Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 18
  • Wyświetleń 2,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Ja tą bajkę lubię w wersji oryginalnej, ponieważ kojarzy mi się z dzieciństwem:) wersja 3D natomiast nie wiele skojarzeń z tamtych czasów nasuwa...

Napisano

Ogolnie fajnie wyszlo, ale dysonans jest duzy na niekorzysc 3d. Ekspresja i aktorstwo starej wersji jest jak juz Olaf zauwazyl...

Widac bylo, ze niektore miny takie oszczedne, bez szalenstwa..w kreskowkach jest zawsze wszystko wyciagniete do ekstremum...tam charakter czasami przeistacza sie o kilkaset procent, tutaj czuje sie te suwaczki w panelu do morfow ostroznie, ostroznie przesuwane. Ciala jednak pracuaj fajnie.

Tylko taka refleksja, nie wiem co inni mysla, ale zastanawiam sie co to wnosi w takim razie? bo nie pojawilo sie nic do czego warto by tu zastosowac 3d zamiast 2d. Chyba, ze tym tajnym elementem jest po prostu budzet;)

Napisano

Mam bardzo podobne przemyślenia Pawle.

Natomiast myślę, że głównym powodem zastosowania 3d zamiast 2d jest fakt zrobienia tego w stereo i raczej nie chodzi tutaj o budżet.

Napisano

No nie da sie przerobić 2d na 3d i żeby było takie same wrażenie. Nawet jakby sie dało to po co to w ogóle robić? Moim zdaniem wszystko wygląda bardzo smacznie i zachowało sporo dobrego z poprzedniego klimatu.

Napisano

kojot nawet w 3d daje rade :) calosc zdecydowanie in plus, jedynie eksplozja troche zbyt wypasiona ;)

Napisano

Widziałem w kinie w 3D i wizualnie bardzo ładnie. Ale ogólnie osobiście wrażenia mam takie, że... już to widziałem wiele razy i bardziej nudzi niż śmieszy.

Napisano

Po raz pierwszy podczas oglądania animacji typowo komediowej pojawił mi się banan na mordzie. Świetne wykonanie, fantastyczna animacja, klimat rodem z klasycznej, papierowej czy już tabletowej animacji. Cudo!

Napisano

Tragedii nie ma ale brakuje mi charakteru oryginalu. Tam kreska jest ostra, nieco "brudniejsza", ruchy sa wymowniejsze i bardziej przesadzone. Wiele juz napisal Pawel wiec nie bede powtarzal. 3D jest strasznie przylizane, czysciutkie i puchate jak kurczaczek wielkanocny. Oryginal zdecydowanie wygrywa, jesli o mnie chodzi.

Na prawde nie wiem po co sie wszedzie z tym 3D na sile pchaja. A tylu jest genialnych rysownikow. Nie pomne tytulu - widzialem jakies koncepty do animacji 3D. Wygladaly diabelnie dobrze, z pazurem i pomyslem, postaci byly pelnokrwiste. Efekt koncowy w 3D byl tylko cieniem konceptow. Ot kolejna, nudna baja nijaka plastycznie.

Moze sie kiedys znudzi? W koncu postep techniki nie musi oznaczac ze trzeba rezygnowac z tego co dobre :/

Napisano

Imo wykonanie bardzo fajne, tylko formuła się trochę spaliła. Wiadomo, przejedzie kojota 50 razy w te i we w te, wielki głaz przewróci się nie w tą stronę a z namalowanego tunelu wyjedzie pociąg. Presto jest fajniejszym przykładem wykorzystania retro w 3d bo jest świeższy.

Druga sprawa to że im stylizacja bardziej "wymiarowa", bliższa realnej fizyce tym brutalność mniej śmieszy a bardziej odstręcza. ciężarówka która przejechała kojota 2d robi mi smileya, ciężarówka która przejechała kojota 3d marszczy czoło i wykrzywia zdeko pysk.

Napisano

Starzy jesteście i narzekacie. Puściłem tą animację dzieciom 3-8 lat i były zachwycone. Obejrzały ją kilka razy i nie widziałem żeby się nudziły a wręcz chciały jeszcze. I to dla mnie jest wyznacznikiem czy jest dobra czy nie.

Napisano

ja tam nie odczułem żeby wersja 3d była bardziej brutalniejsza. oglądając to przypomniały mi się dawne czasy jak byłem mały i bajki były tylko z "satelity" :) podobało mnie się. :)

Napisano

dla mnie najbardziej zaplusowali wykorzystując oryginalne udźwiękowienie i muzykę :)

poza powyższym chętnie obejrzałbym cały dłuuuugi serial, ta kreskówka zawsze u mnie rządziła :)

salve!

Napisano

Widziałem dzisiaj w kinie ten materiał 3d. Chyba zrobili całą serię. Jestem zachwycony !!! Sowy do tego, animacyjnie, to dodatek ;)