Gość fishinthewater Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Magia przyszlosci :D Zabawa sprzetem fotograficznym i iPAD'em Więcej na http://www.dentsulondon.com/blog/2010/09/14/light-painting/ Oraz http://berglondon.com/blog/2010/09/14/magic-ipad-light-painting/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 heh, pomysl genialny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 hehe świetne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 No ciekawy film. Bez historii, ale tutaj chodziło o niecodzienne podejście do tematu, stworzenie ładnych obrazków i to udało się w 100 procentach. Sam pomysł też niezły. Warto również zerknąć na galerię na Flickr: Niektóre pojedyncze klatki wyglądają naprawdę świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Świetne. Raz że technika niestandardowa a dwa że film ma fajny klimacik przez te potworki i muzykę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 bardzo efektowne ;) Tylko niech teraz zaginać czas nauczą, żeby można to było oglądać gołym okiem ;) były kiedyś podobne filmiki z dziećmi i małymi kolorowymi latarkami - to w sumie to samo tylko nowocześniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 "Więc chodź pomaluj mój świat..." ... iPodem? A niech mnie, nowa sztuka. A jakby zacząć w tym rzeźbić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Wow, świetne. Arti-Hehe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 "Więc chodź pomaluj mój świat..." ... iPodem? A niech mnie, nowa sztuka. A jakby zacząć w tym rzeźbić? choć to zupełnie co innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Jak dla mnie filmik na poziomie tych, co to ktos sobie przez 14 lat robil codziennie zdjecie a potem zlozyl to w filmik. Tyle ze nie zmarnowali tyle czasu. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 iPAD.... dla iHUMAN....!!! i = idiota...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 ha! raz się wpełni do granic zgadzam z dziadkiem3D :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercedesslr Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 genialny pomysł i wykonanie!!! do dziadka... Też tak myślałem dopóki nie dostałem w ręce iPhone-a :))) nawet pierwsza generacja bije większość dzisiejszych smartphone-ów.. nie wspominając o czwartej ;D jeden minus CENA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 no pomysł fajny... jak malowanie światłem.. ale całkowicie niewykorzystany ;) rusza sie to wszystko widać rozmazanych ludzi, napisy... hmmmm ...mogli zbudować szynę.. po której by im ten Ipad jeździł... wtedy mogliby trzaskać fajne animacje to to jest lipa panowie... pomysł świetny ale generalnie lipa.. bez porównania lepszy efekt można uzyskać za pomocą hologramu... więc po co wyważać otwarte drzwi? Żeby pochwalić się Ipadem ;D ? Dla mnie to czysta reklama jest.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 norden- Uważam że jak zawsze na początku nie wszystko może być idealne. Nie od razu Rzym zbudowano. Może czytałeś "Aleje cieni"? Tam gnie artysta rzeźbiący światłem w 3d. A jeżeli ta niedoróbka to początek czegoś takiego? pzd. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 To jest jak poklatkowa animacja. To nie tak ze za rok zrobia z tego latajace w przestrzeni hologramy 3d real time. To filmek i na tym sie konczy kariera tego genialnego odkrycia. Fajny wizualnie cukiereczek i tyle. Jak sam i-pad z reszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Double_G Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Też tak myślałem dopóki nie dostałem w ręce iPhone-a :))) nawet pierwsza generacja bije większość dzisiejszych smartphone-ów.. nie wspominając o czwartej ;D CENA! To znaczy, że nie miałeś w rękach dzisiejszych smartphone'ów. Zwłaszcza: Motorola Milestone 2 (1 też), Nexus One, HTC Desire, Samsung Galaxy S, Droid X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 To jest jak poklatkowa animacja. To nie tak ze za rok zrobia z tego latajace w przestrzeni hologramy 3d real time. To filmek i na tym sie konczy kariera tego genialnego odkrycia. Fajny wizualnie cukiereczek i tyle. Jak sam i-pad z reszta. No może trochę się zadumałem ale i tak uważam że jest to coś innego w sensie innowacyjnego. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Mich@l_ Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 No, ten projekt odkryłem troszkę wczesniej i się właśnie nim bawiłem wczoraj. Samsung Avila + kompakcik Canon PowerShot A520. Mój najlepszy efekt do tej pory: http://h.imagehost.org/0832/IMG_3363.jpg Muszę robić w idealnej ciemności, niezbyt ładnie rozmywa aparacik. Nie wiem jak oni to robią, że przy 10 sek przesłonie zdjęcia nie sa prześwietlone, może HDR wykorzystują? I jak w maxie zrobić te outline'y jak oni tym planem? Ja się zdenerwowałem i zrobiłem to w paincie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 moze dlatego ze ekran avili jest 9 razy większy i mozna robić na mniejszym zoomie zdjęcia ? spr dać większą przesłonę albo skróć czas naświetlania do 5 sek, ustaw iso na 50-100 i bedziesz miał lepszy rezultat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi