Vaticinator Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 (edytowane) Lecę na szybko. Bez refki. Chyba odkryłem idealny pędzel dla siebie ;) Cholernie przyjemnie mi się nim maluje. Edytowane 8 Listopad 2010 przez Vaticinator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Dawne indiańskie opowieści opowiadają o Ptaku Gromu. prawdopodobnie stworzenie istniało naprawdę, a był nim Teratornis - http://en.wikipedia.org/wiki/Teratornis . Ja co prawda nieco wyolbrzymiłem nieco bestię, a i opisu wyglądu też nie trzymałem się dokładnie... bym zapomniał: kowboj na koniu z referencji (linku nie podam bo nie mogę znaleźć, jak ktoś ma ochotę to pewnie znajdzie) Dobrze, że w końcu dyskusja, której przyglądałem się ostatnimi dniami, się skończyła, a każdy zajął się tym co potrafi najlepiej - malowaniem :] Ja nie chcę osądzać kto jest Dobry, kto Zły i kto Brzydki... Dla mnie TSP to przede wszystkim dobra zabawa, możliwość rozwijania swoich umiejętności oraz stymulacji swojej kreatywności. Tu często cały malarski kunszt schodzi na drugi plan, a liczy się przede wszystkim dobry pomysł (co widać w poprzednich edycjach). tyle ode mnie... Adiós Amigos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Dawne indiańskie opowieści opowiadają o Ptaku Gromu. heroes of might and magic! (nie mogłam się powstrzymać :D) świetne, aktualnie mój faworyt w tej bitwie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadowski25 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 To powstało w 1,5h O_O ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasiterek Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Umiejętne kreowanie kształtów + kilka kolorów, swoją droga ciekawe czy są brasze z końmi w różnych pozach (nie chce mi się patrzeć w wyszukiwarce ;p) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 swoją droga ciekawe czy są brasze z końmi w różnych pozach (nie chce mi się patrzeć w wyszukiwarce ;p) Of course :] Pierwsze co mi przyszło do głowy: http://browse.deviantart.com/resources/applications/psbrushes/?qh=§ion=&q=horse+brush a tu refki: http://browse.deviantart.com/resources/stockart/?qh=§ion=&q=cowboy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Nie dziwi Was, że ludzie mówią na to jeszcze "pędzle"...? Powinno się nazywać... nie wiem... pieczątki? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 8 Listopad 2010 Share Napisano 8 Listopad 2010 Haha pieczątki ,ja proponuje StemploPyndzel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) Jakis demotywujacy ten watek, praca poza konkursem: Edytowane 9 Listopad 2010 przez leander Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 powinien celowac w leb;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 myślę że jeszcze parę edycji ... i użytkownikom forum zaczniemy doradzać CG challenge ;) jako lepszą formę.... wykorzystania tych 1,5h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Jeszcze jakby się udało ludzi namówić do nagrywania tych 1,5h to już zupełnie byłoby cudownie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Thalion cymasikowy obrazek :) Co do nagrywania.. to też się dołączam... chętnie bym pooglądał takie filmiki :) Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Ja też bym chętnie pooglądał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Czy tylko ja nie widzę obrazka Thaliona? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 9 Listopad 2010 Autor Share Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) Ode mnie jeszcze na koniec: Referencja ta co ostatnio plus: Edytowane 9 Listopad 2010 przez GrzegorzPrzybys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 To jest jakiś gwiazdozbiór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Nagrywanie super pomysł , tylko czy każdy chciał by swoje tajniki twórcze pokazywać :) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalion Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Dzięki za komentarze! Czy ktoś jeszcze ma problem z wyświetleniem mojej pracy? (używam tego samego serwera co zwykle, nie wiem skąd ten problem) Dla ciekawych jakich pędzelków użyłem, dołączam ich listę (chyba żadnego nie pominąłem): jak widać używam raczej kilku, niż kilkunastu pędzli przy jednej pracy. Przy czym ogromną większość wydziergałem ostatnim pędzelkiem, bardzo dobrze mi się nim maluje. Pochodzą one ze standardowego zbioru pędzli, zestawu Kapitana Oczywistego, oraz Mathiasa Verhasselta. udało mi się również wygrzebać refkę: co do nagrywania, fakt byłby to bardzo dobry pomysł, tym bardziej, że byłaby to dobra forma nauki dla wielu z nas, oraz pewna forma kontroli czasu powstania pracy ;) co do mnie to najpierw muszę