Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

• Odpowiedzi 19
  • Wy艣wietle艅 3,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No ciekawy film. Bez historii, ale tutaj chodzi艂o o niecodzienne podej艣cie do tematu, stworzenie 艂adnych obrazk贸w i to uda艂o si臋 w 100 procentach. Sam pomys艂 te偶 niez艂y.

Warto r贸wnie偶 zerkn膮膰 na galeri臋 na Flickr:

Making Future Magic: iPad light painting

Niekt贸re pojedyncze klatki wygl膮daj膮 naprawd臋 艣wietnie.

Napisano

艢wietne. Raz 偶e technika niestandardowa a dwa 偶e film ma fajny klimacik przez te potworki i muzyk臋:)

Napisano

bardzo efektowne ;) Tylko niech teraz zagina膰 czas naucz膮, 偶eby mo偶na to by艂o ogl膮da膰 go艂ym okiem ;)

by艂y kiedy艣 podobne filmiki z dzie膰mi i ma艂ymi kolorowymi latarkami - to w sumie to samo tylko nowocze艣niejsze

Napisano

"Wi臋c chod藕 pomaluj m贸j 艣wiat..."

... iPodem?

A niech mnie, nowa sztuka. A jakby zacz膮膰 w tym rze藕bi膰?

Napisano
"Wi臋c chod藕 pomaluj m贸j 艣wiat..."

... iPodem?

A niech mnie, nowa sztuka. A jakby zacz膮膰 w tym rze藕bi膰?

cho膰 to zupe艂nie co innego

Napisano

Jak dla mnie filmik na poziomie tych, co to ktos sobie przez 14 lat robil codziennie zdjecie a potem zlozyl to w filmik. Tyle ze nie zmarnowali tyle czasu. ;)

Napisano

genialny pomys艂 i wykonanie!!!

do dziadka... Te偶 tak my艣la艂em dop贸ki nie dosta艂em w r臋ce iPhone-a :))) nawet pierwsza generacja bije wi臋kszo艣膰 dzisiejszych smartphone-贸w.. nie wspominaj膮c o czwartej ;D jeden minus CENA!

Napisano

no pomys艂 fajny... jak malowanie 艣wiat艂em.. ale ca艂kowicie niewykorzystany ;) rusza sie to wszystko wida膰 rozmazanych ludzi, napisy... hmmmm ...mogli zbudowa膰 szyn臋.. po kt贸rej by im ten Ipad je藕dzi艂... wtedy mogliby trzaska膰 fajne animacje to to jest lipa panowie... pomys艂 艣wietny ale generalnie lipa.. bez por贸wnania lepszy efekt mo偶na uzyska膰 za pomoc膮 hologramu... wi臋c po co wywa偶a膰 otwarte drzwi? 呕eby pochwali膰 si臋 Ipadem ;D ? Dla mnie to czysta reklama jest....

Napisano

norden- Uwa偶am 偶e jak zawsze na pocz膮tku nie wszystko mo偶e by膰 idealne. Nie od razu Rzym zbudowano. Mo偶e czyta艂e艣 "Aleje cieni"? Tam gnie artysta rze藕bi膮cy 艣wiat艂em w 3d. A je偶eli ta niedor贸bka to pocz膮tek czego艣 takiego?

pzd. Daniel

Napisano

To jest jak poklatkowa animacja. To nie tak ze za rok zrobia z tego latajace w przestrzeni hologramy 3d real time. To filmek i na tym sie konczy kariera tego genialnego odkrycia. Fajny wizualnie cukiereczek i tyle. Jak sam i-pad z reszta.

Napisano
Te偶 tak my艣la艂em dop贸ki nie dosta艂em w r臋ce iPhone-a :))) nawet pierwsza generacja bije wi臋kszo艣膰 dzisiejszych smartphone-贸w.. nie wspominaj膮c o czwartej ;D CENA!

To znaczy, 偶e nie mia艂e艣 w r臋kach dzisiejszych smartphone'贸w. Zw艂aszcza: Motorola Milestone 2 (1 te偶), Nexus One, HTC Desire, Samsung Galaxy S, Droid X

Napisano
To jest jak poklatkowa animacja. To nie tak ze za rok zrobia z tego latajace w przestrzeni hologramy 3d real time. To filmek i na tym sie konczy kariera tego genialnego odkrycia. Fajny wizualnie cukiereczek i tyle. Jak sam i-pad z reszta.

No mo偶e troch臋 si臋 zaduma艂em ale i tak uwa偶am 偶e jest to co艣 innego w sensie innowacyjnego. ;)

Napisano

No, ten projekt odkry艂em troszk臋 wczesniej i si臋 w艂a艣nie nim bawi艂em wczoraj.

Samsung Avila + kompakcik Canon PowerShot A520.

M贸j najlepszy efekt do tej pory:

http://h.imagehost.org/0832/IMG_3363.jpg

Musz臋 robi膰 w idealnej ciemno艣ci, niezbyt 艂adnie rozmywa aparacik. Nie wiem jak oni to robi膮, 偶e przy 10 sek przes艂onie zdj臋cia nie sa prze艣wietlone, mo偶e HDR wykorzystuj膮?

I jak w maxie zrobi膰 te outline'y jak oni tym planem? Ja si臋 zdenerwowa艂em i zrobi艂em to w paincie :D

Napisano

moze dlatego ze ekran avili jest 9 razy wi臋kszy i mozna robi膰 na mniejszym zoomie zdj臋cia ?

spr da膰 wi臋ksz膮 przes艂on臋聽albo skr贸膰 czas na艣wietlania do 5 sek, ustaw iso na 50-100 i bedziesz mia艂 lepszy rezultat :)

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci