, przy ostatecznym renderingu będzie lepiej. Motion blur też chyba będzie mniejszy a chmurki pewnie troszkę drobniejsze.

Pozdrawiam

Napisano

Coraz ciekawiej to wygląda:) W zasadzie to do niczego oprócz marnej jakosc rendera (ktora jest usprawiedliwiona;)) nie mozna sie przyczepic.

Napisano

wedlug mnie wyglada jakbys uzyl podklatek...za ostry jest ten obraz .... musi byc rozmyty ale zreszta jak uwazasz...

Napisano
  • Autor

Ponieważ zaprezentowana wersja ostatecznego ujęcia nie przypadła do gustu większości oglądających przedstawiam nową wersję kompozycyjną.

Wszystko zostało jakby odmienione. Począwszy od oświetlenia poprzez ustawienie obiektów a kończąc na silniku graficznym Vray'a :D

A teraz wspomniany obrazek. Trzeba poprawić smapling irradianca to już sam widzę. Pokombinuje jeszcze z dymem i płomieniem od silników.

A teraz żeby nie marudzić:

Pozdrawiam Bacry.

P.S. ponieważ do końca marca w tygodniu jestem permanentnie obecny w Poznaniu updatów można się spodziewać tylko w weekend'y :(

Napisano

ostatni update jest o niebo lepszy od poprzedniego, teraz to wygląda naprawde realnie i dobrze

co ja gadam nie o niebo :P całość jest lepsza :D

Napisano

podwiększyłem sobie troszeczke kontrast w infranvie tego obrazka i musze poweidzieć że wygląda wtedy o wiele lepiej, wręcz powiedziałbym kosmicznie. Proponuje zrobić to samo i wyostrzyć jakoś, wygląda wtedy o nie bo lepiej. Nie mam nic do zarzucenia oprucz braku kontrastu właśnie i tekstury pojazdu. Dodaj jakieś odpryski od spodu i tym podobne. Reszta moim zdaniem jest świetna :) bardzo ladne oswietlenie i faktura podłoża i reszty. Szczególnie podoba mi się te czerwone swiatło rzucane prze silniki. Fajnie by to wyglądało w animacji.