adek Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 Jak Wam się podobają przygody Strusia Pędziwiatra i ścigającego go Kojota w 3D? Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1453
olaf Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 za mało gry aktorskiej w stylu Chucka Jonesa
artzgodka Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 fatal, kreska dużo lepsza i wymowna
wogrodnik Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 Ja tą bajkę lubię w wersji oryginalnej, ponieważ kojarzy mi się z dzieciństwem:) wersja 3D natomiast nie wiele skojarzeń z tamtych czasów nasuwa...
Pawel Lipka Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 Ogolnie fajnie wyszlo, ale dysonans jest duzy na niekorzysc 3d. Ekspresja i aktorstwo starej wersji jest jak juz Olaf zauwazyl... Widac bylo, ze niektore miny takie oszczedne, bez szalenstwa..w kreskowkach jest zawsze wszystko wyciagniete do ekstremum...tam charakter czasami przeistacza sie o kilkaset procent, tutaj czuje sie te suwaczki w panelu do morfow ostroznie, ostroznie przesuwane. Ciala jednak pracuaj fajnie. Tylko taka refleksja, nie wiem co inni mysla, ale zastanawiam sie co to wnosi w takim razie? bo nie pojawilo sie nic do czego warto by tu zastosowac 3d zamiast 2d. Chyba, ze tym tajnym elementem jest po prostu budzet;)
MF Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 Mam bardzo podobne przemyślenia Pawle. Natomiast myślę, że głównym powodem zastosowania 3d zamiast 2d jest fakt zrobienia tego w stereo i raczej nie chodzi tutaj o budżet.
happy-angel Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 No nie da sie przerobić 2d na 3d i żeby było takie same wrażenie. Nawet jakby sie dało to po co to w ogóle robić? Moim zdaniem wszystko wygląda bardzo smacznie i zachowało sporo dobrego z poprzedniego klimatu.
Sunedge Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 kojot nawet w 3d daje rade :) calosc zdecydowanie in plus, jedynie eksplozja troche zbyt wypasiona ;)
Loopik Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 Widziałem w kinie w 3D i wizualnie bardzo ładnie. Ale ogólnie osobiście wrażenia mam takie, że... już to widziałem wiele razy i bardziej nudzi niż śmieszy.
_Arti_ Napisano 31 Październik 2010 Napisano 31 Październik 2010 Po raz pierwszy podczas oglądania animacji typowo komediowej pojawił mi się banan na mordzie. Świetne wykonanie, fantastyczna animacja, klimat rodem z klasycznej, papierowej czy już tabletowej animacji. Cudo!
Nezumi Napisano 1 Listopad 2010 Napisano 1 Listopad 2010 Tragedii nie ma ale brakuje mi charakteru oryginalu. Tam kreska jest ostra, nieco "brudniejsza", ruchy sa wymowniejsze i bardziej przesadzone. Wiele juz napisal Pawel wiec nie bede powtarzal. 3D jest strasznie przylizane, czysciutkie i puchate jak kurczaczek wielkanocny. Oryginal zdecydowanie wygrywa, jesli o mnie chodzi. Na prawde nie wiem po co sie wszedzie z tym 3D na sile pchaja. A tylu jest genialnych rysownikow. Nie pomne tytulu - widzialem jakies koncepty do animacji 3D. Wygladaly diabelnie dobrze, z pazurem i pomyslem, postaci byly pelnokrwiste. Efekt koncowy w 3D byl tylko cieniem konceptow. Ot kolejna, nudna baja nijaka plastycznie. Moze sie kiedys znudzi? W koncu postep techniki nie musi oznaczac ze trzeba rezygnowac z tego co dobre :/
biglebowsky Napisano 1 Listopad 2010 Napisano 1 Listopad 2010 Imo wykonanie bardzo fajne, tylko formuła się trochę spaliła. Wiadomo, przejedzie kojota 50 razy w te i we w te, wielki głaz przewróci się nie w tą stronę a z namalowanego tunelu wyjedzie pociąg. Presto jest fajniejszym przykładem wykorzystania retro w 3d bo jest świeższy. Druga sprawa to że im stylizacja bardziej "wymiarowa", bliższa realnej fizyce tym brutalność mniej śmieszy a bardziej odstręcza. ciężarówka która przejechała kojota 2d robi mi smileya, ciężarówka która przejechała kojota 3d marszczy czoło i wykrzywia zdeko pysk.
Tores Napisano 1 Listopad 2010 Napisano 1 Listopad 2010 Starzy jesteście i narzekacie. Puściłem tą animację dzieciom 3-8 lat i były zachwycone. Obejrzały ją kilka razy i nie widziałem żeby się nudziły a wręcz chciały jeszcze. I to dla mnie jest wyznacznikiem czy jest dobra czy nie.
chudy Napisano 1 Listopad 2010 Napisano 1 Listopad 2010 ja tam nie odczułem żeby wersja 3d była bardziej brutalniejsza. oglądając to przypomniały mi się dawne czasy jak byłem mały i bajki były tylko z "satelity" :) podobało mnie się. :)
mort Napisano 2 Listopad 2010 Napisano 2 Listopad 2010 dla mnie najbardziej zaplusowali wykorzystując oryginalne udźwiękowienie i muzykę :) poza powyższym chętnie obejrzałbym cały dłuuuugi serial, ta kreskówka zawsze u mnie rządziła :) salve!
asblaze Napisano 9 Listopad 2010 Napisano 9 Listopad 2010 Widziałem dzisiaj w kinie ten materiał 3d. Chyba zrobili całą serię. Jestem zachwycony !!! Sowy do tego, animacyjnie, to dodatek ;)
Rekomendowane odpowiedzi