zainwestować w nieco lepszy sprzęt, bo przy plikach na których pracuję sam photoshop miewa przestoje, a niektóre teksturowane pędzelki mają wyraźne "lagi"... a co by było gdybym jeszcze włączył program do rejestracji obrazu z ekranu. poza tym często zdarza się, że podczas tego 1,5h trzeba na kilka/kilkanaście minut oderwać się od ekranu i tabletu, to telefon, a to herbatka... rozumiecie ;] mrozik26 - moje "tajniki twórcze" to żadna tajemnica ;) najpierw pomysł, potem siadam do komputera... bardzo bardzo szybki szkic, żeby wiedzieć co gdzie mam ustawić, potem jedziemy z barwami, plamami, teksturowanymi pędzlami. Na sam koniec podkręcanie kolorków, wyostrzanie, koniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 To jest jakiś gwiazdozbiór? Nie, to logo GDI ;) Można by się w tym doszukiwać drugiego dna, wizja budzącej się potęgi na kontynencie północnoamerykańskim. Ale to pewnie nadinterpretacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Thalion, teraz widać, świetny pracka, aż mi złoto ścieka po oczach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RycerzZenady Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) Hej Za namową Jarasa wrzucam speed portrety w klimacie Wild West klasy B zmiksowanego z tanim horrorem. Pokazuje całą serię. Do głosowania wstawiam murzyna w cylindrze :) Indianin przekroczył czas o jakieś 15 minut. Zombie priczer odpada, bo nie chcę religijnego startu w moim pierwszym TSP hehe. Szeryf jakiś zwykły. Szeryf inspirowany mocno plakatem do Sabaty, Ksiądz z palca, twarz indianina z refki, twarz murzyna też trochę z refki. Bez malowania po fotach. Dodaję refki dla spokoju. Miała być jeszcze seniorita i gringo ale tajm się skończył. tu chłopaki razem http://img152.imageshack.us/f/allz.jpg/ Edytowane 9 Listopad 2010 przez RycerzZenady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SBT77 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 Ładny demotywator :D Moc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad11 Napisano 9 Listopad 2010 Share Napisano 9 Listopad 2010 (edytowane) Ha! zdążyłem:) Niecała godzinka, wcześniej nie dało rady: Kurna wg. zegara forum nie zdążyłem :/ u mnie było 23:57 Nic to, temat fajny, malowanie i tak było dla frajdy. Wrzucam jeszcze refki (żeby nie było;) Edytowane 9 Listopad 2010 przez konrad11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Po srogiej burzy w wątku... pojawiła się śliczna tęcza prac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Wooow. Takie kolosalne rzeczy. RycerzZenady świetne rzeczy. Żal.pl, że nie udało mi się wykrzesać 1,5 godzinki czasu : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
serio Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 No fajnie, że Rycerz (to chyba taka zastępcza ksywka co?:)coś pokazuje na tym forum. Już miałem się pytać miskahc czemu go tu nie ma. W końcu pozostali z Platige się tu przewijają :). Z chęcią obejrzałbym jakąś teczkę Jakuba z konceptami do hardkora albo cosik :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Designer79 Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Zima idzie a tutaj gorąco jak w piecu do pizzy. Wspomniano tu o moim czarnym kocie z filmu wiadomo jakiego, chciałem nadmienić, że nigdy nie stosowałem "malowania po focie". Kadr był wynikiem tematu (DejaVu), ref-kę chyba każdy zna. Reszta prac, które wystawiałem do TSP była z głowy, a też głosy udało mi się zdobyć. Poziom prac jest ogólnie mówiąc de motywujący :) Tak nawiasem to regulamin TSP niczego nie precyzuje poza tematem i czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Właściwie to precyzuje xD np. * Technika dowolna, cyfrowa bądź tradycyjna. czyli matte painting (malowanie po focie) też się zalicza :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 znowu ktoś wilka z lasu wywołuje ;) a już było tak cicho i spokojnie a ludziki wrzucały sobie obrazki... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Sonda Grzesiu, sonda. Winna stać już od rana mości panowie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 10 Listopad 2010 Share Napisano 10 Listopad 2010 Co do sondy, to zaktualizowałem Zasady działu 2D, gdzie obok informacji jak dodać załącznik pojawił się tutek Vegi jak zrobić sondę. Kilka osób o to mnie pytało i już najwyższy czas na to :] http://max3d.pl/forum/showthread.php?p=492764#post492764 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzegorzPrzybys Napisano 10 Listopad 2010 Autor Share Napisano 10 Listopad 2010 Sonda Grzesiu, sonda. Winna stać już od rana mości panowie. ;) Stanie za pare minut. Obowiązki nie pozwalały mi przysiąść do kompa dzisiaj do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi